تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: قران و سنت
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6
خوب اخوی ما همین را گفتیم دیگر

تبیین و تفسیر و تکمیل قران را هر کسی نمیداند . تبیین وظیفه معصوم است

وگر نه طرف نماز شب را واجب میکند و در اذان میگوید ح علی خیر من النوم

جناب مهدی عباس زاده شما می فرمایید محال است معصوم خلاف قران بگوید . اینجا ۲ مطلب پیش می اید یا حدیث جعلی است که هیچ
یا فهم شما چیزی بجز معصوم فهمیده که اینجه فهم شما ناقص است

حجیت تفسیر قران را خود خداوند در قران به معصوم سپرده است . بنابرین زمانی که در تاویل اختلاف شود به معصوم مراجعه میکنیم

وَ ما يَعْلَمُ تَأْوِيلَهُ إِلاَّ اللَّهُ وَ الرَّاسِخُونَ فِي الْعِلْمِ يَقُولُونَ آمَنَّا بِهِ کُلٌّ مِنْ عِنْدِ رَبِّنا

«تفسير کتاب خدا را، جز خدا و راسخان در علم، نمي‏دانند. (آنها) مي‏گويند: (ما به همه ي آن ايمان آورديم؛ همه از طرف پروردگار ماست.) و جز صاحبان عقل، متذکر نمي‏شوند (و اين حقيقت را درک نمي‏کنند) ».
و ديگري در سوره نساء آيه 162 آنجا که مي‏فرمايد:

لکن الراسخون في العلم منهم و المؤمنون يؤمنون بما انزل اليک و ما انزل من قبلک،
[/b]
«دانشمندان و راسخان در علم از اهل کتاب، به آنچه بر تو نازل شده و آنچه پيش از تو نازل گرديده است ايمان مي‏آورند».

خوب پس معصوم حتما بر اساس قران میفرماید و لا غیر
و این ۲ از هم جدا نمیشود
اگر جدا شد میشود همان فتواهایی که مفتی های وهابی میدهند و مرغ پخته هم به انها میخندد
(۲/آذر/۹۰ ۱۶:۰۵)علی 110 نوشته است: [ -> ]این همون جایی هست که پای لتبین لناس وسط می آید
زمانی که شما اکتفا کردید به خود قرآن در برداشت معنی آن و بدون اینکه نظر اهل بیت را بدانید در مورد آیات اینجا سرآغاز انحراف آغاز میشود!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
این چیزی که شما می فرمایید خودش برداشت از قرآن هست
یعنی شما این رو خودت از قرآن برداشت کردی و بعد با توسط قرآن داری بهش استدلال می کنی
این یعنی در عین اینکه ما نمی تونیم قرآن رو بدون اهل بیت بفهمیم با فهمیدن آیه قرآن ، مطلبی رو درباره اهل بیت ثابت می کنیم
دور از این مصرّح تر هست؟
در ضمن شما می آیی به یک آیه استنا می کنی و آیات دیگه رو ول می کنید؟
شما که این آیه رو دیدید نباید بقیه رو هم نگاه کنید؟ آیا خدا نفرموده: یومنون ببعض و یکفرون ببعض کاری بس زشت بوده که بنی اسرائیل می کردند؟ بعضی رو قبول می کردند و بعضی رو رها می کردند؟
علی آقا ، ما باید این آیات رو هم ببینیم که : بیان للناس ، تبیانا للناس ،ذکری للمؤمنین ، ذکری للبشر و...
نمی شود که قرآن را بدون قرآن استدلال کرد
یعنی که قرآن روشنایی برای همه مردم ، روشنگر برای همه مردم و یاد آوری برای همه مردم هست به تنهایی
و از این جا معنای آیه لتبیّن للناس رو باید فهمید که یعنی پیامبر هم به اضافه قرآن که خودش روشن گر هست می آید و برای مردم (مانند یک کتاب شرح که به کتابی زده می شود تا آنهایی که معنا را با تلاش زیاد می فهمند با تلاش کمتر بفهمند) معنا را با شرح بیشتر توضیح دهد نه اینکه معنایی خلاف آیه بگوید!!!
خود پیامبر پناهگاهش قرآن هست: و اتل ما اوحی من کتاب ربک لا مبدل لکلماته و لن تجد من دونه ملتحدا
یعنی: ای پیامبر بخوان آنچه از کتاب پروردگارت بر تو وحی شده ، برای کلماتش هیچ تبدیل کننده ای نیست و پناهگاهی (وحیانی ، اعتقادی ، روحی و...) جز آن نخواهی یافت
چطور می آید و خلاف پناهگاهش که حتی احکام را از آن استنباط می کند حرفی یا عملی بکند؟
و من لم یحکم بما انزل الله فأولئک هم الکافرون که این آیه با اولئک هم الفاسقون و أولئک هم الظالمون هم آمده
یعنی کسی که به غیر از آنچه خدا نازل کرده حکم دهد ظالم و کفر و فاسق است
حالا بر حساب نصّ قرآن چه کسی کافر است؟
بله باید هم از قران استفاده کرد و هم از اهل بین و این دو ثقل اکبر و اصغر هستند : اطیعوا الله و الرسول و اولی الأمر منکم فقط نگفت اولی الامر و نگفت فقط رسول بلکه گفت الله که اطاعت از الله هم با تمسک به کتاب و سنت صورت می پذیرد
فرمود و الذین یمسکون بالکتاب کسانی که به کتاب الله پناه برده اند پس چگونه کسی که به کتاب پناه برده کافر است؟
ولی نگاه کنید که قرآن ثقل اکبر است
ممنون
(۲/آذر/۹۰ ۱۶:۲۱)علی 110 نوشته است: [ -> ]یک سوال حقیر بیشتر ندارم

آیا کتاب قرآن کفایت میکند برای رستگاری؟

بدون نبی و امام معصوم منصوب از طرف خدا و معرفی شده از طرف رسول خدا؟

منتظر پاسخم جناب عباس زاده
یا آری است یا نه
کسی که به تمام کتاب پناه ببرد کافر نیست
کسی که به بعضی از کتاب پناه ببرد و بعضی دیگر را وانهد کافر است
مانند خوارج
سوال من از جناب علی درستکار
مفسر قرآن
الناس است یا رسول اکرم و امام معصوم معرفی شده از جانب پیغمبر
پس از ظهور بنابر روایات بسیاری از کسانی که در مقابل امام زمان خواهند ایستاد مفسران قرآن هستند
سلام علیکم ببخشید بنده مشغول خریدن نان و خواندن نماز عصر بودم از غیبتم عذر میخوام الان هم مشغول خوردنش هستمBig Grin مومنین بفلمایید
دوستم علی 110 میپرسد اقوم چیست!! شما معنی اقوم را نمیدانید؟ اقوم یعنی پایدار تر! یعنی راهی که تزلزل درش راه ندارد خودتان از همین آیه که بیان کردید باید بفهمید که قرآن خودش هدایت گر است! اصلا ما به پشتوانه ایات قرآن حجیت قول رسول و ائمه رو ثابت میکنیم چون قرآن است که معجزه است نه سخنان رسول!!
نقل قول:
خوارج مگر جز این بود که ملاکشان قرآن بود
آنهم با برداشت خوشان
دوست عزیز شما نمیدانید خوارج به قران عمل نکردند؟؟ اگر به قران عمل میکردند آیا امام علی خلاف قرآن دستور داد؟ آیا در قرآن نوشته است که هر کس قرآن بالای نیزه کرد حرفش مورد قبول است؟ یا فرموده است که اولی الامر واجب الاطاعه هستند؟
پس لطفا به بهانه خوارج راه درست را کج ننمایید یلبسون الحق بالباطل ننمایید حق مثل روز روشن است خود معصومین فرموده اند که کلام ما را به قرآن عرضه کنید شما مطیع معصوم هم نیستید؟ مگر این همه ادعای اطاعت از ائمه نمیکنید؟ کو این اطاعت؟ با این همه روایات که میفرماید مخالف قران را قبول نکنید حتی اگر از جانب ما مطرح شوند چه میکنید؟
نقل قول:
آیا کتاب قرآن کفایت میکند برای رستگاری؟

بدون نبی و امام معصوم منصوب از طرف خدا و معرفی شده از طرف رسول خدا؟

کسی همچنین ادعایی نکرد اصلا ما میگوییم شما در مورد جزئیات نیاز به بیان معصوم دارید قرآن فرموده اقیموا الصلاه شما از این آیه میفهمید که نماز واجب است اما کیفیت نماز برای شما مشخص نمیشود! نیاز به معصوم دارید برای فهم کیفیت نماز
هر چند که قرآن در دلالتش بر وجوب نماز کامل است اما کیفیت آن را بیان نمیکند
(۲/آذر/۹۰ ۱۶:۵۴)مهدی عباس زاده نوشته است: [ -> ]دوستم علی 110 میپرسد اقوم چیست!! شما معنی اقوم را نمیدانید؟ اقوم یعنی پایدار تر! یعنی راهی که تزلزل درش راه ندارد خودتان از همین آیه که بیان کردید باید بفهمید که قرآن خودش هدایت گر است! اصلا ما به پشتوانه ایات قرآن حجیت قول رسول و ائمه رو ثابت میکنیم چون قرآن است که معجزه است نه سخنان رسول!!

امام صادق علیه السلام در تفسیر البرهان میفرمایند
منظور از أقوم امام معصوم است
یعنی این قرآن هدایت میکند به امام معصوم و تبعیت از امام معصوم که همان تبعیت حقیقی از راه راست و صراط مستقیم است
أقومی که تزلزل ناپذیر است امام معصوم است که قرآن به آن هدایت میکند!!!!!
سلام دوباره اینبار با وحید جان کار دارم
دوست عزیز شما میفرمایید بنده از قرآن یه چیزی بفهمم که معصوم خلاف آن را میگوید!! درست است!
خوب بنده برای این مسئله حالات زیر را در نظر میگیرم
آن مسئله از محکمات قرآن است اگر معصوم خلاف این محکمات حرف بزند ممکن است بنده از حرف معصوم هم غلط بفهمم چون بنده کلا غلط فهم هستم چرا چون محکمات قران که خدا فرموده همه میفهمند حتی دشمنان هم میفهمند بنده نمیفهمم پس باید در فهم خودم نسبت به کلام معصوم هم شک کنم ممکن است بنده اشتباه فهمیده باشم کلام معصوم را!!
آن مسئله از متشابهات است خوب اینجا حرف معصوم اگر خلاف عقل نباشد میپذیریم چرا میگویم خلاف عقل چون اگر معصوم بگوید خدا 3 است در عصمتش باید شک کرد خود قران هم همین را میفرماید آیا کسی که برای هدایت آمده بعد از هدایت ایشان را گمراه مینماید
اگر خلاف عقل نباشد بلکه از مسائلی باشد که عقل به غایت آن دست نمیازد آن را میپذیرم مثل آن که چرا نماز صبح دو رکعت است
اما این آیه که شما اینقدر بهش تمسک میکنید برای اثبات حرفتون دو تا جواب توش داره
یکی این که آیه در مورد متشابهات است فقط نه در مورد محکمات(و ما در مورد محکمات حرف میزنیم)
دوم آن که آیه راسخون فی العلم را منحصر در ائمه نکرده است بلکه مصداق بارزتر اینان ائمه هستند(همانطور که در بعضی روایات آمده است)
(۲/آذر/۹۰ ۱۷:۰۴)علی 110 نوشته است: [ -> ]
(۲/آذر/۹۰ ۱۶:۵۴)مهدی عباس زاده نوشته است: [ -> ]دوستم علی 110 میپرسد اقوم چیست!! شما معنی اقوم را نمیدانید؟ اقوم یعنی پایدار تر! یعنی راهی که تزلزل درش راه ندارد خودتان از همین آیه که بیان کردید باید بفهمید که قرآن خودش هدایت گر است! اصلا ما به پشتوانه ایات قرآن حجیت قول رسول و ائمه رو ثابت میکنیم چون قرآن است که معجزه است نه سخنان رسول!!

امام صادق علیه السلام در تفسیر البرهان میفرمایند
منظور از أقوم امام معصوم است
یعنی این قرآن هدایت میکند به امام معصوم و تبعیت از امام معصوم که همان تبعیت حقیقی از راه راست و صراط مستقیم است
أقومی که تزلزل ناپذیر است امام معصوم است که قرآن به آن هدایت میکند!!!!!
خب این که مشکلی ندارد آقای علی
شما آمدید برای اینکه ثابت کنید که قرآن فقط برای معصوم هدایت است این آیه را گفتید و حالا می گویید که این قرآن هدایت می کند به امام معصوم؟؟؟؟؟
پس قرآن هدایت می کند و خوب هم هدایت می کند!
پس نگویید که فقط هدایت برای معصوم است آقا جان
این دو جمله شما تناقض است!!! یعنی در حالی که قرآن هدایت می کند دیگران را به امام معصوم در همان حال هم هدایت گر برای دیگرا (غیر معصوم نیست!!!)
نقل قول:
پس از ظهور بنابر روایات بسیاری از کسانی که در مقابل امام زمان خواهند ایستاد مفسران قرآن هستند
دو سوال مطرح میکنم از شما جواب میخواهم اولا الآن چند مفسر هست که قرآن را اینگونه که بنده ادعا میکنم تفسیر میکند و چند درصد هست که خلاف قرآن آن را تفسیر میکند(حلال را حرام و حرام را حلال) اگر مدعی هستید که الآن آخر الزمان است باید بدانید که ....
دوما آیا روایاتی نداریم که به صورت مطلق علما را کسانی دانسته که هنگام ظهور امام زمان مخالف ایشان می ایستند؟

اگر منظور امام معصوم هم باشد بهتر
چون آنچه قرآن هدایت به آن میکند معصوم است برای همین است که هدایت کرده است به امام معصوم یعنی سیره معصومانه در قرآن آموزش داده شده است
(۲/آذر/۹۰ ۱۶:۱۰)وحید110 نوشته است: [ -> ]خداوند خودش برای بیان قران افرادی رو تایین کرده که به عنوان راسخون فی العلم هست .

این میشه حرف خوارج که گفتند لا حکم الا لله . و مولا فرمود که من قران ناطقم .

شما بحثتون ا کامل بیان نمیکنید . برای مین سو تفاهم میشود

یا حق
ببخشید شما میایید قول امیر المونین را نصفه می کنید و می گذارید؟؟؟
مولا فقط فرمود که من قرآن ناطقم؟ : آیا حضرت در همان زمان نفرمود که ادعای خوارج (لا حکم الا لله) درست است ولی دچار کج فهمی شده اند؟؟
آقا مهدی گفتند خدمتتان : یعنی اگر کسی تابع قرآن شود از حق منحرف می شود؟ این دیگر چه قرآنی هست که منحرف می کند؟
قرآن خودش می گفت اطیعوا الرسول و البته لا حکم الا لله می گفت که حکم جز برای خدا نیست چه ربطی داشت به عمل خوارج؟
آیا حضرت علی علیه آلاف التهیة و السلام می خواست عملی خلاف حکم خدا انجام بدهد یا عملش برداشت شده از قرآن بود؟
فکر کنیم...
جناب درستکار و اقا ی عباس زاده و علی اقا

بحث فقط یک سو برداشت مجازیست . اگر دور هم بنشینیم ایمان دارم اختلافی نداریم .
خوب خداوند قران را فرستاد و رسولش را

برای تبیین ان هم قابل اعتماد ترین قول . قول معصوم است که شرط ما یک شرط محال است پس موضوع منتفی است

شرط : اگر معصوم خلاف قران بگوید . کاملا منتفی است . پس بحثی نداریم .

محکمات قران نیز درست است و معصوم(علیه السلام) مخالف قران نخواهد گفت . بلکه در محکمات تشریح و در متشابهات تفسیر و توضیح و بیان جزییات با معصوم است

و ...
خوب این بحث اگر بخواهد ادامه پیدا کند باید در محیط واقعی باشد . اگر اجازه بدهید بحث را تمام کنیم

یا حق
در ضمن این تائیک در حین انتقال حذف شده بود و فقط بنده میتونستم برگردونم (سطح دسترسی) که منزل نبودم
لطفا زود تصمیم نگیرید .
ارامش تفکر تعقل
قرار است در یک سنگر باشیم . با هم نه بر هم
در پناه خدا
صفحه: 1 2 3 4 5 6
آدرس های مرجع