کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 6 رای - 4.17 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
رستگاری از شاوشانک-The Shawshank Redemption
۷:۱۲, ۲۷/خرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/بهمن/۹۲ ۲۳:۱۰ توسط بیداری اندیشه.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

اگر سایت
http://www.imdb.com/chart/top
را ببینید فیلم رستگاری از شاوشانک از همه بالاتر است!اما چرا؟
اتفاقاً در تلویزیون هم پخش شده!
[تصویر: ShawshankRedemptionMoviePoster.jpg]

من جزئیات را تشریح نمیکنم ولی تمثیل های زیر را جاگذاری کنید

Andy Dufresne >>> ابلیس
Ellis Boyd 'Red' Redding>>> انسانهایی که میخواهند آزاد باشند! و تحت ولایت ابلیس باشند!(فامیلی مورگان فریمن هم باز همین موضوع را نشان میدهد)
زندان>>>عالم ماده
بیرون زندان>>>جهان موازی وعده داده شده توسط شیطان-عالمی لیبرالی بدون اینکه انسان لازم باشد که در آن از کسی اجازه بگیرد!!(فریمن در یکی از قسمتها که از زندان آزاد شده بود در فروشگاه محل کارش از صاحب کارش برای توالت رفتن اجازه می گرفت و ...)
رئیس زندان>>>> خدا
زن اندی و آن مرد...:.........................

حالا میفهمیم چرا از همه فیلمها بالاتر است.

مانیفست کابالا

این فیلم را دوبله شده ببینید تا همه چیز برایتان روشن شود

به آیاتی از انجیل که در فیلم به آن اشاره میشود نیز توجه کنید

========

این نوشتار برای یکی از کاربران ثقیل بود و لطف کردند عبارات بدی بکار بردند.

من نگفتم این فیلم را نقد کردم

این نوشتار تنها رمزگشائیست از این فیلم و امثال این فیلم

اما دلهای مریض و افراد کر و کور حتی اگر حقیقت را متوجه شوند آن را بر نمی تابند
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: soshiant ، میثاق ، Admirer ، mhvvhm ، دل خسته ، freewish ، آنتی ماسون ، sajjadbest22 ، صابر ، SAViOR ، امیریان ، ANTI satan ، سرباز سید علی ، كارمند پيمانی ، Justice Bringer ، jafar ، khademolmahdi ، Detector ، help me ، عبدالرحیم ، مصطفي مازح7610 ، اولولالباب ، fatemeh-55 ، سرباز ولایت ، MohammadSadra ، fazel

آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۱:۵۵, ۱۷/تیر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/تیر/۹۲ ۲۲:۰۵ توسط عبدالرحمن.)
شماره ارسال: #31
آواتار
(۱۷/تیر/۹۲ ۲۱:۰۵)Apollonia نوشته است:  اصلا قبول که این فیلم هدفش و محتواش مشکل داره ( که با احترام به نظر من این طور نیست Smile)
وقتی من چیز بدی ازش یاد نگرفتم
تاثیر بدی هم روم نذاشته
چرا باید بد باشه ؟

بسم الله الرحمن الرحیم

ببینید دوست من اثر منفی رسانه نظام سلطه در طولانی مدت خودش را نشان میدهد

مثال میزنم

نسلی که زمان جنگ جهانی در آمریکا در سنین کودکی بودند رسانه تصویریشان داستان های کمیک استریپ بود

بعدها همین داستان ها پایه خیلی از انحرافات در سینما و مقوله های فرهنگی دیگر شد

قرص زیر زبانی نیست که چند دقیقه های اثر کند

و اینکه هنر در این است که شما اثر منفی آن را متوجه نشوی

http://forum.bidari-andishe.ir/thread-17...#pid165277
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Justice Bringer ، khademolmahdi ، درست پسند ، SAViOR
۲۲:۳۶, ۱۷/تیر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/تیر/۹۲ ۲۲:۵۶ توسط Justice Bringer.)
شماره ارسال: #32
آواتار
(۱۷/تیر/۹۲ ۲۱:۰۵)Apollonia نوشته است:  اصلا قبول که این فیلم هدفش و محتواش مشکل داره ( که با احترام به نظر من این طور نیست Smile)
وقتی من چیز بدی ازش یاد نگرفتم
تاثیر بدی هم روم نذاشته
چرا باید بد باشه ؟

از کسایی که میان بحثای ریشه ای میکنن و شبهه مطرح میکنن و دنبال حقیقتن واقعاً خوشم میاد !

(چون واقعاً کم نمی بینیم کاربرایی که از همون اول میان واسۀ دعوا، خانوم یا آقا هم فرقی نداره) !

ببینید، برای جواب به سوال شما باید ساختار Sub Conscience (ضمیر ناخودآگاه رو بشناسیم) رو کمی بشناسیم !!!

استاد عباسی به نقل از فروید [همجنسباز ، ملحد و ...] در اینباره میگه :

ناخودآگاه وقتی بکار میفته که بعد rational (منطقی) ذهن انسان دیگه حاکم نباشه ! چه موقع آدم بخش irrational ذهنش فعال میشه : مثلا وقتی عصبانی ــه وقتی هیجانی ــه و در حالات دیگه . به زبون ساده، وقتی عقلانیت کنار میره !

سوال : آیا ما میتونیم بفهمیم چه چیزایی تو ناخودآگاه ما ریخته شده ! بله وقتی شهوت بهمون غالب میشه ، وقتی خشمگین میشیم وقتی هیجان زده میشیم و ... با اندازه گیری میزان ضعف و قدرتمون در کنترل کردن خودمون [در اون حالات] میتونیم متوجه بشیم که چقدر ناخودآگاهمون پر از پیام های ناخودآگاه (Subliminal Messages) جنسی و ... هست !!!

ما بیشتر کاربرد این مسائل رو تو مسائل جنسی درک میکنیم ولی در مورد مسائل اعتقادی هم به نظرم همینطوره ... پیام های ناخودآگاهی رو به خورد ما میدن [شیاطین من الانس] و در زمان مقتضی (زمانیکه عقلانیت حاکم نیست بر ما) ازونا استفاده میکنن [شیاطین من الجن] و بازی رو به نفع خودشون بر میگردونن ! Confused

این موضوع در مورد افرادی که از نظر اعتقادی قوی نیستن تشدید میشه !

من به شخصه کسایی رو می بینم که از نظر اعتقادی قوی نیستن و بقول جناب طالب زاده *آمادۀ سُر خوردن هستن* و سریال ها و فیلمای اینا رو می بینن و واقعاً تو صحبتاشون تو رفتارشون تأثیر گذاشته !

دوستانی که ازین فیلم تأثیرات مثبت گرفتن ، عمدتاً این فیلم رو با سانسور دیدن !!! و یه نکته ای هم که هست اینه که :

ماها که الان میایم درباره نمادا و تفکرات صهیونیزم صحبت میکنیم، تا چند سال پیش کجا بودیم !؟! Huh

تا چند سال پیش وقتی هرم میدیدیم تو یه فیلم چه حسی بهمون دست میداد ؟؟؟ الان چه حسی بهمون دست میده ؟!؟ Huh

قطعاً اطلاعات ما ، سطح فکر ما و ... نسبت به چند سال پیشمون رشد داشته ولی یه سری فیلمای هالیوود رو با سطح فکر قدیمی دیدیم و با همون سطح فکر دربارش قضاوت کردیم و تأثیر گرفتیم !

و یه مشکلی هم که وجود داره که قبلا تو تاپیکای دیگه هم اشاره کردم ... ماها و انسان بطور کلی دوست نداره لذت های مشروعش رو محدود کنه و در مقابل هر چیزی که بخواد این لذت ها رو محدود کنه بطور طبیعی گارد میگیره و سعی میکنه از سر راه برشون داره !

لذا وقتی یه نفر یه تحلیل از یه فیلمی که چند سال پیش دیده و خیلی ازش لذت برده و تأثیر گرفته میخونه و متوجه میشه که این فیلم در باطنش داره مفاهیم شیطانی رو نشر میده. بجای اینکه قبول کنه که در مورد اون فیلم قضاوت اشتباه کرده و متوجه یه سری چیزا نبوده ... میاد صورت مسئله رو پاک میکنه و سعی میکنه به خودش اثبات کنه که اون فیلم شیطانی نیست !

کسایی هم که میان اینجا و بحث میکنن که فلان فیلم شیطانی نبود ، به فلان دلیل و فلان دلیل ، قبل ازینکه بخوان هر کسی رو قانع کنن ، میخوان خودشون رو قانع کنن. چون وقتی یه نفر دیگه (که داره میگه اون فیلم شیطانیه) رو قانع کنن در اصل همراه با اون فرد خودشون رو هم قانع کردن !!!!!! ببخشید یه مقدار پیچیده شد !!!

یعنی به صورت ساده بخوایم بگیم : فرد چون با یه فیلم حال میکرده و دوست نداره اون ذهنیت مثبتی که نسبت به فیلم داره رو با ذهنیت منفی عوض کنه (چون اگه تحلیل رو قبول کنه؛ و هر کسی از ابلیس و ابلیسیان بدش میاد، باید دیدش به فیلم رو هم عوض کنه) ! در نتیجه میاد تحلیل رو پَس میزنه !

این چیزیه که من تا حالا از بحث با خودم! و دیگران فهمیدم !!!
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: khademolmahdi ، ضحی رحمانی ، درست پسند ، مجید املشی ، SAViOR ، Dideh Ban ، اولولالباب
۲۳:۵۹, ۱۷/تیر/۹۲
شماره ارسال: #33
آواتار
من این فیلمو هم دویله دیدم هم اصلی به جرات میگم 3 دقیقه هم ازش سانسور نشده این فیلم به هیج وجه شیطانی نیست و یکی از فیلمای معناگرا و مثبت هالیوود هست و زیباترین فیلمی هست که تا بحال دیدم

ببین فک میکنم نقد شما بود تو سایت انتی خوندمش و واقعا دلم سوخت که دیگه بدبینی تا چه حد در مورد این فیلم زیبا که هرکسی با دیدنش منقلب میشه شما میگی شیطانیه بدون حتی 1 دلیل منطقی الیته خوشبختانه اکثرا این فیلمو دیدن و میدونن که چنین چیزی صحت نداره. شما اگه بخوای ثابت کنی این فیلم شیطانه باید ثابت کنی مسیر سبز هم شیطانیه چون نویسنده ی و کارگردان هر دو فیلم یکیه
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ضحی رحمانی
۰:۳۱, ۱۸/تیر/۹۲
شماره ارسال: #34
آواتار
(۱۷/تیر/۹۲ ۲۳:۵۹)Imam12 نوشته است:  من این فیلمو هم دویله دیدم هم اصلی به جرات میگم 3 دقیقه هم ازش سانسور نشده این فیلم به هیج وجه شیطانی نیست و یکی از فیلمای معناگرا و مثبت هالیوود هست و زیباترین فیلمی هست که تا بحال دیدم

ببین فک میکنم نقد شما بود تو سایت انتی خوندمش و واقعا دلم سوخت که دیگه بدبینی تا چه حد در مورد این فیلم زیبا که هرکسی با دیدنش منقلب میشه شما میگی شیطانیه بدون حتی 1 دلیل منطقی الیته خوشبختانه اکثرا این فیلمو دیدن و میدونن که چنین چیزی صحت نداره. شما اگه بخوای ثابت کنی این فیلم شیطانه باید ثابت کنی مسیر سبز هم شیطانیه چون نویسنده ی و کارگردان هر دو فیلم یکیه

بسم الله الرحمن الرحیم

اتفاقا مسیر سبز هم مورد مشابه توش داره ولی چون خیلی وقته ندیدمش نمیتونم دقیق بیاد بیارم

احتمالا مهدی فیلمشو داره

خودش نکاتشو قرار بده

ولی اونطوری که در هالیوود دیدم کاراکترهایی وجود دارند که خیلی مظلوم واقع میشن

یا رنگشون سیاهه یا افراد مطرودی هستند

باهاش بد رفتار میشه و درکشون نمیکنند

به نظر بنده اینها نماد لوسیفر هستند

[تصویر: 500full.jpg]

مثلا در گرین مایل بنظرم John Coffey نماد لوسیفره

کسی که اشتباهی مورد ظلم قرار میگیره

قاتل اصلی یک شخص سفید پوست با موهای نسبتا بلونده که میتونه نماد .... باشه

و جان کافی که سیاه رنگه و تو خیلی از فیلمها سیاه پوست نماد جن یا شیطانه

[تصویر: 510px-Sam_Rockwell_at_the_2009_Tribeca_F...stival.jpg]

Michael Jeter as Eduard "Del" Delacroix قاتل اصلی کودکان

بنظرم این جور فیلمها در ذهن بیننده اینو میخواد القا کنه که شیطان بیگناهه

و انسان باعث سقوطش شد

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Imam12 ، Justice Bringer
۱:۰۳, ۱۸/تیر/۹۲
شماره ارسال: #35
آواتار
میدونی مشکل شما تو نقد فیلم چیه؟ شما تو ذهنتون یه الگوریتم ساختین که طبق اون الگوریتم زندان نماد جهنمه و کسی که تو زندانه نماد شیطان در واقع شما بدون اینکه به دیالوگ ها و نمادهای فیلم توجه کنین فقط میگید شیطانیه(طبق الگوریتم) حالا اجازه بده یه نکاتی درباره ی فرانک درابونت و فیلماش بگم

فرانک درابونت از سال 1994 که رستگاری از شاوشنک رو ساخت تا به حال فقط 3 تا فیلم ساخته. رستگاری از شاوشنک مسیر سبز و مه(که اونم تو تالار نقد کردیم) و جالبه که هر سه فیلم بر اساس رمانهای استفن کینگ ساخته شده

وجه تشابهی که بین فیلمهای درابونت وجود داره اینه که تمام این فیلمها در یک فضای بسته اتفاق میفته که عده ی از انسانها توش گرفتار شدن رستگاری از شاوشنک در زندان - مسیر سبز در بند اعدامی ها - مه در یک فروشکاه که عده ای انسان توش حبس شدن

خب حالا سوال اینجاست که چرا درابونت تو فیلماش چنین فضایی رو ایجاد میکنه؟ (در پست بعد ادامشو میگم طولانی نشه)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجید املشی ، ضحی رحمانی ، مجتبی110 ، هادی...
۱:۱۱, ۱۸/تیر/۹۲
شماره ارسال: #36
آواتار
حداقلش اینه که من میتونم نظرمو در مورد این فیلم بگم

قرائن انقدر هست که برای اهل تحقیق مشخص باشه قضیه

شما اگه از فیلم خوشتون میاد بحثش جداست

ببینید به این میگن هنر

تو هنر با پنبه سر میبرند
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Imam12 ، Justice Bringer ، khademolmahdi
۱:۲۴, ۱۸/تیر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/تیر/۹۲ ۳:۰۶ توسط Imam12.)
شماره ارسال: #37
آواتار
معمولا زندان جایی که انسانها دوست دارن ازش رها بشن و فرار کنن اما شما در فیلم رستگاری از شاوشنک میبینید که کسی نه تنها فکر فرار از زندان به سرش نمی زنه بلکه حتی می بینید شخصیت بروکس(پیرمرد کتابدار) وقتی از زندان ازاد میشه بدلیل وابستگی زیادش به زندان خودکشی میکنه!

شخصیت رد هم که به زندان وابسته شده در جواب اندی که میگه تا حالا فکر کردی از اینجا فرار کنی پاسخ میده: بیشتر عمرو اینجا گذروندم من به اینجا وابسته شدم اون بیرون نمی دونم باید چیکار کنم و کجا برم و اندی بهش میگه خیلی خودتو دست کم گرفتی

مشخصه که این زندان با زندان هایی که در سایر فیلمها میبینید یه تفاوت عمده داره و اونم اینه که این زندانیان دوست ندارن از زندان رها بشن. چرا؟

ببینید ویژگی دنیا چیه؟ اینه که شمارو به یه چیز عادت میده و بعد از مدتی شمارو معتاد میکنه طوری که دل کندن از اون واسه شما سخته در واقع دنیا انسان رو وابسته میکنه و انسانها با اینکه میدونن یک چیز براشون مضر هست اما باز هم دوست ندارن ازش دل بکنن

شخصیت رد درباری خودکشی بروکس چی میگه؟
درو دیوارای اینجا خیلی عجیبن اول ازش متنفری بعد بهش عادت میکنی و بعد بهش معتاد میشی به این میگن وابستگی!(دقیقا ویژگی دنیارو توصیف میکنه)

پست بعد باز ادامه نقدو میگم

ببینید معنا و مفهوم کلی فیلم اینه که روح انسان بزرگتر از اونه که مشکلات دنیا بتونن از پا درش بیارن همونطور که اندی در فیلم با وجود تحمل سختی ها و مشکلات فراوان باز هم امیدش به رهایی رو از دست نمیده و همواره دوستانش رو به امیدوار بودن فرا می خونه

در یکی از زیباترین سکانسها وقتی اندی از زندان انفرادی ازاد میشه دوستاش بهش میگن چطور بود سخت گذشت اندی میگه اتفاقا خیلی راحت گذشت! در ادامه میگه:
یه چیزایی هست درون انسان که کسی نمی تونه لمسش کنه کسی نمی تونه از انسان بگیرش و حتی این میله و حصار که ما توش هستیم نمی تونن محصورش کنن در واقع اشاره داره به بزرگی و شکست ناپذیری روح انسان که سخت ترین شکنجه ها هم نمی تونن از پا درش بیارن

گفتیم زندان نمادی از وابستگی به دنیاست(در این فیلم) پس رهایی از زندان به معنای دل کندن از تعلقات دنیاست
اندی با فرار از زندان نه تنها جسمش ازاد میشه بلکه روحش هم به رستگاری میرسه که دقیقا نام فیلم برگرفته از همینه

یه نکته ی بگم به دوستانی که میگن فیلم شیطانیه... مقوله ی هنر مثل ریاضیات نیست که همیشه یه جواب داشته باشه هنر انعطاف بالایی داره مثلا شما چندتا فیلم دیدی طرف تو زندان نماد شیطانه پس از حالا به بعد هرکی تو زندان بود نماد شیطانه!! این دقیقا نشون میده شما داری به هنر ریاضیاتی نگاه میکنی

در خصوص نمادگرایی تو فیلما یه مطلبی بگم ببینید توی فیلمای فانتزی شما می تونی بگی فلان شخصیت نماد شیطانه و فلان شخصیت نماد خداست(نه خود خدا) اما در فیلمهای روزمره که در دنیای واقعی اتفاق میفته این نماد گرایی کاملا اشتباهه چون خدا و شیطان و این چیزا یه مبحث ماوراییه در حالی که فیلم ما ماورایی نیست و کاملا داره در دنیای واقعی اتفاق میفته

نمادگرایی در چنین فیلمهایی(واقعی) اینطوریه که شما میگی فلان شخصیت نماد انسانهایی که فریب شیطان رو خوردن و فلان شخصیت نماد انسانهایی که به خدا ایمان دارن اما اینکه بگی یکی شیطانه و یکی خداست و یکی ... کاملا اشتباهه

مثلا در همین فیلم رستگاری اندی نماد انسانهایی که هرگز امیدشون رو از دست نمیدن و رئیس زندان نماد انسانهایی که از دین برای منافع مادیشون استفاده میکنن و رد نماد انسانهایی سرگشته ی که نمی تونن مسیر درست زندگی رو پیدا کنن ...

در خصوص فیلم مسیر سبز هم فعلا همینقدر میگم که جان کافی در واقع همون عیسی مسیح هست که اینبار در کالبد یه انسان دیگه ظاهر شده و دقیقا انسانها همون بلایی رو سرش میارن که قبلا سرش اوردن اگه دقت کنید صندلی الکتریکی در واقع همون صلیب هست و جان کافی با گفتن این حرف که این اتفاق هر روز در تمام میفته بر این مطلب صحه میزاره ظلمی که به مسیح شد هر روز در دنیا داره تکرار میشه و تمومی نداره

اینم بگم اون موش نماد قوم یهود هست همونطور هم که میدونید رسالت حضرت عیسی در اسراییل و بین یهودیان بود و جالب تر اینکه جان کافی(عیسی مسیح) وقتی اون موش میمیره دوباره زنده اش میکنه که اشاره داره به زنده کردن یهودیان به دست عیسی مسیح و شخصیت پائول(تام هنکس) در واقع همون پائول معروف در دین مسیحیت هست که ما بهش میگیم پولس که در نهایت متوجه اشتباهش میشه و بدست خدا نفرین میشه و به عمر طولانی مبتلا میشه
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجید املشی ، ضحی رحمانی ، SAViOR ، هادی...
۳:۱۴, ۱۸/تیر/۹۲
شماره ارسال: #38

(۱۸/تیر/۹۲ ۱:۲۴)Imam12 نوشته است:  درو دیوارای اینجا خیلی عجیبن اول ازش متنفری بعد بهش عادت میکنی و بعد بهش معتاد میشی به این میگن وابستگی!(دقیقا ویژگی دنیارو توصیف میکنه)
درستش اینه که اول به دنیا وابسته‌ای، بعد تا آخر عمر رفته رفته متنفر میشی.Smile

(۱۷/تیر/۹۲ ۲۳:۵۹)Imam12 نوشته است:  من این فیلمو هم دویله دیدم هم اصلی به جرات میگم 3 دقیقه هم ازش سانسور نشده این فیلم به هیج وجه شیطانی نیست و یکی از فیلمای معناگرا و مثبت هالیوود هست و زیباترین فیلمی هست که تا بحال دیدم
واژه‌ی معناگرا فقط به معنی تأکید برای مخاطب روی معنا هست، بجای اینکه روی جنبه‌های هیجانی تأکید بشه، ولی بحث ما اثرپذیری مخاطب هست.

اینکه یه نفر احساس کنه که از فیلمی تأثیر مثبت گرفته هیچ چیز رو نشون نمیده. مثلاً وقتی یک کلاهبردار کسی رو خام میکنه حرفهای خوب و قشنگ میزنه و طرف هم تو دلش قند آب میشه و زمانی که از پیشش میاد کاملاً راضی هست، اما در واقع کلاه سرش رفته.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Justice Bringer ، khademolmahdi ، SAViOR
۳:۴۶, ۱۸/تیر/۹۲
شماره ارسال: #39
آواتار
شما وقتی واسه اولین بار می خوای سیگار بکشی چه حسی نسبت بهش داری؟ بهش وابسته ای یا ازش متنفری؟
مسلما حس خوبی نسبت بهش نداری ولی رفته رفته بهش معتاد میشی و در نهایت وابسته
۷:۲۴, ۱۸/تیر/۹۲
شماره ارسال: #40
آواتار
(۱۸/تیر/۹۲ ۱:۲۴)Imam12 نوشته است:  معمولا زندان جایی که انسانها دوست دارن ازش رها بشن و فرار کنن اما شما در فیلم رستگاری از شاوشنک میبینید که کسی نه تنها فکر فرار از زندان به سرش نمی زنه بلکه حتی می بینید شخصیت بروکس(پیرمرد کتابدار) وقتی از زندان ازاد میشه بدلیل وابستگی زیادش به زندان خودکشی میکنه!

شخصیت رد هم که به زندان وابسته شده در جواب اندی که میگه تا حالا فکر کردی از اینجا فرار کنی پاسخ میده: بیشتر عمرو اینجا گذروندم من به اینجا وابسته شدم اون بیرون نمی دونم باید چیکار کنم و کجا برم و اندی بهش میگه خیلی خودتو دست کم گرفتی

مشخصه که این زندان با زندان هایی که در سایر فیلمها میبینید یه تفاوت عمده داره و اونم اینه که این زندانیان دوست ندارن از زندان رها بشن. چرا؟

ببینید ویژگی دنیا چیه؟ اینه که شمارو به یه چیز عادت میده و بعد از مدتی شمارو معتاد میکنه طوری که دل کندن از اون واسه شما سخته در واقع دنیا انسان رو وابسته میکنه و انسانها با اینکه میدونن یک چیز براشون مضر هست اما باز هم دوست ندارن ازش دل بکنن

شخصیت رد درباری خودکشی بروکس چی میگه؟
درو دیوارای اینجا خیلی عجیبن اول ازش متنفری بعد بهش عادت میکنی و بعد بهش معتاد میشی به این میگن وابستگی!(دقیقا ویژگی دنیارو توصیف میکنه)

پست بعد باز ادامه نقدو میگم

ببینید معنا و مفهوم کلی فیلم اینه که روح انسان بزرگتر از اونه که مشکلات دنیا بتونن از پا درش بیارن همونطور که اندی در فیلم با وجود تحمل سختی ها و مشکلات فراوان باز هم امیدش به رهایی رو از دست نمیده و همواره دوستانش رو به امیدوار بودن فرا می خونه

در یکی از زیباترین سکانسها وقتی اندی از زندان انفرادی ازاد میشه دوستاش بهش میگن چطور بود سخت گذشت اندی میگه اتفاقا خیلی راحت گذشت! در ادامه میگه:
یه چیزایی هست درون انسان که کسی نمی تونه لمسش کنه کسی نمی تونه از انسان بگیرش و حتی این میله و حصار که ما توش هستیم نمی تونن محصورش کنن در واقع اشاره داره به بزرگی و شکست ناپذیری روح انسان که سخت ترین شکنجه ها هم نمی تونن از پا درش بیارن

گفتیم زندان نمادی از وابستگی به دنیاست(در این فیلم) پس رهایی از زندان به معنای دل کندن از تعلقات دنیاست
اندی با فرار از زندان نه تنها جسمش ازاد میشه بلکه روحش هم به رستگاری میرسه که دقیقا نام فیلم برگرفته از همینه

یه نکته ی بگم به دوستانی که میگن فیلم شیطانیه... مقوله ی هنر مثل ریاضیات نیست که همیشه یه جواب داشته باشه هنر انعطاف بالایی داره مثلا شما چندتا فیلم دیدی طرف تو زندان نماد شیطانه پس از حالا به بعد هرکی تو زندان بود نماد شیطانه!! این دقیقا نشون میده شما داری به هنر ریاضیاتی نگاه میکنی

در خصوص نمادگرایی تو فیلما یه مطلبی بگم ببینید توی فیلمای فانتزی شما می تونی بگی فلان شخصیت نماد شیطانه و فلان شخصیت نماد خداست(نه خود خدا) اما در فیلمهای روزمره که در دنیای واقعی اتفاق میفته این نماد گرایی کاملا اشتباهه چون خدا و شیطان و این چیزا یه مبحث ماوراییه در حالی که فیلم ما ماورایی نیست و کاملا داره در دنیای واقعی اتفاق میفته

نمادگرایی در چنین فیلمهایی(واقعی) اینطوریه که شما میگی فلان شخصیت نماد انسانهایی که فریب شیطان رو خوردن و فلان شخصیت نماد انسانهایی که به خدا ایمان دارن اما اینکه بگی یکی شیطانه و یکی خداست و یکی ... کاملا اشتباهه

مثلا در همین فیلم رستگاری اندی نماد انسانهایی که هرگز امیدشون رو از دست نمیدن و رئیس زندان نماد انسانهایی که از دین برای منافع مادیشون استفاده میکنن و رد نماد انسانهایی سرگشته ی که نمی تونن مسیر درست زندگی رو پیدا کنن ...

در خصوص فیلم مسیر سبز هم فعلا همینقدر میگم که جان کافی در واقع همون عیسی مسیح هست که اینبار در کالبد یه انسان دیگه ظاهر شده و دقیقا انسانها همون بلایی رو سرش میارن که قبلا سرش اوردن اگه دقت کنید صندلی الکتریکی در واقع همون صلیب هست و جان کافی با گفتن این حرف که این اتفاق هر روز در تمام میفته بر این مطلب صحه میزاره ظلمی که به مسیح شد هر روز در دنیا داره تکرار میشه و تمومی نداره

اینم بگم اون موش نماد قوم یهود هست همونطور هم که میدونید رسالت حضرت عیسی در اسراییل و بین یهودیان بود و جالب تر اینکه جان کافی(عیسی مسیح) وقتی اون موش میمیره دوباره زنده اش میکنه که اشاره داره به زنده کردن یهودیان به دست عیسی مسیح و شخصیت پائول(تام هنکس) در واقع همون پائول معروف در دین مسیحیت هست که ما بهش میگیم پولس که در نهایت متوجه اشتباهش میشه و بدست خدا نفرین میشه و به عمر طولانی مبتلا میشه

ببینید قرائت های مختلفی از یک فیم میشه انجام داد

بنظر شما کدوم یک از این قرائت ها تطابق بیشتری داره؟

جواب با خود شما چون یه بحث تکرار شدنیه

در مورد مسیر سبز

معمولا در بسیاری از جاها اگر بخواهند عیسی (علیه السلام) رو نشان بدهند با شمایل بور نشان میدهند

این بستگی به دید شما داره

مطمئنا زمانی هم که اصغر فرهادی جدایی رو ساخت نمیخواست علنی حرفش را بزند و در چند لایه آن را پنهان کرد

در مورد جان کافی

چرا باید یهود رو زنده کنه؟

نقل قول:نمادگرایی در چنین فیلمهایی(واقعی) اینطوریه که شما میگی فلان شخصیت نماد انسانهایی که فریب شیطان رو خوردن و فلان شخصیت نماد انسانهایی که به خدا ایمان دارن اما اینکه بگی یکی شیطانه و یکی خداست و یکی ... کاملا اشتباهه

این کدوم قانونه؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Justice Bringer ، Imam12 ، درست پسند ، SAViOR
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا