با سلام
در مورداینکه نظر برخی از مراجع در مورد لخت سینه زدن که جایز هست یا نه حرفی ندارم، ولی اینو میخوام بگم که اگه ما تو هییت لخت سینه نزنیم امام حسین (علیه السلام) میگه نه شما عزادار من نبودید چون لخت نشدید؛ عزاداریتون قبول نیس. میخوام بگم که چه لزومی داره که باید لخت بشیم .در ضمن بهتره در مورد ترفند های دشمنان هم یکمی فکر کنیم که هر روز یه سبک عزاداری رو میارن تو هییتها ولی ما بدون هیچ فکری اجرا میکنیم ولی از اصل قضیه که هییت باید معرفت زا باشه دور میشیم و کلا رو احساسات افراد کار میشه و احساسات هم که زود گذرند نتیجه ای نخواهند داد.
یا علی
متاسفانه میگیم بچه غربی میبینه ،میگن خودآزاری دارن مسلمونا . دوستان میگن دهن بین اونا چرا هستید.
میگیم من میبینم، میگید تبدیل به صوت کنید .
مراجع میگویند اشکال نداره نگفتند که واجبه که دوستان به هر نحوی میخوان ثابت کنن این یه جور ارادته .
بازم میگم من امیدوارم شعور حسین رو در کنار شور حسین به همین اندازه حساس ببینیم که سینه ی ذهن از دغدغه ی شعور حسین تب دار بشه .
اصولا بهترین و صحیح ترین و مقرب ترین اعمال ان اعمالیه که معصومین انجام دادن و سفارش کردند .
بعیده جایی ایشون این مدلی عزاداری کرده باشند!
ببینید این یک بحثیه که استفتاء هاش موجوده و هر کسی میتونه از مرجع خودش بپرسه. یک بحثی نیست که من بتونم بیام بگم اشکال داره یا نداره. به نظر من هرکس به گفته مرجع خودش عمل کنه و بقیش رو بسپاره به خدا.
بسم رب الحیدر
الحمدلله الذی جعلنا من المتمسکین بولایت علی بن ابیطالب(علیه السلام)
ما که هر چی دلی می نویسیم دوستان ...
به همین جهت پیشنهاد می کنم هر کسی به نظر مرجع خودش عمل کنه و نظر بده.
از نظر مرجع من این عمل نه تنها اشکالی نداره بلکه بهش توصیه هم شده.وقتی نظر مرجع من اینه من می تونم از این عمل دفاع کنم.
امادوستان توجه داشته باشند
اگر نظر مرجع شما اینکه لخت شدن در مجالس اشکالی نداره و شما پست می زارین که فلان و بسیار دارید جلوتر از مرجعتون راه می رید ...
فقط دو تا از مراجع از این عمل نهی کرده اند.امیدوارم تمامی دوستانی که در این تاپیک پست گذاشتن که
بده,زشته,بو میده,بچه غربیها می بینن,... از مقلدان ایشان باشند.
اونایی هم که می خواستن
رقص نور دیسکو بخرن و تهمت و کنایه زدن خودشون می دونند و ...
دارد زمان آمـدنت دیــر میشود
دارد جوان سینه زنت پیر می شود
تاثیـر گریه های غریبانه ی شماست
دنیا غروب جمعه چه دلگیـر می شـود
نمونهای از استفتائات در این زمینه:
آیت الله خمينی(رحمة الله علیه):
لخت و برهنه بودن هنگام عزاداری اشكال ندارد، مگر در صورتى كه مفسده داشته باشد. بر زنها واجب است از نگاه كردن به بدن نامحرم اجتناب نمايند. (استفتاءات امام خمينى، ج 3 ، ص 584)
آیت الله خامنهای:
برهنه شدن و سينه زدن در صورتى كه نامحرم نباشد و مستلزم مفسده نباشد، جايز است ولى مناسب است با لباس عزادارى انجام بگيرد. (شماره استفتاء 78080)
آیت الله بهجت (رحمة الله علیه):
اشکالي ندارد و لخت شدني که در معرض نظر حرام نامحرم باشد، جايز نيست.
آیت الله مکارم شیرازی:
برهنه شدن به هنگام عزاداری در صورتی که در حضور زنان باشد حرام و اگر زنان هم نباشند در شأن این مجالس نیست و عزادارى خامس آل عبا (علیه السلام) از مهمترين شعائر دينى، و رمز بقاء تشيّع است، و بايد هر چه باشكوه تر برگزار گردد. امّا لازم است از تمام كارهايى كه آسيب به بدن مى رساند، يا موجب وهن مذهب مى گردد، جدّاً اجتناب شود.
آیت الله سیستانی:
اشکال ندارد.
آیت الله نوری همدانی:
سینه زنی یک نوع عزاداری و اظهار ارادت نسبت به خاندان عصمت و طهارت است که از طریق سینه زنی و روضه خوانی و... خاطره فداکاری و جانبازی امام حسینعلیهالسلام و سایر ائمه معصومین علیهمالسلام برای همیشه در خاطرهها زنده میماند و سینه زدن بطور متعارف عملی ارزشمند و پسندیده است.
آيت الله صافي گلپايگاني:
اگر مستلزم به نگاه نامحرم نباشد اشکال ندارد.
آیت الله فاضل لنکرانی (رحمة الله علیه):
بر زنان لازم است از نظر خودداری کنند. بر مردانى كه مى دانند زنان به بدن آنها نگاه مى كنند جایز نیست لخت شوند.
آیت الله وحید خراسانی:
جایز است.
آیت الله میرزا جواد تبریزی (رحمة الله علیه):
پوشاندن بیش از مقدار واجب (از ناف تا زانو) بر مردان لازم نیست، و هرگاه بیرون آوردن پیراهن براى یک هدف عقلائى باشد، ایرادى ندارد و مورد سؤال هم از این دسته است. بله؛ براى بانوان نگاه کردن به همراه لذت جنسى به صورت مطلق جایز نیست.
آیت الله سید صادق روحانی :
بر مرد جایز است ولی زنان نگاه نکنند .
آیت الله سید صادق شیرازی:
مستحب است.
آیت الله جوادی آملی:
در صورتى كه مصون از نگاه نامحرمانه ـ نه خصوص نامحرم ـ باشد، اشكال ندارد.
آیت الله مظاهری:
جايز است ولي تفكيك زن و مرد در همه جا، يكي از اهداف بزرگ اسلام است.
(۱۶/دی/۹۲ ۱۳:۵۶)علویون نوشته است: [ -> ]امیدوارم تمامی دوستانی که در این تاپیک پست گذاشتن که بده,زشته,بو میده,بچه غربیها می بینن,... از مقلدان ایشان باشند.
آقای عزیز، چرا در سخن ما دقت نمیکنید؟
اولاً این که ما گفتیم با گفتهی دیگر مراجع متناقض نیست.
یعنی وقتی مرجعی دستوری میده، مانند مرجع شما که توصیه فرموده، این رو بدیهی میدونن که رعایت این، به معنی صدور جواز زیرپا گذاشتن باقی احکام نیست.
مثلاً آیا مرجع شما فرموده که حتی اگر فضای هیأت بسته بود و این کار باعث آزار مردم شد باز هم انجام بدید؟
ثانیاً این نوع تفکر که فقط تقلید رو صحیح میشمره به معنای رد اجتهاد(تلاش برای رسیدن به حقیقت دین با دلیل) میشه، در حالی که اجتهاد هرگز از اعتبار ساقط نمیشه.
یعنی اگر یک نفر بین خودش و خدا ببینه که توانایی درک مسئلهای رو داره، مسئول عمل به فهم خودش هست. اصلاً اساس انتخاب مرجع تقلید هم بر همین اجتهاد شخصی استوار هست، که هرکس میبینه از نظرش کدوم مرجع اعلم است، و کسی نمیتونه مرجعی رو انتخاب کنه که میفهمه احکامش مغایر با دین هست(برای مثال
آقای صانعی).
اصلاً خود عمل به احکام هم طبق همین اجتهاد شخصی است. یعنی فتاوا صورت کلی دارند و این مقلد هست که باید تشخیص بده موقعیت مورد نظرش در اون فتوا صدق میکنه یا نه.
مثلاً مسلماً مرجع شما هم برای مقلدانش قائل به رفتاری هست که دیگران رو به اسلام علاقهمند کنه. بقیهاش به تشخیص خود مقلد برمیگرده. اگر مقلد بدونه که چرا فعالیت رسانهای علیه ایران شدیده، یعنی فهمیده باشه که صهیونیستها دیدهاند که نمیتونن برای کسی که متوجه تفاوت اسلام راستین شده از وهابیت بگن، اون وقت طبق موقعیت تصمیم خودش رو میگیره.
سلام
بحث به كجججججججججججججججججااااااااااااااا كشيد....
توضيح همه دوستان جالب بود برخي افراط برخي تفريط..
خود من پيراهنم رو در مياوردم براي عزاداري. ولي امسال هيات ما فيلمبرداري بود و گوشه اي مداحي هم در آپارات آپلود شده و وقتي ديدم يه لحظه من تو فيلم معلوم شدم اصلا حال خوبي نداشتم و ناراحت شدم. البته يه لحظه هست و تقريبا اصلا معلوم نيست كسي جز خودم نميفهمه چون واضح نيست ولي بازم ناراحت شدم.
يه لحظه فكر كردن به اين كه حضرت زهرا سلام الله عليها و حضرت وليعصر عج در مجلس حضور دارند و رعايت شان حضور اين بزرگواران فكر كنم جاي هيچ بحثي نميزاره. مگه اينكه شك داشته باشيم در مجلس اين بزرگواران حضور دارند. ..
(۱۶/دی/۹۲ ۱۹:۵۴)مصطفي مازح7610 نوشته است: [ -> ]سلام
بحث به كجججججججججججججججججااااااااااااااا كشيد....
توضيح همه دوستان جالب بود برخي افراط برخي تفريط..
خود من پيراهنم رو در مياوردم براي عزاداري. ولي امسال هيات ما فيلمبرداري بود و گوشه اي مداحي هم در آپارات آپلود شده و وقتي ديدم يه لحظه من تو فيلم معلوم شدم اصلا حال خوبي نداشتم و ناراحت شدم. البته يه لحظه هست و تقريبا اصلا معلوم نيست كسي جز خودم نميفهمه چون واضح نيست ولي بازم ناراحت شدم.
يه لحظه فكر كردن به اين كه حضرت زهرا سلام الله عليها و حضرت وليعصر عج در مجلس حضور دارند و رعايت شان حضور اين بزرگواران فكر كنم جاي هيچ بحثي نميزاره. مگه اينكه شك داشته باشيم در مجلس اين بزرگواران حضور دارند. ..
به قول خدابیامرز آیت الله بهجت،ائمه عین الله ناظره هستن،یعنی همه جا و همه چیز رو زیر نظر دارن...بنابراین شما باید حموم هم نری چون زیرنظر معصومین هستید دیگه!
البته من لخت شدن توی عزاداری امام حسین رو نفی میکنم چون آخه این هم شد کار؟!تو واجبات دینمون موندیم،حوصله مستحبات رو نداریم،بی خیال مکروه ها شدیم،حروم رو هم اگه انجام ندیم حداقل هممون یه بار دیدیم و دم نزدیم...اون وقت گیر دادیم به یه چیزی که خیلی اگه باشه مباحه!نماد تشیع صفویه نه تشیع علوی... .
تازه به نظر شخص بنده لخت شدن توی عزاداری امام،چون چهره دین رو مخشوش میکنه مکروهه!(نظر شخص بنده هم که نقش قوزک پای مردم رو ایفا میکنه