کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

موضوع بسته شده  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 5 رای - 3.2 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سوال ِ بزرگ !!
۱۲:۲۷, ۲/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #1
آواتار
راستش من نمیدونم تا حالا سر ِ این قضیه که میخوام مطرح کنم چقدر اینجا بحث شده و چقدر بهش پرداخته شده ... ولی واقعا" واسه ی من سوالی شده که میتونه در حل کردن ِ خیلی از نکته ها کمکم کنه ...

بدون ِ توضیح ِ اضافه میپرسم ...
از کجا میشه فهمید قرآن کلام ِ آفریننده ی این جهان هست ؟

البته این نکته رو هم اضافه کنم که شاید دید ِ من با خیلی از دوستان نسبت به خدا متفاوت باشه ، ولی تفاوت ِ چندانی نداره در این بحث ...

2باره می پرسم ، چطور ، به چه دلیل گفته میشه که این حرفها از طرف خالق ِ این جهان هست ؟

خواهشا" از این برهان های دبیرستانی استفاده نکنید ! خیلی سطحی توضیح میدن ...

منطقی ، عقلی و عادلانه بحث میتونه پیش بره .
خیلی براهین وجود داره در باره ی خدا و بی خدایی ، من کاری به اینها ندارم .
فقط و فقط سوالم اینه که آیا قرآن از طرف آفریدگار ِ این جهان هست یا نه ؟

از نظر علمی ، تاریخی ، عقلی ...
فکر کنم درک کنید که چرا احادیث و روایات در این باره زیاد مورد ِ استفاده نیستن ... ولی مسلما" از خود ِقرآن میشه استدلال کرد .

امیدوارم بحث به انحراف کشیده نشه ! اینطوری استهلاک و خستگی میره بالا و نتیجه ی دلخواه به دست نمیاد .
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، مجید املشی ، ایرانی ، Reza71 ، فرهاد55 ، medad.sefid ، dinpajoohan ، saloomeh ، آیات ، آشفته ، مفقود الاثر ، faraz_223 ، arnh ، saba

آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۰:۳۵, ۹/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #31
آواتار
بله صد در صد بدون فلسفه هم راه حق باز است. هیچ کس نمی تونه ادعا کنه که تنها راه رسیدن به حقیقت فلسفه است. ولی خب فلسفه هم جایگاه خاص خودش را دارد. Smile

امضای سید ابراهیم
[تصویر: 70398176744835468767.png]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاوران مهدی ، دل خسته ، ELENOR ، فرهاد55 ، faraz_223
۱۷:۵۱, ۱۱/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/بهمن/۹۱ ۱۸:۱۱ توسط قلب.)
شماره ارسال: #32
آواتار
(۹/بهمن/۹۱ ۱۸:۵۰)فرهاد55 نوشته است:  سلام
یه سوال برام پیش اومده:
آیا بدون فلسفه و ... میشه راه درست رو پیدا کرد؟ خب در زمانهای قدیم (مثلاً زمان صدر اسلام یا در زمان حضرت موسی) که مردم با فلسفه آشنا نبودند، پس چطوری راهشون رو انتخاب کردند؟
ضمن اینکه استدلالهای فلسفی هم ایراداتی بهشون وارده. (در این مورد قراره یه بحث قدم به قدم داشته باشیم)
سلام
فطرت . فطرت . فطرت
خداوند یک سیستم عامل به ما داده به نام فطرت که تا وقتی که ویروسی نشه ما رو به حق میرسونه
تا وقتی که بر اثر گناه زیاد این فطرت کور نشه هر کسی که فقط قرآن بخونه با معنی اعتقاد میاره ولی به واسطه گناه زیاد و ظلم به بندگان خدا این فطرت کور میشه و دیگه نمیشه حق رو باهاش دید (به تعبیر قرآن کورند و کرند . میبینند و می شنوند ولی درک نمیکنند).
یادتون باشه شما اول اعتقاد میاری بعد خداوند ایمان رو در قلبتون قرار میده و بعد این ایمان بوسیله خداوند تقویت میشه و تنها کاری که شما باید بکنی ترک گناه و رعایت تقوا هستش
این ویدئو رو هم ببینید: یک داستان آموزنده درباره بهلول هستش حتما ببینید
http://www.aparat.com/v/w1Kv8

خداوند هدایت بندگان رو بر خود واجب کرده
اگر بنا باشه خدا ما رو هدایت کنه خب بهترین راه فرستادن کتاب و پیامبره و البته عقل و فطرت
خداوند به خاطر رحمت و لطفی که داره ما رو آفریده پس خودش هم باید هدایت کنه
خب خداوند اگر با کتابهای آسمانی هدایت نکنه چطوری هدایت کنه؟Dodgy

از امام صادق (علیه السلام) نقل شده كه ايشان فرمودند : روزي رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در بين جمعي از اصحاب خود دوبار فرمودند : «خدايا ديدار برادرانم را نصيبم كن.» اصحابي كه دور حضرت بودند گفتند : اي رسول خدا آيا ما برادران شما نيستيم ؟ حضرت فرمودند : خير شما ياران من هستيد و برادران من قومي هستند كه در آخرالزمان به من ايمان مي آورند در حالي كه مرا نديده اند. خدا اسامي آنها و پدران آنها را قبل از آنكه آنها را از صلب پدرانشان و رحم مادرانشان خارج نمايد به من آموخته است. آنها كساني هستند كه پايداريشان بر دين خود از راه رونده بر خار مغيلان و از نگهدارنده آتش سوزان در دست بيشتر است. آنها در ظلمات چراغ هاي هدايت اند و خداوند آنها را از هر فتنه اي در زمين پر از ظلمت نجات مي دهد.

در يكى از روزها پيغمبر اسلام (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به اصحاب خويش ‍ فرمود: آيا مى دانيد: كدام يك از مؤ منين افضل و برترند؟ گفتند: فرشتگان حضرت فرمود: همين طور است ولى منظور من آنان نبود. گفتند: پيامبران افضلند، حضرت فرمود: آرى ولى منظورم ايشان نيست . گفتند: يا رسول اللّه پس آنان كيانند؟
حضرت فرمود: ايشان آن افرادى هستند كه بعد از من در آخر الزمان بوجود مى آيند آنان مرا نديده و سخن مرا نشنيده و معجزات مرا مشاهده ننموده اند. فقط ورق و كتاب سربسته و سياهى را كه بر سفيدى نوشته شده باشد مى بينند و به آنان عمل مى كنند. آنان برادران من هستند كه افضل اهل ايمانند.
سپس رسول اعظم اسلام (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) اين آيه را خواند كه مى فرمايد الذين يومنون بالغيب اولئك اخوانى حقا آن افرادى كه بغيب ايمان مى آورند حقا كه برادران منند. اصحاب گفتند: يا رسول اللّه آيا ما برادران تو نيستيم !؟
حضرت فرمود: شما اصحاب من هستيد و آنان برادران منند.(12)
12- تفسير آسان : ج 1، ص 37، نقل از تفسير جلاء الاذهان .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فرهاد55 ، در جستجوی سختی ، viana ، faraz_223
۱۲:۱۴, ۱۲/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #33
آواتار
سلام

آقا آقا یکی هم م
ن بگم؟؟؟Big Grin

قران یه کتابه درسته؟هر کتابی نیاز به ویراستار داره تا چاپ بشه یا اگر هم چاپ بشه بعد ها درش مشکل یا اشکالاتی پیدا میشه که مثلا این نظریه به درد نمیخوره یا قدیمی شده و ...

ولی قرآن رو شما بخونی این طور نیست مثلا یه آیه رو ممکنه هم برای زمان پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)صدق بکنه و هم برای دوران ما که 1500 سال گذشته و یا برای بعد ها!!!

حالا اینا به کنار خدایی چیزایی توی قرآن اومده که واقعا به درد زندگی میخوره
مسایل اقتصادی و سیاسی و فرهنگی و .. رو اند زیبا و در لفافه بیان میکنه که ادم رو به تامل وامیده...

در ضمن به نظرم بهتره یه سوالی هم از مرجع تقلیدت بپرسی.

هممون باید قرآن رو بخونیم روی ان فکر کنیم خیلی مسایل هست که بقیه تازه دارن بهش میرسن توی اختراعات و کشفیاتشون...

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: قلب ، فرهاد55 ، مهدی2012 ، آیات ، faraz_223
۱۳:۴۸, ۱۲/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #34

سلام آنتی جان
این مسئله که گفته میشه در قرآن هیچ تناقض و اشکالی وجود ندارد، مبتنی بر یه سری مسائل اعتقادی است. به طور مثال در قرآن مواردی وجود داره که مثلاً حکم گفته شده در یک آیه با حکم گفته شده در آیه دیگری در تضاده. در اینگونه موارد، مسلمانان اعتقاد به ناسخ و منسوخ دارند. به این معنی که اگر مطلب گفته شده در یک آیه، مطلب گفته شده در یک آیه دیگر رو نقض کرد، اون آیه ای که جدیدتر هست، آیه قدیمی تر رو نسخ می کنه. به همین خاطر اعتقاد بر اینه که شما هیچ تناقضی رو در قرآن نمی تونید پیدا کنید و فقط می تونید ناسخ و منسوخ پیدا کنید.
همچنین بعضی احکام قرآن مربوط به زمان خودشون اند. به طور مثال برده داری در زمان حال جایگاهی نداره. این که میگم حرف مخالفان اسلام نیست، در واقع در تفاسیر هم این موضوع گفته شده، به طور مثال مراجعه کنید به تفسیر آیه 24 سوره نساء
ممنون
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
۱۵:۴۸, ۱۲/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/بهمن/۹۱ ۱۶:۰۴ توسط آشفته.)
شماره ارسال: #35
آواتار
(۲/بهمن/۹۱ ۱۴:۱۹)وحید110 نوشته است:  چیزی که بنده فهمیدم اینه که برای درک اعجاز قران باید اندازه بزرگی قران بزرگ بود!

معنی این حرف اینه که جماعت برید بمیرید!!!
آقا وحید ینی چی برید اندازه خود قران بزرگ بشید بعد میتونین قران رو بفهمین؟؟

قران میگه :
وَمَا يَعْزُبُ عَن رَّبِّكَ مِن مِّثْقَالِ ذَرَّةٍ فِي الأَرْضِ وَلاَ فِي السَّمَاء وَلاَ أَصْغَرَ مِن ذَلِكَ وَلا أَكْبَرَ إِلاَّ فِي كِتَابٍ مُّبِينٍ
به عبارتی خداوند دوگونه جهان را آفرید!
با عناصر طبیعت را و با کلمات قران را!
و این بهترین مفهوم اعجاز قرانه!!

شک دکارتی چیز خوبیه کلا!
دوستان عنایت داشته باشید که برای اثبات الهی بودن قران (نه اعجاز آن) باید ابتدا فرض را بر رد آن بگذاریم. هیچ آیه ای از آن را دلیل محسوب نکنیم. احادیث هم همین سرنوشت را دارند. و رسالت پیغمبر هم هم!!
اما نمیتوانیم وجود شخص پیغمبر را رد کنیم (با توجه به ثبت شدن در تاریخ و متواتر بودنش!)
لذا شخصی به نام محمد بن عبدالله از بنی هاشم بوده است که ادعای پیغمبری داشته. همچنان که خیلی ها داشته اند!
جناب blue.blood آیا درستی ادعای محمد بن عبدالله را قبول دارید؟؟ اگر در این شک دارید مسئله ای نیست میتوانیم برایتان ثابت کنیم. اما اگر این صحت این ادعا را قبول دارید که از این مرحله رد میشویم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فرهاد55 ، مهدی2012 ، در جستجوی سختی ، blue.blood ، آیات ، viana ، faraz_223
۲۰:۳۸, ۱۲/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #36

سلام آقای آشفته
اگر ادعای پیامبر رو درست بدونیم که مسئله حل میشه. اگر در این مسئله شک داشته باشیم چطور میشه اثباتش کرد؟
ممنون
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آشفته ، blue.blood ، faraz_223
۲۱:۰۶, ۱۲/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #37
آواتار
دوستان اینجور بحث کردن مال کسانی هست که چیزی از اسلام نمیدونن
ما که در جامعه اسلامی زندگی میکنیم خیلی جلوتر هستیم چه کاریه ما بخوایم پیامبر و قرآن رو به روش فلاسفه اثبات کنیم.
خود قرآن و احادیث و رفتار پیامبر که واقعا خیلی ها به خاطر رفتار پیامبر به اسلام گرویدن . یعنی اینجور نبوده که بخوان از این بحث ها کنن.
واقعا دنیا بدون وجود پیامبر اسلام(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) که نمونه کامل اخلاق بودن به چه دردی می خوره!
واقعا اگه قرآن و حرفهای پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) راست نباشه چقدر دنیا بیهوده میشه!
چقدر عالی هست دنیا با وجود قرآن و پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فرهاد55 ، آشفته ، دل خسته ، آیات ، faraz_223
۲۱:۴۷, ۱۲/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #38

سلام آقا مسعود
خوب بودن بسیاری از رفتارهای پیامبر (مثل راستگویی، امانتداری و ... ) رو میشه به سادگی فهمید. اما بعضی جاها هست که برای فهمیدن خوب بودن یا خوب نبودن رفتار پیامبر، لازمه درستی یا نادرستی اسلام رو بدونید.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: faraz_223
۱۲:۵۵, ۱۳/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #39
آواتار
(۱۲/بهمن/۹۱ ۱۵:۴۸)آشفته نوشته است:  معنی این حرف اینه که جماعت برید بمیرید!!!
آقا وحید ینی چی برید اندازه خود قران بزرگ بشید بعد میتونین قران رو بفهمین؟؟
سلام
این حرف آقا وحید که خیلی حرف واضح و مشخصی هست.
ببینید ، من اگر بخوام کتاب فیزیک هالیدی رو بخونم و اصل مطلبش رو بفهمم ، باید در چه حد باشم؟خوب باید در حد مطالعه و فهم این کتاب باشم ، یک بچه کلاس اول ، فقط این کتاب به درد این می خوره براش که دوره الف و ب و .... خط بکشه و تمرین استفاده از این حروف رو داشته باشه.یک بچه آمادگی فقط عکساش رو می بینه و از رنگ عکس هاش خوشش می آد و .... ، یک بچه راهنمایی فقط بعضی قسمت های ساده اش رو می فهمه و ....
حالا بلا نسبت ، قرآن هم همین طوره ، هر کسی اندازه فهمش از قرآن می فهمه ، فهم کامل قرآن هم فقط از انسان کامل بر می آد ، که همون ائمه علیهم السلام باشند.
حالا اگر من به یک بچه بگم برای فهم کتاب فیزیک هالیدی باید اندازه این کتاب درس خونده باشی ، یعنی برو بمیر؟ تازه من نوعی در برابر قرآن بچه کلاس اولی هم نیستم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Havbb 110 ، فرهاد55 ، قلب ، آیات ، faraz_223
۱۳:۱۶, ۱۳/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/بهمن/۹۱ ۱۳:۳۰ توسط آشفته.)
شماره ارسال: #40
آواتار
(۱۲/بهمن/۹۱ ۲۰:۳۸)فرهاد55 نوشته است:  سلام آقای آشفته
اگر ادعای پیامبر رو درست بدونیم که مسئله حل میشه. اگر در این مسئله شک داشته باشیم چطور میشه اثباتش کرد؟
ممنون

سلام فرهاد عزيز
بله ميدونم. براي همين هم اين سوال رو مطرح كردم. چون كسي كه در الهي بودن قران شك داره بايد در ادعاي پيامبري محمد هم شك كنه و يني اسلامش رفت رو هوا!! البته منظورم اين نيست كه ملحد شده و مرتد و ديگر جفنگيات!! نه منظورم اينه كه اول مشخص شه كه از چه نقطه اي دچار شك شدن. اين طوري بهتر ميشه به نتيجه رسيد.
من كماكان منتظر جواب جناب blue.blood هستم. به هرحال ايشون سوال رو مطرح كردن ديگه!!!
اما بعد قدم به قدم همه چي رو اثبات ميكنيم
هم اسلام رو هم نبوت رو هم امامت رو هم قران رو و همه چي رو
فقط رجعت رو كه تبديل شده به يك خرافه نميشه هيچ جور اثبات كرد! حداقل من نتونستم.

(۱۳/بهمن/۹۱ ۱۲:۵۵)دل خسته نوشته است:  سلام
این حرف آقا وحید که خیلی حرف واضح و مشخصی هست.
ببینید ، من اگر بخوام کتاب فیزیک هالیدی رو بخونم و اصل مطلبش رو بفهمم ، باید در چه حد باشم؟خوب باید در حد مطالعه و فهم این کتاب باشم ، یک بچه کلاس اول ، فقط این کتاب به درد این می خوره براش که دوره الف و ب و .... خط بکشه و تمرین استفاده از این حروف رو داشته باشه.یک بچه آمادگی فقط عکساش رو می بینه و از رنگ عکس هاش خوشش می آد و .... ، یک بچه راهنمایی فقط بعضی قسمت های ساده اش رو می فهمه و ....
حالا بلا نسبت ، قرآن هم همین طوره ، هر کسی اندازه فهمش از قرآن می فهمه ، فهم کامل قرآن هم فقط از انسان کامل بر می آد ، که همون ائمه علیهم السلام باشند.
حالا اگر من به یک بچه بگم برای فهم کتاب فیزیک هالیدی باید اندازه این کتاب درس خونده باشی ، یعنی برو بمیر؟ تازه من نوعی در برابر قرآن بچه کلاس اولی هم نیستم.

سلام دوست من
حرف شما كاملا درسته. هركسي اندازه فهمش، قران رو ميفهمه
نه اينكه براي درك و فهم قران بايد اندازه قران يود!!
ميبينيد تفاوت چقدره؟
برداشت من از جمله آقا وحيد اينه كه اگه اندازه قران نشدي نميتوني قران رو بفهمي!!
نه اين كه كامل نفهمي،‌ نه، اصلا درك نميكني!
و اين اشتباهه. چرا كه اساسا انسان براي كامل شدن، بايد با قران و اهل بيت انس بگيره
نه اينكه بعد از كامل شدن بتونه قران رو بفهمه!
اميدوارم مطلب رو رسونده باشم.Dodgy

(۱۲/بهمن/۹۱ ۲۱:۰۶)masoudmoosavy نوشته است:  دوستان اینجور بحث کردن مال کسانی هست که چیزی از اسلام نمیدونن
ما که در جامعه اسلامی زندگی میکنیم خیلی جلوتر هستیم چه کاریه ما بخوایم پیامبر و قرآن رو به روش فلاسفه اثبات کنیم.
خود قرآن و احادیث و رفتار پیامبر که واقعا خیلی ها به خاطر رفتار پیامبر به اسلام گرویدن . یعنی اینجور نبوده که بخوان از این بحث ها کنن.

دوست من سلام
حرفت رو قبول دارم. اين جور بحث كردن مال كساني هست كه چيزي از اسلام نميدونن
و خب ما هم دقيقا جزء همين كسانيم!! شما رو نميدونم. اما من تا مدتها از اسلام هيچي نميدونستم.
و اگه كسي ازم سوال ميپرسيد هيچ جوابي نداشتم كه بهش بدم
تازه اين بماند، خودم هم شك ميكردم و اسلامم ميرفت رو هوا و نمي اومد زمين!!!!Wink
اما اين حرفت رو كه ما چون در جامعه اسلامي زندگي ميكنيم خيلي جلوتر هستيم، قبول ندارم!
به دو دليل جمله ات درست نيست!
يك - اگه اسم جمهوري ما اسلاميه دليل نميشه كه جامعه مون اسلامي باشه!! يه نگاهي به دور و بر تون بندازين! جامعه ما كجاش اسلاميه دقيقا؟؟ محرم و صفرمون يا قريان و غديرمون؟؟
دو- بر فرض كه جامعه اسلامي بود. چه فايده؟ تازه ميشه دين شناسنامه اي! اون وقت اگه ما درباره درستي دينمون تحقيق نكنيم با اعراب جاهلي (كه چون جامعه شون بت پرست بود و اينها هم)، چه فرقي داريم؟؟؟
ياعلي/
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فرهاد55 ، مهدی2012 ، آیات ، faraz_223
موضوع بسته شده  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا