کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

موضوع بسته شده  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 4 رای - 4 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
شجریان خودش را هم تکذیب کرد + مصاحبه ای از آقای لطفی در انتقاد به شجریان
۱۸:۵۰, ۸/آبان/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/آذر/۹۰ ۱۵:۰۲ توسط mohammad790.)
شماره ارسال: #1
آواتار
حتماً شما این خبر و یا اخبار مشابه و مربوط به آقای شجریان رو تا امروز شنیدید :
.
"به گزارش خبرنگار سياسي باشگاه خبرنگاران ، پس از انتشار تصاوير محمد رضا شجريان به همراه دخترش مژگان در لندن و حضور در پارتي شبانه كارمندان بي بي سي و گوگوش ، اخباري مبني بر ملاقات شجريان با عوامل و مجري بهائي شبكه من وتو منتشر شد".
.
[تصویر: n00002107-b.jpg]
.
ضمن این که حتماً عکسهایی بهمراه این اخبار هم دیدید . . .
خبری که بازتابهای متنوعی در بین وبلاگنویسها و سایتهای خبری داشت ، مثل اینها :
.
"گناه شجریان عکس گرفتن کنار یک پیرزن 59 ساله یا یک دخترک تازه به دوران رسیده نیست؛ گناه شجریان حضور در تحریریه شبکه معاند و بهایی پرور و صهیونیستی بی بی سی فارسی و اتفاقاً عکس یادگاری گرفتن با عناصر فرقه ضاله بهاییت و صهیونیستی است ؛ گناه شجریان توهین به امام خمینی این احیاگر سترگ اسلام ناب محمدی در قرن بیستم و دمنده روح تکلیف و بیداری به مسلمانان و مستضعفان جهان است که در مصاحبه با رادیو آمریکا ابراز کرده است. آری . شجریانی که روزی در حرم مطهر ثامن الائمه "ع" قرآن می خواند و روزی « ربنا»یش زینت بخش لحظه های افطار ما بود ". بوشهر نیوز
.
". . . شجريان ضمن گفتگو با شبكه VOA مطالبي نه تنها عليه جمهوري اسلامي بلكه اينبار مطالبي عليه دين مبين اسلام عنوان كرده است" . برگرفته ازیک وبلاگشخصی
.
هرکس در این باره تحلیلها و نظرات خاص خودش رو ارائه داده . من خیلی قبل تر از اینها بمناسبت حضور استاد (!) در شبکه صدای آمریکا مطلبی نوشته بودم . این بار هم قصد نداشتم در مورد این اظهارات و عکسها مطلبی بنویسم . اما برخورد با نوشته ای از آقای شجریان از سال ۱۳۶۹ و اونهم در همان آمریکا ، بهانه ای شد تا این مطلب رو بنویسم و یک مقایسه انجام بدم .
.
[تصویر: 1%2520%286%29.jpg]
.
این نوشته آقای شجریان در جریان کنسرتهای ایشون در آمریکا و کانادا و در سال ۱۹۹۰ (تابستان و پاییز ۱۳۶۹) بصورت بروشور هشت صفحه ای و با امضای "خاک پای مردم ایران - محمدرضا شجریان" منتشر و در بین شرکت کنندگان در کنسرتهای ایشان توزیع شد . همزمانی این رویداد با سفر سالانه هیات ایرانی به سازمان ملل باعث شد آقای جلال رفیع (بعدها مشاور فرهنگی و رسانه ای رئیس جمهور در دوران ریاست جمهوری خاتمی) در کتاب " . . .در بهشت شداد" که درواقع رهاورد این سفر بوده ، بخشی رو با عنوان "دخالت موسیقی درسیاست" به این موضوع اختصاص بده .
.
[تصویر: d21c9bdbe2bef773ce6a6f73165b57c4.jpg]
.
البته متن کامل این بروشور در این کتاب ذکر نشده ، اما هرچه هست شامل نکات جالبیست . شجریان در بخشی از این متن گفته :
.
" درفرهنگ ایرانزمین ، هرآهنگ موسیقی و نوا خواه کوس و خواه کرنای حماسه ، خواه سورنای عروسی ها و خواه آهنگهای سوگواری و تعزیه خوانی ، هدفی جز انسان سازی نداشته و ندارد و نخواهد داشت . در این راه ، نخستین گام در راه ، نخستین گام در راه مردمسازی ِ نوا در بازدارندگی از گناه است". بهشت شدّاد صفحه ۱۷۹
.
[تصویر: nse07-126.jpg]
.
و در پایان این متن هم یک یادآوی انجام داده :
.

"در پایان یادآوری میگردد ، آمد و رفت های هنرمندان ایرانی به هر دیاری از سرزمینهای جهان برای دیدار هم میهنان ارجمند و دوستداران هنر ایرانزمین است و هدفی جز آنچه یادشده ندارد و صد در صد راهشان از راه سیاست جداست . امضاء : خاک پای مردم ایران - محمدرضا شجریان". همان منبع صفحه ۱۸۰
.
[تصویر: 527670_1.jpg]
.
در ادامه هم نویسنده ی کتاب چند صفحه ای در مورد این متن نوشته :
"جامعه ی ما از هنر شجریان انتظار سیاسی بودن ندارد . . . مستقل بودن یک حرکت هنری و فرهنگی خصوصاً در خارج از کشور ، امری مفید و مقبول و مستحسن است. در جمع مخاطبان موثرتر هم هست . . . آبشاری که از موسیقی صد و و ساز او جاری است ، گلهای باغ عرفان و حکمت و فرهنگ مارا آبیاری میکند" . همان منبع صفحه ۱۸۱
.
قضاوت به عهده ی شما . این نوشته ها و گفته ها و نظرات تقریباً هم سن خود من هستن ، به همین دلیل دوست ندارم در مورد اونها نظر خاصی بدم . اما سنم به یک چیزهایی قد میده که یادآوریش بنظرم لازمه ، سال ۸۸ رو همه به یاد داریم . نقاب از چهراه ی خیلی ها افتاد ، خیلی ها هم لباس "سبز ریا" رو به تن کردن . . .
.
[تصویر: 1%2520%2811%29.jpg]
.
اما حداقل با توجه به این امضا و نوشته از آقای شجریان انتظار نمیرفت گفته های خودش رو زیر پا بگذاره و چهره ی یک دروغگو و ریاکار رو از خودش به نمایش بگذاره . . .
.
نوشته شده توسط سجاد (وبلاگ ماسون یاب)
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: hamed313 ، s_habibee ، mohammad790 ، SAViOR ، ANTI satan ، oO DaViD Oo ، irandoost ، MohammadSadra ، shafagh_mah ، أین المنتظر ، aghah ، Maysam-1st ، MOH3N-P ، جوینده حق ، رهجو ، mohamad316910 ، sam fisher ، حسن عزتي ، vahrakan

آغاز صفحه 8 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۹:۲۹, ۸/دی/۹۰
شماره ارسال: #71
آواتار
سلام

(۶/دی/۹۰ ۹:۴۰)saloomeh نوشته است:  .
راستی چرا گفتید :البته گمان نکنید من از طرفداران شجریان هستمHuhHuh
مگه کسانیکه طرفدار شجریان هستند چطورین که شما با این صراحت خودتون رو از جرگه اونها بیرون کشیدید. ؟!!!Dodgy
[/quote]
منظور بنده این بود زمانی که خودم در این وادی بودم صدای شهرام ناظری رو بیشتر دوست داشتمBlush

(۶/دی/۹۰ ۱۰:۱۶)moze84 نوشته است:  چنانچه آقای رضا قربانی و سالار عقیلی رو هم مثال زدم به این دلیل بود که جدا اعتقاد دارم صدای اینها از آقای شجریان بهتره. اما باید روی خوندنشون حالاحالاها کار کنن.

اصلا دوست ندارم اینجا در مورد مسائل فنی در حوزه موسیقی سنتی بحث کنیمBlush
چون اصلا ربطی به این تالار نداره.
بنا براین در مورد اینکه چرا خیلی ها اعتقاد دارن شجریان در موسیقی سنتی از خیلی ها بهتر بوده دیگه بحثی نمی کنم.
(ده سال توی این وادی بودم و وقت زیادی رو صرف بحث کردن در این مورد تلف کردمBlush )

(۶/دی/۹۰ ۱۲:۱۸)seyed reza نوشته است:  
(۵/دی/۹۰ ۲۳:۴۹)guided نوشته است:  ولی اگه شجریان از نظر اعتقادی دچار تزلزل بوده یا شده دلیل نمیشه کار هنریش رو زیر سوال برد!

سلام بنده تا حدودی با حرف های شما موافقم اما این قسمت رو نه.
در این که شجریان از نظر اعتقادی مشکلاتی دارد و... که بحثی نیست.
اما وقتی که هنرش رو در راه افکار پوچ و غلط و سیاست و خط مشی تعیین شده از سوی امریکا و انگلیس به کار میبرد، حالا چه؟
به فرض که مشکلی وجود دارد. وقتی دشمن دست روی اون مشکل میگذاره حداقل از دوست انتظار میره اون مشکل رو بعدا مطرح کنه.(البته در این شرایط اصلا نباید مطرح کنه)
وقتی داره هنرش رو در خدمت دشمن میگذاره نتنها هنرش زیر سوال میره بلکه سابقه ی هر چند درخشانش (از نظر شما) هم نابود میشه.

منظور بنده این بود :
اگه الان هنرش رو به قول شما در خدمت دشمن گذاشته این شخصیتشه که زیر سوال میره نه هنر!
مثلا نمی شه گفت صدای شجریان قبل از این که بره اونور آب خوب بوده ولی حالا که رفته بد شده!!!
منظور من از لحاظ فنی بود.
یعنی نباید اگه نسبت به افکار و اعمالش انتقاد می کنیم نباید آخرش هم بگیم:
حالا شجریان همچین پخی هم نبوده !!!

امضای MAHDI59
[تصویر: masoud.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: محمد667 ، nasimesaba
۱۱:۴۲, ۱۰/دی/۹۰
شماره ارسال: #72
آواتار
از مدیران این بخش تالار ممنونم بخاطر پاک کردن بیخودی برخی کامنتهای من!
من اگه میگم این تاپیک رو ببیندید ، به این خاطر هست که بحث کامل شده و از این به بعد یا داره فنی میشه (که ربطی به تالار نداره) یا داره تکرار میشه و دور خودش میچرخه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
گزینه ی بستن تاپیک فقط برای زمانی نیست که حرف از یک شخص خاص به میون میاد ، برای این موقعها هم هست ، باورکنید!
موضوع بسته شده  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]