تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: نظرات علما و استفتائات از ایشان درباره فلسفه
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5
من نمیگم که تمام حرف های این مقاله درسته بلکه میگم با استناد به حرف های رهبری نظرات مخالف شما هم وجود داره
درباره عثمان مقصود این بود که در مواقعی دفاع لازمه حتی اگه بر حق نباشه
مثل دو سخنرانی که درباره هسته ای گذاشتم
منم سخنرانی های امام خامنه ای که گذاشتم لینک سایت ایشونم گذاشتم چندتایی هم که نیست لینکشو در این پست میذارم
من نگفتم که

آقاى طباطبايى انسان متشرّع، مواظب، دائم‌الذّكر، متعبّد، اهل تفسير و اهل حديث نبوده یا ایشون فیلسوف بزرگی نبوده بلکه میگم که هر انسانی امکان اشتباه داره

امام خامنه ای:

اگر کسی درس بخواند، تا ملای درجه یک بشود و به قدری تقوا داشته باشد که سلمان عصر گردد؛ یک چنین ملای عالم عادل فقیه متقی همه چیز تمام، اگر دنیا را نشناسد، چنانچه خدا رحمش نکند، ممکن است همین آدم وسیله‌ای برای شیطان بشود.

(حوزه و روحانیت، ج1، ص128.)

کدوم تفسیر به رای؟؟؟؟؟؟؟

منبع خاطره امام خامنه ای درباره علامه طباطبایی:
حوزه و روحانیت، ج 1، ص 56.

در این سخنرانی ها که الان لینکشم میذارم امام خامنه ای درباره کسانی که میگفتن اقدام علیه حکومت فایده ای نداره و انقلابی صورت نمیگیره سخن گفتن

امام خامنه ای در 26 مرداد 71: «حق نداريم مأيوس شويم. يأس از رحمت خدا، از گناهان كبيره است. كسى حق ندارد از رحمت خدا مأيوس شود؛ ولو موانع آن رحمت را هم زياد ببيند. اما چرا مأيوس شود؟ بعضى جاها، يأس، گناه كبيره نيست، اما مانع كبيره است. در دوران مبارزات قبل از پيروزى انقلاب، به بعضى كسان مى‌گفتيم: "شما كه به حكومت اسلامى و نظام اسلامى عقيده داريد و قبول داريد كه اسلام از ما يك جامعه اسلامى مى‌خواهد، پس چرا اقدام نمى‌كنيد؟ وظيفه ما كه فقط عمل فردى و نماز و روزه و طهارت و نجاست نيست!" مى‌گفتند: فايده‌اى ندارد. چه فايده‌اى دارد؟ نمى‌بينيد دشمن چطور مسلط است!»

امام خامنه ای در پیام به کنفرانس اندیشه اسلامی در 15 بهمن 1370: «از هيچ‌كس اين عذر پذيرفته نيست كه از ترس خشونت و قدرت دشمن، از دفاع از اسلام و تلاش براى حاكميت اسلام دست بكشد.»

امام خامنه ای در 17 دی 74، در موضعی صریحتر، یاس از انقلاب به دلایل پیش گفته را حربه دشمن معرفی می کند: «قبل از پيروزى انقلاب، دشمن از همه وسايل استفاده مى‌كرد تا مردم را از پيروزى انقلاب نااميد كند. مى‌گفتند: "مگر مى‌شود چنين انقلابى بر پا شود و ملت با دست خالى بر دستگاه تا دندان مسلح پيروز گردد؟! اصلا ممكن نيست!" اين نااميدى را با هزار زبان، در ميان مردم ترويج مى‌كردند؛ ولى مردم، اميدشان را از دست ندادند.»

نظر شما درباره این سخنرانی امام خامنه ای مخصوصا جاهایی قرمز کردم چیه:

امام خامنه ای در 29 شهریور 1369: «من تصور مى‏كنم، آن چشمى كه مى‏تواند آن فعل و انفعالات [فراتر از ظواهر] را ببيند، اسمش در اصطلاح اسلامى و قرآنى، عبارت از حكمت است. "و اتيناه الحكمة و فصل الخطاب". تا آنجايى كه من فهميدم، حكمت، آن بينشى است كه مى‏تواند حقايق را ماوراى غشاى مادّى آن ببيند. با اينكه من قبل از انقلاب هم سالهاى متمادى خدمت امام بزرگوار و عظيم‏الشّأنمان، ارادت و اخلاص داشتم و ايشان را از نزديك مى‏شناختم، اما اين نكته را بعد از انقلاب متنبه شدم كه امام ما يك مرد حكيم‏ است. در اينجا، حكيم‏ به معناى مصطلح آن يعنى فيلسوف مورد نظر نيست؛ بلكه حكمت به همان معناى واقعى و قرآنى آن كه خداى متعال مى‏فرمايد ما آن را به پيامبران داديم مورد نظر است... من تصورم اين است كه امام يك حكيم بود؛ يعنى همان فعل و انفعالات معنوىِ باطنىِ پشت پرده را مثل جريانهاى زيرزمينى آب كه علم خاصى دارد مى‏ديد. من مى‏ديدم، آن انسان استثنايى زمان ما كه هيچ‏كس با او قابل مقايسه نيست مثل اينكه جريانهاى زيرزمينىِ حوادث و پشت پرده را مى‏بيند... همه اين حوادثى كه شما در انقلاب ديديد و امام در باره آن چيزى گفتند و شد، از اين قبيل بود. ... اينكه ملت ايران و رهبرى مثل امام، در مقابل تجمع وسيع تمام احزاب كفر و نفاق، از شرقيش تا غربيش، از مسلمان امريكايى مذاقش تا مسلمان سوسياليست مزاجش، از منافق و مرتجعش تا شهوترانش... بايستند و مطمئن به پيروزى باشند، ناشى از تقوايى است كه به آن‏ها حكمت و بصيرت را مى‏بخشد.»

ایا در اینجا حکمت قرانی همان حکمت متعالیه ملاصدراست؟
اگه بله چرا امام خامنه ای تاکید میکنن که:

در اينجا، حكيم‏ به معناى مصطلح آن يعنى فيلسوف مورد نظر نيست؛ بلكه حكمت به همان معناى واقعى و قرآنى آن كه خداى متعال مى‏فرمايد ما آن را به پيامبران داديم مورد نظر است

استفتاء رهبری هم که مشخصه درباره فلسفه صدرایی فرمودن فی نفسه اشکالی ندارد

[b]دوستان دقت میکنید بجز 2 مورد که منبعشم مشخصه من تماما ارجاعاتم به سایت رسمی رهبری است نه سایت ها و وبلاگ های دست چند و بعضا مغرض ...
تفسیر به رای هم نمیکنم فقط چندتا سوال دارم ... سخنان رهبری گویا است ... البته اگر چشم و گوش حقیقت بین وجود داشته باشد
موفق باشید
نقل قول:من نمیگم که تمام حرف های این مقاله درسته بلکه میگم با استناد به حرف های رهبری نظرات مخالف شما هم وجود داره
1. ما هم ده ها مرتبه گفته ایم تالار کپی پیست خانه نیست ... شما میتونید برید هر مقاله ای رو از هر جایی که میتونید بخونید بعد بیاید نظرتون رو بیان کنید ... ولی وقتی کل مقاله رو کپی میکند این جا بدون هیچ تغییری ما هم کل مقاله رو حرف شما میپنداریم و از جانب شما ...
اگر قسمتی از اون رو درست نمیدونستید پس چرا قرارش دادید؟؟؟ چرا حذفش نکردید؟؟
2. با استناد به حرف های رهبری درست نیست بگویید ... بگویید با تفسیر به رای ما ..
Wink
چون رهبری نظر خودشون رو شفاق و صریح گفته اند .... ولی شما و دوستان شما چه کردید؟؟؟ صحبت های رهبری که در زمان های مختلف زده شده و کمترین ربط را به موضوع داشته ((مانند نورانیت دل جوانان و مقایسه آن با فلسفه)) را تفسیر به رای کرده اید ...
رهبری حرفشان واضح است ولی شما تفسیر به رای میکنید و توجیهتان برای حرف های صریح رهبری چیست؟؟؟؟ بسیار نادرست و بدور از هر گونه شرمی میگویید رهبری حرف عرفی زده است ... حرف غیر استراتژیک زده اند ... رهبری در جمع اساتید حرف عرفی میزنند؟؟؟؟

نقل قول:درباره عثمان مقصود این بود که در مواقعی دفاع لازمه حتی اگه بر حق نباشه
دفاع از شخص در محاصره ی آب یا دفاع از اندیشه؟؟؟
آیا امام گفت حرف عثمان صحیح است یا به وسیله حسنین آب رساند به او؟؟؟
آیا امام از اندیشه و سبک حکومت عثمان دفاع کرد؟؟؟
در کجای تاریخ بزرگی .. امامی ... معصومی از اندیشه و مکتب ناصحیحی دفاع کرده است که شما دفاع رهبری را همانند دفاع آن گونه دفاعی میدانید ....
مثال بزنید ...

نقل قول:منبع خاطره:حوزه و روحانیت، ج 1، ص 56.
تمام بحث شما در مورد علامه رفرنسش به این منبع است که معلوم نیست کتاب است ... مجله است .. نویسنده اش کیست ... برای کدام انتشارات ...
منبع دقیق حرف علامه را بیاورید
نقل قول:تفسیر به رای هم نمیکنم فقط چندتا سوال دارم

تفسیر به رای نمیکنید؟؟؟
نظر رهبری در مورد فلسفه ملاصدرایی واضح و روشن و صریح است ... جز این است؟؟؟ حال شما با کنار هم قرار دادن سخن های دیگر رهبری در کنار هم و با بسط دادنشون به گزاره ای خلاف نظر صریح ایشون برسید کاری جز تفسیر به رای و ظن خودتون کردید سخنان رهبری رو؟؟؟
اینکه میگید در فلان جا (( تازه جایی که رهبری برای اساتید حرف میزدند)) رهبری حرفشون عرفی بوده و غیر استراتژیک تفسیر به رای اعتبار سخنان رهبری بر اساس ذهنیت شما نیست

نظر آقا مشخص است در مورد فلسفه ی ملاصدرا ... در مورد علامه طباطبائی ... ملاحظه کنید

نقل قول:امام خامنه ای در 24 مهر 84 و در موارد دیگری، عبارت برتری از آنچه برای ملاصدرا گفته است، درباره جوانان ایرانی به کار می برد: «پروردگارا! نورانيتى كه بر دل جوانان افاضه‏ كردى و جوان را آميخته با شفافيت و معنويت كردى، هميشه براى جوانان عزيز كشور اسلامى ما حفظ كن!» نورانیت بهتر است یا فلسفه صدرایی؟

تفسیر به رای از این بالاتر ... تفسیر نورانیت و در مقابل قرار دادن آن با فلسفه ... نورانیت دل جوانان چه ربطی دارد به فلسفه؟؟؟
..........................
بحثتون پیرامون علامه :
1. منبع خاطره ای که از علامه مطرح کردید و همه چیز را بر آن استوار نمودید مخدوش است ...
2. نظر رهبری در مورد علامه طباطبائی مشخص است ... بحثی نداره ... کسی نمینونه دفاع تمام قد رهبری از یک فیلسوف صدرایی رو ببینه مشکل خودشه Wink

3. بر فرض هم خاطره صحیح باشد ... خود رهبری این خاطره را نقل کرده اند ... اگر کوچکترین نقدی به علامه بود در آن زمینه در ادامه همان خاطره میفرمودند ... ولی باز شما 100 تا تعریف رو گذاشتید کنار رفتید سراغ یک سهوی که معلوم نیست بوده یا نبوده اون هم تازه رهبری اصلا بیانش نکرده بودند ... باز هم میگم . کسی نمینونه دفاع تمام قد رهبری از یک فیلسوف صدرایی رو ببینه مشکل خودشه
رهبری خیلی صریح از تعطیل شدن درس اسفار علامه افسوس می خوردند و درک پایین جامعه را هم معلول همین میدانند ...
دفاع از این بالاتر از فلسفه صدرایی و علامه؟؟؟
؟

ملاحظه کنید:
.....................................
بیانات در دیدار جمعى از نخبگان حوزوی
در گذشته در حوزه‌ى قم با فلسفه و وجود مرحوم آقاى «طباطبايى» مخالفت مى‌شد. مى‌دانيد درس اسفار ايشان به دستور تعطيل گرديد و ايشان مجبور شد شفا تدريس كند. در دوره‌ى اخير، قم مركز حوزه‌ى فلسفى ما بوده است؛ آقاى طباطبايى هم انسان كاملاً متشرّع، مواظب، دائم‌الذّكر، متعبّد، اهل تفسير و اهل حديث بوده؛ از آن قلندرمآبهاى آن‌طورى نبوده است - البته جلسات خصوصى را كارى نداريم - مراتب علمى و فقه و اصولش هم طورى نبوده كه كسى بتواند آنها را انكار كند؛ درعين‌حال كسى مثل آقاى طباطبايى كه جرأت كرد و فلسفه را ادامه داد و عقب نزد، اين‌طور مورد تهاجم قرار گرفت. نتيجه چيست؟ نتيجه اين است كه امروز سطح تفكّرات و معرفت فلسفى ما در جامعه و بين علماى دين محدود است. با بودنِ استادى مثل آقاى طباطبايى، جا داشت امروز تعداد زيادى استاد درجه‌ى يك از تلامذه‌ى ايشان در قم و ديگر شهرستانها داشته باشيم. آقاى طباطبايى فرد فعّالى بود؛ بنابراين جريان فلسفى‌اى كه به وسيله‌ى ايشان پايه‌گذارى شد، بايد به شكل وسيعى گسترش پيدا مى‌كرد، كه نكرده است.
.........................
جدا این همه حمایت رهبری را نمیبینید ؟؟؟!!!
لابد رهبری در جمع نخبگان حوزوی حرف عرفی زده اند؟؟؟ بله؟؟؟
این سخنان را چگونه تفسیر میکنید؟؟؟

نقل قول:ایا در اینجا حکمت قرانی همان حکمت متعالیه ملاصدراست؟
اگه اره چرا امام خامنه ای تاکید میکنن که:

در اينجا، حكيم‏ به معناى مصطلح آن يعنى فيلسوف مورد نظر نيست؛ بلكه حكمت به همان معناى واقعى و قرآنى آن كه خداى متعال مى‏فرمايد ما آن را به پيامبران داديم مورد نظر است
خود رهبری توضیح داده اند ... فیلسوف رو به یک فیلسوف چینی یا غربی هم میشود اطلاق کرد ... منظور رهبری در این جا حکمت قرآنی بوده و هست
حالا طبق نظر رهبری ببینیم نسبت فلسفه و حکمت ملاصدرا با قرآن چگونه است
به نظرتون اگر رهبری فلسفهی ملاصدرا را درست نمیدانست خدا را به خاطر گسترش آن شکر میکرد؟؟؟WinkWink
پيام به مناسبت همايش جهانى بزرگداشت صدرالمتالهين

مكتب فلسفى صدرالمتالهين همچون شخصيت و زندگى خود او، مجموعه ى در هم تنيده و به وحدت رسيده ى چند عنصر گرانبها است. در فلسفه ى او از فاخرترين عناصر معرفت يعنى عقل منطقى، و شهود عرفانى، و وحى قرآنى، در كنار هم بهره گرفته شده، و در تركيب شخصيت او تحقيق و تأمل برهانى، و ذوق و مكاشفه ى عرفانى، و تعبد و تدين و زهد و انس با كتاب و سنت، همه با هم دخيل گشته،

...................

ما ايرانيان بيش از همه به اين فلسفه الهى وامدار و بيش از همه در برابر آن مكلفيم.
دوران ما با دميدن خورشيدى چون امام خمينى كه يگانه ى دين و فلسفه و سياست و خود يكى از صاحبنظران برجسته در حكمت متعاليه بود، و نيز با حوزه ى درسى و تحقيقى پربركت حكيم علامه ى طباطبايى كه استاد يگانه مبانى ملاصدرا در طول سى سال در حوزه ى قم به شمار مى رفت، و تلاش تلامذه و هم دوره هاى آنان، بى شك دوره ى با بركتى براى فلسفه الهى است.

......................................

ديدار اعضاي‌ شوراي‌ عالي‌ كنگره‌ بزرگداشت‌ صدرالمتألهين‌ ملاصدرا

فلسفه‌ ملاصدرا فلسفه‌اي‌ عقلي‌، ذوقي‌ و شرعي‌ است‌ و در حقيقت‌ ملاصدرا فلسفه‌ عقلي‌ و ذوقي‌ را برمبناي‌ شرع‌ مقدس‌ پي‌ريزي‌ كرده‌ است‌ براي‌ او تعبد محض‌، مبادي‌ رسيدن‌ به‌ افكار عالي‌ فلسفي‌ بوده‌ است‌ و اين‌ جريان‌ عظيم‌ و جوشان‌ و تمام‌ نشدني‌ در دوران‌ رياضت‌ به‌ روح‌ مقدس‌ وي‌ افاضه‌ و نازل‌ شده‌ است‌ و امروز خوشبختانه‌ كتابها و افكار فلسفي‌ ملاصدرا فضاي‌ فلسفي‌ كشور را فراگرفته‌ است‌.
رهبر معظم‌ انقلاب‌ اسلامي‌ در بيان‌ ويژگيهاي‌ شگرف‌ و شگفت‌آور ملاصدرا فرمودند: صدرالمتالهين‌ آراء بي‌نظير فلسفي‌ و درياي‌ مواج‌ افكار و انديشه‌هاي‌ خود را از استاد فرانگرفته‌ است‌. بلكه‌ اين‌ معلومات‌ بي‌پايان‌ از رياضت‌، خلوت‌ و عبادت‌ و دل‌ دادن‌ به‌ خدا و كسب‌ فيض‌ از عالم‌ غيب‌ سرچشمه‌ مي‌گيرد.

...............................................................

نقل قول:دوستان دقت میکنید بجز 2 مورد که منبعشم مشخصه من تماما ارجاعاتم به سایت رسمی رهبری است
کل مطلبتون کپی شده است از این وبلاگ است :
http://baharbia.blogfa.com/post-477.aspx
این وبلاگ دست چندم نیست؟؟؟Big GrinBig GrinBig Grin
لابد شعبه جدید سایت حوزه یا دفتر آقاست؟؟؟؟

دوستان یکبار دیگر این جمله ی رهبری را بخوانید تا متوجه شوید چرا عده ای خشمگینند ... عده ای که جلوی درس اسفار علامه را گرفتند ولی الان با حمایت رهبری از مکتب فکری ملاصدرا خیلی مثل قبل موفق نیستند ((البته منظورم فرد خاصی نیست .. کلی عرض کردم ))

مقام معظم رهبری:
امروز خوشبختانه‌ كتابها و افكار فلسفي‌ ملاصدرا فضاي‌ فلسفي‌ كشور را فراگرفته‌ است‌.
دوستان دقت میکنید بجز 2 مورد که منبعشم مشخصه من تماما ارجاعاتم به سایت رسمی رهبری است

منظورم از این جمله ارجاعات پست اخرم بود نه مطلبی که از وبلاگ کپی کردم لینک های سخنرانی ها هم از سایت رهبری است

ان شاءالله هر کدوم که اشتباه میکنیم خدای متعال به حق امام حسین(ع)هدایتمون کنه

بسم الله الرحمن الرحیم.

به نظر حقیر مطالب به اندازه کافی گفته شده و مطلب کاملا جا افتاده و به نتیجه رسیده است. لذا این تاپیک بسته میشود ولی هریک از عزیزان اگر مطلبی داشتند با پیام خصوصی بفرمایند تا باز تاپیک روند قبلی خویش را ادامه دهد.
صفحه: 1 2 3 4 5
آدرس های مرجع