|
چگونه صحت ادعای کسی را بررسی کنیم (گفتگو محور)
|
|
۱۵:۱۹, ۱۱/فروردین/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/فروردین/۹۲ ۱۵:۳۷ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
دوستان یکی از سوالات مهم در حوزه اعتقادات این است چگونه صحت ادعای هر کسی در هر موردی را باید بررسی کرد از ادعای یک منجی تا ادعای فردی که مکتب جدیدی اورده تا یک پیامبر تا یک انسان عادی در مسءله حقوقی یا ادعای یک دوست و .... در اخر جمع بندی جهت به نتیجه رسیدن انجام خواهد شد ان شاالله یا حق |
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۲۲:۵۹, ۱۲/فروردین/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/فروردین/۹۲ ۹:۵۸ توسط omidman.)
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
(۱۲/فروردین/۹۲ ۱۴:۴۸)وحید110 نوشته است: حالا سوال این است . آیا میتوان ادعای کسی را بدون دلیل پذیرفت ؟تکلیف احتیاط است. البته احتیاط بعضی مواقع خیلی سخت و آزار دهنده هست. بسته به این که ادعا چقدر مهم باشد و چه مساله ای رو مطرح میکنه(مساله ی حیاتی، مساله ی مهم، مساله ی متوسط ، مساله ی بی اهمیت) ما احتیاط رو در نظر می گیریم. مخصوصا برای مسائل حیاتی یا مهم. اگر احتیاط برامون سخته ( تو مسائل مهم و حیاتی) باید خودمون به دنبال دلیل و مدرک برای ادعا بگردیم و اگر در نهایت باز هم نتونستیم نتیجه بگیریم، باز احتیاط عاقلانه ترین راهه.(البته از تحقیق هم دست نمی کشیم.) |
|||
|
|
۲۳:۱۹, ۱۲/فروردین/۹۲
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
|
سلام آقا وحید
بحث خوب و به جایی است. توی بحثهای عادی خیلی قضیه راحته. مثلاً فردی ادعا می کنه یه قانون فیزیکی رو از راه آزمایش کشف کرده. خب ما می تونیم همون آزمایش رو بررسی کنیم و ادعاش رو بررسی کنیم. اما اگه یه نفر ادعا کرد که بهش وحی رسیده (یا هر روش متافیزیکی دیگه) چی؟ اینجا قضیه به این سادگی نیست. واقعیتش تو این زمینه من خیلی فکردم و کار به این سادگی نیست. اجازه بدید مسائلی که مطرح شد رو تیتر وار نقل کنم: 1- بررسی سوابق فرد 2- بررسی وجود تناقض در سخنان فرد 3- ببینیم وابسته به چه حزب و گروهی است 4- ببینیم فرد عاقل هست یا نه؟ 5- باید برای حرفش دلیل بیاورد 6- مشورت با متخصصین 7- مراجعه به منابع معتبر 8- عدم مخالفت با عقل و علم اگر موافق باشید روی بررسی مدعیان مسائل متافیزیکی متمرکز بشیم. چون در مسائل فیزیکی نسبتاً روش مشخصه. آقا وحید، آیا منبع معتبری هست که نحوه دعوت پیامبر اسلام رو در روزهای اول دعوتشون ذکر کرده باشه؟ و اینکه اولین کسانی که به ایشان ایمان آوردند بر چه اساسی موضوع رو پذیرفتند؟ شاید این موضوع به ما کمک کنه. |
|||
|
|
۲۳:۴۶, ۱۲/فروردین/۹۲
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
(۱۲/فروردین/۹۲ ۲۳:۱۹)فرهاد55 نوشته است: سلام آقا وحید بله ! شما فرصتی جدید برای شبهه ای جدید پیدا کردی ! آیا مدرکی هست که نشان بده استاد مکتب فکری شما بر چه اساسی بت رو تبرک میکنه ؟ و چه کسانی و چرا پذیرفتند که تناسخ پیدا کرده ؟ |
|||
|
|
۱:۰۶, ۱۳/فروردین/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/فروردین/۹۲ ۱:۴۵ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
|
لطفا بزارید بحث رو درست و هدفمند پیش ببریم .
دوستان چند راه رو برای بررسی ادعای هر فردی نشون دادند که بنده هم جمع بندی کردم . فعلا فقط میخواهیم به کلیات بحث بپردازیم تا معیاری برای سنجش همه به دست بیاد. چیزی که خود شما میخواستی بهش برسی . بنده هم قول دادم کمک کنم . خوب این سوال رو که از همه پرسیدم شما هم جواب بدید . اول. ایا بر فرد مدعی لازمه برای ادعاش دلیل بیاره ؟چرا؟اگر لازم نیست چرا از مسلمانها دلیل میخوای دوم . ایا شما چیزی رو بدون دلیل قبول میکنید ؟چرا؟ برای مثال . اگر بنده ادعای پیشگویی کردم شما چطور به من اعتماد میکنید و حرف من رو قبول میکنید؟! شما در ناخود اگاهتون مثل همه انسانها و همه عقلا دنبال مدک معتبر . یا دلیل قاطع میگردی . بنده دلایل پیامبر رو در یه تاپیک دیگه بعدا میدم خدمتتون . حالا بررسی اون دلایل هم بماند برای بعد شما هم باید دلایل لی هیچنگ رو بدی به من تا بررسی کنیم اگر معتقدی هر گفته ای قرینه ای برای راستی ازمایی میخواد اگر معتقدی نمخواد بگو چرا؟(چطور با مسئله ای که دلیلی براش نیست بخورد میکینی؟) چطور دروغ و واقعیت و حقیقت رو از هم تشخیص میدی و اگر : 1_ دو امر بدون دلیل و مدرک بهت عرضه بشه کدام رو انتخاب میکنی (چرا؟) 2_ دو امر یکی با دلیل و یکی بی دلیل بهت عرضه بشه چی؟ 3_ خودت از کسی که ادعایی رو مدرک مطرح میکنه چی میخوای؟ چطور صحت ادعایی رو بررسی میکنی؟ سوالاتم رو فرمز میکنم همش رو روشن جواب بده . سوال رو هم با سوال جواب نده که سفسطه میشه ممنون التماس دعا |
|||
|
|
۱۰:۰۵, ۱۳/فروردین/۹۲
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
سلام آقا وحید منم میخوام سوالتمو واضح تر بپرسم . کسی که ادعای مکتب یا جریان فکری رو داره باید این نشانه ها رو داشته باشه : 1- اگر ادعایی در حرفاش داره , باید اثباتش کنه . اگر میگه تناسخ پیدا کرده ام , باید براساس شواهد علمی اثبات کنه , نه خوابهای کودکانه 2- خوش باید دنباله رو حرفاش باشه اگر از صداقت حرف میزنه باید خوشم راستگو باشه .پس بر اساس راستگویی باید بتونه ادعاهاشو اثبات کنه 3- اگر از نیکخواهی و صداقت و احترام حرف میزنه چرا مکاتب و جریانهای دیگه رو و حتی همه مذاهب رو شیطانی خطاب میکنه و تنها خودشو راه نجات بشر میدونه ! اونم بدون دلیل 4- نباید تناقض در حرفاش باشه . که مثلا در مکتب انحرافی دافا , دائم تناقضات در کتابشان مشاهده میشه . 5-باید بتونه به تمام سوالات در مورد عقایدش جواب بده نه اینکه بگه سوال نپرسید و اینقدر کتابمو بخونید ( سشتشوی مغزی ) و بخونید تا باور کنید !!! این چه استدلالیست ؟ ببینید دوستان : موارد بالا در زندگی روزمره و شناخت دیگران و ....میتونه خیلی کارساز باشه . مثلا در اسلام ما مراجعی داریم و پاسخ به تمام سوالات و کتب بسیار و اسناد تاریخی بیشمار . من چطور حرف کسی رو قبول کنم که هیچکدام از نکات بالا رو جوابگو نیست . مگر اینکه من خودم دلم بخواد برم دنبال اساتید و مکاتب و جریانهای انحرافی که این دیگه بحثش فرق میکنه . نکته : من بهیچوجه اینجا برای اثبات اسلام یا متقاعد کردن کسی حرف نمیزنم . هدفم اینه که اگر یه روز یه حقیقت جوی صادق بخواد دنبال مطلب بگرده , انشاالله این پستها کمکش کنه . |
|||
|
|
۱۲:۱۶, ۱۵/فروردین/۹۲
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
|
سلام دوستان گرامی
اگر قراره من به این سوال پاسخ بدم، باید بگم نمی دونم. چون خودمم مطمئن نیستم چطور میشه راه درست رو تشخیص داد. اما اگه قراره با همفکری به نتیجه برسیم، نیاز به یک فضای به دور از جدل داریم. نقل قول:آیا بر فرد مدعی لازمه برای ادعاش دلیل بیاره ؟چرا؟اگر لازم نیست چرا از مسلمانها دلیل میخوایخب معمولاً دلایلی برای اثبات الهی بودن اسلام مطرح میشه. بررسی این دلایل می تونه کمک بزرگی به ما باشه. اگر این دلایل قانع کننده باشند، می تونیم با خیال راحت اسلام رو بپذیریم. اگرز هم نبود، اونوقت جهل مرکب ما تبدیل میشه به یه جهل بسیط و ساده و راه رو برای ما هموار تر می کنه. یادتون باشه خیلی از این دلایل (به جز تحدی) تسط خود پیامبر مطرح نشده اند و بعضی هاشون رو حتی بعضی از علمای اسلامی هم قبول ندارند. اما اگر نشه چیزی رو با دلیل ثابت کرد چکار باید کرد؟ یه چیزی که در جواب به این سوال به ما کمک می کنه، دیدن نظر دیگران در مورد این سوال هست. بررسی نمونه های تاریخی یا پرسش نحوه قبول کردن دیگران می تونه کمک خوبی به ما باشه. از چند نفر دیگه هم این سوال رو پرسیدم و اینجا چند تا شو میارم: - یه نفر می گفت اگه آدم واقعاً بخواد حقیقت رو بدونه، بهش کمک می کنند. - یکی از تمرین کننده های اکنکار می گفت اگه آدم راه نادرستی رو هم انتخاب کنه، باز هم تجربه ای براش میشه و می تونه باعث رشدش بشه. (البته بعضی هم این رو قبول ندارند. مثلاً اسلام میگه اگه راه نادرستی رو انتخاب کنیم میریم جهنم) - یکی می گفت اگر آدم خوب باشه، قدرت تشخیصش بیشتر میشه. - بعضی شانسی راه رو انتخاب می کنند. - بعضی ها آموزه ها رو نگاه می کنند راه رو انتخاب می کنند (روش کاملاً مطمئنی نیست) - بعضی فقط آموزه ها رو انتخاب می کنند. مثلاً میگن ما راستگویی و ... رو تمرین می کنیم و کاری هم به درستی اعتقادات نداریم (این رو هم بعضی قبول ندارند، مثلاً اسلام و بعضی مکاتب دیگه به اعتقادات هم اهمیت میدن) - و ... اینها نظرات مختلفی هست و شاید نظرات دیگری هم باشه. اگه چیزی رو فهمیدم که ارزش گفتن داشته باشه میام خدمتتون. موفق باشید |
|||
|
۱۲:۴۸, ۱۵/فروردین/۹۲
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
|
فرهاد خان شما یا دارید فقط تبلیغ اون ایین من در اوردی میکنید و کلا قصد بحث ندارید و در دلتون رو بستید . یا میخواهید با شک در بدیهیات سفسطه کنید که تنها راه برای انکار بحث های عقلیه .
با این وضع شکت همیشه ادامه پیدا میکینه. اگر دوست داشتی بحث رو ادامه بدی فقط به سوالات من جواب بده . اینا سوالات وجدانته . شما اصلا توی این تاپیک کاری به اسلام نداشته باش داریم ملاک طراحی میکنیم . حالا شما هم اگر دوست داری دلایل لی هیچنگ رو بنویس تا بررسی کنیم . اگر دلیل نداره که هیچ . اگر داره نشون بده . ما که حتی خلافشم ثابت کردیم . در خانه اگر کس است . یک حرف بس است . منتها شما به جای فرار از زیر بحث سعی کن پاسخ بدی . البته از زیر وجدانت که نمیتونی فرار کنی !! البته دلایل پیامبری رو بررسی خواهیم کرد اما نه اینجا شرط ادامه بحث با شما فقط پاسخ به سوالات منه . التماس دعا |
|||
|
|
۱۶:۱۲, ۱۵/فروردین/۹۲
شماره ارسال: #18
|
|||
|
|||
(۱۵/فروردین/۹۲ ۱۲:۱۶)فرهاد55 نوشته است: اگر قراره من به این سوال پاسخ بدم، باید بگم نمی دونم. چون خودمم مطمئن نیستم چطور میشه راه درست رو تشخیص داد. انسان یا مسئله ای را قبول می کند که شرط قبول آن دلیل متقن هست و یا مسئله رد می شود . اگر من به چیزی اعتقاد ندارم ، پس دلیل پافشاری من بر آن مسئله چه می تواند باشد ؟!! مگر می شود بر مسئله ای پافشاری کنم ولی وقتی حرفش می شود بگویم من نمی دانم این ماجرا درست هست یا نه!!!!؟! بالاخره یا درست هست ومن قبولش دارم یا نیست و من قبولش ندارم!! دلیل و منطق ؟!! |
|||
|
|
۱۲:۱۲, ۱۸/فروردین/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/فروردین/۹۲ ۱۲:۱۹ توسط فرهاد55.)
شماره ارسال: #19
|
|||
|
|||
|
سلام خدمت شما
نقل قول:اگر من به چیزی اعتقاد ندارم ، پس دلیل پافشاری من بر آن مسئله چه می تواند باشد ؟!!من قبلاً فکر می کردم می دونم و به همین دلیل زیاد تبلیغ مکاتب رو می کردم. اما الآن متوجه شدم که خیلی از معیارهایی که برای این موضوع داشتم نادرست بودند. و کاری که الآن دارم می کنم تبلیغ مکتب نیست. شما می دونید که دلایل و استدلالهای مختلفی برای اثبات یا رد مکاتب به کار میره. همچنین تهمتهایی برای بدنام کردن پیروان مکاتب مختلف و جلوگیری از ترویج عقایدشون مطرح میشه. بررسی این موضوعات لزوماً نیازی به دانستن درستی یا نادرستی یک مکتب نداره. اگر کسی توی این سایت باشه که بخواد راهها رو خودش بررسی کنه و بر اساس یک معیار رزاه رو انتخاب کنه، برای اون فرد بررسی استدلالها یا قضاوتهایی که در مورد مکاتب مختلف مطرح میشه می تونه یک کمک بزرگ باشه. و اون وقت خودش می تونه راهش رو با اطلاعات بهتر و درست تر انتخاب کنه. به نظرم ما الآن در جایگاهی نیستیم که به کسی بگیم چه راهی رو بره و چه راهی رو نره (چون خودمون هم ممکنه معیار درستی برای این موضوع نداشته باشیم)، اما می تونیم نظراتمون و چیزهایی که فهمیدیم رو در اختیار هم بگذاریم و به همدیگه توی انتخاب کمک کنیم. اگر ما انتظار داشته باشیم که فقط افرادی توی بحثها نظر بدن که راه درست رو با اطمینان پیدا کرده باشند، اساساً هیچ بحثی رو نمی تونیم مطرح کنیم. به نظرم به بحث باید به عنوان یک همفکری نگاه کرد. |
|||
|
|
۱۴:۲۶, ۱۸/فروردین/۹۲
شماره ارسال: #20
|
|||
|
|||
|
فکر میکنم این جمله هم از امام علی (علیه السلام) کمک بکنه:
حق رو بشناس تا اهل اون رو بشناسی باطل رو بشناس تا اهل اون رو بشناسی |