سلام آقا عماد
ببین اشکال نکته سنجی شما همینه . من نگفتم عقل رو بزاریم کنار و نه گفتم کاملا با عقل پیش بریم . سوالتی که شما مطرح میکنی شبهاتی هست که از نگاه کاملا عقلانی و نگاه مثبت و منفی که داری سر منشا میگیره .
درست مثل ریاضی یا فیزیک . مثلا نگاه به یه آیه میکنی و یه معنی برداشت میکنی یا میشنوی مثلا بن لادن که اسم خودشو مسلمان گذاشته , زده چند تا آسمان خراشو نابود کرده یا فلان شخص مسلمان دیگه یا یه مرجع تقلید حتی چیزی میگه , تمام این اتفاقات رو میزاری کنار هم تازه مثلا تو قران میخونی : و قتلو فی سبیل الله ..... ( فقط برای مثال میگم ) خوب با خودت ممکنه بگی چه دین آدمکشی !!!
تمام دلائل بالا بعلاوه دستورات شرعی که ظاهرا هم عقلانی نیست باعث میشه نتیجه بگیریم فلان دین خوبه یا نیست .
ببین من مثالهایی زدم . الان درست یادم نیست اما داستان اون پیامبری که با حضرت خضر همراه شد و کارهای غیر منطقی از حضرت دید رو در قران خوندی ؟ ( بهتره شما که محققی خودت بری پیدا کنی )
اون پیامبر با حضرت خضر همراه شد و کارهایی ازش دید که نتونست هضم کنه و براش شبهه شد .
یه داستانی یه جا خوندم میگفت خدا به فرشته ای دستور داد که برو غذای فلان پادشاه ظالم رو زیر آفتاب سرخ کن بده بخوره تا بیشتر بهش مزه بده و سر راهت بزن سوپ اون پیر زن گرسنه که دیگه غذایی برای خوردن نداره رو , با بالهات بریز !!
خوب بنظرت دستور خدا شاید به عقل انسان درست نیاد . یا کارهایی که خضر پیامبر میکرد باعث شبهه و سوال شده بود .
عقل ما میگه چرا باید به یه پیر زن گرسنه اینطوری ظلم بشه و تنها غذاشو از دست بده اما غذای اون ظالم سرخ بشه و بهش بیشتر مزه بده .
خلاصه اینکه باید با عقل به دین رسید و عقل یه وسیله هست اما اینقدر کامل نیست که بتونه در تمام مراحل بشر رو جلو ببره .
عقل میگه دنیا رو خدا خلق میکنه و خدا میدونه راه سعادت چیه . عقل میگه فرهنگ و تمدن اسلامی و عرفان اسلامی اینقدر پر مغز هست که میتونه بشر رو تا انتها ببره .
اما عقل نمیتونه کاملا از پس این بر بیاد که چرا حضرت خضر فلان کشتی رو سوراخ کرد یا چرا خدا دستور داد غذای اون پیر زن فقیر از بین بره . عقل من و ( ببخشیدا دوست عزیز ) شما نمیتونه برامون کاملا از تمام احکام و حکمت آیات قران پرده برداره .
عقل میگه من باید ولایت کسی رو قبول کنم که بنتیجه برسم در دین و احکام و شریعت , عقل و حکمت بیشتری داره .
عقل منو شما بدلائل اینکه کامل نیست یا لااقل در حد مراجع یا ائمه معصومین و ... نیست پس باید توسل و تکیه به عقلای کاملتر کنیم .
ببین بحثهای فقهی و مذهبی تو این موضوع زیاده اما من از منظر خودم دارم نظرمو میگم . با عقل خودم میگم . من در جایگاهی هستم که شاید دلائل شرعی و عقلی روزه گرفتن رو کاملا ندونم اما وقتی 14 قرنه که مسلمانان روزه میگیرند عقل خودم میگه از کسی که عقل کاملتری داره بپرسم . میرم پیش مرجع تقلیدم و سوال میکنم .
خودت نگاه کن . در عرفانهای کاذب , به خیلی از سوالات جواب قطعی نمیدن چون عقلشو ندارن . اما از مراجع شیعه سوال میشه که اگه کسی در قطب شمال که 6 ماه روز و 6 ماه شبه , چطور میشه نماز صبح و مغرب و عشا خوند !!! شریعت اسلام جواب این سوالات و سوالات سخت تری رو هم داره .
دلیل نمیشه که چون عقل من نمیرسه پس قبولش نکنم . در مورد مثلا فالون گونگ عقل من میگه که
لی هنگچی از کجا اومده ؟ این روش تزکیه میخواد چکار کنه ؟
حتی هیچ کلمه ای از خدا برده نمیشه ؟
چه قدرتی داره که ادعاهایی که تو کتابشه انجام بده ؟
چرا بت رو با عکسش میشه تبرک کرد ؟
چطور خودو تنها روش تزکیه و مستقیم ترین راه میدونه ؟
....
.......
خیلی سوالات هست که لی هنگچی پاسگو نیست . عقل من میگه به خدا باید تکیه کرد . و کسی که جهان رو آفریده میتونه بشر رو نجات بده . کسی که بشر رو آفریده میتونه راه نجاتشو معرفی کنه . لی هنگچی یا سای بابا فقط یه بشره !
هیچ قدرتی نداره .
حرف زیاده اما اگه عقل شما کلی شبهه و تناقض پیدا میکنه باید به این فکر کنی که قطعا عقل منو و شما برای شناخت کامل اسلام , کامل نیست .
مثلا عقل من بهم میگه که غیبت بده چون اثر بد اینکار رو دیدم . یا تو پستهای خصوصی در مورد دیگران حرف زدن و تهمت زدن بده

این بده که آدم خودش و رفتار خودشو نبینه و برای دیگران نقشه بکشه . حتی اگه آدم خودش میدونه که نسبت به مسائل شک داره و نمیدونه که قطعا چی درسته یا غلط بهتره در مطرح کردن نظراتش جانب احتیاط رو رعایت کنه .
emad جان چیزایی که میگم نظر خودمه و چون خودم لمسشون کردم دارم مطرح میکنم . اما بد نیست که شما برای درک بیشتر اسلام سری به مراکزی بزنی که اینکاره هستن . مشهد و قم و تهران . سایت xshobhe.com هم پر از شبهات و سوالات مختلفه .
اما بازم بگم که بالاخره از یه جایی باید بپذیری حقیقت چیه . و حتی اگه شبهاتی داشتی با توجه به منابعی که داری , باید بخدا توکل کنی و آرام جلو بری و از خدا یقین بخوای تا بهت یقین اعطا بشه .
تازه وقتی شروع کردی در اسلام جلو رفتن , دامهای شیطان بیشتر و سخت تر هم میشه . ایمان شما بارها تست میشه .
اما برای شروع : قولو لا اله الا الله تفلحو