تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: توصيف خانـــــــــــــــــــــــــــــــــــــه ابدي!!!!!
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
قیافه های بازرسان قبر
از امام صادق (علیه السلام) پرسیده شد: آیا بازرسان قبر با یک قیافه بر مؤمن و کافر وارد میشوند؟
فرمودند: نه، بازرسان قبر با سیمای وحشتناک و هراسنده فقط سراغ بدکاران می آیند واین دیدار نامیمون سزای کمی از گناهان بزرگ است.
بازرسان قبر(نکیر ومنکر)
نکیر ومنکر رابدین سبب نام نهادند که:
از منکران خدا، پیامبر، امام و... سؤال کنند.
از انجام دهندگان منکرات وزشتیها سؤال می کند.
بشیر ومبشر را ازاین رو که بشارت دهنه ومژده آور برای اهل ایمان ونیکوکاران هستند به این اسم نهادند.
(لازم به یادآوری است که گاهی از فرشتگان بشارت نیز تعبیر به نکیر ومنکر میشود.
ندای هر روز قبر
رسول خدا فرمود: همانا قبر هر روز 5 جمله را ندا میدهد:
_ من خانه تهی دستم به سوی من گنج بیاورید.
_ من خانه تاریکی هستم به سوی من چراغ بیاورید.
_ من خانه خاک و سنگم به سوی من فرش بیاورید.
_ من خانه ترسم به سوی من انیس بیاورید.
_ من خانه عقرب ومار هستم به سوی من پادزهر بیاورید.
از رسول خدا سؤال شد: پادزهر چیست؟ فرمود: پادزهر صدقه است، فرش در قبر عمل صالح است، انیس قبر تلاوت قرآن است، چراغ قبر نماز وحشت است وگنج در قبر کلمه ی لا اله الّا الله و علی ولی الله می باشد.
خصوصیات عالم برزخ
_ محدود بودن عالم برزخ
_ امکان افزایش نعمت یا عذاب برزخی
_ وجود صبح و شب در برزخ
_ مرگ در برزخ
_ ارتقای درجه در برزخ
_ بدن برزخی
_ حیات برزخی
_ امکان ملاقات برزخیان با یکدیگر
_ تفاوت طول عالم برزخ برای افراد
_ امکان دیدن مجردات
تفاوت برزخ با قیامت
_ روح انسان در برزخ به جسم برزخی و قالب مثالی داخل میشود اما در قیامت روح به همان بدن دنیوی انسان تعلق دارد.
_ انسان ها به طور متناوب و تدریجی به برزخ وارد می شوند و در واقع عالم برزخ دالانی و به عبارت دیگر به منزله اطاق انتظاری است که قرار است همه در آن حضور یابند تا مقدمات قیامت و بر انگیخته شدن افراد فراهم شود اما در قیامت اولا انسان ها از دل زمین متولد میشوند، ثانیا به طوری ناگهانی و جمعی محشور میشوند.
_ ورود به برزخ نیازی به مقدمات ندارد بلکه با قبض روح آدمی به دست فرشتگان الهی شروع میشود و بدون اینکه به علامت هایی نیاز داشته باشد اما قیامت علامت هایی دارد که پس از وقوع پیوستن آخرین آنها تحقق پیدا میکند.
_ عذاب برزخی سبکتر از عذاب قیامت است. بهشت برزخی، باغی از باغ های بهشت و عذاب برزخی نیز گودالی از گودال های آتش است نه اینکه همان بهشت یا عذاب در قیامت باشد.
_ محدود بودن برزخ است که فقط تا قیامت برای انسان ادامه دارد.پس از تحقق قیامت مؤمنان برای همیشه در بهشت و کافران تا ابد د رجهنم خواهند بود.
_ مسئله شفاعت درقیامت است البته شفاعت شافعان شامل کسانی میشود که شایستگی آن را دارند شفاعت در برزخ به سادگی شفاعت در قیامت نیست بلکه محدود است.
نورانیت شخصی که شهادت حق دهد
پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود: کسی که برای زنده کردن حق یک مسلمان، شهادت حق بدهد، روز قیامت در حالی آورده میشود که پرتو نور چهره اش، تا چشم کار میکند دیده میشود و خلایق او را به نام و نسب می شناسند.
بازخواست در قیامت به اندازه عقل
امام باقر(علیه السلام) فرمود: خداوند(در روز قیامت) از بندگانش به مقدار عقلی که به آنها داده بازخواست خواهد کرد.
برطرف شدن اندوه در قیامت
امام رضا(علیه السلام) فرمود: هر کس اندوه و مشکلی را از مؤمنی برطرف کند خداوند در قیامت اندوهش را از قلبش برطرف سازد.
ترس از خدا امنیت در قیامت
امام حسین(علیه السلام) فرمود: کسی در قیامت در امان نیست مگر کسی که در دنیا ترس از خداوند در دل داشت.
باریک بینی در قیامت به اندازه عقل بندگان
امام باقر(علیه السلام) فرمود: خداوند در روز قیامت نسبت به حساب بندگانش به اندازه عقلی که به آنها داده است باریک بینی میکند.
مشاهده قیامت همزمان با مرگ
پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود: هرگاه یکی از شما بمیرد، قیامتش بر پا میشود و خوبی ها و بدی های خود را می بیند.
پشیمان ترین فرد در قیامت
امام صادق (علیه السلام) فرمود: پشیمان ترین شخص در روز قیامت، کسی است که برای مردم از عدالت سخن بگوید،اما خودش به دیگران عدالت روا ندارد.
دورترین افراد در قیامت از خدا
امام باقر(ع فرمود: دورترین مردم از خداوند عزوجل در قیامت سرکشان متکبر هستند.
·

فشار قبر
از هولناك‌ترين عذاب‌هاي قبر كه ميت در شب اول قبر به آن مبتلا مي شود، فشار قبر است كه مومن و كافر، كوچك و بزرگ، بايد حد طبيعي و ناگزير آن را تحمل كنند اما اين فشار تحت اعمال انسان و پرونده اي كه با اوست بسيار متغير است. ابو بصير مي‌گويد: به امام جعفر صادق(عليه‌السلام) گفتم: آيا احدى هست كه از فشار قبر نجات پيدا كند؟ فرمود: پناه بخدا مى‏بريم از فشار قبر. چقدر قليل و اندك هستند آن افرادى كه از فشار قبر نجات پيدا كنند. (بحارالانوار، ج6،ص260)
البته فشار قبر مربوط به مدفونين در زمين نيست بلكه شامل هر ميتي خواهد شد از امام صادق عليه‌السّلام پرسيدند: آيا عذاب و فشار قبر به فرد بدار آويخته مي‌رسد؟ آن حضرت فرمود: همانا پروردگار زمين، خود پروردگار هوا نيز هست. يا آن خدايى كه زمين به فرمان اوست، هوا نيز به فرمان اوست، پس خداوند عزّ و جلّ به هوا وحى مي‌فرمايد و هوا او را فشارى مي‌دهد سخت‏تر و شديدتر از قبر. (من لا يحضره الفقيه، ترجمه غفارى، ج 1، ص279)

عوامل از بین رفتن فشار قبر
·

امام صادق (علیه‌السلام): هر چیزی قلبی دارد و قلب قرآن سوره یاسین است. کسی که آن را قرائت کند از فشار قبر ایمن خواهد بود،و ... .
·

امام باقر (علیه‌السلام):کسی که بر تلاوت سوره زخرف مداومت نماید، خداوند در قبر، او را از حشرات و حیوانات سمی زمین و فشار قبر ایمن می‌نماید تا زمانی که در پیشگاه خداوند حاضر شود. امام صادق (علیه‌السلام): کسی که بین ظهر پنجشنبه تا ظهر جمعه از دنیا برود، خداوند او را از فشار قبر ایمن میگرداند.
·

منصور بن حازم گوید: از امام صادق (علیه‌السلام) پرسیدم پاداش کسی که چهار بار حج بجا آورده چیست؟ فرمود: ای منصور کسی که چهار بار حج بجای آورد هرگز فشار قبر نبیند.
·

امیرالمؤمنین (علیه‌السلام) فرمودند: کسی که در هر جمعه سوره نساء را بخواند از فشار قبر ایمن خواهد بود. [امام باقر (علیه‌السلام) در ضمن بیان اثرات زیارت امام حسین (علیه‌السلام) می‌فرمایند: زیارت امام حسین باعث ایمن بودن زائر از عذاب قبر می‌شود.
·

پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: سه طایفه از زن‌ها هستند که عذاب قبر از آن‌ها برداشته شود و با حضرت فاطمه دختر حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم) محشور می‌شوند؛ زنی که بر تنگدستی شوهرش صبر کند، زنی که با شوهر بد اخلاق بسازد و زنی که مهریه اش را ببخشد. از رسول خدا روایت شده است که صدقه دادن مؤمن از او آفت‌های دنیا و عذاب قبر و عذاب روز قیامت را برطرف می‌کند. در پایان یادآور می‌شویم که اگر چه عذاب قبر بسیار رنج آور و سخت است، ولی همین فشار و عذاب قبر، کفاره‌ی گناه مؤمنان است تا در قیامت و هنگام رسیدگی به اعمال، از گناهان آنان کاسته شده باشد. در روایات متعددی به این حقیقت اشاره شده است؛ سکونی از امام صادق (علیه‌السلام) و ایشان از پدرش و از پدرانش، از امیر مؤمنان (علیه‌السلام) نقل کرده است که رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: فشار قبر برای مؤمن کفّاره نعمت‌هایی است که تباه کرده است.

عذابهای روحی اهل جهنم

«یا معشر الجن و الانس الم یاتکم رسل منکم یقصمون علیکم آیاتی و ینذرونکم لقاء یومکم هذا قالوا شهدنا علی انفسنا» (انعام / 130)
یعنی: « آیا فرستادگانی از خود شما به طرفتان نیامد تا آیات و دستورات ما را برای شما بگوید و شما را از عذاب امروز بترساند؟
می گویند: چرا آمد و ما امروز خودمان بر علیه خودمان شهادت می دهیم.»
اهل جهنم به خازنان جهنم و ملائکه عذاب می گویند: از پروردگارتان بخواهید یک روز عذاب را از ما بدارد یا بر ما تخفیف دهد.
ملائکه می گویند: آیا در دنیا فرستادگانی از طرف خداوند نیامدند تا شما را از عذاب جهنم بترسانند و شما را وادار به اطاعت از دستورات خدا کنند؟ می گویند: چرا آمدند اما ما ایشان را تکذیب کردیم و اگر به حرفشان گوش کرده بودیم الان در جهنم نبودیم.
«لو کنا نسمع او نعقل ما کنا فی اصحاب السعیر» (ملک / 10)
ملائکه عذاب در جوابشان می گویند: خودتان از خدا بخواهید ما اجازه نداریم؛ تازه خواهش شما نفعی به حالتان ندارد؛ چون آن موقع شما خدا را فراموش کردید حالا هم خدا شما را فراموش کرده است.
سلام.
فکر کنم بهتر باشه بعد از این همه ترس از جهنم حالا مطالبی هم درباره بهشت بخونیم که امیدمون به خدا بیشتر باشه.[تصویر: heart.png][تصویر: heart.png]
امیدوارم این مطالب براتون مفید باشه.[تصویر: happy.png]
التماس دعای خیر برای من و عزیزانم.
[تصویر: 65633065870664319185.jpg]
بهشت
خداوند در سوره مریم آیات 61 تا 63 به توصیف بهشت می پردازد و می گوید:
«جَنَّاتِ عَدْنٍ الَّتِی وَعَدَ الرَّحْمنُ عِبادَهُ بِالْغَیْبِ إِنَّهُ كانَ وَعْدُهُ مَأْتِیًّا * لا یَسْمَعُونَ فِیها لَغْواً إِلاَّ سَلاماً وَ لَهُمْ رِزْقُهُمْ فِیها بُكْرة وَ عَشِیًّا * تِلْكَ الْجَنَّه الَّتِی نُورِثُ مِنْ عِبادِنا مَنْ كانَ تَقِیًّا؛
باغهایى است جاودانى كه خداوند رحمان، بندگانش را به آن وعده داده است، هر چند آن را ندیده اند، وعده خدا حتما تحقق یافتنى است. آنها هرگز در آنجا گفتار لغو و بیهوده اى نمى شنوند و جز سلام در آنجا سخنى نیست و هر صبح و شام روزى آنها در بهشت مقرر است. این همان بهشتى است كه ما به ارث به بندگان پرهیزگار مى دهیم».
توصيف بهشت از منظر قرآن
قرآن كریم در مقام ترسیم چهره و ویژگى هاى بهشت و بهشتیان آیات فراوانى را اختصاص داده است مانند:

1 باغ هاى طرب انگیز كه زیر درختان آن نهرها جارى است. این بیان حدود 70 بار در قرآن آمده است.

2 درختان و سایه هاى آن مانند میوه هایش همیشگى است: «أكلها دائم وظلُّها».( رعد/ 35).

3 فرشتگان بر بهشتیان وارد مى شوند و سلام و تحیت مى گویند.( رعد/ 23).

ادامه دارد......................

آیة الله جوادى آملى، تفسیر موضوعى قرآن ج 5 (معاد در قرآن

منبع : مركز ملي پاسخگويي به سئوالات ديني
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
این توصیفاتی که دوستان از بهشت و جهنم نوشته اند و کلا توصیفاتی که در قران و روایات از بهشت و جهنم شده است جزء ساده ترین بخش های ان ها هستند!
بهشت و جهنم بالاتری به اسم بهشت و جهنم اخلاق وجود دارد که به گفته ی امام خمینی(رضوان الله علیه)در چهل حدیث بسیار عظیم تر از بهشت و جهنم اولی(همان هایی که در قران و روایات به انها اشاره شده) میباشند. به این بهشت و جهنم خیلی کم در روایات اشاره شده است.
و بعد از اینها بهشت لقاء و جهنم فراق هستند که در قران و احادیث راجع به انها توضیحی داده نشده است و اطلاعات اندکی راجع به ان ها وجود دارد که عارفان و ریاضت کشان و... به ما داده اند. امام خمینی(رضوان الله علیه) برای توصیف عظمت جهنم فراق در چهل حدیث میفرمایند که زقوم و مار و عقرب و کلا هر چیزی که راجع به جهنم شنیده ایم در برابر جهنم فراق نعمت و خوشی حساب میشوند!!!
منبع اطلاعات هم همانطور که اشاره کردم شرح چهل حدیث امام خمینی(رحمة الله علیه) است. خوندن این کتاب رو به همه ی دوستان پیشنهاد میکنم.خلاصه اب دستتونه بذارید زمین این کتاب رو بخونید....
إنّا لله و إنّا إلیه راجعون....
یا حق...
توصيف بهشت
4 لباس هاى آنان از حریر و پرنیان است.

5 بر تخت ها تكیه زده، نه آفتاب سوزان مى بینند و نه سرما.

6 سایه درختان بهشتى بر سر بهشتیان و میوه هایش در دسترس آنان است.

7 ساقیان زیبارو و حوریان با جام هاى سیمین و بلورین بر آنان دور مى زنند.

8 شراب هایى مى نوشند كه طبعش چون زنجبیل و عطرآگین است.

9 چشمه سلسبیل در آن جاست.

10 جهانى است بزرگ و كشورى است پرنعمت.

ادامه دارد..................

آیة الله جوادى آملى، تفسیر موضوعى قرآن ج 5 (معاد در قرآن

منبع : مركز ملي پاسخگويي به سئوالات ديني
توصیف ویژگیهای بهشت از دیدگاه علی ابن ابی طالب
اگر با چشم دل به آنچه که از بهشت برای تو وصف کرده‌اند بنگری، از انچه در دنیاست دل میکنی، هر چند شگفتی آور و زیبا باشد؟ از خواهشهای نفسانی و خوشیهای زندگانی و منظره‌های آراسته و زیبای ان کناره می‌گیری، و اگر فکرت را به درختان بهشتی مشغول داری که شاخه‌هایشان همواره به هم می‌خورند و ریشه‌های آن در توده‌های مشک پنهان و در ساحل جویباران بهشت قرار گرفته آبیاری می‌گردند، و خوشه‌هایی از لؤلؤ آبدار به شاخه‌های بزرگ و کوچک درختان آویخته و میوه‌های گوناگونی که از درون غلاف‌ها و پوشش‌ها سر بیرون کرده‌اند، سرگردان و حیرت‌زده میگردی: شاخه‌های پر میوهٔ بهشت که بدون زحمتی خم شده در دسترس قرار گیرند، تا چینندهٔ ان هرگاه که خواهد برچیند، مهمانداران بهشت گرد ساکنان ان و پیرامون کاخهایشان در گردشند و آنان را با عسلهای پاکیزه و شراب‌های گوارا پذیرایی کنند. آنان کسانی اند که همواره از کرامت الهی بهره مندند تا انگاه که در سرای ثابت خویش فرود آیند و از نقل و انتقال سفرها آسوده گردند. ای شنونده! اگر دل خود را به منظره‌های زیبایی که در بهشت به ان میرسی مشغول داری، روح تو با اشتیاق فراوان به ان سامان پرواز خواهد کرد، و از این مجلس من با شتاب به همسایگی اهل قبور خواهی شتافت.خداوند با لطف خود من و شما را از کسانی قرار دهد که با دل و جان برای رسیدن به جایگاه نیکان تلاش می‌کند.
جايگاه بهشتيان در بهشت
بهشتيان در محيطي مملو از صلح و صفا و عشق و محبت بر تخت‏هاي بلندي كه كاملاً به اطراف اشراف دارد: فيها سرر مرفوعه (غاشيه، آيه 13) و بر روي آنها فرش‏هاي گران‏بهايي گسترده‏اند: و زرابيّ مبثوثه (غاشيه، آيه 16) و بالش‏هايي به‏ترتيب و منظم بر آنها چيده شده است: و نمارق مصفوفه (غاشيه، آيه 15) روبه‏روي يكديگر تكيه زده‏اند: متكئين عليها متقابلين (واقعه، آيه 16) و به تماشاي نعمت‏هاي عظيم الهي مشغول‏اند: علي‏الأرئك ينظرون (مطففين، آيه 23) سرير تختي است كه سرور و شادي در استفاده از آن موردنظر است و بلند بودن اين تخت هم اشاره به جايگاه بلند بهشتيان دارد يعني وقتي بر روي آن تكيه مي‏زنند مجموع زيبايي‏هاي اطراف، زيرنظر آنهاست و نيز اشاره‏اي است به پايگاه رفيع و مقام و مرتبه والاي آنان و روبه‏رو نشستن آنان نيز كنايه از نهايت انس و حسن معاشرت و صفاي باطن ايشان دارد.
به نام خدا

مطلب در مورد بهشت بسیار زیباست . دوستان من کتاب حوریان بهشتی رو که در مورد روایات درباره بهشت هست بصورت فایل متنی دارم .

بسیار زیباست . فقط نمیدونم چطور تو تالار قرار بدم . اگر مایل بودید بهم پیام بدید تا شرایطی درست کنیم تا در دسترس همه قرار بگیره .
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
آدرس های مرجع