|
چند سوال حقوقي!
|
|
۱۵:۱۰, ۲۷/آبان/۹۰
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
به نام خداوندي كه منبع واقعي عشق و عقل است!
با عرض سلام و ادب با اجازتون من از حضور دكترين حقوق تالار چند تا سوال حقوقي داشتم كه اگر محبت بنمايند و پاسخ دهند بسيار ممنون ميشوم. 1- چرا حق طلاق واسه آقايونه واسه خانمها نيست.؟؟!!! باتشكر مبينا
|
|||
|
|
۰:۴۷, ۲۸/آبان/۹۰
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
با سلام
شما میتونید در قالب شرط ضمن عقد از طرف مرد وکالت بگیرید برای طلاق همینی که گفته میشه حق طلاق رو به زن داد در محضر میتونید یک بند اضافه کنید . ولی در کل خانوم ها احساسین یه کاری میکنن بعدش ممکنه پشیمون بشن . این روزها دیگه مرد هم نمیتونه یک طرفه طلاق بده مگر توافقی یا با دلیل محکم که در قانون احصا شده در پناه خدا |
|||
|
|
۱:۲۲, ۲۸/آبان/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/آبان/۹۰ ۱:۵۰ توسط مبينا.)
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
به نام خداوندي كه منبع واقعي عشق و عقل است.
اولا ميخوام بدونم چرا اسلام حق طلاق رو واسه آقايون گذاشته؟ متوجه ايد چي ميگم دنبال جواب هاي عميق ترم. اين كه ميگيد خانم ها احساسي برخورد ميكنن خب اين مسئله رو درمورد آقايون هم ميبينيم طرف تا يه مشكل جدي با خانمش پيش مياد ميره واسه طلاق اقدام ميكنه بعد يه خرده كه گذشت و آشتي كردن يادش ميره بعد تا دعواشون ميشه ميره دوباره پروندشو به جريان مي اندازه پس اقايون هم احساسي برخورد ميكنن گرچه خانمها بيشتر ولي خوب اين خيلي دليل قانع كننده اي نميتونه باشه . بعدشم من خودم دانشجوي حقوقم البته مثلا. براي يه سري تحقيقات اينا رو لازم دارم . مثلا يكي از دلايل اينه كه چون بحث مهريه وجود داره و اقايون هستن كه بايد مهريه رو به خانمها بپردازند خب اين خودش يك مانع است ،چون ميدونيم كه طلاق يكي از مغبوض ترين حلالهاست. در حالي كه خانمها اين مانع اقتصادي رو ديگه ندارن. و شما ادامه بديد يه چند تا دليل قانع كننده ي ديگه بياريد ببينيم من ميتونم اين تحقيق رو جمع كنم. با تشكر مبينا
|
|||
|
|
۹:۲۰, ۲۸/آبان/۹۰
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
بسم الله . اينكه حق طلاق به مرد داده شده، دليلش اين است كه بالاخره يك زندگي جمعي نياز به مدير دارد؛ اسلام نيز كسي را كه كمتر در مقابل عواطف واحساسات تحت تأثير قرار ميگيرد و از نظر مديريت جمعي قويتر است، به عنوان مسؤول اداره زندگي مشترك معرفي كرده و حتي نفقه و هزينه اداره اين زندگي را هم بر او واجب نموده است. در اينكه نوع مردان از نظر مديريت و انعطافپذيري كمتر در برابر احساسات خام قويتر از خانمها هستند، شكي نيست. به عبارت روشنتر: زندگي مشترك نياز به مديريت دارد و يكي از شؤون اين مديريت مسأله اجراي طلاق است كه از چند حال خارج نيست: 1. حق طلاق به دست مرد باشد، 2. حق طلاق به دست زن باشد، 3. هر دو به طور استقلالي اين حق را دارا باشند، 4. اين حق به دست هر دو به صورت اشتراكي باشد، 5. اصلاً حق طلاقي وجود نداشته باشد. . فرض پنجم صحيح نيست؛ چرا كه گاهي اوقات، جدايي و گسستن اين رابطه به صلاح طرفين است. فرض چهارم هم معقول نيست و منافات با حكمت جعل قانون طلاق دارد؛ زيرا ممكن است يك نفر طالب طلاق و نفر ديگر طالب عدم آن باشد. فرض سوم آمار طلاق را بالا خواهد بُرد و اين مسأله را بعضي از كشورهاي غربي تجربه كردهاند. فرض دوم هم با توجه به احساسات و عواطف فراوان خانمها علاوه بر اينكه آمار طلاق را بالا ميبرد (زيرا از نظر آمار غالباً خانمها تقاضاي طلاق را دارند) باعث سستي كانون محبت خانواده نيز ميگردد و محبت زن را در دل مرد كاهش ميدهد. در نتيجه بهترين فرض صورت اول است؛ البته محدوديتهايي براي مرد در اعمال اين حق در شريعت و قانون در نظر گرفته شده كه مانع از ضايع شدن حقوق خانمها ميگردد. علاوه بر اين در شرايطي نيز زن حق طلاق دارد كه مانع ظلم به وي ميشود، از جمله طلاق وكالتي، طلاق قضايي و طلاق توافقي. بنابراين چنين نيست كه راه به كلي براي زن بسته باشد. . ضمن اینکه همانطور که شما هم تصدیق خواهید کرد علم بشر نسبت به مسائل بسیار کم است و چیزهای ناشناخته بسیاری برای بشر وجود دارد پس بهتر است که به منبع الهی تکیه کرد.
|
|||
|
|
۱۲:۰۳, ۲۸/آبان/۹۰
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
یک نکته مهم اینه که گاهی قانون برای اینه که تکلیف مشخص باشه . و در این تشخیص تکلیف بهترین راه رو انتخاب میکنه
گاهی ما بندگان خدا در تشخیص حکمت رب العالمین دچار خطا و جهل میشیم . منتها اگر واقعا خداوند داناترین و حکیمترین هست باید بهش اعتماد کنیم . مسلما خوبی ما رو بهتر از خودمون میخواد . اینطور که دیدم سوالات شما بیشتر روی حقوق زنان هست . من هیچ ایینی ندیدم اینقدر به زن بها داده شده باشه فقط عده ای کوته فکر گمان میکنند عریانی برای زن یعنی ازادی ! یا حق |
|||
|
|
۱۲:۲۹, ۲۸/آبان/۹۰
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
بابا خوب خدا بعضی چیزا رو به مردا داده به زنا نداده بعضی وقتام بعضی چیزارو به زنا داده به مردا نداده. حالا مثلا شما زنا مهریه دارید ما مردا نداریم میایم بگیم چرا؟
حالا خوبه حق طلاق با زن ولی مهریرو مرد بگیره؟؟؟ |
|||
|
|
۱۶:۳۰, ۲۸/آبان/۹۰
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
من یک مدتی هست که یک سئوال ذهنم رو مشغول کرده و دارم دنبال جوابش می گردم ممنون میشم اگه دوستان جواب بدند.
همه می دانیم که دیه ی زن نصف دیه مرد است ( 1 به 2 ) حالا تصور کنید یک مردبه دلایلی!! زن خود را به قتل رسانده و خانواده ی زن می خواهند مرد را قصاص کنند ولی برای قصاص خانواده ی زن باید دیه ی کامل یک مرد را پرداخت کنند (که نصفش همان دیه ی زن و مابقی باید پرداخت شود) چرا اینگونه است مگر قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران زن و مرد از حقوق مساوی برخوردار نیستند ! من بیشتر از وکیل تالار انتظار پاسخ دارم! |
|||
|
|
۱۶:۳۸, ۲۸/آبان/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/آبان/۹۰ ۱۷:۰۸ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
اتفاقا فکر خوبیه دیه 40 میلیونه مهریه ها اکثرا 1000 تا سکه معادل 600 میلیون !! خوب کدومش میصرفه؟
دوست عزیزم خود قانون رو بفرمایید در خدمتم اما فلسفه قانون تشریحش طبق قران با امام معصومه . سر فرصت هم چشم انچه در حد ذهن ناقص بشری در موردش اومده خدمت شما عرض میکنم جواب مشروحی داره .... در پاه حق |
|||
|
|
۱۸:۳۷, ۲۸/آبان/۹۰
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
(۲۸/آبان/۹۰ ۱۶:۳۰)EMPERATOR نوشته است: من یک مدتی هست که یک سئوال ذهنم رو مشغول کرده و دارم دنبال جوابش می گردم ممنون میشم اگه دوستان جواب بدند. منم یه سوال ذهنمو مشغول کرده! چرا وقتی یه زنه باردار که بچش پسره میمیره دیه بچش از خودش بیشتره!؟ |
|||
|
|
۱۸:۵۱, ۲۸/آبان/۹۰
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
اجمالا :
دیه رو به بازمانده می دند نه به خود شخص مرده ! اگه مردی بمیره مثلا اگه دیه 60 ملیون باشه اون 60 ملیون رو میدن به زنش. چون مرد مسئول خانواده و مسئول اقتصادی بوده . اگه زن بمیره دیه رو میدن به شوهرش و چون زن مسئول اقتصادی نیست فقدانش از لحاظ اقتصادی به خانواده ضربی کمتری میزنه دیه اش 30 ملیونه . این چیزیه که به ذهن من می رسه. |
|||
|
|
|
|
|