نقاره پرمعنا ترین چیزی هست که می تونه یک ساز داشته باشه… تمام حرکات حساب شده اند.. تمام نفس ها حساب شده اند.. تمام نت ها، “تِپ تِپ ” طبل ها(!) و … همه از روی محسابه و معنا هست…
چو دریای رحمت تلاطم کند
گنه صاحب خویش را گم کند
کرنا با دمیدن به صدا درمیاید و دارای ذکری است که سینه به سینه نقل میشود و هر شخصی از این ذکر مطابق ذوق و اعتقادش تعابیری
دست اول:
«سرنواز» دسته کرنازنها، کرنا را به طرف گنبد مطلای حضرت به عنوان سلام میگیرد و شروع میکند:
«سلطان دنیا و عقبی علیموسیالرضا».
پسنوازان که تعداد آنان چهار نفر میباشد با کرنا جواب میدهند …
«امام رضا».
سرنواز مجدداً با سر کرنا، به طرف گنبد حضرت اشاره میکند و چنین مینوازد:
«امام رضا».
پسنوازان جواب میدهند:
«غریب».
دست دوم:
کرنای سرنواز ذکر میکند:
در این موقع طبالها به عنوان شادی، طبلهای خود را بصدا درمیآورند، این طبل بنام «کوی شادیانه» معروفیت دارد.
مجدداً سرنواز ذکر میکند:
«دور دوران امام رضاست».
«دادرس بیچارگان».
پسنوازان پاسخ میدهند:
«ای دادرس درماندگان».
موقعی که پسنوازان میخواهند کرناهای خود را به زمین بگذارند سرنواز میگوید:
«فریادرس».
سرنواز بعنوان دعا به مؤسسین نقارهخانه مقدسه رضویه که سلاطین وقت بودند ذکر میکند:
«یا فتاح یا فتح».
«مولی، مولی، مولی مولی علیبن موسیالرضا».
پسنوازن جواب میگویند:
«رضا جان».
سرنواز، سر کرنا را به طرف گنبد مطلای مضرت میگیرد و ذکر میکند:
«یا امام غریب یا امام رضا».
دست سوم:
کرنای سرنواز ذکر میکند:
«دور دوران امام رضاست».
در این موقع طبال ها به عنوان شادی طبل های خود را به صدا در می آورند . این طبل به « کوس شادمانه » معروف است .
مجدداً سرنواز شذکر می کند : « دوران دوران امام رضا دادرس بیچارگان »
پس نوازان پاسخ می دهند : « ای دادرس درماندگان »
موقعی که پس نوازان می خواهند کرنای خود را بر زمین بگذارند ، سرنواز می گوید : « فریاد رس »
دانلود فایل صوتی نقاره زنی
سلام امام رضا جانم
این روز ها بخاطر وساطتی که بین من و خدا کردی، کارهای زندگی سر راست شده و مشکلاتم داره حل می شه
منم که درگیر این نعمات و کارهای دنیایی شدم و این تاپیک هم که داره اینجا خاک می خورده
حکایت ما شده اون بیت شعر زیبا از حافظ که میگه:
یارب روا مدار که گدا معتبر شود
گر معتبر شود، ز خدا بی خبر شود
شرمنده ات شدم آقا جون ولی قول می دم که از این بعد دوباره بشم همون گدای همیشگی در خونه ات
امام رضا (علیه السلام) در مورد "حُسن ظن به خدا" می فرمایند:
« أَحْسِنِ الظَّنَّ بِاللّهِ، فَإِنَّ مَنْ حَسُنَ ظَنُّهُ بِاللّهِ كانَ عِنْدَ ظَنِّهِ وَ مَنْ رَضِىَ بِالْقَليلِ مِنَ الرِّزْقِ قُبِلَ مِنْهُ الْيَسيرُ مِنَ الْعَمَلِ. وَ مَنْ رَضِىَ بِالْيَسيرِ مِنَ الْحَلالِ خَفَّتْ مَؤُونَتُهُ وَ نُعِّمَ أَهْلُهُ وَ بَصَّرَهُ اللّهُ دارَ الدُّنْيا وَ دَواءَها وَ أَخْرَجَهُ مِنْها سالِمًا إِلى دارِالسَّلامِ ».
به خداوند خوشبين باش، زيرا هر كه به خدا خوشبين باشد،
خدا با گمانِ خوشِ او همراه است
و هر كه به رزق و روزى اندك خشنودباشد، خداوند به كردار اندك او خشنود باشد،
و هر كه به اندك از روزى حلال خشنود باشد، بارش سبك و خانواده اش در نعمت باشد و خداوند او را به درد دنيا و دوايش بينا سازد و او را از دنيا به سلامت به دارالسّلامِ بهشت رساند.
تعویض پوشش ضریح و پرچم گنبد حرم رضوی در دهه کرامت
به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از شبستان از مشهد، احمد کمالالدینی، مدیر امور خدمه اماکن متبرکه آستان قدس رضوی گفت: این برنامه در قالب طرح "بال ملائک" اجرا میشود.
وی افزود: این طرح در مراسمی ویژه با حضور سرکشیکهای حرم مطهر رضوی در هنگام تعویض گلهای ضریح و در روز قبل از میلاد اجرا میشود.
به گزارش ستاد خبری جشنهای میلاد رضوی، وی با بیان اینکه پوشش ضریح مطهر و پرچم گنبد بارگاه ملکوتی ثامنالحجج(علیه السلام) همزمان باهم در اعیاد و شهادتها تعویض میشود، تصریح کرد: به مناسبت عزا و شهادت رنگ آنها مشکی و در اعیاد و میلاد سبز رنگ میشود.
خادمان بارگاه منور رضوی پس از طلوع آفتاب و اجرای مراسم صفه (قرآنخوانی از سوی حفاظ حرم مطهر) و خطبه، نخستین خدمتی که انجام میدهند، تعویض گلهای بالای ضریح مطهر است که در ایام دهه کرامت هر روز به سبکی متفاوت تزئین میشود.
آقا جان کاش منم اونجا بودم . اصلاً مریض میشم نیام مشهد
ابوصلت هروی گوید شنیدم که امام رضا (علیه السلام) می فرمود :
(( خدا رحمت کند کسی را که امر ما را زنده می سازد ))
پرسیدم امر شما چگونه زنده میشود ؟
فرمود:
علوم و احادیث و معارف ما را فرا گرفته و به دیگران بیاموزد زیرا مردم اگر با زیبایی های سخنان ما آشنا گردند از ما پیروی خواهند کرد.
بحارالانوار جلد 2 صفحه 30
مردى به حضرت رضا عليه السّلام عرض كرد كه:
اندازه ى حُسن خلق چقدر است؟
فرمود همان را كه براى خودت از مردم انتظار دارى همان را براى مردم بگوئى
سپس عرض كرد پس اندازه ى توكل چقدر است؟
فرمود به جز از خدا از هيچ كس نترسى
عرض كرد من دوست دارم بدانم كه شما مرا چقدر دوست دارى؟
فرمود: مراجعه ى به دلت كن ببين تو مرا چقدر دوست دارى من هم همان اندازه تو را دوست دارم.
ارشاد القلوب جلد 1 صفحه 325
[b]امام رضا (علیه السلام) : هرگاه مردم گناهان تازه ای را که سابقه نداشته و مرتکب آن نمی شده اند انجام دهند خداوند هم بلاهای نو به نو و جدیدی را که سابقه نداشته برای ایشان ایجاد میکند.
اصول کافی جلد 3 صفحه 250[/b]