شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
نقل قول:آیات عظام نوری همدانی و صافی گلپایگانی چند سال ادبیات خوندن؟
تمام عمرشون را ادبیات عرب و فارسی میخونند
نقل قول:یشان بهتر است ابتدا به دنبال پاسخ های منطقی برای سوالات وهابیون باشند که وقتی ما شیعیان در بقیع با انها روبرو می شویم به هته پته نیفتیم.
جوابها کاملا مهیا و امده است . هر سوالی که شما را به تته پته انداخته بفرمایید تا جوابش را خدمت شما ارائه کنم .
http://www.valiasr-aj.com/
این هم محل در یافت پاسخ
البته در نقد شعرا باید ادبیات را از عقاید جدا کرد . چیزی که مشخص است ادبیات مولانا بسیار بالاست . اما عقاید جای بحث دارد . کتاب خیلی خوبی که من در مورد مولانا خوندم مولوی نامه از استاد جلال الدین همایی بود .
موفق باشید
به نام خدا
سلام علیکم
من از جمله ای درباره اطلاعات آیات عظام راجع به ادبیات آوردم متاسفم اما بقول آقا وحید عزیز نمی توان به خاطر انحرافات دینی آثار ادبی یک فرد بزرگ را زیر سوال برد.زیرا که جناب صافی گلپایگانی از فردوسی هم به شدت انتقاد کردند من نمی دانم اگر به خاطر هر شعر شاعری را زیر سوال ببریم باید یا شعر های شاعران غربی را به جای اشعار فردوسی و مولانا بخوانیم!!! یا اصلا شعر نخوانیم.با تشکر از جناب وحید عزیز
اللهم احفظ مولانا و سیدنا خامنه ای(مدالظله العالی) حتی الفرج و من بعده
فی امان الله
ببینید دوست عزیز وظیفه علما همین است که انحرافات عقیدتی را گوشزد کنند تا وقتی من نا اگاه میرم دیوان اشعار اقایون رو میخونم نکات خوب رو استفاده کنم و خدای نکرده نکات منفی یا نظرات شخصی ایشون مورد قبول من قرار نگیره .
ببینید عرفان مولوی و مذهبش رو اقایان مجتهدین میتونند و باید زیر سوال ببرند . هر کس در رشته و تخصص خودش میتونه نظر بده
کما اینکه این بزرگواران عقاید مثلا شیخ مفید را هم با دلیل و منطق زیر سوال ممکن است ببرند .
در بحث علمی نمیتوان برای هیچ موضوعی حصار در نظر گرفت و یا مثلا فردوسی و مولانا را از خطا مبرا دانست .
در واقع این نقد ها هم از ارزش انها کم نمیکند . که انسان ممکن الخطاست .
حالا اگر در چند هزار صفحه مطالب مفید چند ده تا مشکل هم پیدا شد اشکالی ندارد .
این که ما بخواهیم از هر کسی بت بسازیم و او را از دایره نقد بیرون ببرین چون شاعر است یا زبان پارسی را نجات داده و یا چون موسس فلان سلسله است . به نظر حقیر کاری بس اشتباه است
موفق باشید
سلام
البته باید بگم که اگر ما یک کتاب مثل کتابهای مولوی رو بدون در نظر گرفتن مبانی دینی مطالعه کنیم و دنبال نقد دینی آن ها نباشیم ، می تونند بسیار بسیار گمراه کننده باشند.
من همیشه نیمه خالی رو نمی بینم ، بلکه دارم مبادی احتیاط رو ذکر می کنم ، خواندن کتبی که از دیگر شرایع به ما رسیده بدون احتیاط بسیار خطرناکه.
حتی خود قرآن هم چنین حکمی رو داره و نباید آیات غیر محکم رو بدون در نظر گرفتن نظرات علما(حفظهم الله) مطالعه کرد.
در مورد نقد مولوی ان شاء الله یک تاپیک راه میندازم و اونجا بحث می کنیم.
تا اینجای بحث مشخص شد که فردوسی شاعری شیعی و با ارزش هست که تقریبا مطالعه آثارش برای همگان بدون مشکل هست (البته غیر از بعضی بخش ها که مناسب اطفال نیست.).
به نام خدا
سلام علیکم
جناب وحید عزیز حرف شما کاملا درست است و وظیفه علما هم همین است اما به شرطی که به اعتبار این مشاهیر لطمه ای وارد نشود.برداشت مردم از نقد های ایشان ممکن است به تخریب شخصیت های مشاهیر منجر شود.بنا براین یهتر است این نقد ها محترمانه تر از جانب آیات عظام صورت بگیرد.جناب دل خسته ی عزیز شما هم درست می فرمایید اما اگر یک متخصص ادبیات در دسترس باشد هیچ گاه تاثیر منفی از لحاظ عقیدتی برما نخواهد گذاشت.شما هم اگر می خواهید تاپیک نقد مولانا را بگذارید من حرفی ندارم.این دومین بار است که اعلام امادگی میکنم.
فی امان الله
سلام
دیشب تاپیک رو زدم.
در ضمن مراجع تقلید تمامشون حرفهاشون قابل احترامه، چون در واقع اونها مشاهیر دینی هستند که ارجح تر بر مشاهیر علمی و ادبی هستند.
به نام خدا
سلام علیکم
جناب دل خسته شما نمره ی زبان فارسی تون چند می شده؟اگه به جمله بندی من دقت کنید متوجه می شوید((محترمانه تر انتقاد کنند))یعنی خیلی تند و تیز انتقاد نکنند و مراعات حال ادیبان را نیز داشته باشند نه اینکه حرف هایشان قابل احترام نباشد!!!اتفاقا خیلی هم سخنان خوب و ارزشمندی به زبان می آورند در ضمن اگه میشه اسم تاپیک رو بنویسید من که سرچ کردم مولانا فقط پست های خودم اومد.
فی امان الله
سلام
منظور من این هست که مراجع تقلید از لحاظ ادب و احترام خیلی بالاتر از این هستند که ما فکر کنیم محترمانه انتقاد نمی کنند.ایشان بسیار از لحاظ درک دینی از من و شما و حتی ادبا بالاتر هستند و مطمئن باشید اگر جایی تندی می کنند ، واقعا شایسته هست تندی ایشان و اگر ملایمت دارند باز هم شایسته است.
در ضمن بنده از نمرات زبان فارسی چیزی خاطرم نمونده ، اما اهل شعر گفتن و ادبیات هستم و خیلی زیاد به ادبیات عرفانی علاقه مند هستم.
در ضمن من تاپیک رو زدم ، اما نمی دونم چرا یک باره حذف شد! جالبه این جا این همه توهین به فردوسی شد (حالا خواسته یا ناخواسته) حذفی اتفاق نیفتاد ، اون وقت من دو تا نقل قول با ذکر منبع از دو تا از مراجع بزرگوار تقلید کردم ، بدون دستکاری و با کمترین برداشت شخصی (حتی با بعضی چیزهای مولوی هم موافقت کردم) اون وقت یک باره تاپیک نه قفل ، بلکه حذف شد!
این جا هم ظاهرا بین مولوی و فردوسی و غیره فرق می گذارند.
سلام
سرانجام بحثهاي منو آقا سجاد اين شد 
سجاد313 نوشته است:
به نام خدا
سلام علیکم
یاشار جان حرف های من که ناراحت نیستی اگه ناراحتی ببخشیداما شما باید بدونین که هر چیزی رو نباید کش داد توی پست های داده شده جواب شما رو داده بودند ادامه دادن این مطلب کار جالبی نبود.
فی امان الله
سلام
نه من نمیخوام بحثو کشش بدم و حرفم از این بحث جدا هست اما یه ربطی به اینجور بحثا داره گفتم جای خوبی برای این حرف هست . من میگم که اگه این بحث فردوسی ، در بین مردم رایج و شناخته نبود اونوقت بله حرف شما درسته اما الان دیگه همه نه اما مطمعنا بیشتر افراد این بحثو میکنند و باید یه تاپیکی ، مطلبی ، چیزی زد که بگیم آقا حرفای شما به این دلیل و به اون دلیل اشتباهه و آقای فردوسی شخص خوبیه !
يا حق
به نام خدا
سلام علیکم
جناب دل خسته پس شما می خواین بگین مراجع تقلید معصوم هستند دیگه نه؟!عزیز دلم هر کسی اگه سرش تو کار خودش باشه و توی تخصص دیگران فضولی نکنه (که محاله)دنیا گلستون می شه.حالا شما اگه خیلی اصرار می کنین که مثلا آیت الله صافی گلپایگانی از فردوسی در زمینه ادبیات بزرگ تر هستند من حرفی ندارم شما هر چی دلت می خواد بگو مهم اینه که در واقعیت نیستند. می تونین از متخصصین ادبیات بپرسین؟برای هر چیزی باید به متخصص همون مبحث مراجعه کرد.
فی امان الله