(۱۵/آذر/۹۲ ۱۵:۵۶)skyeygirls نوشته است: [ -> ]سوالی جدی که برای من مطرح شده این است
اسلام دین تعادل است.
اما ذهن کنجکاو من میگوید هر حدیث تعادلش با حدیث دیگر کامل شده
خود احادیث بعضا تعادل مفهومی ندارد .
...
و اگر احادیث بعدی را پیدا نمیکردم
به تعادل برخورد نمیرسیدم.
سلام
جایگاه احادیث در دین اسلام چیست؟
سوره نحل، آیه 89:
وَ يَوْمَ نَبْعَثُ فِي كُلِّ أُمَّةٍ شَهِيدًا عَلَيْهِم مِّنْ أَنفُسِهِمْ وَجِئْنَا بِكَ شَهِيدًا عَلَى هَـؤُلاء وَ نَزَّلْنَا عَلَيْكَ الْكِتَابَ تِبْيَانًا لِّكُلِّ شَيْءٍ وَ هُدًى وَ رَحْمَةً وَ بُشْرَى لِلْمُسْلِمِينَ
روزى كه در هر امتى گواهى از خودشان بر آنها برانگيزيم و تو را هم بر اين امت گواه آوريم، و اين كتاب را بر تو نازل كرديم كه بيانگر همه چيز است و براى مسلمانان رهنمود و رحمت و بشارتى است.
سوره اعراف، آیه 52:
وَ لَقَدْ جِئْنَاهُم بِكِتَابٍ فَصَّلْنَاهُ عَلَى عِلْمٍ هُدًى وَرَحْمَةً لِّقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ
و به راستى ما براى آنان كتابى آورديم كه آن را بر اساس علم تفصيل داديم تا براى قومى كه ايمان میآورند هدايت و رحمتى باشد.
یعنی ابتدا محکمات قرآن هستن که حقیقت دین رو مشخص میکنن، و سپس در تفسیر آیات قرآن، احادیثی که با قرآن و عقل اثباتگرا مخالفت ندارن و سندیت محکمی دارن مورد استفاده قرار میگیرن.
به عبارت دیگه، ابتدا این احادیث هستن که با محکمات قرآن تفسیر میشن! اگه معنایی مخالف محکمات قرآن از اونها برداشت بشه، پس یا برداشت غلطه، یا حدیث مردوده. محکمترین سندیت هم نمیتونه این قضیه رو متفاوت کنه.
امام رضا (علیه السلام)میفرمایند:
لا تَطلُبُوا الهُدی فی غَیرِالقُرآنِ فَتَضِلّوا
هدایت را جز از قرآن مجویید که گمراه خواهید شد.
امالی صدوق /438
(۱۵/آذر/۹۲ ۱۵:۵۶)skyeygirls نوشته است: [ -> ]در حديث صحيح از حضرت امام محمد باقر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) منقول است: زني آمد به خدمت حضرت رسول (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و گفت يا رسول الله چيست حق شوهر بر زن، فرمود لازم است که اطاعت شوهر بکند و نا فرماني او نکند واز خانهٌ او بي رخصت تصديق نکند و روزهٌ سنت بي رخصت او ندارد و هروقت ارادهٌ نزديکي او کند مضايقه نکند، اگر چه بر پشت پالان شتر باشد و از خانه ٌ او بي رخصت او بدر نرود و اگر بی رخصت بدر رود، ملائکه ٌآسمان و زمين و ملائکهٌ غضب و ملائکهٌ رحمت همه او را لعنت کنند تا به خانه برگردد." (حلية المتقين، ص 114 و 115 محمد باقر مجلسي)
در این صفحه از حلیة المتقین ادامهی این حدیث رو اینگونه نوشته(نقطهها و علائم نگارشیِ دیگه از منه! لازم بود!):
نقل قول:گفت يا رسول اللّه، حق كى بر مرد از همه كس عظيمتر است؟ فرمود كه حق پدر. گفت حق كى بر زن از همه عظيمتر است؟ فرمود كه حق شوهر. پرسيد كه من بر شوهر آنقدر حق ندارم كه او بر من دارد؟ فرمود كه از صد تا يكى. كه آنزن گفت كه قسم ميخورم بآن خدائيكه ترا بحقيقت فرستاده است كه هرگز شوهر نكنم .
!!
و در ادامهی این صفحه از حلیة المتقین، احادیث دیگهای رو نیز مییابیم که اخیراً در تالار مطرح شده ولی همچنان بسیاریشون تفسیر نشده باقی موندن(با وجود درخواست مکرر در تاپیک مربوطه).
تنها پس از تفسیر حدیث طبق قرآن میتونیم به صحت یا عدم صحتش پی ببریم.
منظور از حدیث صحیح چیه، وقتی که هنوز نتونسته باشیم طبق قرآن تفسیرش کنیم؟
پشت پالان شتر(یعنی هنگام عزیمت، چه در سفر برونشهری، چه در سفر درونشهری) یه مکان خلوت نیست و نمیشه برای خلوت زن و شوهر مورد استفاده قرار بگیره.
در این صورت «برآوردن نیاز پشت شتر» چطور با حیا و غیرت قابل جمع هست؟
توصیه به چنین امری چطور میتونه به حضرت محمد(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و ائمه(علیهمالسلام) نسبت داده بشه؟
مگر اینکه اون کلمات بطور متفاوتی تفسیر بشه.
در مورد دیگر احادیث مورد بحث هم همینطور. هر کدوم اصول مشخصی رو به مبارزه میطلبن!
(۱۵/آذر/۹۲ ۱۵:۵۶)skyeygirls نوشته است: [ -> ]25 نوامبر روز مبارزه با خشونت علیه زنان بود.سعی کردم مطالعه ای داشته باشم بر حقوق زن در اسلام و فرستادن مطالبی برای سازمان ملل.
البته میدونید سازمان ملل خیلی جدی نیست! در سلطهی غربیهاست.
وهابیت عربستان اون شرایط اسفبار رو برای زنان درست میکنه، غربیها هم به عنوان اسلام توی دنیا جارش میزنن. بعد علیه ما بخاطر حقوقی که زیر پا نمیذاریم بیانیه صادر میکنن!

نمیخوان ببینن، خب نمیبینن!
ما برحقیم اونها نیستن! نمیتونن برن بمیرن که! مجبورن بزنن زیرش!