(۵/دی/۹۵ ۱۸:۵۶)عمار94 نوشته است: [ -> ]بزرگوار به نظرت راکتور تهران داره با پهن الاغ داره کار میکنه !
اگر اشتباه نکنم، طبق برجام، طرف متعهد شده که سوخت راکتور تهران رو تامین کنه. ضمن اینکه راکتور تهران حتی قبل از اینکه غنی سازی رو شروع کنیم هم فعال بوده.
(۵/دی/۹۵ ۲۱:۴۵)سعدی نوشته است: [ -> ]اگر اشتباه نکنم، طبق برجام، طرف متعهد شده که سوخت راکتور تهران رو تامین کنه. ضمن اینکه راکتور تهران حتی قبل از اینکه غنی سازی رو شروع کنیم هم فعال بوده.
دلیل ساخت سوخت 20 درصد این بود که دفعه قبل هم متعهد شده بودند و خلف وعده کردند و ایران رفت به سمت ساخت سوخت 20 درصد.
اینها به کدوم وعده وفا کردند که این دومیش باشه. جناب ظریف هم که معترف شدند که اشتباه کردند.
(۵/دی/۹۵ ۲۲:۰۱)MohammadSadra نوشته است: [ -> ]دلیل ساخت سوخت 20 درصد این بود که دفعه قبل هم متعهد شده بودند و خلف وعده کردند و ایران رفت به سمت ساخت سوخت 20 درصد.
اینها به کدوم وعده وفا کردند که این دومیش باشه. جناب ظریف هم که معترف شدند که اشتباه کردند.
به نظرت خود اقایان نمیدونستند ! یا حداقل حدس نمیزدند برجام = کشک هست !
احتمال ساده لوح بودن اقایان صفر هست ! من هم با نظر سعدی تو این تاپیک موافقم ، رفتار این ها شبیه رفتار ابوموسی نیست !
ابوموسی اشعری واقعا ساده لوح بود و گول خورد !
اما سوالی که مطرح میشه اینه ! چرا با این که حدس زدن اخر ماجرا سخت نبود ،باز هم عده ای داشتند مذاکره مذاکره میکردند....
(۵/دی/۹۵ ۲۲:۱۰)عمار94 نوشته است: [ -> ]به نظرت خود اقایان نمیدونستند ! یا حداقل حدس نمیزدند برجام = کشک هست !
احتمال ساده لوح بودن اقایان صفر هست ! من هم با نظر سعدی تو این تاپیک موافقم ، رفتار این ها شبیه رفتار ابوموسی نیست !
ابوموسی اشعری واقعا ساده لوح بود و گول خورد !
اما سوالی که مطرح میشه اینه ! چرا با این که حدس زدن اخر ماجرا سخت نبود ،باز هم عده ای داشتند مذاکره مذاکره میکردند....
خطر از نقلاب برگشته ها، پشیمون ها، خسته ها، نفوذی ها و جاسوس ها رو امام خامنه ای گوشزد کردند.
جمعیت خائن، نفوذی، جاسوس، خسته از انقلاب، و دنیا گرا در صدد تهی کردن جمهوری اسلامی از ماهیت انقلابی خودش و حفظ ظاهر دینی اون هستند. چون با ظاهر دینی اینها می تونند بر گرده مردم سوار باشند و درآمدهای کلان داشته باشند و از اون طرف هم با کدخدا دعوا که ندارد، میتونند راحت جیبشون رو پر کنند.
داداش من، انقلاب هزینه داره، دعوا داره، شهادت و ... داره. اینها نمی خواهند و نمی تونند این هزینه ها رو بپردازند. بابا موقع جنگ هم تو گلاسکو و آمریکا دکتری می خوندند. این مردم بودند که میرفتند دم توپ.
اینها هدفشون تهی کردن انقلاب یا استحاله اون از درون و حقظ ظاهر دینی ایران هست.
مذاکرات برای این موضوع بود هسته ای بهانه بود.
پ.ن.
این یارو برای رهبری دتدون تیز کرده. نماینده نبوده که بوده، مجمع نبوده که بوده از همه مهمتر رییس جمهور نبوده که بوده. این داره برای ردای رهبری نقشه میکشه.
نقل قول:جناب ظریف هم که معترف شدند که اشتباه کردند.
جناب محمد صدرا
طبق متن منتشر شده، آقای طریف فرموده اند که قرار بوده امتیازاتی علاوه بر برجام از طرف مقابل گرفته شود که در استراتژی انجام این کار اشتباه کرده اند:
http://www.ghatreh.com/news/nn35230072/%...9%88%DB%8C
متاسفانه برخی سعی کرده اند که منظور از این اشتباه را وارد شدن به مذاکرات وانمود کنند.
عاقبت اعتماد به دشمن!
محمد كاظم انبارلويي/6 دیماه 95
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۶ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۶:۰۰
وزير امور خارجه در کميسيون امنيت ملي، صادقانه به دو اشتباه در گفتگوهاي ديپلماتيک پيرامون برجام اعتراف کرد؛
1- اعتماد به جان کري اشتباه بود
2- اينکه تنها با آمريکا مذاکره کرديم هم اشتباه بود
جريان رسانه اي وابسته به غرب و بزک کنندگان چهره کريه آمريکا در مقام لاپوشاني اين دو اعتراف برآمدند و به تکذيب آن پرداختند، اما کار از کار گذشته و ظريف چنين حرفي را زده بود و کافي است به نوار ضبط شده در کميسيون مراجعه کرده و حقيقت را دريافت.
در اينکه نمي شود به آمريکايي ها اعتماد کرد، شکي نيست. پنجاه سال است آمريکايي ها با ملت ايران سابقه خصومت، بدعهدي و پيمان شکني دارند. بارها از فتح لانه جاسوسي به اين طرف، آنها را آزموده ايم. چرا به آنها اعتماد کرديم، معلوم نيست! بارها رهبر معظم انقلاب در خلال مذاکرات به دولت و تيم مذاکره كننده هشدار دادند. اين هشدارها بايد در مفاد متني که امضاء کرديم خود را نشان مي داد، اما غفلت و عجله رئيس جمهور اجازه نداد به اين هشدارها توجه شود.
امروز دستگاه ديپلماسي در برابر بدعهدي آمريکا قرار دارد. در گفتگوهاي زير سقف و رد و بدل شدن ايميل ها و نيز نامه به موگريني، حرف هاي خوبي زده مي شود، اما مردم همچنان از آن بي خبر هستند. اگر اينها را به مردم بگوييد و مسير صداقت و «دانستن، حق مردم است» را طي کنيد، مشکل برجام حل مي شود. مقام معظم رهبري دوم تير ماه 94 در ديدار با مسئولين نظام فرمودند: «اگر حقايق امور با صداقت لازم و درستي براي مردم بيان شود، مردم خواهند ايستاد و مقاومت خواهند کرد.»
در گفتگوهاي 1+5، روسيه و چين ناديده گرفته شدند، در حالي که همان هنگام، آنها تقاضاي روابط راهبردي با تهران داشتند. درست است اروپا دنباله روي آمريکا در گفتگوها بود، اما ما براي آنها شأني قائل نبوديم و تحت پوشش 1+5 تنها با آمريکا گفتگو کرديم، در حالي که آمريکا احدي از 1+5 بود. اکنون گرفتار آمريکا هستيم که چه دموكرات و چه جمهوري خواه، در خصومت ورزي با ملت ايران، يک ذره ترديد ندارند و در اعمال و اجماع تحريم هاي جديد، خود را نشان داده اند.
رهبر معظم انقلاب در روز دوم فروردين 94 فرمودند: «فريب لبخند طرف مقابل را نخوريد، به وعده اي که مي دهد اعتماد نکنيد. چون وقتي خرش از پل گذشت برمي گردد و به ريش شما مي خندد. اينها اين قدر وقيح اند!» اما متأسفانه به اين هشدارها توجه نشد. رئيس جمهور با آنکه صريحاً گفته بود «ما چيزي را امضاء نمي کنيم مگر اينکه در همان روز همه تحريم هاي ظالمانه برداشته شود»، اما به وعده خود عمل نکرد. ما به تعهدات خود عمل کرديم اما آمريکا ما را به وعده هاي نسيه دلخوش کرد و آخر هم به آن عمل نکرد.
وزير امور خارجه در کميسيون امنيت ملي گفته است: «اگر استراتژي خودم را دنبال مي کردم اکنون با مشکل مواجه نمي شديم.» بايد از ايشان پرسيد استراتژي شما چه بود؟ براي مردم توضيح دهيد چه کسي بر خلاف استراتژي شما چيزي را تحميل کرد تا اينکه امروز اين گونه به بن بست برسيم؟
رئيس جمهور و دستگاه ديپلماسي کشور بايد صادقانه با مردم، پشت پرده گفتگوهاي برجام را بگويند و مسير اشتباهي را که رفته اند، اصلاح کنند. ديپلمات هاي ما بايد بدانند اين مقوله که «همه مسيرها به آمريکا ختم مي شود»، اشتباه است و از يک سوراخ نبايد چند بار گزيده شوند. اين به معناي نفي مذاکره و گفتگو نيست، بلکه به معناي هوشياري و هوشمندي در مذاکرات است. اگر توافقي هست نبايد چندپهلو باشد. نبايد قبل از اينکه طرف به عهد خود عمل مي كرد، ما عهدي را به منصه ظهور و عمل درمي آورديم. ما در اين مذاکرات با عمروعاص طرف بوديم و نبايستي سادگي و اشتباه ابوموسي اشعري را تکرار مي كرديم.
دولت در مقوله شکست برجام بايد به اين درک برسد که برجام يک مدل براي حل مشکلات نبوده، بلکه خود مشکلي شده افزون بر مشکلات کشور، که بايد آن را به نوعي حل کرد. چرا كه آمريکايي ها علاوه بر حفظ تحريم هاي قبلي براي تحريم هاي جديد در چارچوب برجام، کارسازي صورت مي دهند.
دولت بايد دور جديدي از هزينه اعتماد به آمريکا بپردازد اما بايد سعي کند اين هزينه را از جيب ملت پرداخت نکند. عمل به سياست هاي اقتصاد مقاومتي، دولت را از اين کار، نهي مي کند. به همين دليل امسال، سال اقدام و عمل به سياست هاي اقتصاد مقاومتي است. امروز برجام يک دردسر براي سياست خارجي و سياست داخلي و اقتصاد کشور است. سخن گفتن از دستاوردهاي آن توهين به شعور مردم است. ما بايد از برجام عبور کنيم و همان مسير درست گذشته را ادامه دهيم. مشکلات ما قبل از برجام به مراتب کمتر از بعد برجام بود.
آمريکا کوچک تر از آن است که به انقلاب ما آسيب برساند. نبايد فريب دکور نظامي آنها در منطقه و ويترين اقتصادي شان در جهان را بخوريم. اين ويترين و آن دکور به زودي از هم مي پاشد. انتخابات اخير آمريکا گوشه اي از اين فروپاشي را نشان داد. مشکلات و مصيبت هاي دروني آمريکا اجازه نمي دهد آنها بيش از اين جلو بيايند. فتح حلب نشان داد آنها ضعيف تر از آنند که فکر مي کنيم.
اخيراً آقاي هاشمي رفسنجاني در مورد دستاوردهاي برجام گفته است؛ «آنها که مي گويند برجام اثري نداشته، پاسخ خدا را چگونه مي دهند؟» خوب بود آقاي هاشمي در فضايي که وزير امور خارجه گفته است تحريم ها روي کاغذ برداشته شده و در اعتماد به کري اشتباه کردم! سيف مي گويد دستاورد برجام تقريباً هيچ بود! و آقاي صالحي مي گويد آمريکايي ها بارها دبه کرده اند و دستاوردي نداشتيم! چند دستاورد يا اثر برجام را ذکر مي کردند و حد اقل جواب مردم را مي دادند. خوب بود ايشان در حالي که برجام فتح الفتوح ناميده شده، يکي از فتوحات آن را ذکر كرده يا اينکه گفته شده برجام معجزه قرن است، يک چشمه از اين معجزه را بيان مي کردند.
برجام بخشي از بيت المال را که مصروف سرمايه گذاري در صنعت هسته اي شده بود، بر باد داد و فرصت هاي نظام و امکانات آن را براي مقابله با زورگويي قدرت هاي جهاني ناديده گرفت. آيا نبايد در مورد اين خسارت ها به خدا پاسخي داد؟ پاسخ به مردم را که فعلاً تعطيل کرده ايد.
نقل قول:وزير امور خارجه در کميسيون امنيت ملي، صادقانه به دو اشتباه در گفتگوهاي ديپلماتيک پيرامون برجام اعتراف کرد؛
سلام جناب محمد صدرا
پست بالا رو خوندید؟
لطفاً با توجه به متن منتشر شده، مشخص بفرمایید که این اشتباه دقیقاً چه چیزی بوده:
http://www.ghatreh.com/news/nn35230072/%...9%88%DB%8C
من نظرم راجع به مذاکرات و برجام بی فرجام مشخصه و قبلاً هم گفتم ارسالهای من موجودند. این ترکمانچای کلاً اشتباه بوده.
اما در مورد سوال شما:
"بر اساس توافقی که با آقای کری کردیم و من الان دارم عرض می کنم بیرون نمی گم. ولی خدمت شما میگم من اشتباه کردم بر اساس یک توافقی که کردیم ما استراتژی خودمان را کنار گذاشتیم و بر مبنای آن توافق آمدیم آن را اعلام کردیم که تبدیل شد به موضع جمهوری اسلامی. من این را می پذیرم من اشتباه کردم عرض کنم به خدمتتان ولی ما اینکار را کردیم، گفتم در طول اجرای برجام هر دفعه ما می گفتیم. اعضای تیم آمریکایی محکم می گفتند این مخالف برجام نیست. می کشاندیم به آقای کری. آقای کری آقای مونیز می گفتند ما روشهایی داریم در کنگره در سنا که مانع می شویم از تصویب در سنا. همانطوری که قانون بوینگ را تصویب نکردند در سنا. تا دوشنبه ای که سه شنبه اش انتخابات ریاست جمهوری بود. در جلسه ای که آقای دکتر صالحی با آقای مونیز داشت آقای دکتر عراقچی هم بود آقای تخت روانچی نبود. تیم آمریکایی هم آقای استیومن بود. آقای مونیز گفت اگر برود سنا ما روشهایی داریم که جلویش را بگیریم. آقای استیومن گفته بود که چون توی مجلس چهارصد به یک تصویب شده بود که یعنی خیلی اکثریت بالایی بود که می دانید که وتوی رئیس جمهور با دو سوم رای نمایندگان می شکند به شرطی که هر دو مجلس دو سوم رای بدهند. گفته بود که اگر حالا ما وتو بکنیم که وتویمان رد بشود چی می شود؟"
بدون شرح
سلام
باید دید که منظور از "مذاکرات بین آقای ظریف و کری" چیست. طبق آنچه ایشان فرموده اند، اگرچه تمدید تحریمها منافاتی با برجام نداشته، اما ایشان قصد داشته اند که این امتیاز را هم فراتر از برجام دریافت کنند. آنجه به عنوان "مذاکره بین آقای ظریف و کری" ازش نام برده شده، مذاکره برای دریافت این امتیاز اضافه بوده نه اصل مذاکرات هسته ای.
نقل قول:یعنی خانم شرمن گفت تمدید ایسا خلاف برجام نیست با شما توافق داشتیم که کنگره را جدا کنیم. استراتژی تغییر کرده؟ دولت موظف باشد ایسا را اجرا نکند. بعد از اینکه تصویب هم بکنند اجراء نمی کنیم. گفتم نه ـ همکاران سختگیری کردند تا رسید به جلسه من و آقای کری توی جلسه من هم اصرار کردم که اگر کنگره ایسا را تصویب کند خلاف برجام است. آقای کری هم گفت من با حرف فلانی موافقم.
خانم شرمن گفت من با این نظر مخالفم آقای کری استدلال کرد. گفت من نظر فلانی را قبول دارم. خانم شرمن گفت خوب رئیس این است که مجبورم ما بپذیریم این شد مبنای اینکه تمدید ایسا (توی متن نیامد) می خواستیم توی متن بیاید توافق کردیم توی متن بیاید ولی آنها استدلال کردند اگر توی متن بیاید کنگره مخالفت می کند. انصافا آقای کری هم تا چهارشنبه به وقت خودشان روی حرف خودشان وایستادند. این توی دوران بعد از برجام بحث می کردیم تذکر می دادیم حال می گم ما چه کردیم. من توی نامه ای که سپتامبر برای خانم موگرینی نوشتم. نوشتم که این کار نباید بشود، به سازمان ملل هم نوشتم قوانین که تمام می شود و تمدیدش نقض برجام است. در صورتی که توی متن برجام نیست ها. این برداشت ماست.
یک کار زشتی که آقای قدوسی انجام داده اند، اتنشار صحبتهای انجام شده در یک جلسه محرمانه است. از اونجا که جلسه محرمانه بوده، آقای ظریف خیلی راحت بیان کرده اند که این خواسته ایران فراتر از برجام بوده. حالا با انتشار این بحثها، دیگه ایران نمی تونه این موضوع رو پیگیری کنه چون طرف مقابل می تونه با استناد به همین صحبتهای مثلاً محرمانه، بگه که خود ایرانی ها هم می دونند خواسته شون قانونی نیست ...
این کار آقای قدوسی بر خلاف مصالح ملیه. اما در عوض در جهت منافع حزبی هست ...
اون چیزی که تحت عنوان "اعتماد به آقای کری" ازش نام برده شده مربوط به این بحثه (که جدای از برجامه). وگرنه اساس برجام بر اعتماد نبوده.
(۶/دی/۹۵ ۲۳:۰۴)سعدی نوشته است: [ -> ]سلام
باید دید که منظور از "مذاکرات بین آقای ظریف و کری" چیست. طبق آنچه ایشان فرموده اند، اگرچه تمدید تحریمها منافاتی با برجام نداشته، اما ایشان قصد داشته اند که این امتیاز را هم فراتر از برجام دریافت کنند. آنجه به عنوان "مذاکره بین آقای ظریف
به نظرم شما نامه آخر ابوموسی اشعری رو در مورد نقض برجام بخونید بد نیست.