تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: حجامت، هدیه شب معراج
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7
به نظرم شما یا دانشجوی یکی از گرایش های طب نو هستید یا در زمینه طب نو کار میکنید یا به طب نو علاقه مندید .
در هر صورت این ویژگی شما هم میتواند مفید باشد و هم مضر !
مفید از این جهت که شما با عمل به یک دیدگاه منطقی میتوانید منشا خیر (بیشتر) برای سلامت انسانها باشید .
و مضر از این جهت که اگر دچار تعصب فکری شوید در دیدگاه فکریتان دچار مشکل خواهید شد .
اگر چه اینجا محل مناسبی برای بررسی مفهوم فلسفی (علم) یا فلسفه ی (علم ) نیست (حداقل شاید سواد من کافی نباشد !)
اما میتوانیم با دانسته های خودمان به برداشت یکسان (و احتمالا) درست از علم برسیم .
متاسفانه مهم ترین عیب طب نو (دیدگاه جز نگر) است که شما آن را به عنوان ویژگی مثبت یاد کردید .
به مثال زیر خوب توجه کنید :
ماشین ها دست ساز بشر هستند (و قطعا هم به پیچیدگی بشر نیستند ) ، همین دست ساز ساده ی بشر را اگر به صورت (کل) نگاه نکنیم به مشکل برخواهیم خورد ! فرض کنید یک کامیون و یک خودروی اسپرت سواری را نزد شخص ببریم تا با دیدگاه (جز نگر) برایشان برنامه تغذیه ای و مراقبتی تجویز کند تا این ماشین ها (عمر مفید و طولانی) داشته باشد ! متخصص (جز نگر) در بررسی ها در می یابد که موتور هر دو خودرو درون سوز و از جنس چدن است ! و دیگر اجزای این دو خودرو نیز یکسانند !!! متخصص برای هر دو خودرو سوخت یکسان ، روغن یکسان و شغل یکسان تجویز میکند !!!! نام تخصص خود را هم (علم ) میگذارد ....
نظر شما در مورد این متخصص چیست؟؟؟
((حیف که این بحث در این تاپیک باز شد ! البته مهم نیست بعد از به نتیجه رسیدن از مدیر بخش خواهش میکنیم بخش های غیر مرتبط را حذف کنند یا تاپیک را به محل مناسب انتقال دهند)
(۱۰/خرداد/۹۵ ۱۶:۲۳)عمار94 نوشته است: [ -> ]به نظرم شما یا دانشجوی یکی از گرایش های طب نو هستید یا در زمینه طب نو کار میکنید یا به طب نو علاقه مندید .
در هر صورت این ویژگی شما هم میتواند مفید باشد و هم مضر !
مفید از این جهت که شما با عمل به یک دیدگاه منطقی میتوانید منشا خیر (بیشتر) برای سلامت انسانها باشید .
و مضر از این جهت که اگر دچار تعصب فکری شوید در دیدگاه فکریتان دچار مشکل خواهید شد .
اگر چه اینجا محل مناسبی برای بررسی مفهوم فلسفی (علم) یا فلسفه ی (علم ) نیست (حداقل شاید سواد من کافی نباشد !)
اما میتوانیم با دانسته های خودمان به برداشت یکسان (و احتمالا) درست از علم برسیم .
متاسفانه مهم ترین عیب طب نو (دیدگاه جز نگر) است که شما آن را به عنوان ویژگی مثبت یاد کردید .
به مثال زیر خوب توجه کنید :
ماشین ها دست ساز بشر هستند (و قطعا هم به پیچیدگی بشر نیستند ) ، همین دست ساز ساده ی بشر را اگر به صورت (کل) نگاه نکنیم به مشکل برخواهیم خورد ! فرض کنید یک کامیون و یک خودروی اسپرت سواری را نزد شخص ببریم تا با دیدگاه (جز نگر) برایشان برنامه تغذیه ای و مراقبتی تجویز کند تا این ماشین ها (عمر مفید و طولانی) داشته باشد ! متخصص (جز نگر) در بررسی ها در می یابد که موتور هر دو خودرو درون سوز و از جنس چدن است ! و دیگر اجزای این دو خودرو نیز یکسانند !!! متخصص برای هر دو خودرو سوخت یکسان ، روغن یکسان و شغل یکسان تجویز میکند !!!! نام تخصص خود را هم (علم ) میگذارد ....
نظر شما در مورد این متخصص چیست؟؟؟
((حیف که این بحث در این تاپیک باز شد ! البته مهم نیست بعد از به نتیجه رسیدن از مدیر بخش خواهش میکنیم بخش های غیر مرتبط را حذف کنند یا تاپیک را به محل مناسب انتقال دهند)
حرفتون غلطه
علم برسی یک پدیده به صورت کلی و در نظر گرفتن تمام عوامل ممکن رو هم شامل میشه، اتفاقا یکی از کاربرد های علم توی زندگی همینه
مثلا میخوان یه شهرک جدید اطراف یک شهر بنا کنن میان اول همچی که میشه از آب و مقاومت خاک و هوا و جهت باد و ورودی به شهر اصلی و.... رو بررسی میکنن سپس محل شهرک رو انتخاب میکنن. در این صورت کار کارشناسی و علمی انجام شده در صورتی که اگه بیان بگن مثلا فلان جا هواش بهتره شهرو اونجا بسازیم، کار علمی نیست...
در پزشکی هم همینه، کلیات ابتدا در نظر گرفته میشه، بعد روی جزیات تحقیق انجام میشه..
نه اینکه فقط به بخش جزئیات توجه بشه، از جزئیات استفاده میشه تا راه حل و درک علمی برا مسائل پیدا بشه...
مثال سلول ها که پست های قبلی زدم.
علم یک پدیده رو به صورت همه جانبه مطالعه و بررسی میکنه...
درسته شاید خیلی چیزا رو ما نفهمیم ولی دلیل بر این نیست که اونا مطالعه نشدن و در نظر گرفته نشدن...
مثال ساده اینه
توی دبیرستان همه فرمول های سرعت رو خوندیم،
ولی در اونها گردش زمین در نظر گرفته نشده، خب اگه یه دانش آموز بگه پس اینا کلی نیس، فقط خود جسم در حال حرکت در نظر گرفته شده،
من بهش میگم تو نمیدونی وگرنه فرمول های کاملتر هم وجود دارن...
و اینم بگم حتی برای کارهای معمولی مهندسی ( به غیر از هوا فضا) معمولا فرمول های عادی کافی هستند و امکانش هست در یه سری چیزها اثرات ناچیز کلی صرف نظر بشه...
(۱۲/خرداد/۹۵ ۱۱:۳۷)JohnShepard نوشته است: [ -> ]مثلا میخوان یه شهرک جدید اطراف یک شهر بنا کنن میان اول همچی که میشه از آب و مقاومت خاک و هوا و جهت باد و ورودی به شهر اصلی و.... رو بررسی میکنن سپس محل شهرک رو انتخاب میکنن.

خوب مشکل اینجاست ! از دیدگاه طب نو همه دارای یک بدن شبیه بهم هستند و برای درمان صرفا میزان دارو را حسب وزن و سن تغییر میدهند ! اما ابدان انسانها هم مانند مثال (سطح زمین) از انواع مختلف با ویژگی های مختلف تشکیل شده است و هر بدن سازوکار نگه داری و درمان مخصوص به خود را دارد
(۱۳/خرداد/۹۵ ۱۹:۰۹)عمار94 نوشته است: [ -> ]خوب مشکل اینجاست ! از دیدگاه طب نو همه دارای یک بدن شبیه بهم هستند و برای درمان صرفا میزان دارو را حسب وزن و سن تغییر میدهند ! اما ابدان انسانها هم مانند مثال (سطح زمین) از انواع مختلف با ویژگی های مختلف تشکیل شده است و هر بدن سازوکار نگه داری و درمان مخصوص به خود را دارد
:|
خب باشه، حرف شما صحیح اصلا، ابدان مختلف با هم فرق دارن Undecided
حالا با حرف خودتونم حتی:
پس نتیجه میگیریم که حجامت هم برای همه خوب نیس
شرابم برا همه بد نیس Huh
و...
(۱۴/خرداد/۹۵ ۱:۱۳)JohnShepard نوشته است: [ -> ]:|
خب باشه، حرف شما صحیح اصلا، ابدان مختلف با هم فرق دارن Undecided
حالا با حرف خودتونم حتی:
پس نتیجه میگیریم که حجامت هم برای همه خوب نیس
شرابم برا همه بد نیس Huh
و...

حرمت شراب معلوم نیست که حتما به خاطر آثار جسمی آن باشد .
در مورد حجامت هم اشتباه نتیجه گیری کردید ، واضح است که تفاوت ابدان به طور مطلق نیست و مثلا هر بدنی نیاز به اکسیژن و آب برای بقا دارد .
(۱۵/خرداد/۹۵ ۰:۱۶)عمار94 نوشته است: [ -> ]حرمت شراب معلوم نیست که حتما به خاطر آثار جسمی آن باشد .
در مورد حجامت هم اشتباه نتیجه گیری کردید ، واضح است که تفاوت ابدان به طور مطلق نیست و مثلا هر بدنی نیاز به اکسیژن و آب برای بقا دارد .
:|
یعنی الان شما رسما میگید که حجامت از چیزهایی مثل غذا و آب که ابدان :-) بدون اون دووم نمیارن؟ :|
عجب!
من که زندم و سالم :-?
در ضمن تفاوت بدن ها به طور مطلق نیست، جواب 2 تا پست پیشتون رو خودتون دادین :-?
(۱۵/خرداد/۹۵ ۲:۰۸)JohnShepard نوشته است: [ -> ]:
من که زندم و سالم :-?

از دیدگاه زیستی زنده بودن یک مفهوم مطلق است و باید قبول کرد که شما زنده هستید .
اما سالم بودن یک مفهوم مطلق نیست و کاملا نسبی است ! زمان ما در کتاب ادبیات پیش دانشگاهی درسی به نام (عینک) ! وجود داشت ، پیش نهاد میکنم حتما این داستان را بخوانید .
(۱۶/خرداد/۹۵ ۸:۳۸)عمار94 نوشته است: [ -> ]از دیدگاه زیستی زنده بودن یک مفهوم مطلق است و باید قبول کرد که شما زنده هستید .
اما سالم بودن یک مفهوم مطلق نیست و کاملا نسبی است ! زمان ما در کتاب ادبیات پیش دانشگاهی درسی به نام (عینک) ! وجود داشت ، پیش نهاد میکنم حتما این داستان را بخوانید .
من از دیدگاه پزشکی میگم من سالم هستم...
غیر از اینکه مقداری تیروئیدم 2 سال پیش مشکل کوچکی داشت، و با دارو برطرف شد، هیچ مشکل دیگری پیدا نکردم
حتی در آزمایش خون که هر سال به طور منظم چک میکنم، مشکل زیاد یا کم بودن چربی و قند و هیچ چیز دیگری ندارم ;-)
و یک بار هم در زندگیم سمت خرافات خطرناکی مثل حجامت که حتی در ایران هم زمانی تا مرز ممنوعیت رفت نرفتم...
( میدونیم چرا ممنوع نشد دیگه ;-) )
دکتر محمدنقی نوربالا متاسفانه برای مخالفت با حجامت به جفنگ افتادند.
حجامت در بدترین حالت یک روش بی فایده است، اما اینکه اینکه برخی می گن این روش مضر هست به شدت خنده دار و احمقانه است.
ایشون گفتن خطر بروز سکته و تشدید کم خونی و ... . آیا به شیوه ی استدلال خود ایشون ما نباید از ایشون بپرسیم از حرف رو از کجا آوردن؟؟ چه دلیل علمی برای این مساله دارند؟
در ضمن حجامت آدابی داره و اطبا هر کسی رو حجامت نمی کنند.

در ضمن ایشون افاضه کردن در قدیم به علت نبود امکانات بهداشتی (!) مردم برای خون دهی زالو اندازی و حجامت می کردند. اینکه چه ربطی به امکانات بهداشتی داره به کنار. ایشون حتی نمی دونن زالو درمانی الان هم تو طب مدرن هم استفاده می شه.
متاسفانه جریان بدی ضد طب سنتی به راه افتاده مخصوصا تو نهاد های دولتی و این یکمی بو داره.
در ضمن، تحقیقات بر روی هر چیزی باید با تئوری خودش انجام بشه. هر فرضیه ای بخواد از لحاظ علمی ثابت بشه اول باید مطالعه ی آماری انجام بگیره. و تحت تئوری خودش انجام بشه. و باید متغیر های کنترلی درش لحاظ بشه.
اگر با اثبات آماری و آمار استناطی آشنا باشید می دونید که اضافه و حذف کردن متغیر هایی که باید کنترل بشن می تونه یک فرضیه رو اثبات و یا رد کنه و یا خلاف اون رو ثابت کنه.
حجامت هم باید تو چارچوب طب مزاجی بررسی بشه.
خب تو طب سنتی، ما بیش از 100 نوع حجامت داریم که برای امزجه ی مختلف متفاوته.
یعنی اگر بخوایم اثر حجامت رو بدون در نظر گرفتن مزاج شخص بررسی کنیم ابدا به نتیجه نمی رسیم. بطور مثال حجامت برای بلغمی مزاج ها (مزاج سرد و تر) عمدتا از نظر طب سنتی ممنوعه و اثر مثبت نداره. حالا اگر اثر مزاج رو کنترل نکنیم هیچ اثر مثبت معنا داری تو تحقیقاتمون مشاهده نخواهد شد. از این متغیر هایی که باید کنترل بشه فراوان هست.
پس اگر تو فلان دانشگاه امریکایی تحقیقاتی در مورد حجامت کردن عموما نباید دلیلی برای اثبات فایده ی حجامت پیدا کنند و اگر پیدا کنند شانسی بوده. (که البته مطالعاتی به نفع حجامت وجود داره)
تو ایران هم مراکز آکادمیک قوی ای وجود نداره و معمولا پی اثبات این مقوله از راه مقاله علمی پژوهشی معتبر نیستند.
همین که شخصی مثل من حجامت و فصد و زالو اندازی رو تجربه می کنه و اثر مثبت می بینه هم برای من هم برای اون طبیب کافیه. من وقتی عقلم رو دست ژورنال های علمی می دم که احساس کنم حجامت ممکنه ضرری برای من داشته باشه وگرنه منتظر نمی مونم یکی بیاد اثبات کنه.
اگر فایده نکرد، ضرری نکردم، راهم رو کج می کنم می رم سراغ اطبای بگیر شبه مدرن.
(۱۶/خرداد/۹۵ ۱۳:۳۰)JohnShepard نوشته است: [ -> ]من از دیدگاه پزشکی میگم من سالم هستم...
غیر از اینکه مقداری تیروئیدم 2 سال پیش مشکل کوچکی داشت، و با دارو برطرف شد، هیچ مشکل دیگری پیدا نکردم
حتی در آزمایش خون که هر سال به طور منظم چک میکنم، مشکل زیاد یا کم بودن چربی و قند و هیچ چیز دیگری ندارم ;-)
و یک بار هم در زندگیم سمت خرافات خطرناکی مثل حجامت که حتی در ایران هم زمانی تا مرز ممنوعیت رفت نرفتم...
( میدونیم چرا ممنوع نشد دیگه ;-) )

خوب ما هنوز به این نتیجه نرسیدیم که پزشکی نو علم کامل است (یا علم تر است !)
و شما به نتایج آزمایشات آن استناد میکنید .
آیا پذیرش یک مسئله و رد هر مسئله دیگر بدون امتحان (با توجه به اینکه مسئله ی اولی اصرار بر استقرا دارد) عجیب نیست !
برای تست بیمار بودنتان هم بعد از خواندن این پست بروید و از اب لوله کشی منزل یک لیوان اب بخورید اگر بوی گند آب حالتان را به هم نزد بدنتان مسموم است (مثل فرد سیگاری که بعد از مدتی دیگر طعم توتون را هم حس نمیکند)
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7
آدرس های مرجع