کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ويژگي‌هاي حورالعين در قرآن
۶:۲۱, ۲۶/اسفند/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/اسفند/۹۱ ۱۴:۵۵ توسط soshiant.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

حورالعين در لغت همان زنان بهشتي است، حور جمع «حَوَر، احور و حوراء» است و «حَوْراء» به معناي شدّت سفيدي چشم همراه با شدّت سياهي آن است(1) برخي گفته‌اند:(2)
حَوَر به معناي پديدار شدن اندكي از سفيدي چشم از ميان سياهي [آن] است. «عين» جمع «عيناء» و آن مؤنث اَعْيَن به معني درشت چشم است، حورالعين يعني زنان سيمين تن و درشت چشم.

مرواريد در صدف
خداي متعال حوريان بهشتي را به خاطر اينكه در نهايت صفا و طراوت هستند به مرواريد نهفته در صدف تشبيه كرده كه دستي بر آن نخورده است:

«وحورٌ عينْ كَأمثالِ اللؤلؤِ المكنون» (واقعه / 22 و 23)
«همسراني از حورالعين دارند همچون مرواريد در صدف پنهان»
و به خاطر زيبا و جذّاب بودنشان به ياقوت و مرجان تشبيه كرده است: «كانّهُنّ الياقوتُ والمَرجانُ»(3)
«گويا آنان (در سرخي) چون ياقوت (و در سفيدي پوست) چون مرجانند»

در مجمع البيان (4) ذيل همين آيه گفته است:
«در حديث آمده كه زنان بهشتي آن قدر لطيفند كه مغز استخوان ساق پايشان ديده مي‌شود هر چند كه هفتاد جامه از حرير پوشيده باشند»
ويژگي‌هاي حورالعين در قرآن
1- اخلاق نيكو و صورت زيبا:
«فيهنّ خَيْراتٌ حِسانٌ »(5)
«در آن باغهاي بهشتي رناني نيكو خلق و زيبايند»
2- مستور در خيمه‌ها و پنهان از ديد مردان بيگانه:
«حُورٌ مَقصُوراتٌ في الخيام»(6)
«حورياني كه در خيمه‌هاي بهشتي مستورند»
معنايش اين است كه از دستبرد ديگران محفوظند، زناني مبتذل نيستندكه غير شوهرانشان نيز ايشان را تماشا كنند. (7)

3- بكارت و دوشيزگي دائمي:

«إنّا أنْشَأناهُنَّ إنْشاءاً فجعلناهُنّ أبكاراً »(8)
«ما آنها را آفرينشي نوين بخشيديم و همه را دوشيزه قرار داديم»
يعني ما آن زنان را ايجاد و تربيت كرديم، ايجادي خاص و تربيتي مخصوص، در اين آيه اشاره‌اي هم به اين نكته هست كه وضع زنان بهشتي از نظر جواني و پيري و زيبايي و زشتي اختلاف ندارد و معناي اينكه فرمود: «فجَعلناهُنّ أبْكارا» اين است كه ما زنان بهشتي را هميشه بكر قرار داديم به طوري كه هر بار كه همسران ايشان با آنان بيامیزند
ايشان را بكر بيابند:(9)

«لم يَطمِثْهُنَّ إنْسٌ قَبْلَهُمْ و لا جآنٌّ » (الرحمن / 74)
«هيچ انس و جن پيش از شوهران با آنها تماس نگرفته (و دوشيزه‌اند)»

4- شيفتۀ شوهران خود:

«عُرُباً اَتْراباً»(10)
«زناني كه تنها به همسرشان عشق مي‌ورزند و خوش زبان و فصيح و هم سنّ و سالند»
عُرُب جمع عروب و به معناي زني است كه به شوهرش عشق مي‌ورزد و يا حداقل او را دوست مي‌دارد و در برابرش ناز و كرشمه مي‌كند و كلمۀ «اَتراب» جمع «تَرَب» به معناي مثل است مي‌فرمايد: ما زنان بهشتي را امثال يكديگر كرديم و يا از نظر سنّ و سال، همسان شوهرانشان قرار داديم. (11) در سورۀ نبأ آيه 33 در مورد حوريان تعبير به كواعب آورده كه جمع كاعب و آن، دختر و دوشيزۀ جوانيست كه تازه پستانهاي وي بزرگ شده است.(12)

5- زيبايي چشم:

«وعندهم قاصراتُ الطَرفِ عينٌ كَأنهُنّ بَيْضٌ مكنونٌ»(13)
«و نزد آنها همسراني زيبا چشم است كه جز به همسران خود عشق نمي‌ورزند گويي از (لطافت و سفيدي)همچون تخم مرغهايي هستند كه (در زير بال و پر مرغ) پنهان مانده (ودست انساني هرگز آن را لمس نكرده است)»(14)

بعضي از مفسرين گفته‌اند:
«منظور از تشبيه حوريان به "بيض مكنون" باطن تخم مرغ است، قبل از اينكه شكسته شود و دست خورده گردد»
«قاصرات الطَرف»(15) كنايه از اينكه نگاه كردن آنان با كرشمه و ناز است ومؤيد آن اين است كه دنبال كلمۀ «عين» را آورده كه جمع «عيناء» و به معناي چشمي است كه درشت و در عين حال زيبا باشد (مانند چشم آهو).
حورالعين؛ حوريان بهشتي همسران أصحاب يمين در بهشت هستند(16) و يا در سوره دخان مي‌فرمايد:

«كذلك وزوّجناهم بحورٍ عينٍ»(17)
«اينچنين‌اند بهشتيان (اهل تقوا) و آنها را با "حور العين" تزويج مي‌كنيم»
و در سورۀ صافات آیه 48 از حوريان به عنوان همسراني زيبا براي مخلصين ياد كرده است و در سورۀ طور آیه 17 و 20 از ازدواج متّقين با حوريان بهشتي به عنوان پاداش و نعمتي الهي ياد شده است.

پ.ن :

[1] . مجمع البحرين، طريحي فخرالدين، ناشر؛ كتابفروشي مرتضوي، تهران، 1375 ش، ج 3، ص 278 ، ماده حور.

[2] . مفردات، راغب اصفهاني مادۀ «حور».

[3] . الرحمن / 58

[4] . مجمع البيان علامه طبرسي ج 9، ص 315، انتشارات ناصرخسرو، تهران، 137 ش.

[5] . الرحمن / 70

[6] . همان / 72

[7] . الميزان، محمد حسين طباطبايي، ترجمه سيد محمد باقر موسوي همداني، ج 19 ص 187: انتشارات اسلامي جامعه مدرسين حوزه عليمه قم، 1374 ش.

[8] . واقعه / 35 و 36

[9] . ترجمه الميزان همان، ج 19، ص 213

[10] . واقعه / 37

[11] . ترجمه الميزان، همان، ج 19، ص 213

[12] . مجمع البيان، طبرسي، ج 26، ص 247، ترجمه: مترجمان: انتشارات فراهاني تهران، 1360 ش.

[13] . صافات / 48 و 49

[14] . ترجمه الميزان همان ج 17 ص 207

[15] . همان

[16] . واقعه / 38

[17] . دخان / 54
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: 59-11(یامهدی) ، joseffist ، faraz_223 ، منادی حق ، Hadith ، MOHSEN-Z ، انصارالمهدی ، Mohammad Trust ، یاوران مهدی ، من انقلابی ام ، مجنون الحسین ، soltanmahmoud ، janali ، mohaddese ، bahman6307 ، ساقی ، آیات

آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۴:۰۴, ۲۷/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #21
آواتار
اتفاقا در احادیث هم داریم زن و شوهر هایی که از هم راضی هستند اونجا با همند و زن چنان زیبایی دارد که حوریان بهشتی به حالش غبطه میخورند .

جناب بلو بلود هم با بنده حق برادری گردن هم داریم . خودش میدونه
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: pardis_h ، joseffist ، Hadith ، Mohammad Trust ، mohaddese ، blue.blood ، faraz_223
۲۱:۰۰, ۲۷/اسفند/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/اسفند/۹۱ ۲۱:۰۳ توسط blue.blood.)
شماره ارسال: #22
آواتار
نقل قول:شما بیخود میکنید روی حرف خدا حرف میزنید
البته اگه خدایی با مشخصاتی که فکر میکنیم باشه ...

نقل قول:فکر کردی خیلی میدونی؟
فکر کردی هر چی بگید درسته؟

راستش اگه اینطور فکر میکردم به چیزهایی که میدونستم رو میگفتم ، ولی چون خیلی شک دارم و اططمینان ندارم به چیزهایی که میدونم سعی میکنم کمتر بگم .

نقل قول: توی این محیط فایده نداره باید حضوری صحبت کنیم عزیز دل برادر
100% موافقم .

نقل قول: متاسفانه حرف منطقی رو قبول نمیکنی

چرا بابا قبول میکنم !!

نقل قول:البته من حق برادری بهت دارما میدونی که برادر چه حقوقی داره [تصویر: happy.png]
من کوچیک ِ شمام
Heart
نقل قول:جناب بلو بلود هم با بنده حق برادری گردن هم داریم . خودش میدونه

راستش شما همیشه به من لطف داشتی .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: انصارالمهدی ، A L I ، وحید110 ، faraz_223
۲۲:۰۴, ۲۷/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #23
آواتار
البته اگه خدایی با مشخصاتی که فکر میکنیم باشه ...

راستش اگه اینطور فکر میکردم به چیزهایی که میدونستم رو میگفتم ، ولی چون خیلی شک دارم و اططمینان ندارم به چیزهایی که میدونم سعی میکنم کمتر بگم .

من به طرز تفکر اقای بلو بلود فوق الاده احترام میذارم و دوست دارم چون فکر میکنم وجه اشتراک های با هم در تفکر داریم ولی من تو این چند سال که از خدا عمر گرفتم به این نتیجه رسیدم که فلسفه اگر نگویم هیچ ولی میتوان گفت جواب کمتر سوالی را تا حالا توانسته که بدهد پس نمیشود تمام خواسته های خود را از فلسفه تامین کرد برای اثبات خدا و ویژگی هاش فقط باید کمی فکر را از جعبه در بسته فلسفه بیرون کشید اثبات وجودیت خدا و ویژگیهاش از اثبات انکارش اسونتر است
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: blue.blood ، faraz_223
۲۲:۲۳, ۲۷/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #24
آواتار
راستش من دنبال ِ اثبات یا انکار نیستم ، چون واقعا" نمیشه این کار رو انجام داد !
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: faraz_223
۱۱:۳۶, ۲۸/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #25
آواتار
این جوابیه که در علوم انسانی(فلسفه) که همیشه یک محقق نظر محقق دیگرو رد میکنه و هیچ قانونی در ان نیست به ان رسیدین من این مشکلمو با علوم طبیعی حل کردم چون در ان قانون وجود داره و هر محقق نظر محقق دیگرو کامل میکنه نه رد من برای رسیدن به جواب 4 ترم ژنتیک خوندم و لیسانس اصلاح ژنتیکی گرفتم و خوشبختانه الان به یک ارامش نسبی در مورد خدا رسیدم من خواستم به جوابم رسیدم امیدوارم شما در رد و انکارتون به نتیجه برسین
البته منو ببخشین که فضولی کردم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: blue.blood ، faraz_223
۱۵:۱۷, ۲۸/اسفند/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/اسفند/۹۱ ۱۹:۵۶ توسط soshiant.)
شماره ارسال: #26
آواتار
(۲۷/اسفند/۹۱ ۱۲:۰۶)blue.blood نوشته است:  راستش من یه مقدار تند هستم ، ولی سعی میکنم حرف ِ بیخود نزنم ...

راستش ،جایی گفته شده (( ابلها مردا ، عدوی تو نیستم من ... ))
خوش باشید .

سلام دوست عزیز .
فکر میکنم به کار بردن هر لفظی تو تالار مناسب نباشه !!! زمانی که مسلط به کلام و معنی اون بودید ، بهتره نقل قول از شخصی رو قرار بدید .Wink

(۲۷/اسفند/۹۱ ۱۲:۰۶)blue.blood نوشته است:  راستش من دنبال ِ اثبات یا انکار نیستم ، چون واقعا" نمیشه این کار رو انجام داد !

دوست عزیز عمده مباحثی که با توجه به فلسفه و قوائد فلسفی گفته و اثبات میشه شبهه علم محسوب میشه نه خود علم .
از حرف بطلمیوس بگیرید ( که میگه زمین محور عالمه ) تا بیگ بنگ و داروین و عمده علوم امروز و ...
تمام اینها شبهه علمه که گفته میشه و عمدتا 100% اثبات نشدن .

اگر نگاه شما وابسته به فلسفه هستش باید یک چیز رو در نظر داشته باشید که تو قوائد فلسفه مباحث متافیزیکی به هیچ وجه جای نداره . فلاسفه منطق اثبات علوم خودشون رو مبتنی بر حواس 5 گانه و تجربه گذاشتن ( امپریالیسم )و هر چیزی خارج از این 5 حس رو رد میکنن .

با این قائده نمیشه از طریق فلسفه وجود خدا رو 100% اثبات کرد .( تا جایی که حقیر میدونم ).

اما از طریق عرفان بهتر میشه این کار رو کرد چون در عرفان مباحث متافیزیکی گنجانده شدست .

پاینده باشید .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: joseffist ، blue.blood ، faraz_223
۴:۲۸, ۳۰/اسفند/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/اسفند/۹۱ ۱۳:۰۵ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #27

(۲۷/اسفند/۹۱ ۱۱:۱۶)blue.blood نوشته است:  

بله خب ، ار این چیزا اگه نگن که دیگه کسی گوش نمیکنه به حرفهاشون !

کاش انسانیت و یا حتی دین داری هم که میخوایم بکینم درست و حسابی باشه ، نه واسه ی منافع ِ شخصی ...
گل بهشت نبویم جمال حور نجویم دوان بسوی تو باشم

با سلام
دوست عزیز دین داری افراد حول محور خود انسان هستش شما به هر خدایی که اعتقاد دارید خودتون میدونید ولی یکی از اصلی ترین اوصاف خدایی بی نیازی مطلق هستش و خداوند هیچ احتیاجی به دین داری هیچ فردی نداره و اصلا فلسفه خلقت همه چیزها
خشنودی اون چیز هستش( خلق نکردم تا سودی کنم بلکه بر بندگان جودی کنم) شما فکر میکنید که اقای x خودش رو به زحمت مینداخته تازه دنباله حوری پری هم نمیرفته که فقط دین داری کنه!!! نه داداش اقایxهم دنبال لذت بوده ولی از مرتبه بالاترش
مثل بچه ها دنبال شوکلات خدا نبوده عقلش بیشتر میرسیده سختی بیشتر کشیده پاداش بزرکتر هم گرفته
شما یا انسان رو نمیشناسی یا.....
خود شما میگی من کار برای وجدانم میکنم 1 سوال؟
برای وجدانت کار میکنی در درونت خوشنودی یا از اینکه با وجدان کار کردی ناراحت ؟
وجدانی جواب بده
اگه بگی خشنودم پس ایا من باید بگم نیت پستی داری (از دیدگاه شما)
اگه بگی ناراحتم : اونوقت میگم داری بیوجدانی میکنی
خدایش اگه به شما میگفتن 1 دینی هستش که توش هر کاری بکنی اخرش هیچی میشه خود شما نمیگفتی (این چه دینی هستش) وجدانن جواب بده
شما میگید من تند هستم!!!
وجدانت بهت میگه ادم تندی باش؟
وجدانن جواب بده
شما میگید نمیشه اثبات کرد خدا هستش
سوال؟ شما رو چه کسی افریده؟
وجدانن جواب بده اقای با وجدان
قسط توهین ندارم ولی 1 خورده با وجدان باشی میفهمی سر تا سر گفت های شما حرف بیخوده(سعی میکنم حرف بیخود نزنم)
خدای که شما میشناسی چه خصوصیاتی داره !!؟؟
شما اگه اهل فلسفه و منطق هستی باید بدونی که در توصیف خدا فلاسفه به نظر جمعی تا حدودی رسیده اند
با نظر به همان توصیفشان تمام گفته های شما بیخوده
اگه خواستید دونه به دونه با شما بحث میکنم
گفتن چیزهای که خودتون هم بهش شک دارید طبق گفته خودتان ایا کار وجدانی هستش؟
وجدانن جواب بده
دادن صفت خراب به شخصی کار وجدانی هستش؟
وجدانن جواب بده
عقل خودت رو از خدا بالاتر دیدن کار وجدانی هستش؟
بیشتر افراد تالار را بی منطق حساب کردن کار وجدانی هستش؟
سر دونه به دونه اینها با منطق خودت میگم که همه ی این حرفات هم عین بی وجدانی هستش هم عین بی منطقی دوس داشتی حظوری خدمت شما میرسم
اگه تو نوشته هام به هر کسی توهینی شد عذر میخوام
یا علی مدد
۲۲:۳۶, ۲۲/فروردین/۹۲
شماره ارسال: #28
آواتار
سلام دوستان .

متاسفانه به دلیل پراکندگی بحث این تایپیک مدتی بسته شد و با درخواست حقیر از آقا وحید مجددا این تایپیک باز شده تا بتونیم از نقطه نظرات مختلف مبحث حورالعین و همچنین غلمانها رو مورد ارزیابی قرار بدیم .

از دوستان خواهش میکنم بیشتر مراعات کنن تا بتونیم به نتیجه مناسبی برسیم .

توجه کنید ما فقط یک واکاوی در مورد این معقوله از باب قرآن و احادیث داریم و شبهات رو میتونیم در تایپیک جداگانه ای مورد برسی قرار بدیم .

ممنون از همکاری دوستان .

۱:۲۷, ۲۳/فروردین/۹۲
شماره ارسال: #29
آواتار
سلام
در بهشت مگر ما جسم مادی داریم که درخواست مادی داشته باشیم؟ مگر روح احتیاجات مادی و خاکی دارد که نیاز به حوری داشته باشد این سوالی بود که تو زهنم ایجاد شده ممنون میشم که کسی جوابی بهم بده
۴:۰۵, ۲۳/فروردین/۹۲
شماره ارسال: #30

(۲۳/فروردین/۹۲ ۱:۲۷)ارش کمانگیر نوشته است:  سلام
در بهشت مگر ما جسم مادی داریم که درخواست مادی داشته باشیم؟ مگر روح احتیاجات مادی و خاکی دارد که نیاز به حوری داشته باشد این سوالی بود که تو زهنم ایجاد شده ممنون میشم که کسی جوابی بهم بده

با سلام به دوست عزیز
بله انسان در اخرت دارای جسم است ولی نه این جسم بلکه از لحاض ساختاری متفاوت میباشد
برای اطلاعات بیشتر میتونید به کتابهای ایت الله محمد شجایی (5 جلد کتابچه)1 جلد اول بازگشت به هستی:درباره عمومیت وشمول معادلزوم تحول روح وجسم چکونگی این تحول
2جلد دوم عروج روح:تشریح حقیقت مرگ به عنوان سر فصل اغاز حرکت به سوی خدا چگونگی نظام برزخی عالم قبرو برزخ ازمون های برزخی و تکامل برزخی
3 جلد سوم قیام قیامت:نفخه صور دم الاهی نفخ اول و دوم پیوند دوباره روح با بدن بهشت وجهنم وتکامل در حشر
4 جلد چهارم مواقف حشر:لقای حق چیستی مواقف حشر چگونگی نامه عمل ماهیت نظام میزان و صراط
5جلد پنجم تجسم عمل وشفاعت:تطبیق عوالم وجود تجسم عمل و اوصاف عقاید چیستی شفاعت اقسام شفاعت می پردازد
امید وارم راه گشای شما دوست عزیز باشد
یا علی مدد
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حسن.س. ، ارش کمانگیر
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا