|
اگه مقداری از خرج سالیانه شما اضافه می ماند خمس می دادید یا خیر ؟
|
|
۲۰:۱۲, ۱۴/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
![]() اگه مقداری از خرج سالیانه شما اضافه می ماند خمس می دادید یا خیر ؟ چند روز پیش داشتم کتاب آداب الطلاب رو می خوندم به مطلبی بر خوردم درباره خمس که آقای مجتهدی تهرانی از زبان خودشون این موضوع رو برای طلبه های مدرسشون بیان کردند با خودم گفتم که این مطلب رو از کتاب تایپ کنم و در این جا قرار بدهم تو تالار هم یک سرچی زدم چیزی تاپیکی درباره این فریضه واجب الهی پیدا نکردم متاسفانه بعضی از ما ها (البته بیشتر این رو به خودم می گم) به مسایل مستحب بیشتر از واجب می پردازیم که این اصلا مورد پسند دین مبین اسلام نیست راستی حتما تو نظر سنجی شرکت کنید ببینیم چند نفر تا حالا خمس دادن البته بیشتر ما ها تو این تالار جوان هستیم و معمولا هشتمون گرو نهمونه ولی انصافا اگه پول داشتیم و پس انداز می کریدم خمس می دادیم یا نه هر مقداری از خرج سالانه که اضافه بیاید یک پنجم یا 20 درصد آن را بابت خمس باید پرداخت کرد قدیم خیلی مردم در این ضمینه ها دقت داشتند مدتی در خانه آیت الله لنگرودی در تهران ساکن بودم و ایشان به شهرستان رفته بودند , روزی نامه ای از ایشان خطاب به من به دستم رسید به این مضمون که سال خمسی من رسیده است و خمس را حساب کرده ام ولی مقداری ذغال در راه پله پشت بام است بشمار که چند عدد است تا خمسش را بدهم . ولی الان چه کسی فکر خمس دادن است تازه بعضی افراد هستند که دیگران را هم نهی می کنند که شما وضع مالیت ضعیف است و پول نداری چرا خمس می دهی . شخصی به من گفت پدر زنم گفت برو پولهایت را سریع فرش بخر و زیر پا بنداز که خمس به آنها تعلق نگیرد ولی من به حرفش گوش ندادم و خمس دادم برای بعضی ها پول دادن از جان دادن هم سخت تر است . شخصی خیلی وجوهات شرعیه بدهکار بود به نوکرش گفت دست و پای من را ببند و پول را بردار و هرچه من فحش دادم توجه نکن و برو پول رو بده و برگرد . نتیجه خمس ندادن هم این هست که تمام اموالت حرام می شه زیرا خمس سهم امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است و تو این سهم را غصب کرده ای و داخل اموالت نموده ای حتی نماز هایت هم باطل است و به مسجد و حرم ائمه (علیه السلام) حرام است بروی زیرا غسلی که کرده ای از آن پول خمس نداده بوده است و به فتوای مراجع این غسل باطل است و لذا چون جنب هستی نمازهایت هم باطل است تا دیر نشده برو نزد عالمی خمس مالت رو حساب کن . خمس اضافه مالت است و ناراحت نباش چون همه اضافه مال را که نباید بدهی , یک پنجم آن را خواهی داد در غیر این صورت نمی توانی از پول خمس نداده چیزی بخری زیرا مالک آن نخواهی بود امام باقر(علیه السلام) درباره خمس می فرمایند : هر کس چیزی از خمس را خریداری کند خداوند عذر او را نمی پذیرد او چیزی را خریده که برایش حلال نیست . |
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۲۲:۰۶, ۲/آبان/۹۱
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
فکر کنم اون جور که ما خمس حساب میکنیم هر چقدر هم کم درامد باشیم باز هم یه چیزی ازش درمیاد ما یه روز از سال رو قرار میدیم و در اون روز هر چی در خونه هست حتی پول توی جیب افراد شاغل رو حساب میکنیم البته هدیه حساب نیست و.... حالا گیریم هزار تومن بشه، موضوع اینه که همون هزار تومن هم نباید قاطی پول مون بشه و حق ما نیست ولی اخیرا من اینو از خیلی ها شنیدم که خمس به ما تعلق نمیگیره!!!!! طرف خونه و ماشین داره منتها در شرایط فعلی که گرونی هست میگن ما دخل و خرجمون نمیرسه پس خمس به ما تعلق نمیگیره من نمیدونم به اینا تعلق نمیگیره لابد به مردم سومالی تعلق میگیره البته در مورد جزیاتش حتما باید با مرجعتون مطرح کنید |
|||
|
|
۱۵:۴۷, ۲۴/آذر/۹۱
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
|
جالبه که مردم جامعه ما (منظورم اون کسانیه که مقید به شرعیات هستن) تا فرستادن صلوات و نماز و روزه هست مقید هستن، چون خرجی نداره اما به پول دادن که میرسن لنگ میزنن و بهانه های مختلف میارن تا از پولشون نگذرن.
|
|||
|
|
۱۵:۵۰, ۲۴/آذر/۹۱
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
|
|
۱۶:۱۲, ۲۴/آذر/۹۱
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
|
برادر در جستجوی سختی
در صدد هستم که خمس اموالم رو بدم. خوش به حال شما که پول نداری که خمسش رو بدی
|
|||
|
|
۱۸:۱۸, ۲۵/آذر/۹۱
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
|
ما انقد وضع زندگیمون بده (البته ما راضی هستیم خدا رو شکر ) که باید سال تا سال از هزار چیز بزنیم پول جمع کنیم تا یه سقف بالا سرمون بمونه واگر بعد از 120 سال یه پولی بهمون رسید خونه بخریم فک میکنم در این شرایط خمس به ما تعلق نمیگیره که هیچ شما باید به ما خمس هم بدین
![]() اما در کل خدا دلش میاد من از صب تا شب برم سر کار بیام بدو کارای خونه رو بکنم آرزوی هزار چیز رو داشته باشم نخرم پولامو جمع کنم که سر سال بذارم رو پیش خونه یا یه بلایی سرم اومد یه پس اندازی داشته باشم بعد یک پنجمش رو بدم در راهش؟؟؟ مسلما حق خودمه میگن چراغی که به خانه واجبه به مسجد حرامه شاید هم دارم اشتباه میکنم ولی تا حالا که پول اضافه نیاوردم |
|||
|
|
۱۹:۳۷, ۲۵/آذر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/آذر/۹۱ ۱۹:۴۰ توسط یاســین.)
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
عزیزم دو نکته وجود داره نه سه تا ![]() 1- پولی که شما میدید واقعا از پولتون کم نمیشه، خدا خودش تضمین کرده، یادمه بچه بودم وقتی ته کیفم داشت خالی میشد همه پولام رو میریختم صدقه و با چشمام دیدم که پولم حدود دو برابر میشد، از غیب نمی اومد، مثلا به دوستی قرض داده بودم که خودم یادم نبود بر می گشت، یه جا یکی بهم تخفیف میداد و پول کمتری از اونی که من حساب میکردم خرج میشد،یا پدربزرگم میومد خونمون و یهو یه پولی میداد و .... به خدا اعتماد کنیم 2- پول خمس ما کمتر از 50 تومن شد، مال برادرم 20 تومن شد، مطمئن باشید پولی که میخواید بدید زیاد نمیشه و بخاطر یه پول کم مالتون مشکل دار نشه. 3- حتما در این زمینه با مجتهدتون مشورت کنید،چون مثلا من شنیدم که پول خونه و جهیزیه رو میشه کنار گذاشت، خدا یکاری نمیکنه که بنده هاش به مشکل بربخورن مهم اینه که همه جا نیت الهی داشته باشیم،اگه مجتهدتون گفت شما خمس ندید اونوقت میتونید ندید و در اخر براتون ارزوی توسعه رزق دارم، ان شاءالله خداوند رزق مادی و معنوی تون رو زیاد کنه
|
|||
|
|
۲۰:۲۳, ۲۵/آذر/۹۱
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
|
خمس نمی دهم که روحانیون با آن مرفه وار زندگی کنند، به قول صمد بهرنگی کسی حق نان خوردن دارد که کار
کند ! |
|||
|
۲۲:۵۸, ۲۵/آذر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/آذر/۹۱ ۲۳:۰۰ توسط در جستجوی سختی.)
شماره ارسال: #18
|
|||
|
|||
(۲۵/آذر/۹۱ ۱۸:۱۸)M912 نوشته است: اما در کل خدا دلش میاد من از صب تا شب برم سر کار بیام بدو کارای خونه رو بکنم آرزوی هزار چیز رو داشته باشم نخرم پولامو جمع کنم که سر سال بذارم رو پیش خونه یا یه بلایی سرم اومد یه پس اندازی داشته باشم بعد یک پنجمش رو بدم در راهش؟؟؟ مسلما حق خودمه میگن چراغی که به خانه واجبه به مسجد حرامه شاید هم دارم اشتباه میکنم ولی تا حالا که پول اضافه نیاوردم |
|||
|
|
۱:۵۴, ۲۸/آذر/۹۱
شماره ارسال: #19
|
|||
|
|||
نقل قول:خمس نمی دهم که روحانیون با آن مرفه وار زندگی کنند، به قول صمد بهرنگی کسی حق نان خوردن دارد که کاربا سلام اولا اینکه اینگونه نیست دوما اینکه ما پول بدهیم و علما زندگیشان با ان بگذرد و احکام اسلام واقعی را به ما بگویند و وابسته به حکومت نباشند و تابع انها نباشند خیلی بهتر است تا دولت به انها پول بدهد و هر کاری دوست دارد بکند و علما هیچی نگویند و ساکت بنشینند و اسلام را در جهت رضای حکومت تحریف کنند سوما اینکه دولت های غیر شیعه مالیات میگیرند بخشی از ان را به علما میدهند ما مستقیم میدهیم پس فرقش این است که علمای شما وابسته میشوند و علمای ما نه نقل قول:اما در کل خدا دلش میاد من از صب تا شب برم سر کار بیام بدو کارای خونه رو بکنم آرزوی هزار چیز رو داشته باشم نخرم پولامو جمع کنم که سر سال بذارم رو پیش خونه یا یه بلایی سرم اومد یه پس اندازی داشته باشم بعد یک پنجمش رو بدم در راهش؟؟؟ مسلما حق خودمه میگن چراغی که به خانه واجبه به مسجد حرامه شاید هم دارم اشتباه میکنم ولی تا حالا که پول اضافه نیاوردماولا اگر پول جزو خرج باشد خمس ندارد دوما خدا راضی است پول شما اضافه باشد و یک پنجمش را با وجود اضافه بودن ندهید ولی گروهی فقیرباشند و حتی پول نان خوردن هم نداشته باشند؟؟؟ واقعا خدا اینگونه راضی است؟؟؟ |
|||
|
|
۲:۰۷, ۲۸/آذر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/آذر/۹۱ ۲:۰۹ توسط دل خسته.)
شماره ارسال: #20
|
|||
|
|||
(۲۵/آذر/۹۱ ۲۰:۲۳)مهرآریا نوشته است: خمس نمی دهم که روحانیون با آن مرفه وار زندگی کنند، به قول صمد بهرنگی کسی حق نان خوردن دارد که کار سلام شما تا به حال به غیر از بی بی سی و امثالهم منبع دیگه خبری رو هم تست کردید؟اصلا خودتون زندگی مراجع بزرگوار رو از نزدیک دیدید؟منزل مرحوم امام رحمة الله علیه رو دیدید؟ایشان رهبر کشور پهناور ایران بودند ، مدتی مدید ، خمس هم می گرفتند ، کم هم نبود مبالغ خمس ،اما ، اما ، اما کاش امثال تو هم این گونه می بودید ، کاش شما و کسانی که اسلام و مسلمانان را به سخره می گیرید،کمی بر اصول خود پایبند می بودید ، همین آمریکا و انگلیس که مدینه فاضله شما هستند ، پر است از نابرابری ، کدام رئیس جمهور ، رئیس جمهور که نه ، کدام وزیر ، وزیر هم نه ، کدام فرماندار ، فرماندار هم نه ، کدام مسئول جزء آمریکا و اسرائیل را می شناسید ، که تا این حد گردش مالی داشته باشد ، این همه هم کنه ، یک دهم هم نه ، یک صدم هم نه ، یک هزارم این مبلغ گردش مالی داشته باشد ، و نظارتی هم به ظاهر بر او وجود نداشته باشد ، اما بهره ای هم از این گردش مالی نبرده باشد؟ (۲۵/آذر/۹۱ ۱۸:۱۸)M912 نوشته است: اما در کل خدا دلش میاد من از صب تا شب برم سر کار بیام بدو کارای خونه رو بکنم آرزوی هزار چیز رو داشته باشم نخرم پولامو جمع کنم که سر سال بذارم رو پیش خونه یا یه بلایی سرم اومد یه پس اندازی داشته باشم بعد یک پنجمش رو بدم در راهش؟؟؟ مسلما حق خودمه میگن چراغی که به خانه واجبه به مسجد حرامه شاید هم دارم اشتباه میکنم ولی تا حالا که پول اضافه نیاوردمسلام اسلام هم نگفته پولی که اضافه نیست رو بدید خمسش رو ، حتی خانم ها که درآمد ندارند لازم هم نیست سال خمسی داشته باشند (باید هر درآمد را تا سال بعد محاسبه کنند) ،اما خوب حتما محاسبه داشته باشید. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |

![[تصویر: n00001443-b.jpg]](http://www.qeshmdaily.com/images/docs/000001/n00001443-b.jpg)