نقل قول:اینکه میگن (و میگین) اگه واسه بازی خرج هنگفت بشه خیلی با کیفیت و باحال میشه دقیقا یعنی چی؟ خب بازیو یه عده پای کامپیوتر میسازن دیگه.این خرجش کجا بود؟!
صدا گذاری رو اول می گم:
اگه آمار بدم تو ایران امکاناتش هست اما کمه(فک کنم دو تا استودیو یکی دولتی اون یکی زیر زمینی هستن)
تا همین جا با مخلفات مختلف میره بالای پنجا میلیون!
چرا؟ چون صدای سه بعدی، چنجر هاش! تستر هاش! شبیه سازی هاش! متخصص هاش! همه همه اگه پروژه دو ساله باشه یا سه ساله باشه اینقدری خرج داره!
استودیو شبیه سازی:
بشدت نیازه! چون برای گیم پلی روان نیاز به استودیو شبیه سازی داریم. اما توی کلا دنیا فقط شرکت Activision هست که استودیو شبیه سازی داره! و به بقیه اجاره می ده.
دنبال هزینه اجاره اش نرفتم... بهتره نرم!
دستگاه های عکس برداری:
فقط سه تا توی کل دنیا هست! یدونه اش رو دانشگاه های ژاپنی ساختن. یه دونه رو شرکت Max یا فکر کنم A-Max ساخته. یه دونه رو هم شرکت EA ساخته.
برای عکس برداری سه بعدی از اشیا در مقیاس میلیمتری(یا فکر کنم کمتر. تلوزیون ایران نشونش داد یه بار) هستش و برای عکس برداری از صورت به شدت خوبه(بیشتر توی فیلم ها استفاده می کنن تا بازی ها)
اینم مثل جریان استودیو شبیه سازی!
روند ساخت بازی:
خیلی مهمه! بازی پابلیش بشه بعدش تست بشه! تستر لازمه! اونم تستر معمولی! تستر فقط بازی نمی کنه! همه چی بازی رو چک می کنه باگ پیدا نشه! تو ایران تستر حرفه ای نیس(اگه باشه هم لابد در رفته یه کشور غربی!)
کار تستر به شدت مهمه. به حدی که برای باز هایی مثل اساسین بیش از پنجاه تستر استخدام می شه!
از طرفی بازی نیاز به داستان قوی و تبلیغات به جا داره. معجزه ی بازی سازی ای مثل ولفنشتاین 1 چرا اینقده معروف شد؟ دلیلش استفاده از موج های روانی زمان خودش بود! مردم جهان همه تو فکر هولوکاست بودن! اونقت یه بازی ضد نازی با داستان هولناک و فوق العاده اومد بیرون!
اما الآن! اصلا طرفداراش رو نمی تونه راضی کنه!
در کل قطره قطره خرج گردد وانگهی «بودجه نداریم» شود.
خرج میلیاردی یعنی این!
نقل قول:ولی اون نسخه ی آمریکا که فتح آمریکا و ... مربوط میشد خ بد از آب درومده بود ، و ضربه و خسارت بدی به شرکت سازنده اش وارد کرد...
نسخه قبلیش از خیلی جهات(assassins creed 3) افت داشت. اما گیم پلی اش خیلی روان شد. ولی این آخریه(Black flag) که یکمی بازی کردم. خیلی خراب تر شده. کلا از اون اصالت مرموزش بیرون اومد. طرفدارای همیشگیش هم ولش کردن! الان داره می ره سمت بازی خطی(با اینکه ته open world رو در آورده)
بهتره بگم دیگه داره دوران اساسین سر می یاد! می بایستی داستان قوی خودشون رو ادامه می دادن
همه اش فکر می کنم دارن پول می گیرن تا وقایع تاریخی رو تحریف کنن. الآن توی Black flag یه جزیره رو گرفتن دزد های دریایی و می گن که می خوان یه جمهوری درست کنن! دقت کنید! این اساسین رفته با دزد های دریایی مال مردم خور می خواد جمهوری بسازه!
Call of Duty هم همینطور. دیگه داره می ره تو مایه های جنگ ستارگان!
Battle Field هم که اینقده چین رو تو هم کوبید که دیگه چیزی ازشون نموند!
Medal Of honor هم داره بسیجی بازی(ورژن آمریکایی) در میاره!
GTA هم که دیگه ولش! خیلی نقص ها داره که طرفدار ها بار ها گفتن اما راک استار و شریکش علاقه ای به حلش ندارن!
بازی های استرتژیک هم که پنج شیش سالی هست راکد شدن.
Hitman هم فقط داره می کشه و دیگه خبری از اون امولوکسی جالبش نیست! داره می ره تو مایه های تامب راید قدیم!
کلا بگم که اوضاع بازی راکد شده! یه جورایی آرامش قبل از طوفانه.
امیدوارم صنعت بازی سازی ایران بتونه روی امواج این طوفان جدید سوار شه(فکر کنم سال 2017 یا 2018 دیگه کولاک بازی بشه!)
الآن خبر دارم از یه گروه ایرانی که دارن بازی می سازن. فعلا فقط آبجکت هاشون رو دیدم اما در همین حد که دیدم عالی بود.
اسم بازی تَرَک هست و یه سال و خورده ای هست که تو بدترین شرایط تا کار می کنن روش
یه چیزی تو مایه های Call Of Duty هست اما به روایت حمله پرتغالی ها به آبادان و می گن که می خوان تا خود فتنه 88 بیان جلو!
از اون جالبتر شخصیت اول داستانه که از عشایر هست. تصور می کنم خیلی اوضاع خفنی باشه.
ترسم از گیم پلی بازی هست. چون گرافیک بازی رو خوب بالا کشیدن.