|
آفات فرهنگی کشور
|
|
۲۲:۰۸, ۴/آبان/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۴/آبان/۹۰ ۲۳:۰۶ توسط Admirer.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
پیرو بحثی که اخیرا در تاپیک نابودی حیا در کافی شاپ های دنج داشتیم! انتقادی رو حقیر به سیستم فرهنگی کشور داشتم که بخشی اش رو البته توی اون پست نوشتم . . . اینجا فعلا قصد ندارم که نظر خودم رو بنویسم! فقط می خواستم نظر دوستان رو درباره ی فعالیت های فرهنگی انجام شده، ( که دامنه ی این فعالیت ها خیلی گسترده است. از وبلاگ ها و وبسایت های مذهبی گرفته تا موسساتی مثل موعود و . . . ) بدونم! _این که اساسا باید روی چه موضوعاتی بیشتر کار کنند؟ _الان در چه مسیری هستند؟ آیا این مسیر و این راه درسته؟ _و در آخر این که چرا بروشور های نصفه و نیمه ی مطهری این همه شور انقلابی ایجاد می کرد اما صدها صفحه قلم فرسایی چه در دنیای مجازی و چه در دنیای واقعی آنطور که باید شور به وجود نمی آورند؟؟ بنده هم به زودی نظر خودم رو میگم! یا حق |
|||
|
|
۱۷:۰۰, ۵/آبان/۹۰
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
افراط و تفریط در همه ی موارد مشکلاتی به بار میاره.
انقدر در این کشور از نظر فرهنگی با این مقوله ارتباط دختر و پسر سخت و جبری برخورد شده که آثارش و اینجوری میبینیم. من فکر میکنم در این مورد هم مانند دیگر موارد فرهنگی از قران و خدا و دین جلو زدیم و احساس مسولیت کورکورانه این افت رو به وجود اورده. افراط و تفریط نابودی را تضمین میکند.به این نکته توجه کنید. |
|||
|
|
۱۹:۵۴, ۵/آبان/۹۰
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام . خیلی ممنون از ایجاد این تاپیک مشکل خیلی زیاده دوستان . یکی از بزرگترین مشکلات نبود مدیریت درست و درمون در دستگاه فرهنگیست . ( به نظر من اوضاع مدیریتی رو به پس رفته!! . چرا ؟ چون که در بین دانش آموزان جا افتاده ( ببخشید جا انداختن !! ) که اگر توان درس خون بودن رو نداری برو انسانی. که بیشتر مدیران ما از رشته انسانی میان سر کار) دومین مشکل ما بی توجهی عمدی و یا غیر عمدی مسئولان نسبت به جنگ نرم هست که این خودش جای بحث و بررسی داره . سومین مشکل اینه که خیلی از مسئولین فکر میکنن که هنوزم دوران اوایل انقلابه و همه برای دین و ایمون سر و دست میشکونن . چهارمین مشکل افراط در خیلی از مسائل هست . که دوستمون آقای alitalebi اشاره کرد . و مشکلات عدیده دیگر ... این که باید اساسا روی چه موضوعاتی کار کرد باید بگم که فعلا فقط باید بچسبیم به جوونای این مملکت.( البته مسائل مهم دیگری هم هستند ولی به نظر من این مورد از همه مهمتره چون دارن از دست میرن ) اینکه الان در چه مسیری هستیم باید بگم متأسفانه در بیراهه هستیم و راه رو گم کردیم . حالا تا کی طول میکشه بیایم به راه اصلی دیگه خدا میدونه |
|||
|
|
۲۲:۳۵, ۵/آبان/۹۰
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
بابا افراط در این حد به خدا خطرناکه
تو خیابون اصلی شهر کنار ماشین منتظر دوستم بودم پلیسه اومده میزنه رو شونم میگه تجمع نکن به خودم نگاه کردم میگم با کی تجمع نکنم ؟ منتظر رفیقم هستم برم تو کافی شاپ چهار بعد بشینم ؟ یا امشب به حدی گیر میدادن که واقعا حالم به هم خورد از ارشاد و گشت و نیروی انتظامی. دختره 14 سالشه نمیدونه چی به چیه روسریش عقب بود خانم به اصطلاح اصلاح گر اومده میگه این چه وضعیتیه برای خودت درست کردی درست کن حجابت رو. میدونم پست ویرایش یا حرف میشه ولی اگر شما مسئولی این کار رو با دین نکن حداقل به اسم دین نکن برادر و خواهر من |
|||
|
|
۲۳:۰۹, ۵/آبان/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۷/آبان/۹۰ ۲۳:۲۵ توسط Admirer.)
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
سلام . . .
دوست عزیز alitalebi، ممنون از این که نظرت رو گفتی! شما مقوله ی افراط و تفریط رو اشاره کردید که تا اینجاش خوبه!! اما اگر بخوایم وارد مثال ها و مصداق ها بشیم که اخوی ممکنه توی هر بخشی خطایی از کسی سر بزنه و این رو نباید به حساب کلیت اون مجموعه گذاشت و باید به پای همون شخص نوشت!! که البته باز هم جای انتقاد هست ولی حتی الاامکان در این جستار بحث پیرامون مصداق ها را کنار بگذاریم!!ا اگر مثال دیگری هم در این مقوله دارید، بفرمایید!! دوست عزیز wakeup2012، به نکات خیلی خوبی اشاره کردید : _عدم وجود مدیریت منسجم و پراکندگی ( اگر بشه مثال هم بزنید که خیلی بهتره! ) در ارتباط با 3 مورد دیگه باید مساله رو بیشتر باز کنید! تا بنده هم متوجه حرف شما بشوم! فقط خواهشا بحث رو پیرامون همین سوال ها ادامه بدید : 1.روی چه موضوعاتی در حال حاضر کار می شود؟ 2.روی چه موضوعاتی باید بیشتر کار شود؟ 3. به نظر شما چرا شور و قلیان فرهنگی و عقیدتی در جامعه مانند سال های اول انقلاب وجود ندارد؟ یا علی |
|||
|
|
۲۱:۰۶, ۶/آبان/۹۰
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمان الرحیم
سلام جسارتا شاید مطالبی رو که میخوام بگم زیاد با سوالات شما مربوط نباشد اما به نظرم آدم های نسل قبل ما یعنی پدر و مادرهامون و بالطبع پدر و مادربزرگهامون دارای ایمان قوی تری نسبت به الان مابودند و شاید بهتره بگم باورهای عمیق تری داشتند برا همین بود که حرفهای شهید مطهری شهید دستغیب و سایر علمای ارزشمندمون روشون تاثیر بیشتری داشت شاید از نظر سطح علمی وسوادی در درجه کمتری نسبت به ما برخوردار بودند اما مهم میزان درک و فهم وباورشون بودکه از ما بیشتر بود الان ببینید فرزندان (نه همه) امروز احترام پدر و مادر را بیشتر نگه می دارند یا نسل های قبل؟ مورد دیگه اینکه قبلا بهتر می شد امر به معروف و نهی از منکر کرد فرد خاطی لااقل موقع تذکر گرفتن سر به زیر می انداخت و چشمی می گفت و حتی عذر خواهی و تشکر هم می کرد اما الان چه ؟ هر چی علم پیشرفت می کنه دنیا از تکنولوژیهای پیشرفته تر برخوردار می شه دین و ایمان کمرنگ تر و محوتر می شوند به جای این که علم در جهت قوی تر شدن ایمان باشه مایه ضعفش شده چرا که نمیدونیم باید چطوری ازش بهره بگیریم متاسفانه کار زیاد وسیعی در جهت اعتلای دین ومعنویت انجام نمیشه اما تا دلتون بخواد تبلیغ برای زندگی تجملاتی بیشتر وبیشتر می شه . ممنون که وقت گذاشتین و پست منو خوندید |
|||
|
|
۱:۴۰, ۷/آبان/۹۰
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
سلام محمد احسان عزیز . . .
ببینید بنده قبول دارم که کار فرهنگی یه مقوله ی دو طرفه است و در واقع حاصل تعامل بین متولیان امور فرهنگی و مردم جامعه است! و ناگزیر باید هر دو طرف رو مورد بررسی قرار داد! اما من قصدم از ایجاد این جستار این بود که بیشتر متولیان امور فرهنگی رو زیر ذره بین ببریم! مطلب دوم هم این که من با بخشی از حرف شما که می فرمایید ایمان مردم بیشتر بوده تا حدودی ( البته نه صد در صد! ) موافقم. اما این که این ایمان رو دلیل اصلی تاثیر پذیری زیاد مردم از اون حرف ها بدونیم رو به دو دلیل قبول ندارم : 1. اون زمان حتی در بین بچه های غیر مذهبی و غیر متعهد هم شور و شوق با حرف های مطهری و شریعتی و . . . ایجاد می شد. 2.الان بعد از گذشت 30، 40 سال ما هنوز هم در خیلی از مسائل از همون صحبت ها و کتاب های اون زمان استفاده می کنیم و این نشون میده که ما در این مدت جایگزینی نداشتیم که حالا بخواهیم ایمان مردم رو محک بزنیم و میزان تاثیر پذیریشون رو بسنجیم. بنده بر خلاف شما معتقدم که علت اصلی داشتن هوادارهای زیاد برای صحبت های مطهری و امثالهم موارد دیگری است : 1.شناسایی درد روز جامعه و عدم پرداختن به مسائل دست دو و سه!! 2.بعد از شناسایی این درد روز، حالا نقد منصفانه ی راه حل های غیر اسلامی و کنار گذاشتن آنها!! 3.و بعد از کنار گذاشتن راه حل های غربی و شرقی، حلا ارائه ی پاسخ جدید ( که نظیرش در تاریخ نبوده است! ) با تکیه بر اسلام و منابع شیعی! اگر موافق این عرائض نیستید بفرمایید تا بحث کنیم! در ارتباط با موارد دیگه ای که گفتید مثل عدم احترام به پدر و مادر و عدم تاثیر امر به معروف و نهی از منکر شمن پذیرش حرف شما، ولی یادتون باشه که ما اومدیم اینجا تا دلایل رو بررسی کنیم و بگیم که چرا اینطور هست و چرا آنطور نیست؟ یعنی اومدیم تا جامعه شناسی و آسیب شناسی کنیم! از خود شما می خوام که دلایلتون رو برای این که چرا جامعه به این سمت و سو رفته بگید! نقل قول:هر چی علم پیشرفت می کنه دنیا از تکنولوژیهای پیشرفته تر برخوردار می شه دین و ایمان کمرنگ تر و محوتر می شوند به این که می فرمایید تبلیغات ضد دینی و ضد فرهنگ اسلامی هست رو بنده صد در صد قبول می کنم!! فقط یه سوال از شما دارم : قبول دارید که زمان قبل از انقلاب و زمان شهید مطهری دشمن پرنفوذتر و پرقدرت تر بود؟ قبول دارید که اون زمان به مراتب تبلیغات ضد دینی بیشتر از الان بود؟ قبول دارید که اون زمان اصلا بودجه ای برای کارهای فرهنگی تخصیص داده نمی شد؟ و اصلا محافل فرهنگی یک n ام الان هم نبودند؟ قبول دارید که فشار های زیادی از همه سمت به شخص شهید مطهری وارد می شد که نتونه کارش رو انجام بده؟ و فقط یه سری اعلامیه و بروشور نصفه و نیمه به دست برخی از جوانان محدود، آن هم با هزار بدبختی می رسید؟ پس چرا آن همه موج فرهنگی ایجاد می شد؟ یا حق |
|||
|
|
۲:۰۲, ۷/آبان/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۷/آبان/۹۰ ۲:۰۳ توسط Mohammad Trust.)
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
والا هیمنطوری که دوستان گفتن ، موضوع واسه این مبحث خیلی زیاده .
یکیش رو میگم که واقعا من توهین حسابش میکنم. تفکیک جنسیتی در دانشگها . . . یکی از دوستان به لس آنجلس رفته بود. تعریف میکرد توی دانشگاهش ، یه دیسکو بود که با مسجدش 200 متر هم فاصله نداشت. باور نمیکنید که عکس گرفته بود ، جوونایی بودن که میرفتن مسجد. به خودم میگم محمد ، تو الان اونجا بودی ، میرفتی کدوم طرف.!!! اون موقع میان توی ایران ، توی محلی که برای درس خوندنه ، تفکیک جنسیتی میکنن. درسته ممکنه رابطه هایی برقرار بشه ، ولی ببینید خیلی ها هستن که توی دوران دانشجووی شخص مورد نظر واسه ازدواج رو پیدا میکنن. خیلی ها هستن که روشون نیست حتی با یه دختر حرف بزنن ، ولی وقتی توی چنین محیطی قرار میگیرن ، به مرور زمان مجبور میشن حرف بزنن و به معنای دیگه ای اجتمایی تر میشن. اینو من از طرف پسرا میگم. به خدا توهین به دانشجوه این کار. باید حراست با اونایی که تیپ های وحشتناک میان دانشگاه رو بگیره ،نه اینکه کلا جدا بشه. حالا خیر سرشون ، اینن نامه حجاب و عفاف هم زدن . اگه نمیزدن چی میشد. خدا شاهده ناموس مردم هم مثل ناموس خودمونه ، ولی بعضیا نمیفهمن . واسه یه عده معدود ، نباید همه رو جریمه کرد. |
|||
|
|
۲:۲۶, ۷/آبان/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۷/آبان/۹۰ ۲:۲۷ توسط Admirer.)
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
با سلام به شما دوست گرامی!
ضمن تشکر فقط برای بار دوم خواهش می کنم که از زوم کردن روی مصداق ها و مثال ها پرهیز کنیم و سعی کنیم یک سیاست کلان رو نقد کنیم! مگر موارد خاص که نیاز به مثال زدن باشه! برای این که مباحث تاپیک خیلی پراکنده میشه و به هیچ نتیجه ای هم نمی رسیم!!! ![]() ![]() ![]() در ارتباط با تفکیک جنسیتی هر چند که مخالف نظر شما هستم ولی تاپیک های زیادی هست در این رابطه! می تونید بیاید اونجا تا با هم بحث کنیم : http://forum.bidari-andishe.ir/thread-3013.html http://forum.bidari-andishe.ir/thread-8286.html http://forum.bidari-andishe.ir/thread-8675.html از ناظر مربوط هم می خوام که پست های اینچنینی رو از این به بعد پاک بفرمایند تا مبحث منحرف نشود! یا علی |
|||
|
|
۳:۵۷, ۷/آبان/۹۰
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
عزیز دل برادر، اینم یه افت جامعس هاااااا.
2 نسل توی این کشور نابود میشه ، به خاطر اینکه دوستان مذهبیمون ، فکر کردن همه چیز توی مسجد خلاصه میشه. یکی همین نسل فعلی ، یعی نسل بعدی. میری مسجد ، میبینی 10 تا از بچه ها نشستن ، یادش بخیر قدیمیا منم میرفتم ، یه کم قرارن میخونن و شروع میکنن به جلسه ، فرض کنید یه مشت هم عقیده دارن بحث میکنن ، فط خودشون رو میبینن. میگن بلهههههههه ، اوضاع ردیفه ، هیچ مشکلی هم نیست ، همه چیز ارومه ، من چقدر خوشبتم . . . :دی خوب ببینید من یه بار به اینا گفتم شما که با فشن و این چیزی مخالفید ، چند تا از اونایی که اینطوری هتسن رو بیارید ، بشینیم حرف بزنیم. یه جوری بهم نگاه میکنن که ادم از خودش خجالت میکشه. حرف بدی زدم ؟ نباید جوونا رو محصور کرد ، باید بهشون میدون داد ، با این کارا جوونا بیشتر به طرف فرهنگ غیر ایرانی میرن. اگه برید و کتاب تشابهات فرهنگ ایران و اسلام رو بخونید ، اصلا کلا طرز تفکرتون نسبت به این مقوله عوض میشه. خلاصه بگم که توی این دنیا همه هم عقیده شما نیستن ، پس هیچ وقت ، هیچ کسی نباید بگه به قول بعضیا : ما بیشماریم
|
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |