تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: تحلیل یا تقلید...
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
نقل قول:ما مسلمانیم چون از بچگی مسلمان بودیم؛ چون پدرانمان مسلمان بودند. همانطور که اعراب بت می پرستیدند همچون پدرانشان. و این یعنی جهل.

من توی همین تالار بارها این حرف رو زدم ... ماها مسلمونیم چون پدر مادرامون مسلمون بودن . انگار اسلام DNA هستش که از والدین به فرزندان منتقل بشه !!! و این یعنی جهل ِ کامل ...

ممنون از شما جناب ِ

آشفته
(۲۹/آبان/۹۱ ۱۳:۱۹)blue.blood نوشته است: [ -> ]
من توی همین تالار بارها این حرف رو زدم ... ماها مسلمونیم چون پدر مادرامون مسلمون بودن . انگار اسلام DNA هستش که از والدین به فرزندان منتقل بشه !!! و این یعنی جهل ِ کامل ...

ممنون از شما جناب ِ

آشفته

ببین برادر من
اگر پست بنده رو خونده باشید ، عرض کردم.
سبقت در دینداری یک ارزش هست .
از پدر و مادر مسلمان متولد شدن یک ارزش هست .
در زمان دینداران متولد یک ارزش هست .
ولی شناخت دین یک واجب هست . و از پدر و مادر مسلمان متولد شدن ، دلیل نمی شود که ما از شناخت دین خودمون باز بمونیم .
سلام
ممنون از بحث منطقی تون
نقل قول:چیزی که الان به ذهنم میرسد این است که : «ما خدا رو قبول داریم» تاریخ رو خونده ایم و میبینیم که یک عده از پیامبران یک حرف واحد زده اند. از یک خدای واحد. ابراهیم موسی عیسی نوح هود لوط و محمد؛ هر کدام در کتابی و هر کدام به زبانی.
ادیان و مکاتب رو معمولا به سه دسته تقسیم می کنند. توی هر یک از این دسته ها، اگر نگاه کنید می بینید که همه تقریباً مثل هم گفته اند. مثلا ادیان ابراهیمی (که بهشون ادیان سامی هم میگن) خیلی شبیه هم اند. از طرف دیگه خیلی از ادیان شرقی هم شبیه هم اند. پس این رو شاید نشه به عنوان یک معیار دقیق پذیرفت.
نقل قول:بلعم باعورایی بوذه که از خدادوستی بشر هم سوء استفاده کرده.
مشکل دقیقاً همینجا پیش میاد.
افرادی مثل قارون و چنگیزخان و ... رو خیلی راحت میشه شناخت. چون هیچ کسی شک نداره که اونها دنبال حکومت خودشون و نفع خودشون بوده اند. اما شناخت همیشه راحت نیست.
در زمینه ادیان و مکاتب، همیشه مدعیان دروغین بوده اند و مدعیان راستین هم بوده اند. و تشخیص بر حق بودن یا نبودن اونها خیلی ساده نیست.
(۲۹/آبان/۹۱ ۱۳:۵۷)فرهاد55 نوشته است: [ -> ]سلام
ممنون از بحث منطقی تون
ادیان و مکاتب رو معمولا به سه دسته تقسیم می کنند. توی هر یک از این دسته ها، اگر نگاه کنید می بینید که همه تقریباً مثل هم گفته اند. مثلا ادیان ابراهیمی (که بهشون ادیان سامی هم میگن) خیلی شبیه هم اند. از طرف دیگه خیلی از ادیان شرقی هم شبیه هم اند. پس این رو شاید نشه به عنوان یک معیار دقیق پذیرفت.
مشکل دقیقاً همینجا پیش میاد.
افرادی مثل قارون و چنگیزخان و ... رو خیلی راحت میشه شناخت. چون هیچ کسی شک نداره که اونها دنبال حکومت خودشون و نفع خودشون بوده اند. اما شناخت همیشه راحت نیست.
در زمینه ادیان و مکاتب، همیشه مدعیان دروغین بوده اند و مدعیان راستین هم بوده اند. و تشخیص بر حق بودن یا نبودن اونها خیلی ساده نیست.

علیکم السلام
شما یک دسته بندی انجام دادید ، راجع به ادیان .
خوب مکاتب فکری یا الهی هست یا شیطانی .
وقتی دین از طرف خداوند نازل شده ، پس درش اتحاد هست البته اصالت دین منظور هست که اصالت دین حضرت موسی و اصالت دین حضرت عیسی مد نظر هست .
ولی بوداییت و امثالهم دین الهی محسوب نمی شوند .
پس دیگر این دسته بندی معنای چندانی ندارد . چون الهی نیست پس ضاله هست . یعنی پیروان اون خداپرست به معنی یکتا پرست ، محسوب نمی شوند .
تشکر .
چرا جو میدهید؟
اگر قرار بود آنطور که شما میگویید «من عقل گرا بودم» نباید حتی قرآن را قبول میکردم.
اما میبینید که من میگویم باید به قرآن رجوع کرد. تنها منبعی که میتوان به آن اعتماد کرد.
مسیحیت را صرفا مثال زدم. یهود هم دین است.
شما آن را هم در نظر بگیر.
نمیشود به متخصصین هم اعتماد کرد. چنانکه همگان «بلعم باعورا» «سامری» «کعب الاحبار» و «ابوبکر» را میشناسیم. که علمای دین بودند اما .... نمیخواهم حضرات را زیر سوال ببرم (هرچند به خودی خود زیر سوال هستند). میخواهم بگویم تنها منبع «قابل اعتماد» قرآن است. همین.
نه بحارالانوار نه گنجهای معنوی نه مفاتیح الجنان و نه حتی نهج البلاغه و صحیفه سجادیه.
این جمله بالا به این معنی نیست که این کتاب ها را تکذیب کنیم و طرد شوند. بلکه به این معناست که بدانیم به چه اعتماد کنیم.

نکته جالب:
یکی از اعضای تالار طی یک پیام خصوصی به من «انتقادی(!)» کرده که بد نیست همه بدانند:

«سلام

ميخواستم اين متن رو ارسال كنم دلم نيومد:

سلام بر آناني كه آداب سخن گفتن بلدند

من موندم اين جناب آشفته كي ميخواد يه پستي بزنه لج منو در نياره

حقير سواد آنچناني ندارم ولي تا اونجايي كه سوادم مي كشه مي بينم اين جناب آشفته پستهاش نه بسم الله داره نه سلام، و به ائمه واطهار (عليهم السلام) هم كه عرض ادب نمي كنه

مومن چرا اينكار مي كني ؟

يكم مودب باش

اگه تو پستهات تغييراتي ندي مجبورم بيام ضايع ات كنم

ميل خودت

موفق باشي

يا علي عليه السلام »

البته راست میگه. من اشتباه میکنم.
اما نکته جالب اینه که این بنده خدا در به در دنبال ضایع کردن منه!! چرا؟ نمیدونم
و وقتی که هیچ حرفی برا گفتن نداشته باشه، میگه چرا سلام نکردی؟؟؟!!!!
باشه سلام...
الان دیگه راحت شدی؟؟؟
وا عجبا!!
نقل قول:خوب مکاتب فکری یا الهی هست یا شیطانی
خب بحثمون همینه. از کجا بفهمیم که یک مکتب درست است یا نادرست (و به قول شما شیطانی)؟
(البته بحث تاپیک در مورد تشخیص درستی یا نادرستی اسلام هست که یک حالت خاص از این بحثه)

مسئله دیگه اینه که ما تا به درستی یک مکتب پی نبریم، نمی تونیم از اعتقاداتش به صورت یقینی استفاده کنیم. مثلا در اسلام، اعتقاد بر این هست که مکاتب درست باید متکی بر "وحی" باشند. اما بعضی مکاتب دیگه "روشن بینی" رو مطرح می کنند.
به نظر من چه یک نفر ادعا کنه که بهش وحی رسیده، چه ادعا کنه که روشن بین شده، جای سوال هست که آیا راست میگه؟ آیا دروغ میگه؟ یا دچار توهم شده؟

در واقع تشخیص به این سادگی نیست.
فکر کنم بحث شما کمی تکراری باشه یا حداقل شبیه هست

مباحثی پیرامون عالم ذر و عوالم دیگر!!!#
(۲۹/آبان/۹۱ ۱۴:۴۲)فرهاد55 نوشته است: [ -> ]خب بحثمون همینه. از کجا بفهمیم که یک مکتب درست است یا نادرست (و به قول شما شیطانی)؟

سلام عزیز جان

البته سوال شما هیچ ربطی به این تاپیک نداره . Wink
(۲۹/آبان/۹۱ ۱۴:۴۲)فرهاد55 نوشته است: [ -> ]خب بحثمون همینه. از کجا بفهمیم که یک مکتب درست است یا نادرست (و به قول شما شیطانی)؟
(البته بحث تاپیک در مورد تشخیص درستی یا نادرستی اسلام هست که یک حالت خاص از این بحثه)

مسئله دیگه اینه که ما تا به درستی یک مکتب پی نبریم، نمی تونیم از اعتقاداتش به صورت یقینی استفاده کنیم. مثلا در اسلام، اعتقاد بر این هست که مکاتب درست باید متکی بر "وحی" باشند. اما بعضی مکاتب دیگه "روشن بینی" رو مطرح می کنند.
به نظر من چه یک نفر ادعا کنه که بهش وحی رسیده، چه ادعا کنه که روشن بین شده، جای سوال هست که آیا راست میگه؟ آیا دروغ میگه؟ یا دچار توهم شده؟

در واقع تشخیص به این سادگی نیست.

خوب الان مبای تفکر ما اسلام هست .
آخرین و کاملترین دینی که از خداوند به دست بشریت رسیده . و ما به آن معتقد هستیم . دیگر صد بار که نباید بیاییم و آن را ثابت کنیم !
روشن بینی !؟! Huhمنظورتون فرق انحرافی که نیست؟!
شما چند بار فرمودید که تشخیص به این سادگی نیست!
الان یعنی باید بیاییم و بحث کنیم که اسلام درست هست یا خیر؟!
اللهم صل علي محمد وال محمد وعجل فرجهم
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
آدرس های مرجع