کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مقدس ترین پیوند هستی
۹:۳۴, ۷/آبان/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/مهر/۹۱ ۱۰:۳۳ توسط میلاد.م.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله

ضمن تبریک سالروز ازدواج حضرت علی (علیه السلام) و حضرت فاطمه (سلام الله علیها)
[تصویر: 88099470045791514096.jpg]
خطبه خداوند متعال در عقد حضرت زهرا سلام الله علیها

این خطبه بر لوح محفوظ نقش بست و جبرئیل بر رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) قرائت کرد:

الحمدردائى و العظمه کبریائى و الخلق کلهم عبیدى و امائى یا ملائکتى و سکان جنتى بارکوا على على بن ابیطالب حبیب محمد و على فاطمه بنت محمد فانى قد بارکت علیهما و قد زوجت احب النساء الى من احب الرجال الى من النبین المرسلین.

مناقب ابن شهر آشوب ج ۲/ ۱۰۶
ستایش رداى من و عظمت و بزرگى مخصوص من و تمام خلق بنده من و کنیز من اى فرشتگانم و اى ساکنان بهشت من، بر دوستدار محمد یعنى على بن ابیطالب تبریک بگویید و بر فاطمه دختر محمد مبارکباد بگویید زیرا من بر آن دو برکت دادم و محبوبترین زنان را به محبوبترین مردان از انبیاء و رسولان تزویج نمودم.

در همان سند آمده که یکى از فرشتگان بنام راحیل عرض کرد بارالها برکت آنها در چیست؟

خطاب شد: محبت آنها را بر جمیع خلایق واجب گردانیدم و آنها را حجت خود بر خلق قرار دادم و به عزت و جلال خودم که ذریه آنها را خزانه‏ دار خود در زمین ساخته و تمام معادن عالم را به دست آنها سپردم و پس از انبیاء به وجود آنها بر خلق احتجاج مى ‏کنم.

در کشف الغمه از انس بن مالک روایت مى‏ کند که گفت:

من در حضور حضرت خاتم‏ الانبیا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) بودم که آثار وحى در جبینش ظاهر گشت و پس از لحظه‏ اى فرمود: اى انس مى‏ دانى که جبرئیل به من چه پیغام آورده؟
گفتم: نه یا رسول‏ اللَّه
فرمود: جبرئیل به من از جانب خدا پیغام آورد که خدا فرمان داده تا فاطمه را به على تزویج کنم آنگاه به من فرمود: برو ابوبکر و عمر و عثمان و طلحه و زبیر و انصار را خبر کن تا حاضر شوند من اطاعت کردم چون مجلس به مهاجر و انصار آراسته شد على علیه‏السلام را خواست و فرمود یا على پروردگار مرا امر فرموده که فاطمه را براى تو عقد کنم به چهار مثقال نقره آیا راضى هستى؟ عرض کرد: یا رسول ‏اللَّه راضى هستم همه حضار مبارک باد گفتند سپس رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به منبر رفت خطبه عقد را ایراد فرمود.

بسم الله [/font] [font=Tahoma]
.
.
فاطمه زهرا علیهاالسلام دختر پیغمبر اكرم و از دوشیزگان ممتاز عصر خویش بود. پدر و مادرش از اصیل ترین و شریف ترین خانواده های قریش بودند. از حیث جمال ظاهری و كمالات معنوی و اخلاقی از پدر و مادر شریفش ارث می برد. و به عالیترین كمالات انسانی آراسته بود. شخصیت و عظمت پیامبر اكرم روز به روز در انظار مردم بالا می رفت و قدرت و شوكت او زیادتر می شد به همین علت دختر عزیزش زهرا (علیها السلام) همواره مورد توجه بزرگان قریش و رجال با شخصیت و ثروتمند قرار داشت هر از چندگاه از او خواستگاری می كردند اما پیامبر با خواستگاران طوری رفتار می كرد كه می پنداشتند مورد غضب پیامبر قرار گرفته اند. رسول خدا فاطمه را برای علی (علیه السلام) نگاه داشته بود و مایل بود از جانب او پیشنهاد شود. پیامبر از جانب خدا مأمور بود كه نور را با نور به ازدواج در آورد.

پیشنهاد به علی(علیه السلام):
اصحاب رسول خدا احساس كرده بودند كه پیغمبر اكرم تمایل دارد فاطمه (علیها السلام) را با علی پیوند ازدواج دهد، ولی از جانب علی پیشنهادی نمی شد. یك روز عمر و ابوبكر و سعد بن معاذ و گروهی دیگر كه پیامبر تقاضای ازدواج آنها را رد كرده بود در مسجد گرد آمده بودند و از هر دری سخن می گفتند. در این بین سخن از فاطمه به میان آمد. ابوبكر گفت: مدتی است كه اعیان و اشراف عرب فاطمه علیهاالسلام را خواستگاری می نمایند اما پیغمبر اكرم پیشنهاد احدی را نپذیرفته و در جوابشان می فرماید: تعیین همسر فاطمه با خداست.برای همه روشن بود كه خدا وپیغمبر، فاطمه را برای علی علیه السلام نگاهداشته اند. سپس به «عمر» و «سعد بن معاذ» گفت: حاضرید به اتفاق هم نزد علی برویم و جریان را برایش تشریح كنیم و اگر به ازدواج مایل بود همراهیش كنیم؟! آنها از این پیشنهاد استقبال و او را در این كار تشویق كردند. سلمان فارسی می گوید: عمر و ابوبكر و سعد بن معاذ بدین قصد از مسجد خارج شدند و به جانب آن حضرت شتافتند.علی (علیه السلام) فرمود: از كجا می آیید و به چه منظور اینجا آمده اید؟ ابوبكر گفت: یا علی تو در تمام كمالات بر سایرین برتری داری، و از موقعیت خود و علاقه ایكه رسول خدا به تو دارد كاملاً آگاهی. اشراف و بزرگان قریش برای خواستگاری فاطمه علیها السلام آمده اند ولی پیغمبر صلی الله علیه وآله دست رد به سینه همه زده و تعیین همسر فاطمه را به دستور خدا حواله داده است. گمان می كنم خدا و رسول، فاطمه را برای تو گذاشته اند. و شخص دیگری قابلیت این افتخار را ندارد.
ادامه دارد ان شاء الله...
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Agha sayyed ، وحید110 ، rastin ، MohammadSadra ، میثاق ، Anti gods ، shakiba ، Hadith ، zarati313 ، علی 110 ، hesam110 ، ضحی ، أین المنتظر

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۷:۱۴, ۷/آبان/۹۰
شماره ارسال: #11
آواتار
پیامبر صلى اللَّه علیه و آله و سلم در عروسى زهرا علیهاالسلام یک دست پیراهن نو به زهرا داده بود تا در شب عروسى بپوشد، هنگامى که فاطمه به خانه‏ى زفاف رفت، بر سجاده‏ى عبادت خود نشسته بود و با خدا مناجات مى‏کرد، ناگاه مستمندى به در خانه‏ى فاطمه آمد و با صداى بلند گفت: «از در خانه‏ى نبوت یک پیراهن کهنه مى‏خواهم».
فاطمه علیهاالسلام در آن وقت دو پیراهن داشت، یکى کهنه و دیگرى نو، خواست پیراهن کهنه را طبق تقاضاى فقیر، به او بدهد، ناگاه به یاد این آیه (۹۲ آل‏عمران) افتاد که مى‏فرماید: «هرگز به حقیقت نیکوکارى نمى‏رسید مگر آنچه را دوست دارید انفاق کنید».
حضرت زهرا علیهاالسلام که مى‏دانست پیراهن نو را بیشتر دوست دارد، به این آیه عمل کرد و پیراهن نو را به فقیر داد.
فرداى آن شب هنگامى که پیامبر صلى اللَّه علیه و آله و سلم پیراهن کهنه را در تن او دید. پرسید: «چرا پیراهن نو را نپوشیده‏اى؟ حضرت زهرا علیهاالسلام عرض کرد: آن را به فقیر دادم.
پیامبر صلى اللَّه علیه و آله و سلم فرمود: «اگر پیراهن نو را براى شوهرت مى‏پوشیدى بهتر و مناسبتر بود».
فاطمه علیهاالسلام عرض کرد: این روش را از شما آموخته‏ام، در آن هنگام که مادرم خدیجه همسر شما گردید، همه‏ى اموال خود را در راه شما به تهى‏دستان بخشید، کار به جایى رسید که فقیرى به در خانه‏ى شما آمد و تقاضاى لباس کرد، در خانه لباسى وجود نداشت، شما پیراهن خود را از تن بیرون آورده و به او دادى، از این رو این آیه (۲۹/ اسراء) نازل شد: «و بیش از حد دستت را مگشا تا مورد سرزنش قرار گیرى و از کار فرومانى».
پیامبر صلى اللَّه علیه و آله و سلم تحت تأثیر محبتها و خلوص دخترش زهرا علیهاالسلام قرار گرفت قطره‏هاى اشک از چشمانش سرازیر شد، فاطمه علیهاالسلام را به نشانه‏ى محبت به سینه‏اش چسبانید. (۱)
ـ ریاحین‏الشریعه/ ج ۱/ ص ۱۰۶ و ۱۰۵

[تصویر: pic24.jpg]

[تصویر: pic10.jpg]

[تصویر: pic22.jpg]

[font=Tahoma][/font]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: rastin ، وحید110 ، MohammadSadra ، Agha sayyed ، Anti gods ، میلاد.م ، shakiba ، help me ، hesam110 ، ضحی
۲۲:۳۳, ۷/آبان/۹۰
شماره ارسال: #12
آواتار
بسم الله

مذاكره عروسی:

علی علیه السلام می فرماید: حدود یك ماه طول كشید و من خجالت می كشیدم با پیغمبر درباره فاطمه صحبت كنم، ولی گاهی كه خلوت می شد می فرمود: یا علی چه همسر نیكو و زیبائی نصیبت شد؟ بهترین زنان عالم را تزویج تو كردم.
روزی برادرم عقیل پیش من آمد و گفت: برادر جان! من از ازدواج تو بسیارمسرور هستم. چرا از رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) خواهش نمی كنی كه فاطمه را به خانه ات بفرستد تا بوسیله عروسی شما، چشم ما روشن گردد؟ پاسخ دادم: خیلی میل دارم عروسی كنم اما از رسول خدا خجالت می كشم. عقیل گفت: تو را به خدا سوگند! هم اكنون با من بیا تا خدمت پیغمبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) برویم. علی با برادرش عقیل آهنگ منزل رسول خدا نمودند. در بین راه به «ام ایمن» برخورد كرده جریان را برایش گفتند. ام ایمن گفت: اجازه بدهید من با رسول خدا در این باره مذاكره كنم.
ام سلمه و سایر زنان از قضیه خبردار شدند و خدمت پیغمبر صلی الله علیه و آله مشرف گشتند. عرض كردند: یا رسول الله! پدر و مادرمان به فدایت، برای موضوعی خدمت شما رسیده ایم كه اگر خدیجه زنده بود چشمش بدان روشن می شد. وقتی پیغمبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نام خدیجه را شنید اشكش جاری شد و فرمود: خدیجه؟! كجا مانند خدیجه پیدا می شود؟ هنگامی كه مردم مرا تكذیب نمودند مرا تصدیق كرد و برای ترویج دین خدا، اموالش را در اختیار من قرار داد. خدیجه زنی بود كه خدا بر من وحی فرستاد كه بدو بشارت دهم خانه ای از زمرد در بهشت بدو عطا خواهد كرد.
ام سلمه عرض كرد: پدرم و مادرم فدایت شود، شما هرچه درباره خدیجه می فرمایید صحیح است. خدا ما را با او محشور گرداند. یا رسول الله! برادر و پسر عموی شما میل دارد همسرش را به منزل ببرد. فرمود: پس چرا خودش در این باره صحبتی نمی كند؟ عرض كرد: از كمروئی اوست.پیغمبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به ام ایمن فرمود: علی را نزد من حاضر كن. وقتی علی (علیه السلام) خدمت پیغمبر مشرف شد فرمود: یا علی! آیا میل داری همسرت را به منزل ببری. عرض كرد: آری یا رسول الله. فرمود: خدا مبارك كند، همین امشب یا فردا شب وسائل عروسی را فراهم می كنم. سپس به همسرانش فرمود: فاطمه را زینت كنید و خوشبویش نمایید و اطاقی را برایش فرش كنید تا مراسم عروسی را برگزار كنیم . مراسم ازدواج برترین بندگان خداوند در روز اول یا ششم ذی الحجه سال دوم یا سوم هجری انجام گرفت .

امضای میلاد.م
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: shakiba ، Agha sayyed ، Anti gods ، MohammadSadra ، hesam110 ، Hadith ، ضحی
۱۰:۱۶, ۸/آبان/۹۰
شماره ارسال: #13
آواتار
بر حیدر و روح پر فتوحش صلوات
بر فاطمه ( سلام الله علیها ) و تخت و جلوسش صلوات
امشب شب ازدواج زهرا ( سلام الله علیها ) و علی (علیه السلام) است
بر چهره داماد و عروسش صلوات

[/b]
[تصویر: 2c016b3f7d1.gif]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، Anti gods ، میلاد.م ، hesam110 ، Hadith ، محب الزهرا ، ضحی
۲۰:۴۷, ۲۳/مهر/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/مهر/۹۱ ۲۰:۵۲ توسط ضحی.)
شماره ارسال: #14
آواتار
یا حق... سلام من اولین بار با خواندن این جمله تعجب کردم و پیش خود گفتم این جمله ، جمله حضرت زهرا(سلام الله علیها) نیست ! اما آن جمله این بود: «مهریه دختران مردم نیز مقداری پول است ؛ پس چه تفاوتی میان آنان و من که دختر شما هستم وجود دارد؟» اما چرا حضرت چنین چیزی گفتند؟؟ ادامه را بخوانید................

مهریه از سوی پروردگار
[1]
[/b]

هنگامی که امیر المومنین(علیه السلام) برای فروختن زره به بازار رفته بودند، پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) خبر مهریه پانصد درهم را به فاطمه (سلام الله علیها) دادند. حضرت زهرا (سلام الله علیها) عرض کردند: « یا رسول الله! من به همسری علی راضیم اما [b]مهریه ی پانصد درهم را نمی خواهم! یا رسول الله، مهریه ی دختران مردم نیز مقداری پول است ؛ پس چه تفاوتی میان آنان و من که دختر شما هستم وجود دارد؟ »

پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند : « پروردگار خمس زمین را تا ابد مهریه تو قرار داده است. » فاطمه (سلام الله علیها) عرض کرد : « به این راضی نمی شوم! » جبرئیل نازل شد و عرض کرد : « یا رسول الله، پروردگار می فرمایه : « بهشت و هرچه در آن است مهریه ی فاطمه باشد . » اما حضرت زهرا (سلام الله علیها) دوباره پاسخ دادند : « راضی نمی شوم !» پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند : « پس چه می خواهی ؟ »
فاطمه (سلام الله علیها) خواسته ی قلبی خویش را چنین ابراز کرد :« از خدا بخواهید مهریه ی من را شفاعت گناهکاران شیعیان شما قرار دهد. »
با این سخن فاطمه(سلام الله علیها) جبرئیل به آسمان بازگشت و این بار با ورقه ای از حریر نازل شد که بر آن نگاشته بود : « خداوند، مهریه ی فاطمه را شفاعت گنهکاران شیعیان پدرش قرار داد.»

بشارت به داماد[2]

آنگاه پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نزد امیر المومنین (علیه السلام) آمد و خبر این مهریه ی آسمانی سرور زنان عالم را بیان کردند و فرمودند :

« یا علی ! زمین برای خداست و آن را به هرکس که بخواهد می دهد. اینک که پروردگار فاطمه را به همسری تو درآورده، مهریه ی او را از جانب خویش چنین تعیین نموده است؛ قسمتی از بهشت، تمام زمین، یک پنچم دنیا، رودهای نیل و فرات و سیحان و جیحان. یا علی ! تمام اینها مهریه ی زهرا است که از سوی پروردگار داده شده و هرکس بر روی زمین قدم بردارد در حالی که بغض شما را در دل داشته باشد، هر قدمش حرام است. »

راستی پیشاپیش مبارک

یا علی (علیه السلام) مدد

[1] احقاق الحق : ج10 ص267،367 / کافی : ج 5 ص 378 / بحارالانوار : ج 43 ص 144/ الجنة العصامة : ص179/ مجمع النورین : ص 45.

[2] بحارالانوار: ج40 ص 78 ، ج 93 ص 191 / الهدایة الکبری : ص 112 / صقوة الاخیار : ص 1/43. / منتخب طریحی : ص288 / الغدیر : ج 2 ص 316/ احقاق الحق : ج7 ص 279 ، ج23 ص 473 / فرتئد المسطین : ج 1 ص 94 / ینابیع المودة : ص 257.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: rastin ، Mohammad Trust ، MOHSEN-Z ، Agha sayyed ، سدرة المنتهی ، meshkat ، rahgozar.f ، محب الزهرا ، سرباز سید علی ، hesam110 ، mahdy_mir
۱۱:۴۵, ۲۴/مهر/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/مهر/۹۱ ۸:۱۴ توسط Agha sayyed.)
شماره ارسال: #15
آواتار
یک عروسی اینچنین نادیده چرخ آبنوس
داماد دارد یک زره، یک پیرهن دارد عروس
پیشاپیش این واقعه بزرگ پر سعادت رو به همه عاشقان منتظر تبریک عرض می کنم.
یا علی
التماس دعا
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: rastin ، saloomeh ، أین المنتظر ، Agha sayyed ، ضحی
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا