|
شیطان از فرشتگان یا منافقان؟؟
|
|
۱۵:۵۷, ۱/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام دوستان
مدتی هستش که این سوال واقعا فکرمو مشغول کرده که ذات اصلی شیطان از چیه ! آیا از فرشتها بود ؟ از جنیان بود ؟ از .... . کسی میتونه کمک کنه ، چون یکسری ایات رو وقتی کنار هم میزارم میبینم که نه از جنیا بود ونه از فرشتگان. مثلا در سوره بقره آیه 34 که خدا میفرمید همه سجده کردن بجز ابلیس. در حالی که دستور برای فرشتها بود برای سجده نه برای بقیه موجودات ،« و اذ قلنا للملائکه اسجدوا لآدم فسجدوا الا ابليس »بقرة / 34 درحالی که در ادامه خداوند میفرماید « کان من الکافرين »بقرة / 34 که اینجا مخالف با فرشته بودن میشه چون تا جایی که من یاد دارم فرشته ها تغییر مرتبه ندارن و در رتبه و مقام خودشون میمونن. اگه بگیم از منافقان بود پس دستگاه خدا هم نفاق وجود داره. خداوند از آدم نخست مجسمه اش را ساخت و چهل سال به همان حال باقى گذاشت. چون ابلیس لعین از او مى گذشت به آن مجسمه می گفت: «خدا تو را براى امرى درست کرده است». آن گاه عالم آل محمد (علیه السلام) فرمودند: «ابلیس با خود گفت اگر خدا مرا به سجده بر این موجود امر کند هرگز زیر بار نمى روم». تا آنجا که عالم فرمود: «آن گاه خداوند به ملائکه فرمود: «براى آدم سجده کنید». ملائکه سجده کردند و ابلیس آنچه را در دل پنهان کرده بود بیرون انداخت و حسد درونى خود را اظهار کرد و از سجده براى آدم امتناع ورزید. ترجمه المیزان، ج1، ص: 191 و 192 [b]توضیح : این روایت را تفسیر قمى (ج 1 ص 41 س 10) روایت کرده است. از دوستان هم درخواست دارم که اطلاعی ، مدرکی دارن بیان کنن تا این موضوع روشن بشه. چون اگه بگیم از منافقان بود ، بعد باید بگیم از کی منافق شد. سر فرصت اونم توضیح میدیم اما مهم این هستش که دات شیطان چیبود؟ |
|||
|
|
۱۸:۲۴, ۱/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
وَإِذْ قُلْنَا لِلْمَلَائِكَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلَّا إِبْلِيسَ كَانَ مِنَ الْجِنِّ فَفَسَقَ عَنْ أَمْرِ رَبِّهِ أَفَتَتَّخِذُونَهُ وَذُرِّيَّتَهُ أَوْلِيَاء مِن دُونِي وَهُمْ لَكُمْ عَدُوٌّ بِئْسَ لِلظَّالِمِينَ بَدَلًا ﴿۵۰﴾
و [ياد كن] هنگامى را كه به فرشتگان گفتيم آدم را سجده كنيد پس [همه] جز ابليس سجده كردند كه از [گروه] جن بود و از فرمان پروردگارش سرپيچيد آيا [با اين حال] او و نسلش را به جاى من دوستان خود مىگيريد و حال آنكه آنها دشمن شمايند و چه بد جانشينانى براى ستمگرانند (۵۰) سوره مبارکه کهف |
|||
|
|
۱۸:۳۲, ۱/شهریور/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱/شهریور/۹۱ ۱۸:۴۴ توسط أین المنتظر.)
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
1-
« وَإِذْ قُلْنَا لِلْمَلَائِكَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلَّا إِبْلِيسَ كَانَ مِنَ الْجِنِّ فَفَسَقَ عَنْ أَمْرِ رَبِّهِ أَفَتَتَّخِذُونَهُ وَذُرِّيَّتَهُ أَوْلِيَاء مِن دُونِي وَهُمْ لَكُمْ عَدُوٌّ بِئْسَ لِلظَّالِمِينَ بَدَلًا » (کهف/50) « (بیاد آرید) زمانی را که به فرشتگان گفتیم: برای آدم سجده کنید. آنها همگی سجده کردند جز ابلیس – که از جن بود – و از فرمان پروردگارش بیرون شد آیا ( با این حال) او و فرزندانش را به جای من اولیاء خود انتخاب می کنید ، در حالیکه آنها دشمن شما هستند ( فرمانبرداری از شیطان و فرزندانش به جای اطاعت خدا ) چه جایگزینی بدی است برای ستمکاران. » ------------------------------------------------------------------------------------
2-شیطان فرشته نبوده ولی از آنجا که در صف آنها بوده و آنقدر پرستش خداوند را کرده که به تمام فرشتگان مقرّب خدا تکیه زده بود، مشمول خطاب آنها در مسأله سجده بر آدم شد . امام صادق علیه السلام می فرماید : ابلیس از جن بود ولی همراه فرشتگان بود آنچنان که آنان فکر می کردند از جنس آنان است. (تفسیر نمونه ج 12/ ص 467) |
|||
|
|
۱۸:۳۵, ۱/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
دوستان ایه 50 کهف میگه جن بود ، درست اما چرا خدا تو آیه «و اذ قلنا للملائکه اسجدوا لآدم فسجدوا الا ابليس ... » پس دیگه ملایک مخاطب بود و شیطان وظیفه ای نداشت . و میدونین که اگه وظیفه نداشت چرا خدا اونو ترد کرد؟
حالا چطور میشه این مسئله رو جمع کرد؟ حالا اگه جن یاشه میشه اون ارتقای درجه پیدا کرد و همردیف انها شد . این هم که میشه نوعی به نوع دیگه تغییر بکنه؟ چون با توجه به 50 کهف جن هست و در 34 بقره همردیف ملائک ، موظف به سجده بر انسان ( چون دستور به ملائک بود ) میدونم پیچیده میشه اما همینش منو گیر داده که چطوری این مسائل رو حل کنم. مرسی از فاطمه خانم معاون تالار .[align=CENTER]دیگر دوستان کمک نمیکنن؟ |
|||
|
|
۱۸:۵۸, ۱/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
(۱/شهریور/۹۱ ۱۸:۳۵)mahdy30na نوشته است: دوستان ایه 50 کهف میگه جن بود ، درست اما چرا خدا تو آیه «و اذ قلنا للملائکه اسجدوا لآدم فسجدوا الا ابليس ... » پس دیگه ملایک مخاطب بود و شیطان وظیفه ای نداشت . شیطان فرشته نبوده ولی از آنجا که در صف آنها بوده و آنقدر پرستش خداوند را کرده که به تمام فرشتگان مقرّب خدا تکیه زده بود، مشمول خطاب آنها در مسأله سجده بر آدم شد . امام صادق علیه السلام می فرماید : ابلیس از جن بود ولی همراه فرشتگان بود آنچنان که آنان فکر می کردند از جنس آنان است. (تفسیر نمونه ج 12/ ص 467) (۱/شهریور/۹۱ ۱۸:۳۵)mahdy30na نوشته است: حالا اگه جن یاشه میشه اون ارتقای درجه پیدا کرد و همردیف انها شد . این هم که میشه نوعی به نوع دیگه تغییر بکنه؟ ارتقای درجه پیدا کردن و همردیف فرشتگان شدن، جنس ابلیش رو که از جن بود و جن از آتش تغییر نداد. فقط همردیف اونها و مقرّب خداوند شد. |
|||
|
|
۱۹:۰۰, ۱/شهریور/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱/شهریور/۹۱ ۱۹:۰۲ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
خوب این که مشکلی نیست .
اتفاقا چون ایه میفرماید الا ابلیس . معلوم میشه ابلیس جنس متفاوتی داشته . و خداوند به همه ساکنان عرش فرموده بود اسجدو . همه سجده کردند بجز ابلیس که از جن بود . اصلا تناقضی نداره!و ممکنه حتی بجز ابلیس از جن باز هم اونجا بوده باشد. حتی ممکنه از انسان هم کسی اونجا باشد . مثلا مقام اهل بیت و ۱۴ معصوم بسیار بالاتر از فرشتگان مقرب الهی است و خداوند در قران میفرماید برای بعضی بهشت رو نمیدیم بلکه مقام قرب خودمون رو میدیم ... و فرشته مختار نیست که سرپیچی کنه . انسان و جن مختار هستند در موجودات عاقل . نفاق هم به این دلیل بوده که در ظاهر میگفته من فرمانبردار هستم ولی در وقت امتحان اطاعت نکرد امر خدا را و غرور و خودیتش مانع اطاعت امر و توحید و اعتقاد به خدا شد . |
|||
|
|
۱۹:۰۷, ۱/شهریور/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱/شهریور/۹۱ ۱۹:۰۹ توسط أین المنتظر.)
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
نه وحید جان.
ایشون سؤالش اینه که اگه ابلیس جزو فرشته ها نبود، پس اصلا مورد خطاب هم قرار نگرفت که بخواد آزمایش بشه یا نه. و اگه مورد خطاب قرار نگرفت پس چطور توبیخ شد؟؟؟ که پاسخ رو دادم. پاسخ اینه که ابلیس هم مورد خطاب قرار گرفت. و بخاطر این نافرمانی از امر خداوند، ابلیس بودنش بعد از هزاران سال آشکار شد. |
|||
|
|
۲۱:۰۸, ۱/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
من همیشه فکر میکردم همه چه فرشته چه غیر فرشته باید به انسان سجده میکردن
![]() من همیشه خیلی خودمو تحویل میگیرم
|
|||
|
۲۱:۰۸, ۱/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
شیطان و ابلیس اگر چه از جنس ملائکه نبود ولی به لحاظ مقامات در مرتبه مشترکی با آنان قرار داشت. حضرت امیر در خطبه 192 نهج البلاغه در این مورد می فرماید:
و کان قد عبدالله ستة آلاف سنة، لایدری امن سنی الدنیا ام سنی الآخرة. شیطان شش هزار سال خداوند را عبادت کرد آن هم معلوم نیست از سالهای دنیا (365 روز) یا سالهای آخرت ( که هر روز آن برابر با پنجاه هزار سال دنیاست). خوب شیطان به واسطه این عبادات طولانی به مقامات عالی معنوی ترقی یافته بود که حتما جزء فرشتگان محسوب شده و احکام او با فرشتگان برابر شده بود. اما بعد از سرپیچی از فرمان خداوند رانده شد. بعضی از دانشمندان از آیه 12 سوره اعراف (قال ما منعک الا تسجد اذ امرتک قال انا خیر منه خلقتنی من نار و خلقته من طین، فرمود: چون تو را به سجده امر کردم چه چیزی تو را بازداشت از اینکه سجده کنی؟ گفت: من از او بهترم مرا از آتش آفریدی و او را از گِل آفریدی- ترجمه فولادوند) استنباط کرده اند که خداوند به شیطان یک دستور جداگانه ای برای سجده داده است اگر چه آن را به تفصیل بیان نکرده اند چون در این آیه به شیطان یادآوری می شود که چرا وقتی تو را فرمان دادم و امر به سجده کردم نپذیرفتی؟ (امرتک) معلوم می شود شیطان را نیز جداگانه امر فرموده است ولی قرآن در مقام حکایت، امر به ملائکه و شیطان را یکجا آورده است، و اگر یک دستور جداگانه به ابلیس داده نمی شد ابلیس در جواب می توانست بگوید بار خدایا تو به من امر نکردی بلکه امر تو خطاب به ملائکه بود و خودت می دانی که من از ملائکه نیستم بلکه از اجنه می باشم ولی شیطان این استدلال را نکرد و آنچیزی را گفت که در آیه 12 سوره اعراف آمده است و این تاییدی است که خداوند جدای ازفرشتگان شیطان را هم مامور به سجده کرده است (1). 1- اندیشه جاوید، آیت الله سبحانی، ج 2، مسئله 128 |
|||
|
|
۱:۰۵, ۲/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
|
|