تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: چهل روز بدون گناه { حــرکـت دوم }
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

اعمال عبادی

مناجات شعبانیه

معبودا،
تو گناهانی از من در دنیا پوشاندی که من به پوشاندن آنها در آخرت نیازمندترم. اینک اگر این گناهان را بر احدی از بندگان شایسته‌‌ات نمایان نکرده‌ای، مرا در روز رستاخیز نیز در حضور مردم رسوا مفرما!
معبودا،
بخشایندگی‌ات بساط امید و آرزویم گسترد و گذشت تو از کردارم برتر آمد.

معبودا،
روزی که در میان مردم داوری کنی، مرا به دیدارت شاد گردان.
معبودا،
عذرخواهی‌ام به درگاه تو مانند عذرخواهی کسی است که به پذیرش عذرش سخت نیازمند است. از این رو پوزشم پذیر، ای بزرگوارترین کسی که بدکاران از او پوزش خواهند.

معبودا،
[دست] نیازم[خالی] باز مگردان و چشم امیدم نومید مساز، و [رشته‌] امید و آمالم گسسته مکن.

معبودا،
حاجتم را باز مگردان و طمعم را به نوميدى مكشان و اميد و آرزويم را از درگاهت قطع مفرما.

معبودا،
اگر خواری‌ام می‌خواستی، هدایتم نمی‌کردی و اگر رسوایی‌ام می‌خواستی، عافیتم نمی‌بخشیدی.

معبودا،
چنین گمان ندارم که تو، بنده نیازمندی همچون مرا که برای رفع نیازم عمری در پیشگاهت سپری کرده‌ام، از خود برانی.

معبودا،
ستایش جاودان و پایدار و همیشگی از آن توست؛ ستایشی که فزونی گیرد و به نیستی نرود و آن سان باشد که تو دوست داری و پسندی.

شرکت در مراسم عزاداری سیدالشهدا و حتی برپایی انفرادی آن (ولو در حد مداومت بر زیارت عاشورا و گوش دادن روضه و ریختن اشک برای حضرت)

<<<ختم زیارت عاشورا در40روز>>>

انس با قرآن

امیدوار باش!

نَبِّیءعَبادِی اَنّی أنَا الغَفورُ الرَحیمِ (حجر/49)

آب هر چند آلوده باشد حتی لجن هم شده باشد اگر به دریا برگردد صاف و زلال و پاک می شود.
یادت باشد خدا دریای رحمت است و ما چون آب آلوده اگر به آغوش رحمت او باز گردیم کار تمام است و پاک پاک می شویم
.

نَبِّیءعَبادِی اَنّی أنَا الغَفورُ الرَحیمِ : به بندگانم خبر کن که من آمرزنده و مهربانم.

بیاید گناه کنیم انجایی که خدا نباشد

اگر گناه وزن داشت؛ هیچ کس را توان آن نبود که قدمی بردارد خیلی ها از کوله بار سنگین خویش ناله میکردند و من شاید؛ کمر شکسته ترین بودم. دکتر شریعتی
اللهم صل علی محمد وال محمد

روز بیست وپنجم

بار خدايا،
مرا در اصلاح خويش به كارى فرمان داده ‏اى كه خود به‏ گزاردن آن تواناتر از من هستى
و قدرت تو بر آن و بر من از قدرت من‏ بيش است.
پس مرا به كارى بر انگيز كه تو را از من خشنود مى‏ گرداند و خشنودى خود از من بخواه،
بدان هنگام كه از عافيت بر خوردار باشم.

دعای22صحیفه سجادیه

اعمال عبادی

مناجات شعبانیه

معبودا، اگر مرا به جرم و جریرتم گیری، تو را به عفو و گذشتت گیرم؛ و اگر مرا به گناهم‌گیری، تو را به آمرزشت گیرم؛ و اگر مرا به آتشم اندرسازی، به دوزخیان گویم که: <منم دوستدار تو!>‌
معبودا، اگر در برابر طاعتِ تو کردارم خوار و بی‌مقدار آید، ولی در برابر امید [به بزرگواری‌ات] آرزویم بسی بزرگ است.
معبودا، چه سان از درگاهت ناکام بازگردم که به تو بس خوش‌گمانم که مرا کامروا و برخوردار از مِهرت بازگردانی؟
معبودا، عمرم را در بی‌خبری از تو سپری کردم و جوانی‌ام را در سرمستیِ دوری از تو فرسودم!
معبودا، در روزگارانِ غرور به تو بیدار نشدم و هماره رهِ خشم تو پوییدم.
معبودا، اینک منم بنده تو و زاده بنده تو. در پیشگاهت ایستاده‌ام و به بزرگواری و بخشندگی‌ات توسل جسته‌ام.
معبودا، منم بنده‌ای که از سرِ شوخ‌ چشمی در پیشگاه تو گنه کردم، و اینک از تو عفو خواهم؛ زیرا که عفو، صفتِ بزرگواری و بخشندگی توست.
معبودا، مرا توانی نیست که بدان از چنگ گناهانم گریزم، مگر وقتی که تو با دوستی‌ات بیدارم کنی و آن سان شوم که تو خواهی؛ پس سپاست گویم از آن رو که مرا به [دریایِ] کرمت درآوردی و دلم از پلیدی غفلت از حضرت تو زدودی.

شرکت در مراسم عزاداری سیدالشهدا و حتی برپایی انفرادی آن (ولو در حد مداومت بر زیارت عاشورا و گوش دادن روضه و ریختن اشک برای حضرت)

انس با قرآن

به هوش باش
!

وَ وبَسَطَ اللهُ الرِّزقَ لِعبادِهِ لَبَغَوا فِی الأرضِ وَ لکِن یُنَزِّلُ بِقَدَرٍمَّا یَشاء إنَهُ بِعِبادِهِ خَبیرٌ بَصیرٌ (الشوری/28)
هر گاه خداوند روزی را برای بندگانش وسعت بخشد ، در زمین طغیان و ستم می کنند از این رو بمقداری که می خواهد ( و مصلحت می داند ) نازل می کند ، که نسبه به بندگانش آگاه و بیناست!

وقتی تلفن روی آیفون باشد هر حرف و سخنی می زنی؟
یادت باشد عالم روی آیفون است،
هم صوتی و هم تصویری،
خداوند هم صدای ما را می شنود و هم تصویر ما را می بیند
إنَّ الله بِعِبادِهِ خَبیرٌ بَصیرٌ : خداوند نسبت به بندگان خود هم با خبر است و هم بینا

در خود می نگرم تا ببینم که خطا کجاست ...
بعد از کمی تامل و قدری سکوت پی میبرم :
آنجا که خالی از خداست ، خطاست . . .
به یاد می آورم، آنجا که از یاد او غافل شده ایم، به بیراهه رفته ایم ...

هزار مرتبه کردم فرار و دیدم باز
تو از کرم به من آغوش خویش کردی باز
به لطف و رحمت و عفو و کرامتت نازم
که می‌کشی تو ز عبد فراری خود ناز . . .
.

دعا کنیم خدا از ما بگیره ....
.
.
.
.
.
.
.

هر آنچه خدا را از ما میگیره
فرشته از شیطان پرسید : قویترین سلاح تو برای فریفتن انسانها چیست ؟
شیطان گفت : به آنها میگویم هنوز فرصت هست . . .
شیطان از فرشته پرسید : قدرتمند ترین سلاح تو برای امید بخشیدن به انسانها چیست ؟
فرشته در پاسخ گفت : به آنها میگویم هنوز فرصت هست . . .
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم و بسم الله الرحمن الرحیم

روز بیست وهفتم

بار خدايا،
مرا در اصلاح خويش به كارى فرمان داده ‏اى كه خود به‏ گزاردن آن تواناتر از من هستى
پس مرا به كارى بر انگيز كه تو را از من خشنود مى‏ گرداند و خشنودى خود از من بخواه،

دعای22صحیفه سجادیه

اعمال عبادی

مناجات شعبانیه

معبودا،
مرا به چشم آن بنده‌ای نگر که او را خواندی و پاسخت داد [و به سویت شتافت] و او را بر طاعتت گماردی و از تو فرمان بُرد. ای نزدیکی که [از هیچ بنده‌ای] دور نشوی [و حتی] از بندگان مغرورت نیز دوری نمی‌گزینی. و ای بخشنده‌ای که به امیدواران پاداشت، تنگ‌چشمی نمی‌کنی!‌

معبودا،
به من دلی بخش که مشتاق مقام قرب تو شود، و زبانی که صدقش به سوی درگاهت بالا رود، و دیده‌ای حقیقت‌بین که به تو تقرب جوید.
[/font]
معبودا،
هر که به تو شناخته شود، گمنام نگردد [یا: هر که تو را شناسد، جهل و نادانی به او روی نکند.] و هر که به تو پناه جوید، خوار نشود. و هر که تو به او رخ بنمایی، بنده‌ دگری نشود.

معبودا،
هر که به نور تو راه پوید، هماره روشن ضمیر باشد و هر که آستانِ تو جوید، هماره در پناهت سر کند.

معبودا،
به تو پناه جستم؛ مباد که برخلاف آنچه به تو گمان دارم، با من رفتار کنی و از رحمتت دورم سازی!
[font=Times New Roman]
معبودا،
مرا در شمار دوستانت قرار ده، همانها که به فزونیِ دوستی‌ات امید بسته‌اند.
معبودا،
هماره مرا شیفته یادت گردان؛ آن‌سان شیفتگی که جلوه نامهایت وجودم را فرا گیرد و مرا به مقام قدس تو رساند.

معبودا،
به ذات تو بر تو سوگند که مرا به جایگاه بندگان فرمانبردار و شایسته‌ات رسانی، که مرا توانی نیست که از خود زیانی رانم و برای خود سودی به دست آرَم.

انس با قرآن

کریم باش!
یا أیُهَا الَّذینَ آمَنوا أنفِقوا مِما رَزَقناکُم مِن قَبلِ أَن یاتِیَ یَومٌ لابَیعٌ فِیهِ وَ لا خُلَّةٌ وَ لاَ شَفّاعةٌ وَ الکافِرونَ هُمُ الظالِمُون(البقره/254)
ای کسانی که ايمان آورده ايد ، پيش از آنکه آن روز فرا رسد ، که نه درآن خريد و فروشی باشد و نه دوستی و شفاعتی ، از آنچه به شما روزی داده ايم انفاق کنيد و کافران خود ستمکارانند

استخرها چرا این قدر زلال اند؟
چون دریچه های اطراف خود را فراموش نکرده و دائم سرریز شده
و بخشندگی مایه ی زلال شدن و پاک شدن است
از این رو قرآن کریم ما را سفارش به انفاق و بخشش می کند و می فرماید

أنفِقوا مِما رَزَقناکُم : بخشش کنید از آنچه به شما روزی شده است.

روز بیست وهشتم

بار خدايا،

دعای22صحیفه سجادیه

اعمال عبادی

مناجات شعبانیه

معبودا، منم بنده ناتوان گنهکار و برده‌ توبه‌کننده‌ات. مرا در شمار کسانی قرار مده که از آنان رخ برتافته‌ای و از فریطِ غفلت، هرگز مشمول گذشت تو نگردند!
معبودا، مرا به کمالِ گسستن [از خلق] و پیوستن به خودت رسان و دیده‌ قلبمان را با فروغی که بدان تو را مشاهده کنند، روشن فرما تا دیده دل ما حجابهای نورانی را بر درَد و به کانِ عظمت و جلال رسد و جانهای ما به مقام والای قدس تو بپیوندد.‌
معبودا، مرا در شمار کسانی قرار ده که چون آنان را خواندی، پاسخت دادند و چون بدانان نگریستی، بر اثر تجلّی شکوه و جلالت، مدهوش شدند. پس تو با آنها به نهان، راز گفتی و آنان به عیان، به طاعت تو پرداختند.

معبودا، بر نیک گمانی‌ام [به تو] زنگار نومیدی ننشانم که هرگز امیدم به بزرگواری زیبای تو گسسته نشود.
معبودا، اگر خطاها مرا از نظر تو انداخته، به خاطر توکل و اعتماد شایسته‌ام به تو، از من درگذر!
معبودا، اگر گناهان، مرا از بلندای الطاف شایانت به نشیبِ [حرمان] فرو کشد، ولی یقینم به کرمت همچنان بیدار و آگاهم نگه داشته است.‌
معبودا، اگرچه خواب غفلت مرا درربود و نگذاشت که آماده دیدارت شوم، ولی شناختی که به نعمت‌هایم دارم، مرا بیدار داشته است.‌
معبودا، اگر کیفر بزرگت مرا به سوی آتش رانَد، ولی لطف فراوانت مرا به سوی بهشت خوانَد.‌

معبودا، از تو خواهم و به درگاه تو نالم و به تو گرایم. و از تو خواهم که بر محمد و خاندان محمد درود فرستی و مرا در شمار کسانی قرار دهی که هماره یاد تو کنند و پیمانت نگه دارند و از سپاست غفلت نورزند و فرمانت خوار نشمرند.‌
معبودا، مرا به نور گرانقدر خویش رسان تا تو را شناسم و از جز تو رخ برتابم و از تو ترسم و فرمانت برم؛ ای دارنده‌ شکوه و بزرگواری و درود و سلام فراوان خدا بر محمد فرستاده‌اش و خاندان پاکش باد.‌ [/b]

انس با قرآن

عامل باش!

یا أیُها الَذینَ آمَنوا لَم تَقولونَ ما لا تَفعَلون (الصف/2)

سوزن برای همه لباس می دوزد جز برای خود،
یعنی همه را می پوشاند جز خودش که برهنه است.
مثل سوزن نباشیم،
یعنی فقط برای دیگران جامه ی تقوا و فضیلت نسازیم
.
بلکه برای خود هم بخواهیم
تا مشمول گله های تلخ حق نباشیم که فرمود
:

لَم تَقولونَ ما لا تَفعَلون : چرا آنکه را که خود به کار نمیبندید،به زبان می آورید؟

عنان به میکده خواهیم تافت زین مجلس
که وعظ بی عملان واجب است نشنیدن

روز بیست و نهم

بار خدايا،

دعای22صحیفه سجادیه

اعمال عبادی

اعمال مشترك ماه شعبان

*ذکرهای روزانه

1-لا اِلهَ اِلا اللهُ وَلا نَعْبُدُ اِلاّ اِیّاهُ مُخْلِصینَ لَهُ الدّینَ وَ لَوُ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ
2-أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ وَ أَسْأَلُهُ التَّوْبَةَ
3-أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ الَّذِي لا إِلهَ إِلَّا هُوَ الرَّحْمنُ الرَّحِيمُ الْحَيُّ الْقَيُّومُ وَ أَتُوبُ إِلَيْهِ‏

*صدقه دادن

*صلوات هر روز شعبان که از امام سجاد علیه‌السلام

*مناجات شعبانيه‏

انس با قرآن

دور از گناه باش!

فَمَن یَعمَل مِثقالَ ذَرَّةٍ خَیراً یَرَهَ وَ مَن یَعمَل مِثقالَ ذَرَةٍ شَرّاً یَرَه (زلزال/7و8)
درصحرا هیزم های بزرگ را با هیزم های کوچک و ریز روشن می کنند.
گناهان بزرگ هم با گناهان کوچک شروع می شوند.
به همین خاطر است که قران کریم روی گناهان ریز و کوچک حساسیت نشان داده و
می گوید: اگر به سراغ شرّ و شرارت بروید هر چند کم و ناچیز نتیجه آن را خواهید دید
.

مَن یَعمَل مِثقالَ ذَرَةٍ شَرّاً یَرَه

روز سی ام

اعمال عبادی

اعمال مشترك ماه شعبان
*صدقه دادن
امام صادق علیه السلام :

صَدَقَةٌ يُحِبُّهَا اللّه‏ُ: إِصلاحٌ بَينَ النّاسِ إِذا تَفاسَدوا، وَتَقارُبٌ بَينَهُم إِذا تَباعَدوا؛

صدقه اى كه خداوند آن را دوست دارد عبارت است از: اصلاح ميان مردم هرگاه رابطه‏شان تيره شد و نزديك كردن آنها به يكديگر هرگاه از هم دور شدند.
كافى(ط-الاسلامیه) ج2، ص209، ح1

امام صادق علیه السلام :
مَنْ تَصَدَّقَ فى يَوْمٍ اَو لَيْلَةٍ اِنْ كَانَ يَوْمٌ فَيَوْمٌ وَ اِنْ كانَ لَيْلَةٌ فَلَيْلٌ دَفَعَ اللّه‏ُ عَزَّوَجَلَّ عَنْهُ الْهَمَّ وَ السَّبُعَ وَ ميتَةَ السُّوءِ؛

هر كس در روز و يا شب صدقه بدهد ـ اگر روز است روز و اگر شب است، شب ـ خداوند از او غم و اندوه، درنده و مرگ بد را دور مى‏ كند.
ثواب الأعمال ص 140

[b]پيامبر صلی الله علیه و آله و سلم :
اَلصَّدَقَةُ عَلى‏ وَجهِها و َاصطِناعُ المَعروفِ وَ بِرُّ الوالِدَينِ وَصِلَةُ الرَّحِمِ تُحَوِّلُ الشِّقاءَ سَعادَةً و َتَزيدُ فِى العُمرِ وَ تَقى مَصارِ عَ السُّوءِ؛

صدقه بجا، نيكوكارى، نيكى به پدر و مادر و صله رحم، بدبختى را به خوش‏بختى تبديل و عمر را زياد و از پيشامدهاى بد جلوگيرى مى‏ كند.
نهج الفصاحه ص 549 ، ح 1869

امام على علیه السّلام فرمودند: روزه ماه شعبان، وسواس دل و پریشانى‌هاى جان را از بین مى برد.
الخصال، ص 612

انس با قرآن

خالص باش!

إِن لاَّتَعبُدُوا إلاَّ اللهَ إنی اَخافُ عَلَیکُم عَذابَ یومٍ اَلیمٍ (هود/27)

جز «الله»را نپرستيد؛ زيرا بر شما از عذاب روز دردناکي مي‏ترسم!

هرچیزی خالص آن خوب است ،
گلاب و عسل اگر خالص باشند ارزش دارند.
ختی خود آب هم خالصش خوب است.
آبی که بوی خربزه و طالبی و گوشت می دهد گوارا نیست.
آبی گوارا است که طعم و رایحه ی آب داشته باشد.
عبادت هم همین طور است، عبادتی ارزشمند است و در دستگاه الهی ارزش و بهایی دارد که خالص باشد یعنی فقط برای خدا باشد
این است که قرآن کریم می فرماید
:
لاَّتَعبُدُوا إلاَّ اللهَ : جز برای خدا عبادت نکنید

[/font][font=Times New Roman]
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
آدرس های مرجع