بسم الله الرحمن الرحیم
سلام!
بدون مقدمه میرم سراغ اصل مطلب :
آیا عدالت الهی با زمان ها و مکان های مختلف انسان ها زیر سوال نمیره؟
مثلا : مردم بنی اسرائیل در زمان حضرت موسی (علیه السلام) که این همه معجزه دیدند و ایمان نیاوردند (!) رو با مردم امروزی که هیچ معجزه ای ندیدند و بعضا ایمان آوردند مقایسه کنید...؟؟
یا مثلا مردمی که در زمان ظهور زندگی میکنند(ولو خود ما باشیم) چه برتری نسبت به بقیه امت های قبلی دارند؟
فکر میکنم نیاز به توضیح نداشته باشه....
این مسئله چطور با عدل الهی جور در میاد؟؟

نقل قول:مثلا : مردم بنی اسرائیل در زمان حضرت موسی (علیه السلام) که این همه معجزه دیدند و ایمان نیاوردند (!) رو با مردم امروزی که هیچ معجزه ای ندیدند و بعضا ایمان آوردند مقایسه کنید...؟؟
یا مثلا مردمی که در زمان ظهور زندگی میکنند(ولو خود ما باشیم) چه برتری نسبت به بقیه امت های قبلی دارند؟
حدیث دقیق رو نمی دونم اما از نبی یکی هست که می گفت مردمی که امامشان غایب از نظر است و به واسطه قرآن و خواندن احادیث ایمان می اورند اینان بهترین مردمان اند.
یه حدیث هم هفته پیش یکی از دوستان تو بحث فساد اخلاقی آورد که می گفت کسی که تو این زمانه ایمان داشته باشه(و فساد نکنه به تبعش) از اصحاب پیامبر خواهد بود.
خدیث های زیادی هست که توش فضلیت های بسیار برای مردمان آخرالزمان در نظر گرفته شده.
در ضمن ما مردم اخرالزمان هستیم. چون که امامون غایبه و فقط با قرآن و حدیث ایمان می یاریم. از 1100 سال پیش تا الان مردمش آخرالزمان محسوب می شن(حالا شاید اشتباه می کنم)
موضوع اینه که زمان به دنیا اومدن من که دست خودم نبوده (بوده؟!)
با عقل الانم،والا بنده ترجیح میدادم که در زمان پیامبر بودم،نصف شدن ماه رو میدیدم!!
در ضمن،عدالت الهی در مورد اون انسان بدوی که الان توی یک جزیره ی دور افتاده به دنیا میاد چی میشه؟
اون که دیگه اصلا فرصت رشد و کامل شدن هم نداره؟؟؟

بسم الله الرحمن الرحیم
علی جان ببین در مسئله ی عدل الهی شما فقط یک قسمت رو نباید ببینی. عدالت کلی تعریف میشه
یعنی یک انسان از شرایط زندگی تا زمان به دنیا آمدن و.... به علاوه ی زندگی آخرت و میزان اجر و پاداش دنیوی و اخروی و امکانات و... همه اینا رو نسبت به هم حساب کنی همه انسان ها برابر هستند. یه نفر سختی میکشه ثواب بیشتری میبره یه نفر در دنیا پولدار در آخرت در آتشه یه نفر بدون معجزه ایمان میاره قطعا ارزش ایمانش بیشتر از قوم بنی اسرائیل هست و...
نقل قول:موضوع اینه که زمان به دنیا اومدن من که دست خودم نبوده (بوده؟!)
با عقل الانم،والا بنده ترجیح میدادم که در زمان پیامبر بودم،نصف شدن ماه رو میدیدم!!
این حرف شما منو یاد یه داستان کوتاه می ندازه که یکی از آشناهام تقریبا تیر ماه سال پیش منتشر کرده بود. اسمش هم تا جایی که خبر دارم "کوره راه" بود. حدس می زنم اونو خونده باشین چون دقیقاً این مضمون رو داره. شخصیت اصلی داستان توش می گه چرای اون به جای علی ابن ابی طالب به دنیا نیومده و زیر دست پیامبر بزرگ نشده که راه حرام بهش بسته بشه.
ازش می پرسم چطوری با این طرز تفکر کنار اومده بهتون اطلاع می دم.
نقل قول:در ضمن،عدالت الهی در مورد اون انسان بدوی که الان توی یک جزیره ی دور افتاده به دنیا میاد چی میشه؟
اون که دیگه اصلا فرصت رشد و کامل شدن هم نداره؟؟؟ ![[تصویر: huh.png]](http://forum.bidari-andishe.ir/images/smilies/huh.png)
خدا گفته هیچ قومی نخواهد بود مگر اینکه برای آنها نبی، انذار دهند و بشارت دهنده ای باشد.
شما باید دید کلی تو این مسئله داشته باشی. از طرف خودتون درباره عدالت قضاوت نکنید. خودتون رو بگذارید جای خدا. بگید اگه من خدا بودم چجوری عدالت رو تو این مسئله رعایت می کردم.
خدا برای هر قومی یه حداقل فضیلتی قرار داده که به نظر من عدالت رعایت می شه. حداقل فضیلت ما نسبت به بنی اسرائیل هم در آخرت معلوم می شه(غره نشیم اگه)
جوجه رو آخر پائیز بشمارین
به نام خدا
نقل قول:
آیا عدالت الهی با زمان ها و مکان های مختلف انسان ها زیر سوال نمیره؟
شاید این تاپیک بتونه کمکتون کنه :
http://forum.bidari-andishe.ir/thread-30551.html
نقل قول از ارسال خودم :
زمان با اینکه امری پیوستس، اما بی نهایت مقطع داره که مقطع ما با دوره های قبل فرق داره و ماها به آخرای این زمان نزدیکتریم
تمامی مراتب هستی هم، از جمله تمامی انسانها در طول این زمان در حال کمال هستند؛
یعنی چی؟ یعنی عقل و شعور مردم این دوره نسبت به دوره های قبل رشد داشته؛ از آنجا که خداوند هم عادله، مردم هر زمان رو نسبت به زمان خودشون می سنجه
(یعنی تقوا مل مردم هر دوره نسبت به مرتبه کمالی انسان کامل در آن دوره سنجیده میشه؛ چرا که حقیقت انسان کامل هم همزمان با زمان بالا می ره)
ببینید مطمئنا نمازی که من الان دارم می خونم و شناخت بیشتری نسبت به مفاهیمش دارم نسبت به نمازی که مردم عادی(نه یاران خاص حضرت رسول (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)) می خوندن فرق داره(صرف نظر از وجود عنصر اخلاص و ایمان در آن)؛
ذهن و عقل آن موقع مردم شبیه، عقول الان نیست بلکه الان رشد داشته و می تونه مفاهیمی رو بهتر و راحتتر درک کنه؛ طوری که در زمان و دولت حضرت آقا (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، شکوفایی عقول و درک مفاهیم خیلی خیلی بالاتر از الان است؛
ابتلائات آدما هم متناسب با همین قدرت درک مفاهیمه در طول زمان هستش؛
امتحان ریاضی سال دوم و سوم ابتدایی رو در نظر بگیرید؛ هر کدام از این امتحانات نسبت به آموخته ها و آموزشهای داده شده هستش(که این آموزشها هم متناسب بارشد ذهنی بچه هاست و مثلا نمی شه ریاضی ای که لازمش آموزش در 9سالگیه و اومد در کلاس دوم گفتش(صرف نظر از بچه های تیزهوش که باز هم در اونا روند همینه ولی در زمان کوتاهتر))
مسلمه برای کسی که در کلاس سومه سوالات پایه دوم راحتتره ولی همین سوالای راحت برای بچه ی کلاس دوم میزان سختیش همون قدره که سوال سال سوم برای بچه سال سوم
.
(۲۸/مرداد/۹۳ ۱۳:۳۲)Bidel.s نوشته است: [ -> ]خدا گفته هیچ قومی نخواهد بود مگر اینکه برای آنها نبی، انذار دهند و بشارت دهنده ای باشد.
البته بعضی از این اقوام حتی نمیدونن دین چیه!
چه برسه به نبی یا خدا و این جور چیزا... .
نقل قول:البته بعضی از این اقوام حتی نمیدونن دین چیه!
چه برسه به نبی یا خدا و این جور چیزا... .
لطفا مثال بیارید حتی شده بی سند.
چون تمام قوم ها پیامبر داشته اند(از آفریقایی تا ژاپنی)
اگه پیامبر نبوده لابد یه انذار دهنده ای براشون بوده.
البته استثنا برای یه فرد ممکنه باشه
اما نه برای یک قوم
این فرد هم پس از مرگ در برزخ مورد آزمایش قرار می گیره
روزی رسول الله فرمودند سلام بر برادران من
سوال شد آیا منظور شما ما هستیم
پاسخ دادند خیر شما صحابه من هستید
برادران من آنان اند که در آخرالزمان نه پیامبر میبینند نه امام بعد از پیامبر و از روی نوشته سیاه روی کاغذ سفید ایمان می آورند
.
.
.
در ضمن برای درک عدالت الهی نباید دنیا رو منهای آخرت دید یعنی عدل خدا با جمع شدن دنیا و آخرت امکان پذیر میشه
نقل قول:در ضمن برای درک عدالت الهی نباید دنیا رو منهای آخرت دید یعنی عدل خدا با جمع شدن دنیا و آخرت امکان پذیر میشه
دقیقا راه حل همینه: ضرورت معاد بر اساس عدل الهی