|
تحلیل یا تقلید...
|
|
۱۰:۴۲, ۲۲/آبان/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/دی/۹۱ ۱۱:۱۳ توسط آشفته.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
ما مسلمانیم؛ به عنوان یک مسلمان وظیفه داریم به احکام اسلام احترام بگذاریم و آنها را رعایت کنیم. واجبات را انجام بدهیم؛ از محرمات دوری گزینیم و مکروهات و مستحبات را در کارهای روزمره مان لحاظ کنیم.
پس "لا اکراه فی الدین" به چه معناست؟؟ مگر نه اینکه اکراه و اجباری در دین نیست؟؟ یادم است جایی توضیح این آیه را اینگونه شنیدم: اکراهی در "انتخاب" دین نیست. راه و بیراهه نمایان است، آزادی که دین خود را انتخاب کنی. اما وقتی انتخاب کردی دیگر باید مقید به آن باشی. برایم مثالی زد: رفتن به دانشگاه اجباری نیست، اما وقتی رفتی به دانشگاه قوانینش را بی چون و چرا باید بپذیری. قانون پذیری یعنی این. راست است. وقتی دینت را انتخاب کردی و فهمیدی که اسلام برترین دین است باید بی چون و چرا احکامش را عمل کنی. انشاءالله که دوستان تا اینجای بحثم موافقند حال ما مسلمانیم. اما کی انتخاب کردیم دینمان را؟؟ دوران دبیرستان؟ ابتدایی؟ یکی از دوستان در جواب این سوالم گفت: وقتی که در نوزادی اذان در گوشمان گفتند!!! و واقعا هم درست است. ما مسلمانیم چون از بچگی مسلمان بودیم؛ چون پدرانمان مسلمان بودند. همانطور که اعراب بت می پرستیدند همچون پدرانشان. و این یعنی جهل. آری اسلام برترین دین است اما ما از کجا به این نتیجه رسیدیم؟؟ جز شنیدن از پدرانمان؟؟ آیا این چیزی جز "مسلمان شناسنامه ای بودن" است؟واقعا کداممان نشستیم و اسلام را بررسی کردیم و با ادیان دیگر مقایسه کردیم و بعد به این نتیجه رسیدیم که آری اسلام برترین دین است؟؟ (روی سخنم با جمع دوستان است نه یکی دو نفر) چندی پیش که این سوالات در ذهنم مطرح شد (ذهنی که دوست تر ميدارم آشفته بودنش را و بقیه به تمسخر میگیرند!!) تصمیم گرفتم اسلام را خود بشناسم و سپس انتخاب کنم. حال برای شناخت باید چه کنم؟؟ آیا باید همچون ابلهان دست روی دست بگذارم تا یک بسته قرص فرهنگی برایم پست شود و درونش محتوای اسلام شناسی باشد و روزی سه وعده بخورم تا اسلام را بشناسم!! یا نه باید خودم بیاندیشم!! باید خود اسلام را بشناسم و انتخاب کنم. برای شناخت باید چه کرد؟ در کنار توکل به خدا و توسل به ائمه اطهار؛ باید حرکت هم کرد. باید مطالعه کرد. جایی خواندم برای شناخت هر دینی باید اول خدایش را شناخت، بعد پیامبرش را، بعد روزگار ظهورش را، بعد اندیشه هایش و احکام و دستوراتش را، بعد تربیت شدگانش را (آن الگوها که به جامعه تحویل داده است) کار خیلی سختی بود. باید اول خدای اسلام را شناخت و با خدای ادیان و مذاهب دیگر مقایسه کرد (مثل اهورا مزدا و ...) هم آنچنان که قبلتر گفتم میتوان از روی صفاتی که در قرآن آمده خدا را شناخت. با بررسی صفات و رفتار. تا آنجا که عقلت میکشد. برای شناخت پیامبر از رفتار و اعمال و سنتش کمک میگیریم. بعد باید تاریخ اسلام را خواند و بررسی کرد که در چه زمانی و در چه مکانی و در چه شرایطی چه دستوری داده و یا چه عکس العملی از خود نشان داده است. تربیت شدگان اسلام سلمان فارسی، ابوذر، بلال و ... اند. از طرفی میتوان ائمه را هم در نظر گرفت. باید همه اینها را شناخت. پس باید سخت کوشید. اگر میخواهیم به نتیجه درست برسیم. اگر میخواهیم مسلمان شناسنامه ای نباشیم. اصل قضیه را گفتم. چند مثال می آورم. و همه را به شناخت اسلام سفارش میکنم. در اسلام طلاق جایز است اما در مسیحیت نه. (دلیلش چیست) در اسلام تا چهارتا زن برای مرد جایز است. (دلیلش چیست) در اسلام استفاده از طلا برای مرد حرام است. (دلیلش چیست) در اسلام هرکسی اجازه حکومت ندارد، خلیفه باید معصوم باشد (یکی از مشکلات جهان استبداد است و یعنی زورگو حاکم بوده و در اسلام این مشکل حل شده است) و در مسیحیت اصلا این مسئله مطرح نیست! در اسلام عدالت اصل است (آنچنان که در جهان امروز تضاد طبقاتی بیداد میکند و ناشی از حاکم نبودن اسلام است) در اسلام اعتقاد به منجی آخر الزمان داریم و میدانیم کیست و چگونه است و چه میکند اما در وهابیت و اهل تسنن و ... نداریم. در اسلام نماز داریم (دلیلش چیست) و در مسیحیت هفته ای یک بار اعتراف به گناه! در اسلام روزه داریم(دلیلش چیست) و .... و اگر در پی یافتن حقایق و فلسفه و حکمت این احکام و اعتقادات باشیم میتوانیم ادعا کنیم که اسلام را شناخته ایم و: دریافته ایم که اسلام دین برتر است و برای دنیا و آخرت کارآمد است (نه همچون مسیحیت که فقط به درد آخرت میخورد) این یعنی : عاقلانه انتخاب کرده ایم؛ نه کورکورانه تقلید ![]() ... اللهم عجل لولیک الفرج ...
|
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۳:۱۹, ۲۹/آبان/۹۱
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
نقل قول:ما مسلمانیم چون از بچگی مسلمان بودیم؛ چون پدرانمان مسلمان بودند. همانطور که اعراب بت می پرستیدند همچون پدرانشان. و این یعنی جهل. من توی همین تالار بارها این حرف رو زدم ... ماها مسلمونیم چون پدر مادرامون مسلمون بودن . انگار اسلام DNA هستش که از والدین به فرزندان منتقل بشه !!! و این یعنی جهل ِ کامل ... ممنون از شما جناب ِ آشفته |
|||
|
|
۱۳:۳۳, ۲۹/آبان/۹۱
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
(۲۹/آبان/۹۱ ۱۳:۱۹)blue.blood نوشته است: ببین برادر من اگر پست بنده رو خونده باشید ، عرض کردم. سبقت در دینداری یک ارزش هست . از پدر و مادر مسلمان متولد شدن یک ارزش هست . در زمان دینداران متولد یک ارزش هست . ولی شناخت دین یک واجب هست . و از پدر و مادر مسلمان متولد شدن ، دلیل نمی شود که ما از شناخت دین خودمون باز بمونیم . |
|||
|
|
۱۳:۵۷, ۲۹/آبان/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/آبان/۹۱ ۱۳:۵۷ توسط فرهاد55.)
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
|
سلام
ممنون از بحث منطقی تون نقل قول:چیزی که الان به ذهنم میرسد این است که : «ما خدا رو قبول داریم» تاریخ رو خونده ایم و میبینیم که یک عده از پیامبران یک حرف واحد زده اند. از یک خدای واحد. ابراهیم موسی عیسی نوح هود لوط و محمد؛ هر کدام در کتابی و هر کدام به زبانی.ادیان و مکاتب رو معمولا به سه دسته تقسیم می کنند. توی هر یک از این دسته ها، اگر نگاه کنید می بینید که همه تقریباً مثل هم گفته اند. مثلا ادیان ابراهیمی (که بهشون ادیان سامی هم میگن) خیلی شبیه هم اند. از طرف دیگه خیلی از ادیان شرقی هم شبیه هم اند. پس این رو شاید نشه به عنوان یک معیار دقیق پذیرفت. نقل قول:بلعم باعورایی بوذه که از خدادوستی بشر هم سوء استفاده کرده.مشکل دقیقاً همینجا پیش میاد. افرادی مثل قارون و چنگیزخان و ... رو خیلی راحت میشه شناخت. چون هیچ کسی شک نداره که اونها دنبال حکومت خودشون و نفع خودشون بوده اند. اما شناخت همیشه راحت نیست. در زمینه ادیان و مکاتب، همیشه مدعیان دروغین بوده اند و مدعیان راستین هم بوده اند. و تشخیص بر حق بودن یا نبودن اونها خیلی ساده نیست. |
|||
|
|
۱۴:۰۹, ۲۹/آبان/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/آبان/۹۱ ۱۴:۱۱ توسط فاطمه خانم.)
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
(۲۹/آبان/۹۱ ۱۳:۵۷)فرهاد55 نوشته است: سلام علیکم السلام شما یک دسته بندی انجام دادید ، راجع به ادیان . خوب مکاتب فکری یا الهی هست یا شیطانی . وقتی دین از طرف خداوند نازل شده ، پس درش اتحاد هست البته اصالت دین منظور هست که اصالت دین حضرت موسی و اصالت دین حضرت عیسی مد نظر هست . ولی بوداییت و امثالهم دین الهی محسوب نمی شوند . پس دیگر این دسته بندی معنای چندانی ندارد . چون الهی نیست پس ضاله هست . یعنی پیروان اون خداپرست به معنی یکتا پرست ، محسوب نمی شوند . تشکر . |
|||
|
|
۱۴:۱۴, ۲۹/آبان/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/آبان/۹۱ ۱۴:۲۱ توسط آشفته.)
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
|
چرا جو میدهید؟
اگر قرار بود آنطور که شما میگویید «من عقل گرا بودم» نباید حتی قرآن را قبول میکردم. اما میبینید که من میگویم باید به قرآن رجوع کرد. تنها منبعی که میتوان به آن اعتماد کرد. مسیحیت را صرفا مثال زدم. یهود هم دین است. شما آن را هم در نظر بگیر. نمیشود به متخصصین هم اعتماد کرد. چنانکه همگان «بلعم باعورا» «سامری» «کعب الاحبار» و «ابوبکر» را میشناسیم. که علمای دین بودند اما .... نمیخواهم حضرات را زیر سوال ببرم (هرچند به خودی خود زیر سوال هستند). میخواهم بگویم تنها منبع «قابل اعتماد» قرآن است. همین. نه بحارالانوار نه گنجهای معنوی نه مفاتیح الجنان و نه حتی نهج البلاغه و صحیفه سجادیه. این جمله بالا به این معنی نیست که این کتاب ها را تکذیب کنیم و طرد شوند. بلکه به این معناست که بدانیم به چه اعتماد کنیم. نکته جالب: یکی از اعضای تالار طی یک پیام خصوصی به من «انتقادی(!)» کرده که بد نیست همه بدانند: «سلام ميخواستم اين متن رو ارسال كنم دلم نيومد: سلام بر آناني كه آداب سخن گفتن بلدند من موندم اين جناب آشفته كي ميخواد يه پستي بزنه لج منو در نياره حقير سواد آنچناني ندارم ولي تا اونجايي كه سوادم مي كشه مي بينم اين جناب آشفته پستهاش نه بسم الله داره نه سلام، و به ائمه واطهار (عليهم السلام) هم كه عرض ادب نمي كنه مومن چرا اينكار مي كني ؟ يكم مودب باش اگه تو پستهات تغييراتي ندي مجبورم بيام ضايع ات كنم ميل خودت موفق باشي يا علي عليه السلام » البته راست میگه. من اشتباه میکنم. اما نکته جالب اینه که این بنده خدا در به در دنبال ضایع کردن منه!! چرا؟ نمیدونم و وقتی که هیچ حرفی برا گفتن نداشته باشه، میگه چرا سلام نکردی؟؟؟!!!! باشه سلام... الان دیگه راحت شدی؟؟؟ وا عجبا!! |
|||
|
|
۱۴:۴۲, ۲۹/آبان/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/آبان/۹۱ ۱۵:۰۹ توسط فرهاد55.)
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
نقل قول:خوب مکاتب فکری یا الهی هست یا شیطانیخب بحثمون همینه. از کجا بفهمیم که یک مکتب درست است یا نادرست (و به قول شما شیطانی)؟ (البته بحث تاپیک در مورد تشخیص درستی یا نادرستی اسلام هست که یک حالت خاص از این بحثه) مسئله دیگه اینه که ما تا به درستی یک مکتب پی نبریم، نمی تونیم از اعتقاداتش به صورت یقینی استفاده کنیم. مثلا در اسلام، اعتقاد بر این هست که مکاتب درست باید متکی بر "وحی" باشند. اما بعضی مکاتب دیگه "روشن بینی" رو مطرح می کنند. به نظر من چه یک نفر ادعا کنه که بهش وحی رسیده، چه ادعا کنه که روشن بین شده، جای سوال هست که آیا راست میگه؟ آیا دروغ میگه؟ یا دچار توهم شده؟ در واقع تشخیص به این سادگی نیست. |
|||
|
|
۱۴:۴۲, ۲۹/آبان/۹۱
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
|
|
۱۴:۴۷, ۲۹/آبان/۹۱
شماره ارسال: #18
|
|||
|
|||
|
۱۷:۴۵, ۲۹/آبان/۹۱
شماره ارسال: #19
|
|||
|
|||
(۲۹/آبان/۹۱ ۱۴:۴۲)فرهاد55 نوشته است: خب بحثمون همینه. از کجا بفهمیم که یک مکتب درست است یا نادرست (و به قول شما شیطانی)؟ خوب الان مبای تفکر ما اسلام هست . آخرین و کاملترین دینی که از خداوند به دست بشریت رسیده . و ما به آن معتقد هستیم . دیگر صد بار که نباید بیاییم و آن را ثابت کنیم ! روشن بینی !؟! منظورتون فرق انحرافی که نیست؟! شما چند بار فرمودید که تشخیص به این سادگی نیست! الان یعنی باید بیاییم و بحث کنیم که اسلام درست هست یا خیر؟! |
|||
|
|
۲۱:۰۰, ۲۹/آبان/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/دی/۹۱ ۱۶:۳۴ توسط aboutorab.)
شماره ارسال: #20
|
|||
|
|||
|
اللهم صل علي محمد وال محمد وعجل فرجهم
|
|||
|
|
|
|
| 1 میهمان |

![[تصویر: 535243_10150922065611405_156713076404_12...8629_n.jpg]](http://kamyabmobile.persiangig.com/new_folder/new_folder/535243_10150922065611405_156713076404_12270389_111238629_n.jpg)

منظورتون فرق انحرافی که نیست؟!