تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: تنها گناه نابخشودنی در درگاه الله تعالی
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8
ان الله لا یغفر ان یشرک به و یغفر ما دون ذلک لمن یشا و من یشرک بالله فقد افتری اثما عظیما
قطعا خداوند شرک را نمیبخشد و غیر از شرک را برای هر کسی که بخواهد خواهد بخشید و کسی که به خداوند یکتا شرک میورزد و کسی را با او موازنه میکند قطعا دروغی ساخته و گناه بزرگی مرتکب شده است
سوره النسا ایه 48
سلام بر همه کاربران و دوستان محترم ! بنده طلبه سطح عالی حوزه علمیه هستم و افتخار دارم در این تالار مباحثی را خدمت عزیزان تقدیم کنم که ان شا الله تعالی مورد نیاز ایشان باشد و زمینه ترقی معرفتی همه ما را فراهم کند ...
خداوند یکتا همان موجود بی همتایی که عالم وجود از ان اوست راه سعادت را بر بندگان خود مشخص نموده و بوسیله حجت نهان و حجت اشکار حجت خود بر بشر تمام کرده و هر گاه یکی از ایشان از روی خطا به گناهی الوده شود به او بشارت بخشایش داده حتی گناهان بزرگ نیز قابل بخشایش است ... تنها گناهی که خداوند صراحتا توبه را در مورد ان نمیپذیرد شرک بالله است که متاسفانه امروزه میان عوام شیعه بسیار دیده میشود و قابل اصلاح نیست ... امیدواریم خداوند یکتا ما را از این گناه نابخشودنی که هیچ گاه غضب الهی در مورد ان خاموش نمیگردد محفوظ بدارد و ما را روز به روز به توحید و توجه به سوی خود سوق دهد ....

موفق باشید
سلام بر جويندگان حق
بياييم خوشه‌ای از کلام گرانبهای مولا و مقتدای خویش برچینیم. [/b]
[b]خطبه ۶ و مظلومیت امیرالمؤمنین

[/b]

«وَاللَّهِ لَا أَکُونُ کَالضَّبُعِ تَنَامُ عَلَى طُولِ اللَّدْمِ حَتَّى یصِلَ إِلَیهَا طَالِبُهَا وَیخْتِلَهَا رَاصِدُهَا وَلَکِنِّی أَضْرِبُ بِالْمُقْبِلِ إِلَى الْحَقِّ الْمُدْبِرَ عَنْهُ وَبِالسَّامِعِ الْمُطِیعِ الْعَاصِی الْمُرِیبَ أَبَداً حَتَّى یأْتِی عَلَی یوْمِی فَوَاللَّهِ مَا زِلْتُ مَدْفُوعاً عَنْ حَقِّی مُسْتَأْثَراً عَلَی مُنْذُ قَبَضَ اللَّهُ نَبِیهُ صَلَّى اللَّهُ عَلَیهِ وَاله حَتَّى یوْمِ النَّاسِ هَذَ»

[b]به خدا سوگند از آگاهی لازمی برخوردارم و هرگز غافلگیر نمی‏شوم که دشمنان ناگهان مرا محاصره کنند و با نیرنگ دستگیرم کند، من همواره با یاری انسان حق طلب، بر سر آن کس می‏کوبم که از حق روی گردان است و با یاری فرمانبر مطیع، نافرمان اهل تردید را درهم می‏شکنم تا آن روز که دوران زندگانی من به سر آید، پس سوگند به خدا، من همواره از حق خویش محروم ماندم و از هنگام وفات پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) تا امروز حق مرا از من بازداشته و به دیگری اختصاص دادند.

[/b]
خطبه ۷۳ و ویژگی‏های امام علی (علیه السلام) از زبان خود

«لَقَدْ عَلِمْتُمْ أَنِّی أَحَقُّ بِهَا مِنْ غَیرِی وَ وَاللَّهِ لَأُسَلِّمَنَّ مَا سَلِمَتْ أُمُورُ الْمُسْلِمِینَ وَلَمْ یکُنْ فِیهَا جَوْرٌ إِلَّا عَلَی خَاصَّةً الْتِمَاساً لِأَجْرِ ذَلِکَ وَفَضْلِهِ وَزُهْداً فِیمَا تَنَافَسْتُمُوهُ مِنْ زُخْرُفِهِ وَزِبْرِجِهِ»

همانا می‏دانید که سزاوارتر از دیگران به خلافت من هستم، سوگند به خدا به آنچه انجام داده‏اید گردن می‏نهم تا هنگامی که اوضاع مسلمین رو براه باشد و از هم نپاشد، و جز من به دیگری ستم نشود و پاداش این گذشت و سکوت و فضیلت را از خدا انتظار دارم و از آن همه زر و زیوری که به دنبال آن حرکت می‏کنید، پرهیز می‏کنم.

خطبه ۸۶ و ویژگی‏های امام علی (علیه السلام)

«وَاعْذِرُوا مَنْ لَا حُجَّةَ لَکُمْ عَلَیْهِ وَأَنَا هُوَ أَ لَمْ أَعْمَلْ فِیکُمْ بِالثَّقَلِ الْأَکْبَرِ وَأَتْرُکْ فِیکُمُ الثَّقَلَ الْأَصْغَرَ وَرَکَزْتُ فِیکُمْ رَایَةَ الْإِیمَانِ وَوَقَفْتُکُمْ عَلَى حُدُودِ الْحَلَالِ وَالْحَرَامِ وَ أَلْبَسْتُکُمُ الْعَافِیَةَ مِنْ عَدْلِی وَفَرَشْتُکُمُ الْمَعْرُوفَ مِنْ قَوْلِی وَفِعْلِی‏ وَأَرَیْتُکُمْ کَرَائِمَ الْأَخْلَاقِ مِنْ نَفْسِی فَلَا تَسْتَعْمِلُوا الرَّأْیَ فِیمَا لَا یُدْرِکُ قَعْرَهُ الْبَصَرُ وَلَا یَتَغَلْغَلُ إِلَیْهِ الفکر»

مردم عذر خواهی کنید از کسی که دلیلی بر ضدّ او ندارید و آن کس من هستم، مگر من در میان شما بر اساس «ثقل اکبر» که قرآن است عمل نکردم و «ثقل اصغر» عترت پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) را در میان شما باقی نگذاردم، مگر من پرچم ایمان را در بین شما استوار نساختم و از حدود و مرز حلال و حرام آگاهیتان ندادم، مگر پیراهن عافیت را با عدل خود به اندام شما نپوشاندم و نیکی‏ها را با اعمال و گفتار خود در میان شما رواج ندادم و ملکات اخلاق انسانی را به شما نشان ندادم، پس وهم و گمان خود را در آنجا که چشم دل ژرفای آن را مشاهده نمی‏کند و فکرتان توانایی تاختن در آن راه ندارد، به کار نگیرید،
خطبه ۹۳ و ویژگی‏های علمی و سیاسی امیرالمؤمنین علی (علیه السلام)

«أَیهَا النَّاسُ فَأَنَاَ فَقَأْتُ عَینَ الْفِتْنَةِ وَلَمْ یکُنْ لِیجْتَرِئَ عَلَیهَا أَحَدٌ غَیرِی بَعْدَ أَنْ مَاجَ غَیهَبُهَا وَاشْتَدَّ کَلَبُهَا فَاسْأَلُونِی قَبْلَ أَنْ تَفْقِدُونِی فَوَ الَّذِی نَفْسِی بِیدِهِ لَا تَسْأَلُونِی عَنْ شَی‏ءٍ فِیمَا بَینَکُمْ وَبَینَ السَّاعَةِ وَلَا عَنْ فِئَةٍ تَهْدِی مِائَةً وَتُضِلُّ مِائَةً إِلَّا أَنْبَأْتُکُمْ بِنَاعِقِهَا وَقَائِدِهَا وَسَائِقِهَا وَمُنَاخِ رِکَابِهَا وَمَحَطِّ رِحَالِهَا وَمَنْ یقْتَلُ مِنْ أَهْلِهَا قَتْلًا وَمَنْ یمُوتُ مِنْهُمْ مَوْتاً وَلَوْ قَدْ فَقَدْتُمُونِی وَنَزَلَتْ بِکُمْ کَرَائِهُ الْأُمُورِ وَحَوَازِبُ الْخُطُوبِ لَأَطْرَقَ کَثِیرٌ مِنَ السَّائِلِینَ وَفَشِلَ کَثِیرٌ مِنَ الْمَسْئُولِینَ»

ای مردم من بودم که چشم فتنه را کندم و جز من هیچ کس جرأت چنین کاری را نداشت، آنگ اه که امواج سیاهی‏ها بالا گرفت و به آخرین درجه شدّت خود رسید، پس از من بپرسید پیش از آن که مرا نیابید، سوگند به خدایی که جانم در دست اوست، نمی‏پرسید از چیزی که میان شما تا روز قیامت می‏گذرد و نه از گروهی که صد نفر را هدایت یا گمراه می‏سازد، جز آنکه شما را آگاه می‏سازم و پاسخ می‏دهم. و از آنکه مردم را بدان می‏خواند و آنکه رهبریشان می‏کند و آنکه آنان را می‏راند و آنجا که فرود می‏آیند و آنجا که بار گشایند و آنکه از آن‌ها کشته شود و آنکه بمیرد، خبر می‏دهم، آن روز که مرا از دست دادید و نگرانی‏ها و مشکلات بر شما باریدن گرفت و بسیاری از پرسش کنندگان به حیرت فرو رفته می‏گویند، سر انجام چه خواهد شد که گروه بسیاری از پرسش شوندگان از پاسخ دادن فرو مانند.

خطبه ۱۱۸ و علل نکوهش کوفیان

«مَا بَالُکُمْ أَمُخْرَسُونَ أَنْتُمْ فَقَالَ قَوْمٌ مِنْهُمْ یا أَمِیرَالْمُؤْمِنِینَ إِنْ سِرْتَ سِرْنَا مَعَکَ فَقَالَ علیه‌السلام مَا بَالُکُمْ لَا سُدِّدْتُمْ لِرُشْدٍ وَلَا هُدِیتُمْ لِقَصْدٍ أَ فِی مِثْلِ هَذَا ینْبَغِی لِی أَنْ أَخْرُجَ إِنَّمَا یخْرُجُ فِی مِثْلِ هَذَا رَجُلٌ مِمَّنْ أَرْضَاهُ مِنْ شُجْعَانِکُمْ وَ ذَوِی بَأْسِکُمْ»

شما را چه می‏شود هرگز ره رستگاری نپویید و به راه عدل هدایت نشوید، آیا در چنین شرایطی سزاوار است که من از شهر خارج شوم، هم اکنون باید مردی از شما که من از شجاعت و دلاوری او راضی و به او اطمینان داشته باشم، به سوی دشمن کوچ کند.

[/b] منبع: خبرگزاری حج

http://shiayan.ir برگرفته از پایگاه اطلاع رسانی شیعیان[/b]

هيچگاه اين شعار گمراهان را بر نمي تابيم كه « حسبنا كتاب الله » زيرا ما كتاب الله را با مفسّر آن در غدير شناختيم و اصل قرآن همراه با غدير را در تمام منابع اسلامي مخصوصاً منابع فريقين مي توان يافت ، هر چند گروهي به اين اعتقاد خود اقرار نكنند .
السلام علیک یا ابالحسن یا امیرالمومنین علی بن ابیطالب روحی فداک
بسم الله الرحمن الرحیم

توجه شود

شرک در ذات خدا تعریف می شود نه در صفات دیگر(البته خود ذات هم صفت وجودیست)

در ضمن اگر مشرک توبه کند پذیرفته می شود در دنیا

و در ضمن انواع داریم در مشرک

کسی که غیر از خدا را نیز عبادت میکند

کسی که غیر خدا را در تدبیر امور خدا دخیل می داند

کسی که خدا را مرکب بداند

اینها را گفتم اگر موردی پیش آمد ارجاع دهم به همین ارسال

در وبلاگتون یه قسمتی دیدم در مورد غلو

دقیقا این ارسال رو برای همین زدم

حدیث داریم از امیرالمومنین علیه السلام که....

إیّاکُم وَ الغُلو فینا قُولوا إنّا عَبیدٌ مَربوبونَ وَ قُولوا فی فَضلِنا ما شِئتُم.

درباره ما غلو نکنید، ما را بندگان پرورش یافته (حق تعالی) بدانید آنگاه در فضلیت ما هر چه خواستید بگویید.

بحارالانوار(ط-بیروت) ج10 ، ص 92 - خصال ج2 ، ص614

فعلا...........
قال رسول الله صلی الله علیه و سلم :

ان الشرک اخفی من دبیب النمل علی صفاه سودا فی لیله ظلما

همانا شرک پنهان تر از یک راه رفتن مورچه در شب تاریک به روی تخته سنگ سیاه است

بحار الانوار جلد 72

شرک بر دو گونه است :

1 _ شرک جلی یا همان شرک اکبر : این گناه طبق ایات قران کریم و روایات صحیح اسلامی هرگز قابل بخشایش نیست و کسی که دچار ان شود و خصوصیات خدایی را به دیگری که مخلوق اوست بدهد در پرتگاهی سقوط کرده که خلاصی از ان ممکن نیست

2 _ شرک خفی یا همان شرک اکبر : دائره این شرک بسیار وسیع است و به طور کلی میتوان هر گونه توجه از روی غفلت و عدم ان به غیر خدا را جزو این شرک قرار داد ... مانند سایر گناهان که انسان با متابعت از خدای نفس اماره خویش دچار شرک خفی میشود ... ولی این گونه شرک مد نظر ایه 116 سوره النسا که در سابق ذکر کردیم نیست و با توبه قابل بخشایش است زیرا خداوند در ادامه میفرماید : و یغفر ما دون ذلک لمن یشا .... و شرک اصغر جزو لمن یشا میباشد

به خدای احد صمد پناه میبریم از شرک اکبر
نقل قول:

1 _ شرک جلی یا همان شرک اکبر : این گناه طبق ایات قران کریم و روایات صحیح اسلامی هرگز قابل بخشایش نیست و کسی که دچار ان شود و خصوصیات خدایی را به دیگری که مخلوق اوست بدهد در پرتگاهی سقوط کرده که خلاصی از ان ممکن نیست
اشتباه است

بیاییم بحث کنیم!!!

همانطور که پیش بینی کردم در ارسال اول شرک در ذات خدا تعریف می شود نه در صفات

عیسی مسیح به اذن خدا مردگان را زنده میکرد

از قرآن آوردم به غیر از احادیث شیعه

=====
از قرآن و حدیث ثابت کنید هر خصوصیت خدایی را به مخلوقی دادن شرک اکبر است
بحث خیلی خوبی را پیش گرفته اید، ان شاالله با رعایت ضوابط یک بحث منطقی و منتج را به پایان برسانید...

منتظر ادامه این گفتگو هستیم.

یا علی مدد.

طبق ایه 48 سوره نساء

ممکن است خداوند تمام گناهان را به غیر از شرک ببخشد(برای هر کسی که بخواهد)،

حالا یک سوال:ایا کسی که برای خداوند بلند مرتبه شریکی قرار ندهد و فقط خدا را بپرستد و به خداوند یکتا ایمان بیاورد،گناه هم میکند!؟

بی شک یک انسان مومن اهل گناه نیست و اگر در زندگی هم ندانسته(چون انسان ممکن الخطاست)گناهی هم بکند،انشا الله خداوند رحمان و رحیم،او را میبخشد.

به نظر شخصی من(و میدانم هم نظر شخصی در حوضه دین ممکن است بدعت هم باشد)،عامل بیشتر گناهان انسانها نبود اعتقاد قلبی است،چون اگر اعتقاد قلبی وجود داشته باشد،این اعتقاد مانع از انجام گناه و کارهای بیهوده میشود،چون انسان همیشه خداوند را ناظر بر اعمال خود خواهد دید و از خداوند هم کمک و یاری خواهد خواست و خواهد گفت:خدایا مرا به راه راست هدایت فرما.

اما در طول تاریخ این فقط بتها نبودند که شریک خدا شدند!!!

گاها بت پرستان به خداوند اعتقاد داشتند و این بت را عاملی برای رساندن پیام خود به خدا میدانستند و به این بت ها توسل میکردند و به همین دلیل مشرک نامیده شدند(یعنی شریکی برای خداوند).

به جز بت ها،این پول ها بت خیلی بزرگتری بودند و حالا هم وجود دارندو پررنگ تر هم شده اند!

انسانها در زندگی خود تا 8 ساعت و گاها هم بیشتر کار میکنند تا مشکلات و نیازهایشان را برطرف کنند،ولی وقتی برای کارهایی (مثلا نماز)ندارند،چون نماز بهترین جلوه ی رابطه مخلوق با خالق است،در حالی که من چندین بار امتحان کردم و دیدم که تمام نمازهای روزانه من(به جز نماز های جماعت)با وضو گرفتنش هم بیشتر از نیم ساعت نمیکشد.حالا اگر در این 48 تا نیم ساعت روز،اگر 1 نیم ساعتی برای خدا باشد مگر زیاد است!!!

همیشه به نمار گفتیم کار داریم و هیچوقت به کار نگفتیم نماز داریم.

دوستان به این دو ایه از سوره ی العادیات توجه کنید،

انسان نسبت به پروردگارش سخت ناسپاس است (6)

و او خود بر اين [امر] نيك گواه است (7)

نهایتا به نظر شخصی من این است که مومن واقعی نمیتواند دانسته گناه کند و شرک هم فقط بت پرستی نیست،شهرت پرستی و پول پرستی و غرور و خود پرستی و...نوعی شرک است.

دوستان اگر اشتباه هم گفته باشم راهنماییمان کنید،چون مسئله شرک به خدا مثل سایر مسائل که در تالار بحث میکنیم نیست و نمیتوان به اطلاعات و نظرات شخصی اکتفا کرد.
ارزو دارم من و برادران و خواهرانم روزی از ته دل گوییم.

إِنِّي وَجَّهْتُ وَجْهِيَ لِلَّذِي فَطَرَ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضَ حَنِيفًا وَمَا أَنَاْ مِنَ الْمُشْرِكِينَ﴿79﴾

سوره ی مبارکه انعام ایه 79

یا حق الله
در ضمن غفران ذنب به معنی پوشاندن ذنب است نه بخشش ذنب

http://forum.bidari-andishe.ir/thread-25788.html

http://forum.bidari-andishe.ir/thread-24...#pid238440
(۳۰/آذر/۹۲ ۱۳:۱۲)عبدالرحمن نوشته است: [ -> ]در ضمن غفران ذنب به معنی پوشاندن ذنب است نه بخشش ذنب

http://forum.bidari-andishe.ir/thread-25788.html

http://forum.bidari-andishe.ir/thread-24...#pid238440

بله ! اصل معنای لغوی غفر یغفر به معنای پوشاندن است و لکن پوشاندن به معنای بخشش و در گذشتن از گناهی است و با ستر یستر متفاوت است ... در این جا طبق قرینه کلامی حضرت حق غفر به معنای امرزش گناه است ... برای استبصار بیشتر به لینک زیر رجوع کنید و بنگرید که همه مفسران قران کریم غفر را در این ایه به معنای پوشش معنی نکردند بکله به معنای امرزش معنا کردند و حال ان که الله تعالی میفرماید هرگز شرک بالله را نخواهد بخشید .... ان شا الله مستبصر شوید !
http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=...541<r2=3
بخشایش مراتبی دارد

اما با توجه به محتوای بحث های قبل شما یک حدیث بیاورم در آستانه اربعین

ما 7 گناه کبیره داریم که اگر کسی انجامشون بده خیلی وضع خرابه

1- شرک به خدا
2- سحر
3- کشتن نفس محترمه
4- خوردن ربا
5- خوردن مال یتیم
6- فرار از جنگ
7- وصف کردن زن عفیفه به زنا(قذف)

اما روایت داریم سجده بر تربت امام حسین علیه السلام حجاب های هفت گانه را میدرد

آخرش شما شرک هم ورزیده باشی باز هم اگر توبه کنی و به ولایت تمسک داشته باشی نجات پیدا میکنی

ولی اگر بهترین اعمال رو داشته باشی ولی از ولایت فاصله بگیری قعر جهنمی

نگران ما نباشید

فقط شیعیان رستگار می شوند

و جعلنا من بین ایدیهم سدا و من خلفهم سدا فاغشیناهم فهم لا یبصرون

امیدوارم در این سد ذی القرنین محفوظ باشیم از شر شیاطین انس و جن
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8
آدرس های مرجع