سلامی از طرف کوچیک تالار به باقی دوستان
سلام فرهاد عزیز
مباحث الحمدالله تا حالا خوب پیش رفته
چند نکته رو هم من خدمت دوستان و شما فرهاد عزیز عرض میکنم
نکته اول در مورد پلورالیزم و باقی ایسمهای عالم
جوابش فقط و فقط یه آیه هست که همون امضای mohmmad هست
انسان شك در معاد ندارد، بلكه
او مىخواهد آزاد باشد و بدون ترس از دادگاه قيامت در تمام عمر گناه كند.
سوره قیامت آیه 5
پلورالیزم یکی از قطعه های اومانیسم یا همان انسان خدایی هست که معیار تعیین درست غلط عقل خودبنیاد یا همان نفس بشریست در اون و مبنا و محور اون هم لذت هر چه بیشتر از دنیاست
استاد ما حرف بسیار جالبی میزنند
ایشان میگن
آدمها امروز میگردن دنبال دین و مسلکی که به سایز خودشون بخوره !
نه اینکه سایز خودشون رو بکنن اندازه ی اون سایزی که خدا گفته!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
جمله بسیار لطیف و عمیقی هست
از اینکه بگذریم میرسیم به بحث مختصری در باب مقصد
اونقدری که من از آیات قرآن و روایات فهمیدم
به قول شما دین خدا که همون صراط هست راه هست و مقصد ما نیست
بهشت هم اقامت گاه ما هست و مقصد ما نیست
هدف معرفت خداست که در سایه قرب به خدا حاصل میشه و راهش عبودیت و بندگی خداست که از طریق انجام احکام دین خدا و تولی به ولایت امیر المومنین در این صراط ما سیر پیدا میکنیم
این صراط مثل هر محدوده ای دو تا خط در چپ و راستش داره که بهش میگن واجبات و محرمات که عبور از اونها میشه خروج از صراط و نور و وارد شدن به بی راهه و ظلمات
یه حاشیه ی خاکی هم داره که بهش میگن مکروهات که حرکت در اونجا طی طریق را بسیار سخت میکنه و هر لحظه ممکن هست شما با اندکی لغزش به خارج جاده پرت بشی
مستحبات شما رو به مرکز جاده که هموار ترین قسمت اون هست هدایت میکنه و سرعت سیر رو بسیار زیاد میکنه
تمام اینها یک طرف اما موتور حرکت شما از همه مهمتر یه بخشی داره به نام حب فی الله و بغض فی الله که تا میتونی باید از این مرکب راهوار بهره بگیری ولایت خدا انحصار یافته در ولایت رسول اکرم و ولایت ایشان در ولایت علی بن ابیطالب انحصار یافته و راه ورود به درگاه رحمت رحیمیه خدا که شامل حال بهشتیان میشه داشتن ولایت امیرالمومنین هست در این مورد به طور مفصل در 2 پست
رابطه حب اهل بیت و ایمان و
حقیقت ایمان و کفر چیست صحبت شده که حتماً مطالعه بفرماید
و اما مقصد خود خداست
مقصد لقای خداست با چشم دل که به لفظ نیاید
مقصد شناخت خدایی خداست
روز قیامت چه اتفاقی می افته؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
اصلی ترین اتفاق در روز قیامت چیه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!
چرا اینقدر این روز عظمت داره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!
چرا بهش میگن یوم تبلی السرائر (روزی که اسرار آشکار میشه)؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!
اولاً اصلی ترین اتفاق در روز قیامت حساب و کتاب نیست!!!!!!!!!!
دوماً خدا قرار نیست آبروی بندگانش رو بریزه و منظور از روزی که اسرار آشکار میشه ریختن آبروی مومنانی که گناه هم مرتکب شدند نیست!!!!
خدایی که توی این دنیا ستارالعیوب هست و از 100 قسمت رحمتش 99 قسمتش رو گذاشته توی اون دنیا نمیاد آبروی رو که خودش داده توی این دنیا به مومنی رو که احیانا معصیت کرده رو بر ملا کنه!!!!!
پس روز قیامت چی میشه؟
اصلی تری اتفاق در اون روز چیه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
روز قیامت روز تجلی عظمت و خدایی خداست!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
حتماً آیاتی رو خوندید که در اون خدا در روز قیامت صدا میزنه کجایند معبود هایی که میپرستیدید؟؟؟؟؟؟!!! و از آنها گمان سود و زیان میکردید؟
در روز قیامت علت و معلول فقط بین خالق و مخلوق هست و واسطه ها میان خلایق از بین میره و خدایی خدا تجلی تام داره به همین علت به هر میزان که هر شخص در این دنیا خدایی خدا رو با اسما و صفاتی که در قرآن خودش رو توصیف کرده به کمک بندگی و توسل به 14 معصوم بهتر بشناسه حول هراسش در اون روز کمتر هست و در زیر سایه امن الهی هست و هر کسی بیشتر در این دنیا خوف و خشیتش از عظمت خدا بیشتر باشه و متصف کنه خودش رو به صفات خدا مانند ستارالعیوبی و غفاری و لوطی گری و مرام و... در اون روز کمتر گرفتار حول هراس میشه
اما امان و هیهات از اینکه خدایی نکرده انسان بدون شناخت از خدایی خدا پاشو بگذاره در صحرای محشر......
پس هدف چی شد؟
معرفت به مقام خدایی خدا متناسب با ظرفیت هر کس که هر چه در این مسیر بیشتر سیر کنه بیشتر به خدا قرب پیدا میکنه و...
اینهمه بالا و پایین و گشادی و تنگی و نعمت و رحمت و بلا و مصیبت و آسایش و سختی همه و همه برای این هست که بابا جون خدا همه کاره ی عالم هست و ما هیچی نیستیم جز فقیر الی الله
تعریف انسان چیه؟
فلاسفه میگن : انسان موجود ناطق
عرفا میگن : انسان موجود عاشق
فلان ها میگن: انسان موجود بیسار
اما قربانش بروم آقا امام سجاد میفرمایند : انسان موجودی شدیداً فقیر به خدایی که غنی بالذات است
ما باید بفهمیم که هیچی نیستیم و خدا همه چیز است
این منیت باید کشته شود
یه مثال قشنگ بزنم از فنای فی الله
ببین برادر
آب بین دو ظرف کی جاری میشه؟
وقتی اختلاف پتانسیل گرانشی بینش به وجود بیاد
جریان بین دو سر سیم کی جاری میشه؟
وقتی اختلاف پتانسیل الکتریکی بین دو سر سیم به وجود میاد
جریان رحمت خاص الهی کی به وجود میاد؟
زمانی که شما ادعای منیتت رو و غنی بودنت رو در مقابل خدای صمدی که غنی بالذات است بشکنی و کاسه گدایی و اقرار به فقر در مقابلش کنی و اونوقت جریان رحمت خاص الهی جاری میشه
حالا هر چی بنده بیشتر بفهمد شدت فقر و نیازش رو و بیشتر خودش رو در مقابل خدا بشکنه شدت این جریان بیشتر بیشتر میشه تا یه جایی که بهش میگن فنا که من دیگه اینا رو خیلی بلد نیستم

حالا چه جوری میشه این نفس و منیت رو آدم از بین ببره؟
راهش تن دادن به چند چیز هست
انجام واجب و مستحب و ترک حرام و مکرو
توبه های پیاپی و استغفار
و توسل شدید به 14 معصوم که برای کشتن نفس و منیت از همه اینها مهمتر هست!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
تخصص امیر المومنین دار عالم تربیت نفس هست و برای همین هست که کمتر کسی نفسش رو تحت ولایت امیرالمومنین میاره به صورت تمام و کمال ایشان مربی نفسوند که خودشون تحت تربیت رسول اکرم بودند و رسول اکرم هم طبق احادیث قدسی خود خداوند تربیت فرمودند!!!
این پست رو با دو حدیث قدسی به اتمام میرسونم
(کن لی أکن لک) 4 تا کلمه بیشتر نیست
خودمونیش میشه ای آدمی که هیچی نیستی تو برای من کار کن و دلت رو بسپار به من و با من باش،
من با همه ی خداییم برای تو میشم
اون یکی هم
من طلبنی وجدنی، من وجدنی عرففنی، من عرفنی أحبنی، من إحبنی عشقنی، من عشقنی عشقته ، من عشقته قتلته، من قتلته فعلیّ دیته، من علیّ دیته فأنا دیته!!!!
هر کس مرا طلب کرد می یابد، هر کس مرا یافت میشناسد، هر کس مرا شناخت مرا دوست میدارد، هر کس مرا دوست بدارد عاشقم میشود، هر کس عاشقم شود من عاشق او میشوم، هرکس عاشقش شوم اورا میکشم، هر کس را من بکشم دیه او بر من واجب است، و هرکس دیه اش بر من واجب باشد
من خودم خونبهایش هستم
و این است معنی این که ای انسان همه عالم را برای تو آفریدم و تورا برای خودم
بهای انسان خود خداست نه بهشت
خدایا کاری کن ما خود را حداقل به این دنیای پست نفروشیم!!!!
پس فهمیدیم که نتیجه شناخت میشود محبت و بعد عشق بازی با خدا شروع میشود و.... دیگه بلد نیستم از اونجا به بعد چی میشه

یه نکته ی دیگه
چرا وقتی از بهشت خدا توصیف میکنه همش از حوری و قوری و لذات مادی بیشتر گفته میشه؟
چون اکثر مردم توی دنیا دنبال همین چیزها هستند
اما اصل نعمات بهشت اینها نیست
پس چیه؟
خدا در آیه در قرآن به شب زنده دارانش وعده داده که هیچ کس نمیداند که چه چیزهایی که مایی روشنی چشمهاست برای آنها قرار داده ام
یعنی چی؟
یعنی دربهشت یه نعماتی هست که به لفظ نمیاد و مخصوص کسانی هست که توی همین دنیا مقداری از اون رو چشیدن مثل انس و مناجات با خدا در دل شب که ...
خلاصه یه سری چیزها رو قلب و روح میچشه و به لفظ نمیاد راهشم تبعیت محض از شریعت و توسل به 14 معصوم و شکستن در مقام پیشگاه خداوند است!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
اولین گامش هم عمل به دانسته ها و به خصوص اهتمام به نماز اول وقت است
میگن تجلی انوار رحیمه خدا که با لفظ لقای خدا در قرآن اومده و توسط چشم دل شهود میشه بالاترین نعمت بهشت هست و مال اون خفن هایی هست که توی این دنیا هم شمه ای از اون رو چشیندند و این دنیای پست و فانی رو واگذاردند و فقط عملی رو انجام میدن که محبوب و معشوقشون میپسنده
یا علی و التماس دعا