✔مراقبت از زبان
الامام الرّضا - علیه السلام:
إنَّ الصَّمْتَ بابٌ مِنْ أبْوابِ الْحِكْمَهِ، یَكْسِبُ الْمَحَبَّهَ، إنَّهُ دَلیلٌ عَلی كُلِّ خَیْر
«مستدرك الوسائل، ج 9، ص 16، ح 10073»
امام رضا- علیه السلام - فرمود:
همانا سكوت و خاموشی راهی از راه های حكمت است، سكوت موجب محبّت و علاقه می گردد، سكوت راهنمائی برای كسب خیرات می باشد.
✔توسل به اهل بیت
حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام فرمودند: در وقتى كه بستر خواب را گسترده بودم، رسول خدا(صلى الله علیه وآله وسلم) بر من وارد شد،
اى فاطمه! نخواب مگر آن كه چهار كار را انجام دهى:
قرآن را ختم كنى،
و پیامبران را شفیعت گردانى،
و مؤمنین را از خود راضى كنى،
و حجّ و عمره اى را به جا آورى.
این را فرمود و شروع به خواندن نماز كرد،
صبر كردم تا نمازش تمام شد،
گفتم: یا رسول اللّه! به چهار چیز مرا امر فرمودى
در حالى كه بر آنها قادر نیستم!
آن حضرت تبسّمى كرد و فرمود:
چون قل هو اللّه را سه بار بخوانى مثل این است كه قرآن را ختم كرده اى،
و چون بر من و پیامبران پیش از من صلوات فرستى،
شفاعت كنندگان تو در روز قیامت خواهیم بود،
و چون براى مؤمنین استغفار كنى،
آنان همه از تو راضى خواهند شد،
و چون بگویى: سُبحانَ اللّه وَ الحَمدُ للّه وَ لا اِلهَ اِلاَّ اللّهُ وَ اللّهُ اكبرُ،
حجّ و عمره اى را انجام داده اى.
سه بار سوره توحید
اللهم صل علي محمد و آل محمد و صل علي جميع الانبياء و المرسلين اللهم اغفر للمومنين و المومنات
سبحان الله و الحمد لله ولا اله الا الله و الله اکبر
✔انس با قرآن
سوره شمس
قَدْ أَفْلَحَ مَنْ زَکَّاها 9
هر کس نفس خود را پاک و تزکیه کرده ، رستگار شده
وَ قَدْ خابَ مَنْ دَسَّاها 10
آن کس که نفس خویش را با معصیت و گناه آلوده ساخته ، نومید و محروم گشته است
به معنای آنست که انسان نفس خود را به غیر آن جهتی که طبیعت نفس اقتضاءدارد سوق داده و آن را در غیر طریق کمال تربیت و رشد دهد.بنابراین می خواهد بفرماید:کمال نفس انسانی در این است که به حسب فطرت فجور را از تقوی تشخیص دهد و دین یعنی اینکه انسان خود را در اموری که خدا از اومی خواهد تسلیم خدا نماید و این امور همان فطریات انسانهاست .
نفس انسان نسبت به خیر و شر و هدایت و ضلالت استعداد و آمادگی یکسان دارد،اما انسان قادر است نفس خود را در جهت کمال سوق داده و تربیت کند، پس هر کس چنین کند رستگار شده و هر کس که انگیزه های خیر را تضعیف نماید و نفس را درجهت خلاف آن سوق دهد به زیان و خسارت افتاده است.
لذا آراستن نفس به تقوا و تزکیه نفس ، یعنی تربیت آن به نحوی صالح که باعث زیادتر شدن و بقاء آن گردد به خلاف فسق و فجور که نفس را ضایع می کند.
آرى رستگارى از آن کسى است که نفس خویش را تربیت کند و رشد و نمو دهد، واز آلودگى به خلق و خوى شیطانى و گناه و عصیان و کفر پاک سازد.
بسم الله الرحمن الرحیم
همیشه وقتی دوست داشتم شبه(شبیه) چله بگیرم
همون اولا اشتباه میشد و ول میکردم
اما ایندفعه فهمیدن صفر و صدی نباشم
درسته تو چهل روز ممکنه اون مواردی که انتخاب کردم رو نقض کنم
اما به قول رهگذر عزیز میشه همون لحظه توبه کرد
اصلا اینکه فکر کنیم یهو از فلان لحظه میتونیم گناه نکنین خنده داره
بالاخره باید سختی کشید تا پاک شد
الان میدونم بعد از چهل روز حتی به اندازه یه اپسیلون روحم سفیدتر شه قدم بزرگی ورداشتم
فرق ما و علما اینه که باید هزار بار چله بگیریم تا روحمون سبک شه
التماس دعای فراوان
اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم
چهل روز بدون گناه . . .
مسیر افتادن تو گناه عین یه سرازیری هست ( از قله به سمت پایین ) . . . خیلی راحت . . . رفته رفته سرعتت هم تندتر میشه . . .
ولی اگه میخوای برگردی به قله باید مسیر سربالایی رو بری شاید کمی یا خیلی سختی داشته باشه ولی می ارزه براش تلاش کنی چون خودتم خوب میدونی و لازم نیست تکرار کنم که اگه به سمت قله داری حرکت میکنی و نفس نفس میزنی بدون که داری خودتو داری میکشی بالا . . .
روز پنجم . . .
حکایت کسی رو نداشته باشیم که میگه از فردا شروع میکنم . . .
خدا رو شکر میکنم که بهم وظیفه ی شغلی عنایت کرده که میتونم خدمت به خلق رو داشته باشم و برخی اوقات بهش می بالم . تو این یکی به کمک خدا سرمو میتونم بالا نگه دارم ( تو حد و لیاقت خودم ) و این کارگاه باعث شده که بهش بیشتر فکر کنم و اهتمام بیشتری بهش داشته باشم .
نماز اول وقت . . .
مراقبت از زبان . . . عزیزان خیلی خیلی مهمه . سعی کنیم داشته باشیم . خدا رو شکر امروز هم خوشحالم ازش
صداقت ، خوش خلقی ، محارمات ، کسب روزی حلال
شاید تو نگاه اول و روزای اول دشوار به نظر بیاد ولی اگه بتونیم با کمک خدا رفته رفته بهش عادت کنیم واقعاً کارگاه مفیدی برامون میشه . انشاا . . .
یا علی
✔توسل به اهل بیت
اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ وَاَتَوَجَّهُ اِلَيْكَ بِنَبِيِّكَ نَبِىِّ الرَّحْمَةِ مُحَمَّدٍ صَلَّى اللّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ
يا اَبَاالْقاسِمِ
يا رَسُولَ اللّهِ
يا اِمامَ الرَّحْمَةِ
يا سَيِّدَنا وَمَوْلينا اِنّا تَوَجَّهْنا وَاسْتَشْفَعْنا وَتَوَسَّلْنا بِكَ اِلَى اللّهِ وَقَدَّمْناكَ بَيْنَ يَدَىْ حاجاتِنا
يا وَجيهاً عِنْدَ اللّهِ اِشْفَعْ لَنا عِنْدَ اللّهِ.
خدايا از تو درخواست دارم و به سويت روى آوردم به وسيله پيامبرت،پيامبر رحمت محمّد(درود خدا بر او و خاندانش)اى ابا القاسم،اى فرستاده خدا،اى پيشواى رحمت،اى آقا و مولاى ما،به تو رو آورديم و تو را واسطه قرار قرار داديم،و به سوى خدا تو را وسيله ساختيم،و تو را پيش روى حاجاتمان نهاديم،اى آبرومند نزد خدا،براى ما نزد خدا شفاعت كن.
✔انس با قرآن
سوره لیل
بِسمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ بنام خداوند بخشنده مهربان
وَ الَّيْلِ إِذَا يَغْشى(1) قسم به شب در آن هنگام كه جهان را بپوشاند.
وَ النهَارِ إِذَا تجَلى(2) و قسم به روز هنگامى كه تجلى كند.
وَ مَا خَلَقَ الذَّكَرَ وَ الأُنثى(3) و قسم به آنكس كه جنس مذكر و مؤنث را آفريد.
إِنَّ سعْيَكمْ لَشتى(4) كه سعى و تلاش شما مختلف است.
فَأَمَّا مَنْ أَعْطى وَ اتَّقَى(5) ما آنكس كه (درراه خدا) انفاق كند و پرهيزگارى پيش گيرد .
وَ صدَّقَ بِالحُْسنى(6) و جزاى نيك ( الهى ) را تصديق كند.
فَسنُيَسرُهُ لِلْيُسرَى(7) ما او را در مسير آسانى قرار مى دهيم.
وَ أَمَّا مَن بخِلَ وَ استَغْنى(8) اما كسى كه بخل ورزد و از اين طريق بى نيازى طلبد.
وَ كَذَّب بِالحُْسنى(9) و پاداش نيك ( الهى) را تكذيب كند .
فَسنُيَسرُهُ لِلْعُسرَى(10) ما به زودى او را در مسير دشوارى قرار مى دهيم.
وَ مَا يُغْنى عَنْهُ مَالُهُ إِذَا تَرَدَّى(11) و در آن هنگام كه سقوط مىكند اموالش به حال او سودى نخواهد داشت!
پيامبر صلّى اللّه عليه و آله :
هر كس اين سوره را تلاوت كند خداوند آنقدر به او مى بخشد كه راضى شود ، و او را از سختيها نجات مى دهد و مسير زندگى را براى او آسان مى سازد .
شأن نزول:
مفسران براى كل اين سوره شأن نزولى از ابن عباس نقل كرده اند كه چنين است:
«مردى در ميان مسلمانان بود كه شاخه يكى از درختان خرماى او بالاى خانه مرد فقير عيالمندى قرار گرفته بود، صاحب نخل هنگامى كه بالاى درخت مى رفت تا خرماها را بچيند، گاهى چند دانه خرما در خانه مرد فقير مى افتاد، و كودكانش آن را برمى داشتند، آن مرد از نخل فرود مى آمد و خرما را از دستشان مى گرفت.
مرد فقير به پيامبر صلّى اللّه عليه و آله شكايت آورد.
پيغمبر صلّى اللّه عليه و آله فرمود: برو تا به كارت رسيدگى كنم.
سپس صاحب نخل را ملاقات كرد و فرمود: اين درختى كه شاخه هايش بالاى خانه فلان كس آمده است به من مى دهى تا در مقابل آن نخلى در بهشت از آن تو باشد!
مرد گفت: من درختان نخل بسيارى دارم، و خرماى هيچ كدام به خوبى اين درخت نيست- و حاضر به چنين معامله اى نيستم.
كسى از ياران پيامبر صلّى اللّه عليه و آله اين سخن را شنيد، عرض كرد: اى رسول خدا! اگر من بروم و اين درخت را از اين مرد خريدارى و واگذار كنم، شما همان چيزى را كه به او مى داديد به من عطا خواهى كرد؟
فرمود: آرى.
آن مرد رفت و صاحب نخل را ديد و با او گفتگو كرد،
صاحب نخل گفت: آيا مىدانى كه محمّد حاضر شد درخت نخلى در بهشت در مقابل اين به من بدهد- و من نپذيرفتم.
خريدار گفت: آيا مى خواهى آن را بفروشى يا نه؟
گفت: نمى فروشم مگر آن كه مبلغى را كه گمان نمى كنم كسى بدهد به من بدهى.
گفت: چه مبلغ؟
گفت: چهل نخل.
خريدار تعجب كرد و گفت: عجب بهاى سنگينى براى نخلى كه كج شده مطالبه مى كنى، چهل نخل! سپس بعد از كمى سكوت گفت: بسيار خوب، چهل نخل به تو مى دهم.
فروشنده (طمعكار) گفت: اگر راست مى گوئى چند نفر را به عنوان شهود بطلب! اتفاقا گروهى از آنجا مى گذشتند آنها را صدا زد، و بر اين معامله شاهد گرفت.
سپس خدمت پيامبر صلّى اللّه عليه و آله آمد و عرض كرد اى رسول خدا! نخل به ملك من در آمد و تقديم (محضر مباركتان) مى كنم.
رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله به سراغ خانواده فقير رفت و به صاحب خانه گفت: اين نخل از آن تو و فرزندان توست.
اينجا بود كه سوره ليل نازل شد- و گفتني ها را درباره بخيلان و سخاوتمندان گفت.
برگزيده تفسير نمونه، ج5، ص: 516
بسم الله الرحمن الرحیم
همیشه بچه های کلاس به یه جایی میرسیدن که از استاد میپرسیدن اگه یه جایی در زندگی خوب و بد رو تشخیص ندادیم چه جوری تصمیم بگیرم.
استاد میگفت جایی که تشخیص ندی که تکلیف نیست.
چیزهایی رو که میدونیم بد هست رو ترک کنیم و کارایی که مطمئنیم خوبه انجام بدیم خدا به ما فرقان میده
یعنی بینشمون به خوب و بد بیشتر میشه.
(ترجمه خودم: مثل بازی کامپیوتریا، وقتی یه مرحله رو میری قفل مرحله بعد با تجهیزات جدیدتر باز میشه)
بالاخره اخرش اینه که هیچی نمیدونیم ،فقط میدونیم دروغ بده
همین یه کار رو در ترکش اهتمام بورزیم،مرحله مرحله خدا به سمت خودش هدایتمون میکنه
✔نماز اول وقت (حتی و به ویژه نماز صبح)
✔صدق (حتی در جایی که به ضرر ماست)
✔انس با قرآن (شامل تلاوت مداوم در روز، تفکر در آیات و عمل به دستورات)
[b][/font]
[font=Times New Roman]
[/b]
روز هفتم . . .
الهی بنده ی گناهکار و پشیمان ات هستم . هزار بار توبه میشکنیم اما باز گویی باز آ
چگونه مهربانی ات را درک نمیکنم در حالی که همه ی نفسهایم مهربانی توست ، همه ی دیده هایم نعمت های توست ، همه وجود هایمان مهربانی توست .
بر این بنده گناهکارت همه چیز را با مهربانی سهل گرفته ای و هرگز راضی به رنجش نیستی و این خود منم که خویش را در دام های دنیا و حرص و طمع های دنیوی گرفتار میکنم و در دام ابلیس آرمیده ام بی آنکه خود از آن خبری داشته باشم اما تو باز هم هوایم را داری بی دریغ از لحظه ای توجه من . . .
دروغ ، دورغ و باز هم دروغ
نماز . . . اولین کار هست از آخر . . . و تا طلوع خورشید و غروب خورشید و نیمه شب را نبینیم برایت سجده حمد و سپاس و شکرر نمیگزارم و چه بسیار هایی که قضایشان را هم نخوانده ام
الهی عجب خدایی خوبی داری و عجب بندگی بی ارزشی دارم . نمیدانم فردای ظهور چگونه خواهم بود و در کدامین خرابه به اعمال و کردار های خویش که مرا از رکاب یوسف زهرایت دور ساخته گریان خواهم یافت و پس فردای قیامت ات چگونه اعضاء و جوارح ام شهادت اعمالم را در شرمساری ام خواهند داد .
پییامبران فرستاده ای و کتابت را . . . معصومین فرستاده ای و علی را . . . اما ای دریغ از ما که ذره ای از وجودشان را نفهمیدیم و درکشان نکردیم . حجت ات را بر ما در عالم ذر اتمام نموده ای که ای بنده ام برایت خدایی خواهم کرد تو نیز برایم بندگی کن . . .
الهی العفو ، الهی العفو ، الهی العفو . . .