(۱۶/اسفند/۹۲ ۱۲:۵۷)عبدالرحیم نوشته است: [ -> ]یه چند نکته بنظرم اومد گفتم بگم
این پست را دیدم خوشحال شدم اما هر چی نگاه کردم فقط نباید بود
اول امر به معروف هست و بعد نهی از منکر
الان در همین پستهایی که بیان شده است همش نهی از فلان حرکت شده است
چه خوب است چند نمونه از شوخی های ائمه بالاخص امیرالمونین را بیان میکردیم یا بیان کنیم.
دغدغه مندی بسیار خوب است که جای تشکر فراوان دارد
ولی باید مراقب باشیم برخی مواقع باید مراقب اسیبهایی که افراد دچار میشوند باشیم.
در مورد اینکه فرمودید اول امر به معروف هست بعد نهی از منکر،
این درسته که یک بحث تربیتی داریم که «از ملزومات نهی کردن یک کار اینه که یک جایگزین براش معرفی کنیم».
مثلاً وقتی به یک بچه گفته میشه «زیاد نشین پای بازیهای کامپیوتری»، باید براش بازیهای لذتبخش دیگری فراهم بشه. یعنی همراه با فراهم کردن امکان اون بازیها، با لذتبخش بودنشون آشنا بشه.
اما
زمانی که جایگزین خوبی مهیا هست، از نظر این بحث خطایی صورت نگرفته.
مثلاً بچه همهچیز داره و امکان همهنوع بازی رو داره و همبازی هم داره، ولی معتاد بازیهای کامپیوتری شده و دلش میخواد بچسبه به همونها.
در این صورت بچههه بخاطر عواملی سر ناسازگاری گذاشته، ولی والدین از نظر این بحث خطایی نداشتن.
در مورد موضوع حاضر تا جایی که بنده موارد رو یادم میاد معتقدم که:
- یا جایگزین خودبهخود وجود داشته:
مثلاً وقتی ما میگیم اشاره به دوستی دختر و پسر در جوکها موجب ریخته شدن قبحش هست، جوکهایی غیر از اینها توی دست و بالشون هست که لذتبخش هم هست.
- یا در صورتی که وجود نداشته، ارائه شده:
مثل بحث خانم moze84 در مورد شوخیهای محاورهای که میفرمایند تاپیک جداگانهای برای اونها ایجاد بشه.
نمیدونم آیا موردی هست که جایگزینی موجود نباشه یا نه.
لطفاً اگر معتقدید چنین موردی وجود داره، بطور مصداقی مطرح بفرمایید.
البته به صحت نزدیکتره که بگیم کسانی که بچه نیستن و متوجه بهشت و جهنم هستن، حتی اگر به نظرشون چیزی خیلی لذتبخش میومد ولی مطابق اعتقادشون نبود(مانند مصاحبت لهو با نامحرم) باز هم باید تقوا پیشه کنن:
خداوند در سوره کهف آیه 7 میفرماید:
آنچه روی زمین است را زینت آن قرار دادیم، تا آنها را بیازماییم که کدامشان به عمل نیکوترند.
چرا باید برخی افراد در اثر نهی دچار آسیب بشن؟
مگر نیومدن به دنیا تا آزمایش بشن و تقوا پیشه کنن؟
بعضاً تصور میشه که حدیث «الانسان حریصٌ علی ما مُنِع» به انسان حق میده که به این حرص اعتنا کنه.
در حالی که این حدیث تنها میفرماید انسان حریص هست نسبت به چیزی که ازش منع میشه. نفس زشتکار انسان قطعاً اینطور هست. اما مسلماً انسان حق تبعیت از نفس خودش و حرص خودش رو نداره.
یک سوءتفاهمی هم وجود داره در مورد نیت ما از گفتن این تذکرات.

ما اینجا گیر نمیدیم که این کار رو بکنید، اون کار رو نکنید! بلکه برای کسانی که طالب حرف خیر هستن، میگیم تا اگر دوست داشتن بکار بگیرن.
(۱۵/اسفند/۹۲ ۱۹:۴۱)درست پسند نوشته است: [ -> ]این حرفهامون رو برای کسانی نمیگیم که دلشون نمیخواد از چیزهای اشتباه پرهیز کنن. ما واسه اون کاربرها یا ناظرینی که خودشون طالب هستن داریم میگیم.
مسائلی هم مشترک هستن و رعایت نشدنشون برای دیگران باعث آزار هست. اگر اختلاف باشه در مورد اینکه چه نظری حق ِ اعمال شدن رو داره، باز هم ما برای دیگران چیزی تعیین نمیکنیم

، بلکه صاحبان امور تالار(جناب بیداری اندیشه و جناب Mahdy2021) اظهارنظر میکنن که نیتشون در مورد راهانداختن این تالار چه بوده و طالب چهجور فضایی بودهاند.
(۱۶/اسفند/۹۲ ۱۲:۵۷)عبدالرحیم نوشته است: [ -> ]از مطالب خوبتان تشکر میکنم.
لطف دارید.
(۱۶/اسفند/۹۲ ۱۰:۵۶)Reza2035 نوشته است: [ -> ]درست پسند این همه گفتی چه ربطی به حرفای من داشت ؟
همون چیزهایی که بیرحمانه و با توهین زیرسؤال بردید رو توضیح دادم.
اینکه میگید «چه ربطی داشت» تأییدی هست بر اینکه نباید امید داشت به قانع کردن فردی که در نوع بیانش در توهین میکوشه و در برابر اونچه که موافق میلش نیست بدون هیچ حجتی مخالفت میکنه.
(۱۶/اسفند/۹۲ ۱۳:۵۵)Reza2035 نوشته است: [ -> ]نه اینکه واسه خندیدن قانون بذارم و مثه درست پسند بگم رضا ایا مسلمونی که این حرفها رو میزنی ؟
من این رو گفتم؟
همینه که میگم نباید امید داشت.
(۱۶/اسفند/۹۲ ۱۳:۵۵)Reza2035 نوشته است: [ -> ]چون براشون جالب بوده که تشکر زدن !
خیلی جالبه!
دفعهی اول:
(۱۲/اسفند/۹۲ ۱۹:۱۹)moze84 نوشته است: [ -> ]چیش خنده دار بود که شما لایک زدین؟
جواب:
Reza2035 نوشته است:1.تصاویری که محمد و عبدالرحمن میذارن اگه زیرش هیچ تشکری زده نشه , یعنی اون مطلب واسه کاربرها جذابیتی نداره و دلیلی هم دیگه دوستان پیدا نمیکنن اونجا تصویر بزنن !
دفعهی دوم:
(۱۵/اسفند/۹۲ ۱۹:۴۱)درست پسند نوشته است: [ -> ]1.غیب گفتین. ایشون پرسیدن کجاش براشون خندهداره؟
جواب:
نقل قول:در چرند و بی اساس بودن سیاست های نظارتی و تذکرهای شما همین بس که شخصی مثه لقمان که توی قران میگه بهش علم و حکمت دادیم رو به استهزا میگیرن یه نفر تذدکر نمیده اما خفه شو گفتن یه مادر به بچه اش بد آموزی داره !
شما دردتون اسلام نیست , چرند نویسیه !
دفعهی سوم:
moze84 نوشته است:همه چیز از اونجایی شروع شد که شما و بقیه اون آقایونی که قبلاً ازشون نام بردم، نیومدین توضیح بدین که برای چی پایین پست آقا رضا لایک زدین...
بابا!
والله و بالله نه توهیناتون به همدیگه جزء امر به معروف و نهی از منکر قرار میگیره و نه شوخیاتون با هم جزء خنده اونم از نوع حلالش...
جواب:
(۱۶/اسفند/۹۲ ۱۳:۵۵)Reza2035 نوشته است: [ -> ]چون براشون جالب بوده که تشکر زدن !
دفعهی چهارم:
(۱۶/اسفند/۹۲ ۲۲:۲۵)moze84 نوشته است: [ -> ]من از شما و بقیه دوستان من باب بسط و تنویر افکار خواستم توضیح بدین چرا من باب مثال پایین این پست های آقا رضا تشکر زدین؟
...
پستی که توی خنده حلال زده میشه باید دو خصیصه داشته باشه، خنده دار باشه و حلال باشه.
این دو تا پست که من مثال زدم، نه خنده داره و نه حلال.
جواب: ؟
(۱۶/اسفند/۹۲ ۱۴:۵۸)سید ابراهیم نوشته است: [ -> ]خانم گرامی اصلا بحث منحرف نشده است، اتفاقا مسیر دقیقش هم همین است، درست پسند گرامی تاپیکی ایجاد نمودند که از مصادیق امر به معروف و نهی از منکر است، کار خوبی هم هست. جناب عبدالرحیم عزیز هم نقدی وارد کردند...ما هم تایید کردیم. همین.
بعد در ضمن حتما باید بیایید مشخص کنید منظورتون کدوم ارسال رضا هست که من زیرش تشکر زدم؟؟؟؟
زمانی که حتی به دکمه های کیبورد نقد وارد می کنیم که مثلا چرا م نزدیک به ن است،؟ این از القائات شیطان است و...
یه کم هم باید نقد پذیر باشیم...
در جای دیگه هم گفتم اینقدر حلال را تنگ نکنیم... که مردم از اون ور حرام سر در بیارن.
جواب صحبتهاتون در پاسخ به جناب عبدالرحیم داده شده، به جز دو مورد:
1. بجای مثال بیربطی مثل «نقد به دکمههای کیبورد» مصداقی حرف بزنید.
2. در مورد «گرامی» هم، همیشه حرفی بزنید که بهش باور داشته باشید.
(۱۷/اسفند/۹۲ ۱۸:۴۱)علویون نوشته است: [ -> ]من دیگه واقعاٌ حرفی برای گفتن ندارم.
اگر حرفی برای گفتن ندارید پس چرا حرف میزنید؟
اگر حرفی دارید بزنید و بگید به چه دلیل مخالفید. چیزی که توی بحث اهمیت داره دلیل هست. این کنایهها به درد کسی نمیخوره.
نیازی هم نیست نگران باشید که به قدر کافی به افکار بنده توهین نکرده باشید.
شما و بعضی دیگر قبلاً مراتب نظرتون در مورد نظرات بنده رو به اطلاعم رسوندهاید، از جمله سخیف بودن(بطوری که هرچه دلم میخواد فکر کنم) و اینکه مؤدبانهترین واژههایی که میشه در مورد بنده و افکارم بکار برد «ناآگاه» و «فضولی» هست.