تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: افسانه آتش سوزی کتب ایرانی بدست مسلمانان
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6
(۲۴/دی/۹۲ ۰:۴۶)ss8248 نوشته است: [ -> ]دوست عزیز این دلایلی ک در نقد ابن الندیم اشاره شد فکر کنم کافیست تا متناقض و جعلی بودن انرا اثبات کند. احتمالا ابن از جعلیات شعوبیان ست.
ابن الندیم از وجود کتب خبر میدهد بدون اینکه از کسی قبل از خودش منبع دهد و بدون اینکه چیززیادی از ان کتب باقی مانده اشد. حتی در اثار مورخین رومی و یونانی و ارمنی ک بیشتر تاریه ایران را نوشته اند اشاره ای به این کتب نشده ست.

من و شما نمیتونیم اشتباه محققی مثله نیبرگ رو بگیریم بدون اینکه دلیل منطقی و قانع کننده معتبر تاریخی در رد ان بیاوریم!
قبل از اسکندر اوستایی موجود نبود ک بخواهد انرا بسوزاند اسکندر
اوستا نزذ موبدان شفاهی منتقل میشد.قسمتی از اوستا در دوره اشکانی نوشته شد و قسمت بیشترش در قرون بعد از اسلام
هیچ منبع دست اولی اثبات نمیکند ک اسکندر اوستا را سوزانده. اگر اشاره کرده لطفا ارائه کنید
.

مسئله سرجایش باقیست. اگر واقعا کتبی بوده باشه غیر ممکن است ک با کتابسوزی از بین رفته باشد. مسلمانان میتوانستند اوستا را هم بسوزانند اگر کتابی اتش زده باشند.
خلاصه عرض کنم ک تاریخ را با حدس و گمان بررسی نمیکنند. با منابع دست اول تاریخی بررسی میکنند ک کتابسوزی مسلمان فاقد این شرایط است
خیلی برای من جالبه این بحثBig Grin
من هر چی منبع تا الان اشاره کردم شما گفتید که به درد نمیخوره و غیرمعتبرهSmileو جالب اینکه هنوز هم مصرانه به دنبال منبع دست اول تاریخی هستید!
ادعای جدید:اوستای کتبی وجود نداشته!
پاسخ 1 :در منابع پهلوی آمده که اسکندر پس از حمله به ایران نسخه ای از اوستا را به یونان فرستاد؛ این کردار عجیب او را منابع یونانی نیز تأیید می کنند:
«از سروده ی زردشت در اسکندریه نگاهداری می شد، هرمیپوس بر آن تفسیری نوشت و فهرستی از مطالب آن تنظیم کرد.»
پاسخ 2 : تاریخ طبیعی که در سال های 77 تا 79 پس از میلاد نگاشته شده، یک موبد ازمیری را توصیف می‌کند که در قرن سوم قبل از میلاد «دو میلیون از قطعه سروده‌های زرتشت را تفسیر می‌کرد»
پاسخ 3[/b] :همان طور که پیتر کلارک در «دین زرتشت، آشنایی با یک مکتب باستانی» (۱۹۹۸، برایتون) خاطر نشان می‌سازد که اگر «گات‌ها» و متون کهن تر «یسنا» فقط به طور شفاهی دست به دست می‌شده‌اند، احتمال حفظ کیفیت زبان قدیمی آنها وجود نداشته‌است.

(۲۴/دی/۹۲ ۱۲:۱۸)Tishtar نوشته است: [ -> ]خیلی برای من جالبه این بحثBig Grin
من هر چی منبع تا الان اشاره کردم شما گفتید که به درد نمیخوره و غیرمعتبرهSmileو جالب اینکه هنوز هم مصرانه به دنبال منبع دست اول تاریخی هستید!
ادعای جدید:اوستای کتبی وجود نداشته!
پاسخ 1 :در منابع پهلوی آمده که اسکندر پس از حمله به ایران نسخه ای از اوستا را به یونان فرستاد؛ این کردار عجیب او را منابع یونانی نیز تأیید می کنند:
«از سروده ی زردشت در اسکندریه نگاهداری می شد، هرمیپوس بر آن تفسیری نوشت و فهرستی از مطالب آن تنظیم کرد.»
پاسخ 2 : تاریخ طبیعی که در سال های 77 تا 79 پس از میلاد نگاشته شده، یک موبد ازمیری را توصیف می‌کند که در قرن سوم قبل از میلاد «دو میلیون از قطعه سروده‌های زرتشت را تفسیر می‌کرد»
پاسخ 3[/b] :همان طور که پیتر کلارک در «دین زرتشت، آشنایی با یک مکتب باستانی» (۱۹۹۸، برایتون) خاطر نشان می‌سازد که اگر «گات‌ها» و متون کهن تر «یسنا» فقط به طور شفاهی دست به دست می‌شده‌اند، احتمال حفظ کیفیت زبان قدیمی آنها وجود نداشته‌است.

سلام
دوست عزیز به پستهای پیشین نگاهی بیندازید تا ببینید چه کسی منابع معتبر از مورخین معتبر داده
اتش سوزی اوستا افسانه ای بیش نیست. کسی از مورخین و منابع دست اول انرا تایید نمیکنند به جز منابع زرتشی ک بعدها نوشته شدند و اسکندر را گجسته نامیدند.
قصدم از ایجاد این جستار اثبات افسانه بودن کتابسوزی مسلمانان بود ک محقق شد چون مدرک درست منطقی ودست اولی دال بر نفی این قضیه ارائه نشد و دلیلی نمی بینم ک این بحث ادامه پیدا کنه. از شما و همه دوستان ک در این بحث شرکت کردند تشکر میکنمHeart

در اخر مطالب در نقد افسانه کتابسوزی مسلمانان برای مطالعه تقدیم دوستان میکنم
نقد کتابسوزی کتابخانه های اسکندریه توسط مسلمانان

کتابسوزی ایران و اسکندریه

نقدشهید مطهری برافسانه کتابسوزی

نقدی دیگر از شهید مطهری
يادم مي آيد از عالمي شنيده بودم كه مي گفت: علامه ميرزا ابو الحسن شعراني فرموده:
خيانتي كه شاه پدر و پسر(رضا شاه و محمد رضا شاه) به كتابخانه هاي ايران كردند،مغول ها در جنگ با ايران همچين بلايي را بر سر كتابخانه هاي ايران نياوردند!
(۲۶/دی/۹۲ ۱:۳۴)310 نوشته است: [ -> ]يادم مي آيد از عالمي شنيده بودم كه مي گفت: علامه ميرزا ابو الحسن شعراني فرموده:
خيانتي كه شاه پدر و پسر(رضا شاه و محمد رضا شاه) به كتابخانه هاي ايران كردند،مغول ها در جنگ با ايران همچين بلايي را بر سر كتابخانه هاي ايران نياوردند!
دقیقا رضا و محمد رضا با کتاب خونه ها چیکار کردن؟!میتونین با مدرک صحیت کنین یه کم؟!
(۲۶/دی/۹۲ ۲:۳۰)anti نوشته است: [ -> ]دقیقا رضا و محمد رضا با کتاب خونه ها چیکار کردن؟!میتونین با مدرک صحیت کنین یه کم؟!

جناب anti لطفا عواطف نامعقول را خرج بحث نکنید .... اسلام دین نهایی پروردگار بر بشر است و جامع اخبار الهی به سوی تک تک فرزندان بشر است و بسان سفره ای است که هر کس بر ان بنشیند خود را از سفر مهیب اخرت و روز وحشت مصون کرده است و هر ان کس که از ان بگریزد و خود را الوده به تزویر دنیا کند دودش تنها در چشم خودش میرود و الله غنی عن العالمین .... اسلام ابتدا که ظهور کرد خیلی محترمانه به پادشاهان و اقوام و ملل مختلف اطلاع رسانی کرد ولی خسرو پرویز که نفرین ابدی بر روح پلید و منفورش باد به جای انکه درایت به خرج دهد و تعقل کند بلافاصله نامه مبارک و دوستانه رسول الله صلی الله علیه و اله را پاره کرد و این چنین بر کفر استقامت کرد .... لذا رسول خدا تا در قید حیات بودند بر او جنگ نکردند ولی بعد از ایشان خلفا با دولت کفر جنگیدند نه با ملت ! مسلمین با سپاهان پیل ایران جنگیدند و اسلام را بر ملت عرضه کردند که تا ان لحظه دولت کفر ساسانیان نمیگذاشت ندای الهی به گوش ملت ایران برسد .... و اما ان چه از قتل و جنایات و افسانه های دروغکی برای برهم ریختن عواطف نقل شده بیش از ۹۰ درصد ان از یک دروغ پرداز تاریخی به نام سیف بن عمر نقل شده که طبری نیز از او نقل کرده و دروغ پردازی او بر همه مورخین مشخص است و جناب علامه عسکری رضوان الله علیه نیز ثابت کردند که او دروغ پرداز است ..... لذا جایی که کار با موعظه و اندرز ختم نشود باید با دولت کفر جنگ کرد و این کاملا منطقی و موجه است و اگر شما باز هم زیر بار نمیرید به خاطر عدم درک اسلام شناسی شماست که این دیگه اختلاف مبنایی است و نمیتوان نگاه را جمع کرد
(۲۶/دی/۹۲ ۲:۳۰)anti نوشته است: [ -> ]دقیقا رضا و محمد رضا با کتاب خونه ها چیکار کردن؟!میتونین با مدرک صحیت کنین یه کم؟!
اگر اشتباه نكنم تو اون دوره رسم بود كه از دربار شاه يه سري افراد ميرفتن تو حوزه هاي علميه به بهانه شستن لباس و يا پختن غذا يه سري ظرف هاي بزرگ به همراه خودشون مي بردن و بعد از اتمام كار اين ظروف رو پر ميكردن از كتابهاي مهم و علمي اون مراكز و ميبردن!
سندش رو هم ميگردم پيدا مي كنم بهتون اطلاع ميدم و لي مطمئنم به نقل از علامه شعراني هست!

بفرما اين هم سند:
در آسمان معرفت/ص 170
نشريه نور علم شماره 50-51/ص 27
بحث های از این دست سودی نداره. لطفا ادامه ندید.
به فرض کتابخونه ها رو آتیش نمیزدن و الان کلی کتاب ریخته بود تو کتابخونه ها. ما به جای اینکه افسوس گذشته رو بخوریم باید در زمان حال زندگی کنیم. وقتی تو ایران سرانه کتاب خوانی 3% هستش چه اهمیتی داره که کتاب ها رو سوزونده باشن یا نه؟؟؟

من از شما دوستان میپرسم: آیا تا حالا کسی در تاریخ تونسته اسلام و به خصوص ایرانی ها رو با آتیش زدن چند تا کتاب متوقف کنه؟؟؟
و اینکه اصولا در زمان ما ترویج فرهنگ کتابخوانی ارزشش بیشتره یا حسرت خوردن برای کتاب های سوخته؟؟؟

هرچی کتاب اون موقع بوده الان بهترش هست. شما با یه جستجوی ساده میتونی به کلی کتاب و منبع دسترسی داشته باشی!!! حالا هی نشستی میگی که زدن و بردن و آتیش زدن!! حالا ایرانی زده باشه یا عرب چه فرقی داره؟؟؟ هر کسی که این کارو کرده باشه مطمئنا ضررش رو دیده!!
موفق باشید
(۲۶/دی/۹۲ ۱۶:۴۸)sadegh313 نوشته است: [ -> ]بحث های از این دست سودی نداره. لطفا ادامه ندید.
به فرض کتابخونه ها رو آتیش نمیزدن و الان کلی کتاب ریخته بود تو کتابخونه ها. ما به جای اینکه افسوس گذشته رو بخوریم باید در زمان حال زندگی کنیم. وقتی تو ایران سرانه کتاب خوانی 3% هستش چه اهمیتی داره که کتاب ها رو سوزونده باشن یا نه؟؟؟

من از شما دوستان میپرسم: آیا تا حالا کسی در تاریخ تونسته اسلام و به خصوص ایرانی ها رو با آتیش زدن چند تا کتاب متوقف کنه؟؟؟
و اینکه اصولا در زمان ما ترویج فرهنگ کتابخوانی ارزشش بیشتره یا حسرت خوردن برای کتاب های سوخته؟؟؟

هرچی کتاب اون موقع بوده الان بهترش هست. شما با یه جستجوی ساده میتونی به کلی کتاب و منبع دسترسی داشته باشی!!! حالا هی نشستی میگی که زدن و بردن و آتیش زدن!! حالا ایرانی زده باشه یا عرب چه فرقی داره؟؟؟ هر کسی که این کارو کرده باشه مطمئنا ضررش رو دیده!!
موفق باشید
موافقمSmile
اما تازگی ها خیلی مد شده که به اسم دین و اسلام،طرف اعراب گرفته بشه و این همه تاریخ و فرهنگ باستانی این مملکت هیچ انگاشته بشه...من نمیفهمم آخه چرا؟؟!
چون پهلوی به باستان ایران افتخار میکرد و با روحانیت مخالف بود،آیا میشه از این نتیجه گرفت که دین(یعنی اصن یه چیز دیگه!) مخالف با ایران باستانه؟؟؟؟
کاربرعالم مقدس ملکوت نوشته :

« لذا رسول خدا تا در قید حیات بودند بر او جنگ نکردند ولی بعد از ایشان خلفا با دولت کفر جنگیدند»

الله اکبر
؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
یکی بیاد برام روشن کنه
[/font]
نعوذ بالله "
یعنی خلفا از رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)بیشتر می فهمیدند ؟
یا
احیاناً دور از جانشون شجاع تر بودند ؟
یا
؟
؟
؟
؟
[font=Arial]
(۲۶/دی/۹۲ ۱۳:۴۵)عالم مقدس ملکوت نوشته است: [ -> ]
جناب anti لطفا عواطف نامعقول را خرج بحث نکنید .... اسلام دین نهایی پروردگار بر بشر است و جامع اخبار الهی به سوی تک تک فرزندان بشر است و بسان سفره ای است که هر کس بر ان بنشیند خود را از سفر مهیب اخرت و روز وحشت مصون کرده است و هر ان کس که از ان بگریزد و خود را الوده به تزویر دنیا کند دودش تنها در چشم خودش میرود و الله غنی عن العالمین .... اسلام ابتدا که ظهور کرد خیلی محترمانه به پادشاهان و اقوام و ملل مختلف اطلاع رسانی کرد ولی خسرو پرویز که نفرین ابدی بر روح پلید و منفورش باد به جای انکه درایت به خرج دهد و تعقل کند بلافاصله نامه مبارک و دوستانه رسول الله صلی الله علیه و اله را پاره کرد و این چنین بر کفر استقامت کرد .... لذا رسول خدا تا در قید حیات بودند بر او جنگ نکردند ولی بعد از ایشان خلفا با دولت کفر جنگیدند نه با ملت ! مسلمین با سپاهان پیل ایران جنگیدند و اسلام را بر ملت عرضه کردند که تا ان لحظه دولت کفر ساسانیان نمیگذاشت ندای الهی به گوش ملت ایران برسد .... و اما ان چه از قتل و جنایات و افسانه های دروغکی برای برهم ریختن عواطف نقل شده بیش از ۹۰ درصد ان از یک دروغ پرداز تاریخی به نام سیف بن عمر نقل شده که طبری نیز از او نقل کرده و دروغ پردازی او بر همه مورخین مشخص است و جناب علامه عسکری رضوان الله علیه نیز ثابت کردند که او دروغ پرداز است ..... لذا جایی که کار با موعظه و اندرز ختم نشود باید با دولت کفر جنگ کرد و این کاملا منطقی و موجه است و اگر شما باز هم زیر بار نمیرید به خاطر عدم درک اسلام شناسی شماست که این دیگه اختلاف مبنایی است و نمیتوان نگاه را جمع کرد
و در ادامه...منظورتون از دولت کفر دولت ساسانیه؟؟آیا امروزه با وجود تمام تحریف هایی که در دین مسیحیت شده میشه کشوری رو که دین رسمیش مسیحیته بلاد کفر اعلام کرد؟؟
دین رسمی حکومت ساسانی زرتشت بود.زرتشتیان هم از اهل کتاب هستند.پادشاه زرتشتی ایران همون کسیه که دختری رو تربیت کرد که مادر 8 معصوم بزرگوار شد.
صفحه: 1 2 3 4 5 6
آدرس های مرجع