تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: چهل روز بدون گناه { حــرکـت دوم }
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

اَلسّلامُ عليکَ ايُّها العبدُ الصّالحُ المطيعُ للهِ وَ لِرسولهِ

و لِأميرِلمؤمنينَ وَ الحسنِ و الحسينِ صلّي اللهُ عليهم و سَلَّم

انس با قرآن

آگاه باش!
وَلا تَقُف ما لَیسَ لَکَ بِهِ عِلمُ إنَ السَمعَ وَ البَصَرَ وَ الفؤاد کُلُّ اُولئِکَ کانَ عَنهُ مَسؤُولا» (اسراء/36)
وقتی که به تاریکی میرسی می ایستی و قدم از قدم بر نمی داری
وقتی هم که یک مساله برایت تاریک است و روشن نیست یعنی نمیدانی درست است یا نه
هیچ داوری و قضاوت نکن و اجازه حرکت و گفتن به زبانت نده!
این سفارش حق است.
لاَ تَقفُ ما لَیسَ لَکَ بِهِ عِلمُ : چیزی که به آن آگاهی نداری و برایت روشن نیست دنبال نکن.

[تصویر: 12163924856609350466.jpg]
نماز اول وقت (حتی و به ویژه نماز صبح)
مراقبت از زبان (مراقبتی بسیار شدید)
نظم (در همه ی ابعاد زندگی و به وِیژه اعمال عبادی)
سحر خیزی
وفای به عهد
صدق (حتی در جایی که به ضرر ماست)
استغفار دائم و تلاش مجاهدانه برای ترک معصیت (به ویژه معاصی زبان و چشم و شکم و گوش)
بازکردن گره از مشکلات مومنین
مراقبت در کسب روزی حلال
خوش خلقی و گشاده رویی و حقیقتاً متواضع، صابر (بر بلا و مصیبت و سختی اطاعت خدا و پرهیز از گناه) و حلیم (فروبرنده ی خشم)
پاک کردن حقوق مالی (به ویژه حق الناس و دیون مالی)

اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
اللهم صل علی محمد وال محمد

روز سیزدهم

[b]
انس با قرآن (شامل تلاوت مداوم در روز، تفکر در آیات و عمل به دستورات)
نماز شب و شب زنده داری

امام سجاد(علیه السلام) فرمود:
اگر هم هيچ موجودى بر روى زمين زنده نماند و من تنها باشم, مادام كه قرآن با من است, وحشتى نخواهم داشت

أَللّـهُمَّ قَـرِّبْنى فيهِ اِلى مَرْضـاتِكَ وَجَنِّبْنى فيهِ مِنْ سَخَطِكَ وَنَقِماتِكَ وَ وَفِّـقْنى فـيهِ لِقَـرآءَةِ ايـاتِكَ بِرَحْمَتِكَ يا أَرْحَـمَ الرّاحِـمينَ. «خدايا مرا امروز و اين ماه، به آنچه موجب رضاى توست، نزديك گردان و از خشم و انتقام خود، دور ساز و به قرائت و تلاوت آيات خود؛ توفيقم ده، اى مهربانترين مهربانان».

شخصی نزد پیامبر خدا آمد و عرض کرد:
ای رسول خدا مرا پندی ده.
حضرت فرمود: زبانت را حفظ کن.
باز آن مرد گفت: مرا سفارشی فرما.
حضرت این بار نیز فرمود: زبانت را حفظ کن.
آن مرد برای سومین مرتبه درخواست خود را تکرار کرد و از پیامبر تقاضا نمود که او را پندی دهد.
حضرت باز فرمود: زبانت را حفظ کن.
سپس ادامه داد: وای بر تو آیا جز ثمره زبانها، انسان را به رو در آتش جهنم پرتاب می کند؟

حضرت امام محمد باقر علیه السلام
فرمود:

اولین چیزی که از بنده حسابرسی می‌شود نماز است؛ اگر نمازش قبول شد، اعمال دیگرش قبول می‌شود.»

هرگاه انسان گناهی کند در دلش نقطۀ سیاهی درآید پس اگر توبه کند آن سیاهی از بین رود و اگر بر گناه بیفزاید آن نقطۀ سیاه فزونی یابد تا بر قلبش چیره شود و بعد از آن هم هرگز رستگار نشود .

توسل به اهل بیت

یا اَبَا الْحَسَنِ
يا عَلِىَّ بْنَ الْحُسَيْنِ
يا زَيْنَ الْعابِدينَ يَا بْنَ رَسُولِ اللّهِ
يا حُجَّةَ اللّهِ عَلى خَلْقِهِ يا سَيِّدَنا وَمَوْلينا اِنّا تَوَجَّهْنا وَاسْتَشْفَعْنا وَتَوَسَّلْنا بِكَ اِلَى اللّهِ وَقَدَّمْناكَ بَيْنَ يَدَىْ حاجاتِنا
يا وَجيهاً عِنْدَ اللّهِ اِشْفَعْ لَنا عِنْدَ اللّهِ.

انس با قرآن

شیرین باش!

وَ لَا تَستَوی الحَسَنَةُ وَ لَا السَیئَةُ ادفَع بِالَتی هِیَ اَحسَنُ فَاِذا الَذِی بَینَکَ وَ بَینَهُ عَدَاوَةُ کَاَنَهُ وَلِی حَمِیمُ
(فصلت/34)

کنار چای تلخ، همیشه یا قند است یا شکر، به همین خاطرهم هست که گوارا می شود.
یادت باشد بعضی ها مثل چای اند؛ یعنی تلخ اند. پس با آن ها شکر باش یعنی شیرین حرف بزن، شیرین رفتار کن ؛ به قول سعدی شیرین حرکات باش.این سفارش خداست:
ادفَع بِالَتی هِیَ اَحسَنُ : بدی های دیگران رابا خوبی های خود دفع کن، یعنی اگر دیگران تلخ بودند شیرین باش.

روز چهاردهم

امام کاظم (ع ) : افضل ما یتقرب به العبد الی الله بعد المعرفة به ، الصلوة
بهترین چیزی که بنده بعد از شناخت خدا به وسیله آن به درگاه الهی تقرب
پیدا می کند، نماز است .

.امام صادق (علیه السلام): «هر که نمازهاى واجب را در اول وقت بخواند و درست ادا کند، فرشته آن را پاک و درخشان به آسمان رساند و آن نماز فریاد زند خدا تو را حفظ کند چنانچه حفظم کردی و تو را به خدا سپارم چنانچه مرا به فرشته‏اى کریم سپردى و هر که بدون عذر بعد از وقتش، آن را بدون دقت و ارتباط معنوی لازم بخواند، فرشته آن را سیاه و تاریک بالا برد و آن نماز فریاد کشد خدا ضایعت کند چنانچه ضایعم کردى و رعایتت نکند چنانچه رعایتم نکردى...»

بخدا سوگند بنده باتقوایی را نمی بینم که از تقوایش بهره مند گردد مگر آنکه زبانش را نگه دارد.
امام علی (علیه السلام)

قال رسول الله صلی الله علیه وآله :

اِذَا التَبَسَت عَلَیکُمُ الفِتَنُ، کَقِطَعِ الَّیلِ المُظلِمِ فَعَلَیکُم بِالقُرآنِ .

هنگامی که فتنه ها، هم چون پاره های شب تاریک، شما را در خود پیچید،برشماست که به قران تمسک جویید

نماز شب و شب زنده داری

قِيامُ اللَّيلِ مَصَحَّةُ البَدَنِ
شب زنده ‏دارى ، مايه تن‏درستى است

خدا ما را در این راه ترک گناه ثابت قدم بدار
آمین

اعمال عبادی

مناجات شعبانیه
«بسم الله الرحمن الرحیم»

[b]
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اسْمَعْ دُعَائِي إِذَا دَعَوْتُكَ وَ اسْمَعْ نِدَائِي إِذَا نَادَيْتُكَ وَ أَقْبِلْ عَلَيَّ إِذَا نَاجَيْتُكَ فَقَدْ هَرَبْتُ إِلَيْكَ وَ وَقَفْتُ بَيْنَ يَدَيْكَ مُسْتَكِينا لَكَ مُتَضَرِّعا إِلَيْكَ رَاجِيا لِمَا لَدَيْكَ ثَوَابِي
خداوندا، برمحمد و خاندان محمد درود فرست و آن دم که تو را خوانم، دعایم بشنو؛ و چون تو را ندا دهم ندایم بشنو؛ و آنگاه که با تو راز گویم، به من رخ بنمای که [از همه جهان و جهانیان] به سوی تو گریخته‌ام و در پیشگاهت ایستاده‌ام، نالان و زاران و بی‌برگ و نوا، و به پاداشی که نزد توست امیدوارم.

وَ تَعْلَمُ مَا فِي نَفْسِي وَ تَخْبُرُ حَاجَتِي وَ تَعْرِفُ ضَمِيرِي وَ لا يَخْفَى عَلَيْكَ أَمْرُ مُنْقَلَبِي وَ مَثْوَايَ وَ مَا أُرِيدُ أَنْ أُبْدِئَ بِهِ مِنْ مَنْطِقِي وَ أَتَفَوَّهَ بِهِ مِنْ طَلِبَتِي وَ أَرْجُوهُ لِعَاقِبَتِي
و تودانی که در دل چه دارم و از نیازم آگهی و نهادم می‌شناسی؛ و کار این سرای و آن سرایم برتو پوشیده نیست. [و تودانی] آنچه خواهم که به زبانم رانم و بنمایم و خواسته‌ام گویم و آنچه برای سرانجام خویش بدان امیدوارم.

وَ قَدْ جَرَتْ مَقَادِيرُكَ عَلَيَّ يَا سَيِّدِي فِيمَا يَكُونُ مِنِّي إِلَى آخِرِ عُمْرِي مِنْ سَرِيرَتِي وَ عَلانِيَتِي وَ بِيَدِكَ لا بِيَدِ غَيْرِكَ زِيَادَتِي وَ نَقْصِي وَ نَفْعِي وَ ضَرِّي
سرورا، سرنوشتم به دست توست و هر آنچه تا واپسین دم حیاتم، نهان و عیان از من سرزند، تو دانی. و کاستی و فزود و سود و زیانم تنها به دست توست نه دگری.

إِلَهِي إِنْ حَرَمْتَنِي فَمَنْ ذَا الَّذِي يَرْزُقُنِي وَ إِنْ خَذَلْتَنِي فَمَنْ ذَا الَّذِي يَنْصُرُنِی
[b]معبودا، اگر مرا از رزقت ناکام گردانی، کیست که روزی‌ام دهد؟ و اگر به خواری‌ام کشانی، کیست که یاری‌ام دهد؟

إِلَهِي أَعُوذُ بِكَ مِنْ غَضَبِكَ وَ حُلُولِ سَخَطِكَ
معبودا، از خشم تو و فرود آمدن کیفرت به تو پناه برم.

انس با قرآن

مهربان باش!

وَ.....فَلا تَقُل لَهُما اُفٍ وَ لا تَنهَر هُما وَ قُل لَهُما قَولاً کریماً..... (سوره اسراء/23)

یک سنگ ریزه ازاسمش پیداست، یعنی ریز است، ناچیز است.
اما اگرهمین سنگ در جوراب یا کفشت باشد، تو را از رفتن و حرکت باز می دارد.
بعضی چیزها ریز است ناچیز است. اما انسان را از حرکت در راه خدا و به سمت خوبی ها باز می دارد.
یکی ازآنها نامهربانی نسبت به پدرومادر است،
هرچند کم باشد ودرحد گفتن اُف باشد.این حرف خداست که فرمود:

لا تَقُل لَهُما اُفٍ : به پدر و مادر خود اف هم نگو

روز پانزدهم

نماز شب و شب زنده داری

یا ستار العیوب

امام باقر (علیه السلام) :
به خدا سوگند ! خداوند از مردم جز دو خصلت نخواسته است :
1. اعتراف به نعمتهای خدا ( شکر گذاری ) تا نعمت را برایشان بیشتر کند.

2. اعتراف کردن به گناهان ( به پیشگاه خدا ) تا خدا گناهان را بیامرزد.

یکی از پاک کننده های گناه ذکر لسانی و طلب استغفار می باشد که در روایات به آن توجه خاص شده است .
قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع مَنْ قَالَ أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ مِائَةَ مَرَّةٍ فِی کُلِّ یَوْمٍ غَفَرَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ لَهُ سَبْعَمِائَةِ ذَنْبٍ وَ لَا خَیْرَ فِی عَبْدٍ یُذْنِبُ فِی کُلِّ یَوْمٍ سَبْعَمِائَةِ ذَنْبٍ

امام صادق (علیه السلام) :

کسی که درروز صد مرتبه استغفار کند خداوند عز وجل هفت صد گناه از او می آمرزد و بنده ای که در هر روز هفت صد گناه انجام می دهد در او خیری نیست

اَمّا عَلامَةُ التّائِبِ فَاَربَعَةٌ: اَلنَّصيحَةُ لِلّهِ فى عَمَلِهِ وَ تَركُ الباطِلِ وَ لُزومُ الحَقِّ وَ الحِرصُ عَلَى الخَيرِ ؛

نشانه توبه كننده چهار است: عمل خالصانه براى خدا، رها كردن باطل، پايبندى به حق و حريص بودن بر كار خير.

اعمال عبادی

مناجات شعبانیه

إِلَهِي إِنْ كُنْتُ غَيْرَ مُسْتَأْهِلٍ لِرَحْمَتِكَ فَأَنْتَ أَهْلٌ أَنْ تَجُودَ عَلَيَّ بِفَضْلِ سَعَتِكَ

معبودا، اگر من سزاوار رحمت تو نیستم، تو خود سزاواری که مرا از مهر و بخشش بی‌شمارت برخوردار کنی.
إِلَهِي كَأَنِّي بِنَفْسِي وَاقِفَةٌ بَيْنَ يَدَيْكَ وَ قَدْ أَظَلَّهَا حُسْنُ تَوَكُّلِي عَلَيْكَ فَقُلْتَ [فَفَعَلْتَ‏] مَا أَنْتَ أَهْلُهُ وَ تَغَمَّدْتَنِي بِعَفْوِكَ
معبودا، آن سان به رحمت تو امیدوارم که گویی در پیشگاهت ایستاده‌ام و توکل بسزایم به تو برسرم سایه گسترده است، پس تو فرمانی را که سزاوار آنی، رانده‌ای و مرا در عفو و گذشتت پوشانده‌ای!
إِلَهِي إِنْ عَفَوْتَ فَمَنْ أَوْلَى مِنْكَ بِذَلِكَ وَ إِنْ كَانَ قَدْ دَنَا أَجَلِي وَ لَمْ يُدْنِنِي [يَدْنُ‏] مِنْكَ عَمَلِي فَقَدْ جَعَلْتُ الْإِقْرَارَ بِالذَّنْبِ إِلَيْكَ وَسِيلَتِي
معبودا، اگر بر من بخشش آری، کیست که در بخشودن، سزاوارتر از تو باشد؟ و اگر مرگم در رسد در حالی که کردارم مرا به تو نزدیک نکرده [به یکایک گناهانم اعتراف می‌کنم] و اقرار به گناهانم را وسیله‌ای برای وصال به تو قرار می‌دهم.
إِلَهِي قَدْ جُرْتُ عَلَى نَفْسِي فِي النَّظَرِ لَهَا فَلَهَا الْوَيْلُ إِنْ لَمْ تَغْفِرْ لَهَا
معبودا، با گرایشم به خواهش نفس، برخود ستم کردم. پس وای بر من اگر بر آن آمرزش نیاوری!
إِلَهِي لَمْ يَزَلْ بِرُّكَ عَلَيَّ أَيَّامَ حَيَاتِي فَلا تَقْطَعْ بِرَّكَ عَنِّي فِي مَمَاتِي
معبودا، هماره نیکی تو در طول زندگانی‌ام به من رسیده، و اینک نیکی و احساس خود را به گاه مرگم نیز بر من ارزانی دار.
إِلَهِي كَيْفَ آيَسُ مِنْ حُسْنِ نَظَرِكَ لِي بَعْدَ مَمَاتِي وَ أَنْتَ لَمْ تُوَلِّنِي [تُولِنِي‏] إِلا الْجَمِيلَ فِي حَيَاتِي
معبودا، چگونه پس از مرگم از الطافت نومید شوم در حالی که در سراسر زندگانی‌ام چیزی جز نیکی برمن روا نداشته‌ای؟
إِلَهِي تَوَلَّ مِنْ أَمْرِي مَا أَنْتَ أَهْلُهُ وَ عُدْ عَلَيَّ بِفَضْلِكَ عَلَى مُذْنِبٍ قَدْ غَمَرَهُ جَهْلُهُ
معبودا، کارم را آن سان برعهده گیر که تو خود سزاوار آنی، و از فضلت بر بنده‌ گنهکاری چون من بخش که نادانی‌اش او را در گرداب خود فرو برده است.

شرکت در مراسم عزاداری سیدالشهدا و حتی برپایی انفرادی آن (ولو در حد مداومت بر زیارت عاشورا و گوش دادن روضه و ریختن اشک برای حضرت)

<<<ختم زیارت عاشورا در40روز>>>

انس با قرآن

مراقب باش!

یَا وَیلَتَی لَیتَنِی لَم اَتَخِذ فُلَاناً خَلِیلاً (سوره الفرقان/29)
چای اگریک شب تا صبح کنار صابون باشد طعم و بوی صابون می گیرد و دیگر به درد نمی خورد و جایش سطل زباله است.
چرا؟ چون همنشین صابون بوده است. پس همنشینی اثردارد.
ماهم با هرکس بنشینیم و نشست و برخاست داشته باشیم، رنگ و بوی او رامی گیریم.
خیلی ها که جهنمی می شوند از همین راه است.
ندیدی در قرآن یکی از ناله های اهل جهنم همنشینی با رفیق های ناباب است؟

یَا وَیلَتَی لَیتَنِی لَم اَتَخِذ فُلَاناً خَلِیلاً : ای کاش با فلانی همنشین ورفیق نبودم

روز شانزدهم

نماز شب و شب زنده داری

نمازهایت را عاشقانه بخوان،حتی اگر خسته ای یا حوصله نداری،
قبلش فکر کن چرا داری نماز میخونی؟؟؟
آن وقت کم کم لذت میبری از کلماتی که تمام عمرداری تکرارشون میکنی.
تکرار هیچ چیز جز نماز در این دنیا قشنگ نیست.
هـرگـز نـمـازت را تـرک مـکـن
مـیـلیـون هـا نـفـر زیـر خـاک ،
بـزرگ تـریـن آرزویـشـان بـازگـشت بـه دنـیـاست
تـا سجـده کـنـنـد ... ولـو یـک سـجـده !

اگر در همان الله اکبر ،
شخص متوجه باشد که دارد چه کار می کند
دیگر لازم نیست که تا آخر نماز خیلی زحمت بکشد !
به آن مقدار از نماز که دست خودتان است توجه کنید ،
بقیه نماز را خدا خودش درست می کند . . .

آیت الله بهجت
یا رب ز گناه خـویش شرمنده مـنم
بـر هـر چـه عـقوبت است زیبنده منم
غـــفار تویی، غنی تویی، الله تویی
بــد کار مـــنم، گـــدا مــنم، بــنده منم
الــهی بــا تـــــــــو دارم گــفتگویی
بـــــسویت آمــــده بـــی آبـــــرویـــی
مــن آن نــا خوانده مهمان تو هستم
هــمان کــه بــار هــا پـــیمان شکستم
چـــو مـــاه رحمت و بخشندگی شد