کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ويژگي‌هاي حورالعين در قرآن
۶:۲۱, ۲۶/اسفند/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/اسفند/۹۱ ۱۴:۵۵ توسط soshiant.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

حورالعين در لغت همان زنان بهشتي است، حور جمع «حَوَر، احور و حوراء» است و «حَوْراء» به معناي شدّت سفيدي چشم همراه با شدّت سياهي آن است(1) برخي گفته‌اند:(2)
حَوَر به معناي پديدار شدن اندكي از سفيدي چشم از ميان سياهي [آن] است. «عين» جمع «عيناء» و آن مؤنث اَعْيَن به معني درشت چشم است، حورالعين يعني زنان سيمين تن و درشت چشم.

مرواريد در صدف
خداي متعال حوريان بهشتي را به خاطر اينكه در نهايت صفا و طراوت هستند به مرواريد نهفته در صدف تشبيه كرده كه دستي بر آن نخورده است:

«وحورٌ عينْ كَأمثالِ اللؤلؤِ المكنون» (واقعه / 22 و 23)
«همسراني از حورالعين دارند همچون مرواريد در صدف پنهان»
و به خاطر زيبا و جذّاب بودنشان به ياقوت و مرجان تشبيه كرده است: «كانّهُنّ الياقوتُ والمَرجانُ»(3)
«گويا آنان (در سرخي) چون ياقوت (و در سفيدي پوست) چون مرجانند»

در مجمع البيان (4) ذيل همين آيه گفته است:
«در حديث آمده كه زنان بهشتي آن قدر لطيفند كه مغز استخوان ساق پايشان ديده مي‌شود هر چند كه هفتاد جامه از حرير پوشيده باشند»
ويژگي‌هاي حورالعين در قرآن
1- اخلاق نيكو و صورت زيبا:
«فيهنّ خَيْراتٌ حِسانٌ »(5)
«در آن باغهاي بهشتي رناني نيكو خلق و زيبايند»
2- مستور در خيمه‌ها و پنهان از ديد مردان بيگانه:
«حُورٌ مَقصُوراتٌ في الخيام»(6)
«حورياني كه در خيمه‌هاي بهشتي مستورند»
معنايش اين است كه از دستبرد ديگران محفوظند، زناني مبتذل نيستندكه غير شوهرانشان نيز ايشان را تماشا كنند. (7)

3- بكارت و دوشيزگي دائمي:

«إنّا أنْشَأناهُنَّ إنْشاءاً فجعلناهُنّ أبكاراً »(8)
«ما آنها را آفرينشي نوين بخشيديم و همه را دوشيزه قرار داديم»
يعني ما آن زنان را ايجاد و تربيت كرديم، ايجادي خاص و تربيتي مخصوص، در اين آيه اشاره‌اي هم به اين نكته هست كه وضع زنان بهشتي از نظر جواني و پيري و زيبايي و زشتي اختلاف ندارد و معناي اينكه فرمود: «فجَعلناهُنّ أبْكارا» اين است كه ما زنان بهشتي را هميشه بكر قرار داديم به طوري كه هر بار كه همسران ايشان با آنان بيامیزند
ايشان را بكر بيابند:(9)

«لم يَطمِثْهُنَّ إنْسٌ قَبْلَهُمْ و لا جآنٌّ » (الرحمن / 74)
«هيچ انس و جن پيش از شوهران با آنها تماس نگرفته (و دوشيزه‌اند)»

4- شيفتۀ شوهران خود:

«عُرُباً اَتْراباً»(10)
«زناني كه تنها به همسرشان عشق مي‌ورزند و خوش زبان و فصيح و هم سنّ و سالند»
عُرُب جمع عروب و به معناي زني است كه به شوهرش عشق مي‌ورزد و يا حداقل او را دوست مي‌دارد و در برابرش ناز و كرشمه مي‌كند و كلمۀ «اَتراب» جمع «تَرَب» به معناي مثل است مي‌فرمايد: ما زنان بهشتي را امثال يكديگر كرديم و يا از نظر سنّ و سال، همسان شوهرانشان قرار داديم. (11) در سورۀ نبأ آيه 33 در مورد حوريان تعبير به كواعب آورده كه جمع كاعب و آن، دختر و دوشيزۀ جوانيست كه تازه پستانهاي وي بزرگ شده است.(12)

5- زيبايي چشم:

«وعندهم قاصراتُ الطَرفِ عينٌ كَأنهُنّ بَيْضٌ مكنونٌ»(13)
«و نزد آنها همسراني زيبا چشم است كه جز به همسران خود عشق نمي‌ورزند گويي از (لطافت و سفيدي)همچون تخم مرغهايي هستند كه (در زير بال و پر مرغ) پنهان مانده (ودست انساني هرگز آن را لمس نكرده است)»(14)

بعضي از مفسرين گفته‌اند:
«منظور از تشبيه حوريان به "بيض مكنون" باطن تخم مرغ است، قبل از اينكه شكسته شود و دست خورده گردد»
«قاصرات الطَرف»(15) كنايه از اينكه نگاه كردن آنان با كرشمه و ناز است ومؤيد آن اين است كه دنبال كلمۀ «عين» را آورده كه جمع «عيناء» و به معناي چشمي است كه درشت و در عين حال زيبا باشد (مانند چشم آهو).
حورالعين؛ حوريان بهشتي همسران أصحاب يمين در بهشت هستند(16) و يا در سوره دخان مي‌فرمايد:

«كذلك وزوّجناهم بحورٍ عينٍ»(17)
«اينچنين‌اند بهشتيان (اهل تقوا) و آنها را با "حور العين" تزويج مي‌كنيم»
و در سورۀ صافات آیه 48 از حوريان به عنوان همسراني زيبا براي مخلصين ياد كرده است و در سورۀ طور آیه 17 و 20 از ازدواج متّقين با حوريان بهشتي به عنوان پاداش و نعمتي الهي ياد شده است.

پ.ن :

[1] . مجمع البحرين، طريحي فخرالدين، ناشر؛ كتابفروشي مرتضوي، تهران، 1375 ش، ج 3، ص 278 ، ماده حور.

[2] . مفردات، راغب اصفهاني مادۀ «حور».

[3] . الرحمن / 58

[4] . مجمع البيان علامه طبرسي ج 9، ص 315، انتشارات ناصرخسرو، تهران، 137 ش.

[5] . الرحمن / 70

[6] . همان / 72

[7] . الميزان، محمد حسين طباطبايي، ترجمه سيد محمد باقر موسوي همداني، ج 19 ص 187: انتشارات اسلامي جامعه مدرسين حوزه عليمه قم، 1374 ش.

[8] . واقعه / 35 و 36

[9] . ترجمه الميزان همان، ج 19، ص 213

[10] . واقعه / 37

[11] . ترجمه الميزان، همان، ج 19، ص 213

[12] . مجمع البيان، طبرسي، ج 26، ص 247، ترجمه: مترجمان: انتشارات فراهاني تهران، 1360 ش.

[13] . صافات / 48 و 49

[14] . ترجمه الميزان همان ج 17 ص 207

[15] . همان

[16] . واقعه / 38

[17] . دخان / 54
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: 59-11(یامهدی) ، joseffist ، faraz_223 ، منادی حق ، Hadith ، MOHSEN-Z ، انصارالمهدی ، Mohammad Trust ، یاوران مهدی ، من انقلابی ام ، مجنون الحسین ، soltanmahmoud ، janali ، mohaddese ، bahman6307 ، ساقی ، آیات

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۰:۳۸, ۲۷/اسفند/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/اسفند/۹۱ ۰:۴۰ توسط Hadith.)
شماره ارسال: #11
آواتار
بلو بلاد محترم!
من توی یک تاپیک دیگه هم بهتون گفتم؛
نیت انگیزه مستتر در اعمال ه.
خیلی هم شخصی ه؛ یکی دوست داره به خاطر حوری بهشتی کار خوب انجام بده،یکی دوست داره به خاطر وجدانش انجام بده،یکی دوست داره برای خدا انجام بده و چون جزو آزادی های فردی هرکسی هست، به بقیه افراد مربوط نیست!
نه من حق دارم شما رو به خاطر این که کارخوب رو برای ارامش وجدانتون انجام میدید سرزنش یا مواخذه کنم و یا حتی زیر سوال ببرم؛
و نه شما این حق رو دارید که من رو به خاطر نیتی که دارم زیر سوال ببرید یا نقد کنید!
این جزو اصول اولیه اخلاق ه که هرکسی چه متدین و چه غیر متدین،ملزم به رعایت اونه.
رتبه دادن به افراد به خاطر نیّت هاشون هم،کار ما نیست.

امضای Hadith
بیایید ارتباطمان را هر روز با حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) حفظ کنیم.
حتی به اندازه ی خواندن یک دعای فرج و
یـا ذکر صلواتی با تقدیم ثواب آن به امام زمانمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)..
و یار امام زمانمان باشیم،حداقل به اندازه ی ترک یک گــــــناه..

[تصویر: Marg.jpg]

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاوران مهدی ، وحید110 ، Mohammad Trust ، من انقلابی ام ، فاطمه خانم ، bahman6307 ، faraz_223 ، مجنون الحسین ، mahdy30na ، blue.blood ، *ریحانه* ، heaven ، mohaddese ، soshiant ، ساقی
۰:۳۹, ۲۷/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #12
آواتار
من که حور نمیخوام ، همون جهنم نریم ، کافیه ، بریم یه جا با خانم خودمون Big GrinBlush
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: faraz_223 ، *ریحانه* ، mohaddese ، A L I ، یاســین ، ساقی
۰:۴۱, ۲۷/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #13
آواتار
سلام برادرانم
با نگاهی به این صفحه میتوان متوجه اختلاف نظر ها و عقاید ها شد و این از برخی نظر ها خوب و همین تور بد است ،اما لازم دیدم این موضوع را بیان کنم که شما عزیزان نباید از هر حرفی ناراحت بشوید .
شاید خیلی ها اشتباه کنند اما با ترساندن آنها نمی توانیم به آنها راه درست را نشان دهیم .
هدف من نصیحت نیست هدف من کمک است و نمی خواهم از کسی حمایت کنم .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاوران مهدی ، joseffist ، faraz_223 ، ساقی
۴:۳۳, ۲۷/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #14

با سلام به همه دوستان
میخواستم در تکمیل گفتهای دوستان بگم نعمت های بهشتی در کمال مطلق هستند و تجسم اونها کار دشواری هستش مثلا اگه قرار باشه 1 حوری به زمین بیاد از لحاض کمالات تنزل پیدا میکنه و با اونچه که در بهشت هستش خیلی فرق میکنه و در حجابهای نورانی قرار میگیره برای همین هستش که بعضی روایات در مورد حور العین(ساق پا و.....) در ذهن نمی گنجه
ولی از بزرگ ترین نعمت های بهشتی حوریان هستند
و چه بسا انسانهای هستند که میگویند:
گل بهشت نبویم جمال حور نجویم دوان بسوی تو باشم
در بهشت حوریه ای هست که 1 قطره از اب دهانش کافیست تا تمام اب های جهان شیرین شود
امید وارم خداوند متعال ما را به بزرگترین نعمت خود(فنا فی الله) برساند تا در این راه به شوکلات خودمان را مشغول نکنیم
انشا الله
یا علی مدد
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: joseffist ، rahbin ، faraz_223 ، فاطمه خانم ، mohaddese ، ساقی ، حسن.س.
۱۰:۱۱, ۲۷/اسفند/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/اسفند/۹۱ ۱۰:۱۷ توسط faraz_223.)
شماره ارسال: #15
آواتار
بنام خدا

همه ي انسانها در مسير كمال حركت مي كنند اما ظرفيت و اشتياق همه يكسان نيست ، قوانين و نظام پاداش و تنبيه الهي فطري است ، اين يعني با فطرت تمام انسانها متناسب است.
خداوند رحمان و رحيم است ، اراده خداوند بر آن است كه انسان را به هر بهانه اي به سعادت برساند ، آنچه كه به پاداش تعبير مي شود با كمال جويي انسان در مسير قرب الهي متناسب است ، كه البته اين تناسب با ملاك زميني قابل وصف نيست
.
همه ما بر سر خوان رحمت الهي نشسته ايم و به اندازه ظرفيتمان از آن بهره مند مي شويم .
كار خير به هر نيتي كه انجام گيرد جامعه انساني از مواهبش بهره مند مي شود و تكليف آن است كه تمام نيات را خالص بدانيم چرا كه حاكم واقعي خداست .
ضمن اينكه بيان اوصاف حورالعين در برابر اين سوال كه "پاداش تقوا و چشم پوشي در برابر لذات دنيوي چيست ؟ " مطرح شده نه به قصد تحريك و تهييج
هرچند كه هر گونه تعبير از آن نيز با ميزان ادراك و ظرفيت ما در مسير قرب الهي متناسب است
اما يك چيز مسلم است :

ترك محرمات و انجام واجبات و در يك كلام پيروي از فرامين الهي با هر درك و ظرفيتي پاداش الهي را در پي دارد

اين وعده ي الهي است

يا حق

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: *ریحانه* ، فاطمه خانم ، heaven ، mohaddese ، soshiant ، ساقی
۱۱:۱۶, ۲۷/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #16
آواتار
نقل قول: اگرم کسی فقط به خاطر خوب وبدن عمل کاری انجام بده اجری نداره
اجر و مزد فقط به نیت تبعیت و تقرب داده میشود .

این حرف مثل ِ همون حرفهای صیغه یا فاحشگی ِ دینی هست ... طرف داره از راه ِ صیغه شدن نون در میاره ، بعد شما میگید چون نیتش الهی هست ثواب هم میبره ، ولی ما میگیم طرف خرابه ......

حالا شما بگو ادیسون که مسلمون نبوده ، نیتش هم که در راه ِ رضای خدا نبوده ، پس هرکاری کرده چون نیت تقرب نداشته پس این همه خدمتی که به بشریت کرده باد ِ هوا ! خوشبختانه حرفهای منطقی توی این تالار به ندرت زده میشه .....

نقل قول:میخواستم در تکمیل گفتهای دوستان بگم نعمت های بهشتی در کمال مطلق هستند و تجسم اونها کار دشواری هستش مثلا اگه قرار باشه 1 حوری به زمین بیاد از لحاض کمالات تنزل پیدا میکنه و با اونچه که در بهشت هستش خیلی فرق میکنه و در حجابهای نورانی قرار میگیره برای همین هستش که بعضی روایات در مورد حور العین(ساق پا و.....) در ذهن نمی گنجه
ولی از بزرگ ترین نعمت های بهشتی حوریان هستند
و چه بسا انسانهای هستند که میگویند:
در بهشت حوریه ای هست که 1 قطره از اب دهانش کافیست تا تمام اب های جهان شیرین شود

بله خب ، ار این چیزا اگه نگن که دیگه کسی گوش نمیکنه به حرفهاشون !

کاش انسانیت و یا حتی دین داری هم که میخوایم بکینم درست و حسابی باشه ، نه واسه ی منافع ِ شخصی ...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فرمیسک
۱۱:۲۴, ۲۷/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #17
آواتار
(۲۷/اسفند/۹۱ ۰:۴۱)ندا دهنده نوشته است:  سلام برادرانم
با نگاهی به این صفحه میتوان متوجه اختلاف نظر ها و عقاید ها شد و این از برخی نظر ها خوب و همین تور بد است ،اما لازم دیدم این موضوع را بیان کنم که شما عزیزان نباید از هر حرفی ناراحت بشوید .
شاید خیلی ها اشتباه کنند اما با ترساندن آنها نمی توانیم به آنها راه درست را نشان دهیم .
هدف من نصیحت نیست هدف من کمک است و نمی خواهم از کسی حمایت کنم .

سلام

ضمن موافقت با نظر شما , راستش باید عرض کنم اینقدر هم ضعیف نیستم که مثلا از انتقاد جناب blue blood ناراحت شم .

ببینید دوستان مقصودم چیز دیگه ای بود . در این تالار هستند کسانی که ادعای اخلاقیات دارند و ادعای تمدن و غیره ...

مثلا تا از نعمتهای خدا نام میبریم , فورا میگن اینم از مسلمانی شما !

اما همون افراد ظاهرا با اخلاق و پاکدل , یادشون میره که باید براساس همون اخلاقیات که ازش دم میزنند , قضاوت کنند .

اصلا اگر اخلاقیات مد نظر باشه , حتی قضاوت کردن هم نوعی عمل غیر اخلاقیست .

من خوشحالم و میبالم از پروردگاری که بر اساس رحمت خودش هر نعمتی که بفکر من میرسه یا نمیرسه برام فراهم کرده !
من خوشحالم از پرورگاری بر اساس رحمتش به من فیض خواهد رساند انشالله , وگرنه من که گناه آلود و پر از بدی هستم .

آره , اصلا خود عبادت اگر برای نعمتهای بهشتی هم باشه , خودش مرحله و پله ای از ایمانه . در هر حال همه ما میدونیم که
نهایت مرتبه عبادات , عبادتیه که فقط برای رضای خدا باشه اما نمیشه یه دفعه پرید پله آخر !

خلاصه من اصلا از نظری که جناب blue blood داد دلگیر نیستم که هیچ , بر عکس , تازه بیشتر با ایشان مرافقت خواهم کرد.

فقط خواستم متذکر بشم که اگر ایشان از اخلاقیات و رعایت اخلاق توسط خودشان , و با وجدان بودنشان حرف میزنند

بهتره که نظراتشون و طرز گویش ایشان هم به اخلاقیاتشان بیاد .Blush
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فاطمه خانم ، soshiant
۱۲:۰۶, ۲۷/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #18
آواتار
راستش من یه مقدار تند هستم ، ولی سعی میکنم حرف ِ بیخود نزنم ...

راستش ،جایی گفته شده (( ابلها مردا ، عدوی تو نیستم من ... ))
خوش باشید .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: A L I
۱۳:۳۲, ۲۷/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #19
آواتار
نقل قول: ولی ما میگیم طرف خرابه ......

شما بیخود میکنید روی حرف خدا حرف میزنید
منیت هم حدی داره
فکر کردی خیلی میدونی؟
فکر کردی هر چی بگید درسته؟

فکر میکنید اعتقاداتتون خیلی روشن فکرانس
توی این محیط فایده نداره باید حضوری صحبت کنیم عزیز دل برادر
نقل قول:حالا شما بگو ادیسون که مسلمون نبوده ، نیتش هم که در راه ِ رضای خدا نبوده ، پس هرکاری کرده چون نیت تقرب نداشته پس این همه خدمتی که به بشریت کرده باد ِ هوا ! خوشبختانه حرفهای منطقی توی این تالار به ندرت زده میشه .....

متاسفانه حرف منطقی رو قبول نمیکنی
اونی که باید پاداش بده مگه جز خدا کسی هست ؟؟؟
خوب خدا این رو گفته
منم از نیت ادی سون خبر ندارم شاید الان در بهشت برین باشه . شایدم برق رو ساخته برای شکنجه دادن ادم ها و الان توی جهنم باشه
متاسفانه با اسم اوردن این ها دارید مغلطه میکنید . قاءده اینه که خدا به نیت افراد توجه میکنه . و ما نمیدانیم سرنوشت کسی چیست چون از نیتش خبر نداریم
مثال نیت رو هم اینجا زدم تاپیکش رو بخون
البته من حق برادری بهت دارما میدونی که برادر چه حقوقی داره Smile

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: joseffist ، blue.blood
۱۳:۵۵, ۲۷/اسفند/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/اسفند/۹۱ ۱۳:۵۹ توسط pardis_h.)
شماره ارسال: #20

سلام
بهتره سعی کنیم بهتر حرف بزنیم

من خودم زنم اما اگر قرار باشه به بهشت برم ترجیه میدم شوهرم کنارم باشه و من براش حوری و اون برام غلام بهشتی باشهAngel
ولی کسی که الان که همسر خوب داره ولی تمام عباداتش برای داشتن یه حوری دیگه اس که به نظرم خیلی بی انصافه
قشنگ تره که حتی زیبایی های بهشت رو هم باهم(منظورم زن وشوهره)بخواهیم

یه انتقاد به عنوان کسی که خیلی خیلی کم پست میذارم و تقریبا تمام پست های تالارو میخونم و حدود یک سال هست که عضوم
بهتر نیست در جواب کسی که عقیده اش مخالفه عقیده اکثریت تالاره بهتر و زیبا تر حرف بزنید؟؟؟؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، joseffist ، Hadith ، mohaddese ، blue.blood ، A L I ، soshiant ، faraz_223 ، Eve
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا