تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: نابودی حیا در کافی شاپ‌های دنج
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7
به نام خدا

در ارتباط با این که تا تقاضا وجود نداشته باشه عرضه هم وجود نداره که جای هیچ حرف و حدیثی نیست و مثال های زیادی رو میشه در این ارتباط زد!

اما بنده می خوام خیلی کلی بگم که چرا دوستان فعال در زمینه ی فرهنگی ( البته نه در این سایت، بلکه در سطح کلان مملکت! ) تقریبا میشه گفت که هیچ موفقیتی رو بعد از سال های اول انقلاب به دست نیاوردن!

نقل به مضمون از مقام معظم رهبری در اواخر دهه ی هفتاد :

" اگر در ارتباط با تولید نرم افزار اقدامی جدی صورت نگیرد، باید منتظر قتلگاه انقلاب بود . . ."

از عمق این جمله میشه دو نکته رو فهمید :

1. اهمیت تولید نرم افزار

2. عدم وجود تولیدات ساختاریافته

پس دیگه جای شکی باقی نیست که عزیزان فعال در زمینه ی فرهنگی هیچ کار خاصی رو به غیر از سال های انقلاب و چند نفر محدود ( که در ادامه به اون ها اشاره می کنم! ) هیچ کار خاصی رو در این زمینه انجام ندادند.

و دقت کنید که این در حالیه که این عزیزان هم اکنون امکانات بسیار زیادی رو در موسسات و نهادهای مختلف در اختیار دارن و اصلا با روزهای اول انقلاب و قبل از انقلاب قابل مقایسه نیست!

پس این سوال به وجود میاد که گیر کار کجاست؟؟ چرا هیچ پیشرفت قابل توجهی در تولید نرم افزار در سطح کلان صورت نگرفته؟؟

بهتره کمی به عقب تر بریم و زندگی بزرگترین ایدئولوژیک تاریخ انقلاب رو مورد بررسی قرار بدیم تا به عمق فاجعه پی ببریم :

استاد شهید مطهری

البته همه ی شما عزیزان این بزرگ رو بهتر از حقیر می شناسید و آثارشون رو مطالعه کردید که بنده قصد تکرار اون موارد رو ندارم. فقط می خوام روی فرازی از زندگی این بزرگوار زوم کنم تا بهتر بتونیم جلو بریم.

مطهری در سال 1344 با وجود مخالفت های زیادی که اطرافیان و علمای نزدیکش داشتند وارد دانشگاه تهران میشه و توی اون جو ( برای درک بهتر ماجرا می تونید فقط یه سرچ ساده بکنید و عکس هایی از وضعیت دانشجویان دانشگاه تهران ببینید . . . ! ) شروع به تولید اندیشه و مبارزه با فرهنگ غربی و ایدئولوژی های اشخاصی مثل مارکس و هگل و سایرین می کنند. حالا فرض کنید که فضای بسته ی قبل از انقلاب هم چقدر از بالا خفقان حکومتی برای این بزرگوار به وجود آورده بود و از طرفی هم هیچ بودجه ای اساسا برای کار فرهنگی وجود نداشته! و ایشون باید از جیب خودشون پول پرداخت می کردن تا مثلا چند تا بروشور به دست یه سری جوون برسه! با همه ی این اوصاف سوال مهم اینجاست که چطور هنگامی که این عزیز مطلب جدیدی عرضه می کردن یک موج فرهنگی و یک شور عظیم حتی در بچه های غیر مذهبی به وجود می آید؟

جواب این سوال بسیار واضح است : پاسخ به درد روز جامعه با استفاده از حرف های نو!

تنها و تنها علت داشتن برش در حرف های ایشون همین نو بودن و جدید بودن حرف هایشان است و از طرفی در دشمن شناسی نقد های منصفانه و بر پایه استدلال ارائه می کردن!

حالا اجازه بدید برگردیم به زمان فعلی:

با وجود این همه بودجه و این همه امکانات نهاد ها و تشکل های فرهنگی ما سال هاست که دارن درجا می زنن و هنوز هم از حرف های شهید مطهری و امثالهم استفاده می کنند! سالیانه صد ها کتاب تولید میشه! هزاران مطلب در تلویزیون، رادیو، اینترنت و مجلات نوشته میشه! اما ذره ای تغییر در وضعیت فرهنگی جامعه به وجود نمیاد!!!؟؟؟؟
این فقط و فقط به خاطر تکرار مکررات و کپی پیست های قدیمی و از مد افتاده است که شور فرهنگی و حرکت انقلابی در بین مردم به وجود نمیاره!!!!

حالا برخی هم اینجا تقصیر را به گردن دشمن میاندازند!! دوستان من دشمن همیشه وجود داشته! اصلا در زمان شهید مطهری که دشمن قوی تر و پرنفوذتر بود!؟ پس چرا آن همه موج فرهنگی ایجاد میشد و از دل حسینیه ی ارشاد بیرون میومد؟؟

مشکل عمده از آن خود ماست که هنوز روش درست را نفهمیده ایم و کار فرهنگی بلد نیستیم . . .

دوستان من خواهشا و التماسا حرف رهبر انقلاب رو جدی بگیرید و به فکر تولید اندیشه و نرم افزار باشید! نه به فکر کپی پیست های مستقیم و بدون انطباق با شرایط روز جامعه از هزاران و صدها هزاران سال پیش!!!!!؟؟؟؟

پس جواب سوال شما فقط یه چیز است :

عدم تولید نرم افزار های اسلامی منطبق با شرایط روز جامعه و پاسخگویی به نیاز های مردم!

امیدوارم که به خود بیاییم و راه درست و منش درست را در این شرایط حساس انقلاب بیاموزیم!

واسلام
دارم درست میبینم؟؟آقا رضا جکمن دارن از جوونا حمایت میکننو میگن اول باید کارای ریشه ای کرد؟؟؟.همین چندروز پیش بودتوی یک تاپیکی من گفتم که نباید جوونارو بکوبیم ودر مرتبه اول اونارو فاسد ومنحرف بنامیم.و آقا رضا حسابی از ما شاکی شدند.(آقا رضا به دل نگیریا شوخی کردم.ولی حس میکنم از چند روز پیش تا حالا عقایدتون یه مقدار تغیر کرده)
خب به نظرتون با این وضعی که در جمعه هست راهکاری هم باقی میمونه؟
وقتی یه بچه مسجدی در پارک های تهران کشف حجاب میبینه و سرشو میندازه پایین و میره دیگه از جوونای دیگه چه انتظاری دارین؟تهاجم فرهنگی زیاد شده؟قبول اما همش به خاطر این نیست تقصیر خودمونم هست
انقدر داخل همین فروم داره به توطئه هایی که بر ضد اسلام در خارج از ایران چه توسط فیلم و چه بازی و... میشه توجه داریم کسی نیست که همین اندازه در مورد رفتار جوونای داخل ایران صحبت کنه
وقتی امر به معروف و نهی از منکر دیگه تو جامعه معنی نداره میخواین شئونات اسلامی رئایت بشه؟وقتی یه بچه بسیجی تو خیابون رد میشه و یه دختر با حجاب نامناسبو میبینه از ترس فحش خوردن سرشو میندازه پایین و میره میخواین وضع هر روز بهتر شه؟ اصلا بچه مسجدی که هیچ همون پیرمردمومنشم جرات حرف زدن نداره
چرا همش داریم تقصیرا رو به گردن جوونا و کسایی که دارن برای سرنگون کردن دین اسلام نقشه میکشن میندازیم قبول کنین خودمون انقدر بیکار نشستیم که وضع به این جا کشید اگر از همون اول با دیدن این چیزا تو جامعه یه چیزی میگفتیم الان وضع اینجوری نبود
دوستان عزیز وقتی درصد بیشتر جمعیت کشور جوان باشند و دولت، خانواده ها و آموزش و پرورش بدون در نظر گرفتن برنامه ای سالم برای این جمعیت پر از انرژی و خلاق که بتونند به صورت ورزش ، مطالعه ، شناخت ارزش ها و ... این پتانسیل را آزاد کنند کافی شاپ که جای خود دارد متاسفم بگم که کل مجموعه ها یی که جوانها در آن رفت و آمد دارند دچار کمبود های شدید جسمی ، روحی و ذهنی است و صد حیف که کشورهای غربی با تبلیغات مردم خودشون رو قانع می کنن تا بتونن مردم دیگر کشورها رو بکوبند و ما هنوز نتونستیم به جوون ها بفهمونیم که رفتار درست تو جامعه چی هست ... کافی شاپ ، پارک یا سینما جاهای تفریحی هستند بدبختی اینجاست که تربیت نشدیم و نمی خوایم بشیم ...
با سلام خدمت دوستان عزیز.من انقدر در مورد این جور مباحث نظر دادم که دیگه خسته شدم ولی اشکال نداره بازم مینویسم.
باید اول ببینیم که چرا جوون میره کافی شاپ.(البته کافی شاپ رفتن مشکلی نداره ولی این جور کافی شاپ رفتن مشکل داره.)
جوون میره کافی شاپ تا از اجتماعیکه دوستش نداره فرار کنه.جوون میره کافیشاپ تا باکسی که فکر میکنه دوستش داره قرار بزاره.چرا قرار میزاره؟؟چون ضعف عاطفی داره.چرا ضعف عاطفی داره؟؟؟چون خانواده ضعف داره.چرا خانواده ضعف داره؟؟؟چون خود پدر ومادرم از همین سیستم غلط رشد کردن.چون تهاجم فرهنگی زیاده ودر مقابل تهاجم فرهنگی به دفاع فرهنگی احتیاج داریم.یعنی چی؟؟یعنی اینکه صدا وسیما با تولید برنامه های پر محتوا والبته جذاب برای جوانان اهداف اسلامی خودش رو جلو ببره وبا اون جذابیت عقلانی بتونه مهر اسلام رو تو دل اون فرد بنشونه.اینو توجه کنید همه نمیدونن که اسلام به ذات خود ندارد عیبی هر عیبی است از مسلمانی ماست.خیلیا با یک تبلیغ ساده ی شبکه های ماهواره ای بر ضد اسلام فریب میخورند وایمانشونو میبازن.همون جوونی که توی کافیشاپ اون کار غیر اخلاقیرو انجام میده یه زمانی هیچ کدوم از این عادتارو نداشته.چرا ما نتونستیم با این همه ادعا اون جوونیرو که میتونست یک چشمه جوشان علم وانگیزه باشه وبه اسلام ووطنش خدمت کنه به طرف اسلام بکشونیم.مگه مطهریها ورجاییها و شریعتیها چه کسانی بودند؟؟اونا هم یه روزی عین همه ما بودند.هیچ تز وتفکری نداشتند.اندیشه وتفکر یک چیزیه که به مرور در انسان شکل میگیره.حالا ما خوش شانس بودیم که این افرادیکه ذکر کردم خدا به طرف خودش هدایتشون کرد وشدند یک وزنه برای دین وانقلاب ما.ولی باید بدونیم که همیشه این استعدادا همینجوری تو دامن دین واسلام قرار نمیگیرن.
جناب انتی گادز

کمی اگر در ارسال های حقیر تامل میکردید متوجه میشدید من هم مسولین رو به تیغ نقد میکشم و هم جوون ها رو . اصلا هم برام مهم نیست که طرف بازیگر باشه یا مسول !!! یا اینکه من حق ندارم چون فلانی عقایدش اینه چیزی بهش بگم !

میگن : نگاه نکن ببین طرفت کیه ببین چی میگه !!!

توی این چارچوب هم هر کسی چه جوون معمولی چه پدر و مادر چه مسول از حد خودش خارج بشه من بهش تذکر میدم . به کسی حق ترویج باطل نمیدم و از هیچ احدی حمایت نمیکنم .
معیار دین خداست هر کسی خارج بشه باید گندی که بالا اورده رو پر رنگ کرد که بقیه نرن سمتش ...احترام به عقاید و این قبیل حرفها هم برام ارزشی نداره .

یا علی
(۱/آبان/۹۰ ۱:۳۴)Reza_Jackman نوشته است: [ -> ]جناب انتی گادز

کمی اگر در ارسال های حقیر تامل میکردید متوجه میشدید من هم مسولین رو به تیغ نقد میکشم و هم جوون ها رو . اصلا هم برام مهم نیست که طرف بازیگر باشه یا مسول !!! یا اینکه من حق ندارم چون فلانی عقایدش اینه چیزی بهش بگم !

میگن : نگاه نکن ببین طرفت کیه ببین چی میگه !!!

توی این چارچوب هم هر کسی چه جوون معمولی چه پدر و مادر چه مسول از حد خودش خارج بشه من بهش تذکر میدم . به کسی حق ترویج باطل نمیدم و از هیچ احدی حمایت نمیکنم .
معیار دین خداست هر کسی خارج بشه باید گندی که بالا اورده رو پر رنگ کرد که بقیه نرن سمتش ...احترام به عقاید و این قبیل حرفها هم برام ارزشی نداره .

یا علی
با سلام خدمت آقا رضای گل.به جز خط آخر نظرتون بقیه صحبتاتونو کاملا قبول دارم.
به نظر من که همه مشکل بند اول حرف های دستمون reza-jackman هستش.

مشکل اصلی اینه که یا ما به خونواده ها ثابت نکردیم بزرگ شدیم ، یا اونا نمیخوان قبول کنن که بزرگ شدیم. والا.

از یه طرف یکی از دوستان گفته بود مردم به شدت مصرف گرا شدن. اون حرف هم خیلی منطقی بود. جوونایی که قبلا با یه اتاق 12 متری و 4 / 5 تا ظرف و بشقاب و یه مقدار لباس زندگی خودشون رو شروع میکردن ، که میشن همون پدر مادرای ما ، دیگه مثل زمان خودشون فکر نمیکنن. اما الان . . . نگم بهتره . . .

خلاصه خدا لعنت کنه اون کسی که باعث میشه جوون به گناه کشید بشه.

حرف های بالا در مورد این تایپک نبود .
[/b]
این که میگید بی حیایی . از این چیزا ، چیز کاملا طبیعی شده توی جامعه.

دیشب یه ماشین امنیت اخلاقی توی خیابون دیدم ، فکر کنم یکیو گرفته بودن. این فرهنگ سازیه؟Sad

ای خاک تو سر اون مسئولی که به این میگه فرهنگ سازی. این امر به معروفه ؟؟؟؟؟؟؟؟

اینا هنوز مراحل امر به معروف رو نمیدونن ، میخوان بیان امر و نهی کنن؟؟HuhHuh

حالا بگو نهایت بد حجابی بوده ، اصلا بی حجاب بوده . باید بگیریش جلو مردم بندازیش تو ماشین؟؟

یه مدت بود به دخترای چادری گل میدادن که افرین ، حجابت خوبه ، ولی به دلم موند که یه بار به اینایی که ما بهشون میگیم بد حجاب ، گل بدن و باهاشون حرف بزنن.

اینطوری تاثیر داره یا بندازی طرف رو تو ماشین؟

منو اگه اینطوری بندازن توی ماشین ، خدا شاهده اگه دختر بودم ، دیگه هیچ وقت سعی نمیکردم پوشیده باشم.

در اخر باز بگم که خدا باعث و بانیش رو لعنت کنه.
من چند وقت پیش داشتم با کسی که فلسفه خونده بود بحث میکردم(همتونم میشناسیدش!)
ایشون میگفت باید یه افراطی بشه تا همه سره عقل بیان!!!!!یعنی با این اتفاقات موافق بودن!
ولی من میگم آدم زمانی میتونه یه جامعه رو بشناسه که یه ذره ازش دور بشه!
من احساس میکنم دیگه ما جمهوری اسلامی نیست
و بعضی رذیلتها ارزشمون شده!
من با فرهنگسازی وبنیان سازی موافقم!
این همه بگو مگو سراینه که نمیتویم خودمونو کنترل کنیم . بعد میگیم فلانی مقصره فلان مسئول و میکشیم وسط خاک میریزیم تو سرش ! به همین سادگی . البته منکر سیاستهای غلط امانتداران مردم ! نمیشم . ولی کل حرفم اینه جامعه از تک تک ما ها شکل میگیره ما که نباید شکل جامعه رو به خومون بگیریم !!! ما که نمیتونیم مسئولیت کار ها و رفتار های خودمونو بپذیریم چطور انتظار داریم یکی دیگه گوش به زنگ رفع این بی عفتی ها باشه . همه چیز از ایمان نشئت میگیره و ایمان از خانواده ! اگه امروز یه پسر و دختر به راحتی تن به هر کاری میدن برو وضعیت خونشو نگاه کن. و تربیت چیزی جز مادر یک خانواده نیست . همین دختر های امروزی میخان مادر فردا باشن دیگه . خوب خودت حساب کار رو بکن . البته دور از جون تمام دختر های باشرافتی که کم هم نیستن .حالا شما آقا پسر اگه بدونی که با هر دستی بدی با همون دست پس میگیری بازم راه می افتی دنبال دختر مردم ببریش کافی شاب به بهانه واهی الان موقعیت ازدواج ندارم! دروغ بزرگ پسرها( قابل توجه دختر خانم ها ) . من ازپدرم عموها ودایی ها م یاد گرفتم این حرف یک دروغ بزرگه ! هیچ نشدی برای انسان وجود نداره . نمیخام بگم که راه حل رفع این بی عفتی ها ازدواجه که نیست چه بسا افراد از خدا بی خبری هم هستن که با وجود ازدواج کردن بازهم به بی عفتی هاشون ادامه میدن . بزرگی میگفت انسان اگر بخواهد کاری را بکند راه انجام آن را پیدا می کند وگرنه بهانه ای را . ما در دین شریف اسلام برای هر ریز و درشتی نمونه داریم . الگوی عملی داریم دیگه کی میتونه بگه گمراه شدم گول خوردم و ازاین حرفهای صد من یه غاز ... به دینمون رجوع کنیم مشکلومون حل میشه .به قول امام عزیز اسلام از لحظه تولد تا وقتی سنگ لحد را روی آدم میگذارن حکم داره . دیگه چی میخوایم؟!!! یه دعا میکنم همه عزیزان آمین بگن ...
خدایا به جوانهای ما بصیرت عنایت بفرما . آمین
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7
آدرس های مرجع