|
>>>>>>>>صبور باشیم<<<<<<<<
|
|
۲۳:۱۰, ۲۱/آذر/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۶/بهمن/۹۱ ۲۳:۵۷ توسط ترنم.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
صبر و استقامت عصاره همه فضیلت­ها و خمیرمایه همه سعادت ها و ابزار وصول به هر گونه خوشبختى است. انسان بدون صبر هم در جهات مثبت به جایى نمى­ رسد و هم در برابر عوامل منفى شکست مى­ خورد، چرا که صابر نبودن مساوى با شکست است. به همین دلیل کلید اصلى پیروزى­ها، صبر است.
به طور کلی برای تقویت صبر و بردباری راه های مختلفی وجود دارد، در ذیل به برخی اشاره می شود: 1. تقویت پایه های ایمان: هر قدر ایمان انسان به حکمت و رحمت پروردگار بیشتر باشد، صبر او نیز افزونتر خواهد بود. امیرمؤمنان (علیه السلام) میفرماید: «اساس و ریشه صبر، ایمان و یقین خوب نسبت به خداوند است».[1] 2. رابطه با خدا: انسان در پرتو یاد خدا و نماز ارادهای نیرومند و ایمانی استوار پیدا میکند و همة مشکلات برای او آسان میگردد. قرآن مجید میفرماید: «وَاسْتَعِينُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلَو ةِ وَإِنَّهَا لَكَبِيرَةٌ إِلَّا عَلَى الْخَشِعِينَ؛[2] در زندگی از صبر و نماز کمک بگیرید، هر چند این کار جز برای خاشعان سنگین و گران است». امام صادق (علیه السلام) فرمود: «هنگامی که مشکل مهمی برای علی(علیه السلام) پیش می آمد، به نماز بر می خاست، سپس این آیه را تلاوت میفرمود».[3] 3. شناخت راز و رمز مشکلات: اگر کسی بداند که وجود بلا و مصیبت در زندگی بشر چه اثری دارد، آن را با آغوش باز میپذیرد، در روایات معصومین از شداید به عنوان الطاف خداوندی یاد شده است. 4. توجه به آثار اخروی صبر: توجه به پاداش اخروی صبر، سختی مشکلات را شیرین و آسان می سازد. در این باره روایات زیادی از معصومیان رسیده است. امام صادق (علیه السلام) میفرماید: «هر کس از مؤمنان که به بلایی گرفتار شود و صبر کند، برای او اجر هزار شهید است».[4] 5. توجه به گذرا بودن بحرانها: مشکل و محنت روزگار هر چه باشد، مقطعی و گذرا است. قرآن مجید به همه افراد نوید میدهد که همیشه کنار سختیها آسانی وجود دارد.«فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْراً؛[5] پس (بدان كه) با هر سختى آسانى است.» 6. توجه به افراد پایین دست: نظر افکندن به کسانی که با مشکلات بزرگتری دست به گریبان هستند، تحمل شدائد را آسان تر میسازد. 7. الگو پذیری از اولیای خدا: با بررسی اجمالی زندگانی بزرگان در مییابیم که آن ها همواره با مشکلات رو به رو بودهاند. با الگوگیری از بزرگان میتوان شیوه مقابله با مشکلات را آموخت. این موضوع را خداوند به پیامبر گوشزد میکند و میفرماید: «فَاصْبِرْ كَمَا صَبَرَ أُوْلُواْ الْعَزْمِ مِنَ الرُّسُلِ؛[6] پس (اى پيامبر!) صبر كن همان گونه كه پيامبران اولوا العزم صبر كردند!».[/url] 8. آمادگی روحی: اگر کسی دنیا را آن طور که هست بشناسد، در پیش آمدهای ناگوار زندگی خود را نمی بازد، چون میداند جهان طبیعت، سرای دگرگونی و تحول است و فراز و نشیب فراوانی دارد. همه افراد خواه ناخواه با حوادث مواجه میشوند. 9. توجه به آثار جسمانی صبر: صبر و شکیبایی در برابر حوادث زندگی تنها جنبه اخلاقی ندارد، بلکه از نظر بهداشت و سلامت جسم نیز فوق العاده مؤثر است. افراد ناشکیبا عمری کوتاه و توأم با انواع بیماریها و از جمله بیماریهای قلبی و عصبی دارند، در حالی که صابران از عمری طولانی برخوردارند. در پایان، داستان جالبی از بزرگمهر را که مناسب با موضوع است نقل میکنیم: میگویند: انوشیروان، بزرگمهر را زندانی کرد. پس از چند روز، انوشیروان شخصی را فرستاد تا از حالش جویا شود. فرستاده انوشیروان او را خوشحال دید، علتش را جویا شد، بزرگمهر دلیلش را استفاده از معجون شش ماده ای دانست و گفت: این معجون مرا سرحال کرده است و آن ها عبارتند از: 1- توکل بر خدا، 2 - بی تابی مشکلی را حل نمیکند، 3 - صبر به کمک انسان میآید، 4 - اگر صبر نکنم چه کنم؟ 5 - مشکلاتی بیش از مشکل من وجود دارد، 6- ستون به ستون فرج است.[url=http://www.soalcity.ir/node/1699#P7][7] به منظور تحصیل سعه صدر و افزایش تحمل و صبر باید همانند دیگر برنامه های تغییر رفتار به صورت جدی، دقیق و کامل به دستور عمل های زیر عمل کنید. توصیه های مؤکد ما در این باره: 1- ذکر«لا حول و لا قوه الا بالله» را زیاد بر زبان جاری سازید. 2- به منظور تقویت اراده و حفظ سعه صدر، از تفریحاتی همانند صحرانوردی، کوهنوردی، شنا، اسب سواری، پیاده روی در صبح زود بهره گیرید. 3 - پیش از انجام هر کارى به جنبه ها و آثار مثبت و منفى آن توجه کنید، زیرا با آگاهى از زیانها یا منافع کارى، انگیزه براى ترک یا انجام کار بیشتر مى شود و به طور طبیعى اراده قوى و صبر مى گردد. 4- همواره سعى کنید با خواسته هاى نفسانى و عادتهاى ناپسند مبارزه کنید. 5- خود را به انجام وظایف و تکالیف دینى مقید نمایید. همواره سعى کنید نماز خود را اول وقت بخوانید، حتى اگر مشغول نوشتن مطالبى باشید که فقط چند سطر یا کلمه اى از آن باقى مانده باشد یا با کسى مشغول صحبت کردن هستید، آن را رها کنید و خواسته و میل درونى خود را فداى اراده انسانى خود سازید. انجام تکالیف و عباداتى همچون نماز در اول وقت و روزه و حج و جهاد و صدقه و انفال مالى، باعث تقویت اراده مى گردند. 6- همواره در مقابل سختىها و ناملایمات زندگى (کار و تحصیل و غیره) بردبار باشید و استقامت به خرج دهید. 7 - نفس انسان، مخصوصا جوانان به خواب بعد از اذان صبح تمایل دارد، جهت تقویت اراده با این میل نفسانى مبارزه کنید. 8 - پیوسته به خود تلقین کن که من اراده اى قوى دارم و توان مبارزه با خواسته هاى نفسانى خویش و هم چنین غلبه بر مشکلات و مصایب را دارم. از شکست خوردن نمى هراسم. اگر موفق نشدم، با کسب تجربه و انرژى و نشاط بیشتر مجددا اقدام مى کنم تا به هدف و مقصد خود برسم. من توانایى رسیدن به هدف و برطرف کردن موانع و مشکلات را دارم. 9 - کارى را که شروع کردید، با حوصله و دقت به پایان برسانید. از رها کردن یا سر هم بندى آن بپرهیزید. 10 - فکر خود را هم زمان به چند کار مشغول نکنید. سعى کنید همواره توجه شما به یک کار معطوف گردد. 11 - تدبیر، نظم و انظباط را در همه امور زندگى خود جارى سازید. با برنامه ریزى دقیق و منطقى، کارهاى خود را پیش ببرید. در برنامه ریزى جایى براى انعطاف و جایگزین کردن امور غیر قابل پیش بینى بگذارید. 12- همیشه فضای ذهنی و روانی خود را برای شنیدن و دریافت رفتارهای نابجا و خلاف انتظار آماده سازید. به این معنا که همیشه انتظار داشته باشید دیگران با شما به بدترین شکل برخورد داشته باشند. خود را برای تحمل آن آماده کنید. [1]. غرر الحكم و درر الكلم، عبدالواحد بن محمد التميمي، مكتب الإعلام الإسلامي - قم، 1366 ه. ش، ص 281. [2]. بقره (2) آیه 45. [3]. مكارم شيرازى ناصر، تفسير نمونه، دار الكتب الإسلامية،تهران،1374، ج 1، ص 219. [4]. ری شهری، میزان الحکمه، دار الحدیث، قم، 1416، چاپ اول، ج 2، ص 1560. [5]. انشراح(94) آیه 5. [6]. احقاف(46) آیه 35. [7]. محدث قمی، سفینة البحار، انتشارات اسوه، 1422ه ق، ج 5، ص 25. |
|||
|
| آغاز صفحه 10 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۲۰:۱۹, ۲۸/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #91
|
|||
|
|||
|
داستان صبر روزی داود نبی (علی نبینا وآله علیهم السلام ) از طرف خدا تعالی مامور شد که به طرف قومش بره وپیامی رو برای شخص خاصی برسونه تو کوچه های شهر راه می رفت و سراغ خلّاده دختر أوس رامی گرفت. ببخشید شما می دونین خونه خلّاده دختر أوس کجاست؟ فرمودید کی؟ خلّاده دختر اوس. بله بله دختر أوس اون خانه منزل اوست. داود نبی دّق الباب کرد صدایی از درون خانه بلند شد:کیستی وبا من چه کار داری. داود هستم، داود نبی. داود، پیامبر خدا! فرمان روا و والی حکومت؟! بله ،داود هستم . بفرمایید داخل شوید؛ نبی خدا کجا ومنزل خلّاده بنت أوس کجا بفرمایید منزل ما را بقدومتان مبارک وپر برکت نمایید. از طرف خدا پیامی برایت دارم. از طرف خدا! ، برای من! حتماً اشتباه شده ،آدرسو اشتباه نیومدین یااینکه اون خلّاده که شما دنبالش هستید من نیستم یک خلّاده دیگه است. من که باشم که بر آن خاطر عاطر گذرم. نه آدرس اشتباه و نه اون کس، کسی غیر شماست،خداوند(جلّ واعلی) گفت: شما از بهشتیان هستید البته نه یک بهشتی عادی ، یک بهشتی که همراه پیامبر خدا خواهد بود آره تو قرین من در بهشت هستی. خلّاده که داشت سرش سوت می کشیدو هنوز باور نکرده بود که مخاطب خاص خدا شده گفت: اخه من که کاری انجام ندادم که مستوجب چنین جزایی باشم . داود گفت: از خودت بگو تا ببینیم علت این امر چه چیزی است. خلّاده که هاج واج مونده بود، ناگهان جرقه ای در ذهنش زد گفت:اره من توهیچ سختیی از هیچ چیز شکایت نکردم ، نه تنها جزع وفزع نداشتم حتی از خدا نمی خواستم اون سختی رو برداره می گفتم شاید تو دل این سختی یک حکمتی نشسسته یا چیز دیگه ای که خدا لازم دونسته.[1] خوش به سعادتش خدا از این حالات نسیب ما هم بکنه آیة الله مصباح نقل می کردند که آیة الله بهاالدینی یک همچین حالتی رو داشتند تو هیچ حادثه یا اتفاقی ندیدیم که ایشان دست پاچه بشوند.[2] رزقنا الله وایاکم . شما در مواقع سختی چه حالی هستید؟ [1] .بحار/ج1/ص38/باب ما اوحی علیه السلام و...،قصص للجزایری/ص350 /ف2،و... [2] .سخنرانی ایشان در بیت رهبری قم |
|||
|
|
۱۲:۳۶, ۱۲/تیر/۹۲
شماره ارسال: #92
|
|||
|
|||
|
اگر بى تابى كردن ، نه تنها تأثيرى ندارد ، بلكه بر اندازه مصيبت مى افزايد ، پس بهترين مقابله با سختى ، تحمّل كردن و بردبارى ورزيدن است . امام على عليه السلام مى فرمايد: بى تابى كردن هنگام مصيبت ، آن را بيشتر مى كند و بردبارى كردن بر آن ، آن را از بين مى برد
غرر الحكم ، ح5626 . بردبارى كردن ، اندوه ناشى از بلا را كاهش مى دهد؛ از اين رو ، امام على عليه السلام براى كاستن از اندوه مصيبت ها، صبر كردن را پيشنهاد مى كند: اندوه هاى وارد شده را با عزم بر صبر كردن و حسن يقين ، دور كنيد تنبيه الخواطر ، ج1 ، ص87 . |
|||
|
|
۱۹:۵۷, ۲۲/تیر/۹۲
شماره ارسال: #93
|
|||
|
|||
|
افراد مصیبت دیده باید اهل بیت«س» را سرمشق خود قرار دهند و صبر و شکیبایی را از آن بزرگواران بیاموزند. تجلّی بارز صبر و شکیبایی، در قیام کربلا و در رویارویی خاندان وحی با دشوارترین و جانگدازترین مصائب عالم رخ داد.امام حسین«ع» درک کرده بودند که شهادت ایشان در کربلا، مصلحت تامّه ملزمه است: «إِنَّ اللَّهَ قَدْ شاءَ أن یراکَ قَتیلا»[5].
حضرت زینب«سلاماللهعلیها» نیز فهم این را داشتند که اسارت ایشان، مصلحت است: «إِنَّ اللَّهَ قَدْ شَاءَ أَنْ یرَاهُنَّ سَبَایا»[6]؛ یعنی آن دو بزرگوار و یاران و اطرافیان ایشان میدانستند که خداوند میخواهد گروهی از آنها شهید و دستهای اسیر شوند، تا اسلام عزیز باقی بماند، از این رو همگی فدای دین شدند و بر شهادت و اسارت خود و مصائبی که به آنان تحمیل شد، صابر و شکیبا بودند.ابن زیاد در آن جلسه کذایی به حضرت زینب«س» گفت: دیدی خدا چه بلایی بر سر شما آورد؟ زینب مظلومه فرمود:[7] تو حکمت و مصلحت خداوند را نمیفهمی، ما به غیر از خوبی در این مسافرت چیزی ندیدیم. بعد هم فرمود: مادرت به عزایت بنشیند،ای پسر مرجانه! و با این جمله، سابقه او و گذشته ناشایست مادرش را به خاطرش آورد.این برخورد شجاعانه و پرافتخار و این پاسخ کوبنده حضرت زینب«س» از آنجا سرچشمه میگیرد که ایشان همانند برادرانش و نظیر پدر و مادر و جد بزرگوارش، آن مصائب را از الطاف خفیه خداوند میداند و نسبت به آن مصائب، بردبار و صبور است. چنانکه امام حسین«ع» قبل از شهادت میفرمایند: [8] خدایا این بلا، از الطاف خفیه توست و من صد در صد به این لطف خفیه تو راضی هستم و در برابر آن صبر و استقامت میورزم. 5. بحارالأنوار، ج 44، ص 364 6. همان 7. بحارالأنوار، ج 45، ص 115 8. بحارالأنوار، ج 44، ص 366 |
|||
|
|
۰:۱۲, ۲۸/مهر/۹۲
شماره ارسال: #94
|
|||
|
|||
|
صبر در قرآن
صبر عبارت از تحمل و شكيبايي در برابر سختي ها و بلايا و مصيبت ها و از دست دادن جان و مال و مسائل مرتبط با آن در دنياست. از اين رو قرآن با بر شمردن مصاديقي از اين مصيبت ها و از دست دادن ها، به ستايش صابران مي پردازد و مي فرمايد: ولنبلونكم بشي من الخوف و الجوع و نقص من الاموال و الانفس و الثمرات و بشر الصابرين، و ما شما را به چيزهايي چون ترس از آينده و گرسنگي و كمبود و از دست دادن هايي در جان و مال و ميوه ها مي آزماييم و تو به افرادي كه در برابر آن صبر مي كنند مژده بهشت را بده!(بقره آيه157) آيه 146 سوره آل عمران، صابران را كساني برمي شمارد كه در برابر مصيبت ها و هر بلا و سختي و فشاري كه برانسان وارد مي شود و چيزي را از او مي گيرد، تحمل نشان داده و سستي و ضعف به ايشان دست نمي دهد و ناتوان و عاجز نمي شوند. بنابراين صبر و شكيبايي در آيات قرآني به معناي تحمل سختي ها و مصيبت ها و مشكلات است به گونه اي كه مهار امور از دست انسان بيرون نرود و كنترل اوضاع را به دست عواطف و احساسات نسپرد و با عقلانيت و تدبير، عقل و شرع استقامت و پايداري كند تا به مقصد خويش برسد و آن چه را مي خواهد به دست آورد. از اين روست كه مسئله صبر و شكيبايي در ميدان جنگ به عنوان يك اصل اساسي براي دستيابي به پيروزي برشمرده شده و به مؤمنان صابر وعده پيروزي داده شده است. (انفال آيه 65 و 66) |
|||
|
|
۳:۳۱, ۲۸/مهر/۹۲
شماره ارسال: #95
|
|||
|
|||
|
گویند سنگ لعل شود در مقام صبر
آری شود ولیک به خون جگر شود |
|||
|
|
۳:۳۷, ۲۸/مهر/۹۲
شماره ارسال: #96
|
|||
|
|||
|
سلام.ممنون از حضورتون.
صبور بودن واقعا سخته.ولي ي چيزي به خودم ثابت شده و تجربه كردم اينه كه ي جورايي خدا با توجه به ظرفيت هر انساني اونو مورد آزمايش قرار ميده.!! ![]() يعني اگه ي مشكلي پيش اومد خدا صبرشم ميده ولي بعضي وقتا ما خودمون نميخوايم صبور باشيم و دنبال بهانه هستيم. ان شاالله بتونيم صبر واقعي داشته باشيم. التماس دعا |
|||
|
|
۴:۰۶, ۲۸/مهر/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/مهر/۹۲ ۴:۲۱ توسط عبدالرحمن.)
شماره ارسال: #97
|
|||
|
|||
(۲۸/مهر/۹۲ ۳:۳۷)ترنم نوشته است: سلام.ممنون از حضورتون. و قال على بن الحسين (علیه السلام) الزهد عشرة اجزاء اعلى درجة الزخد ادنى درجة الورع و اعلى درجة الورع ادنى درجة اليقين و اعلى درجة اليقين ادنى درجة الرضا حضرت على ابن الحسين عليه السلام فرمودند :زهد داراى ده جزء است. بالاترين درجه زهد پائينترين درجه ورع و پرهيزكارى است، و بالاترين درجه ورع و پرهيزكارى پائينترين درجه يقين است ،و بالاترين درجه يقين پائينترين درجه رضا است. اصول كافى كتاب ايمان و كفر باب رضا به قضاء حديث 10 اینو به خودم میگم حرف زدن و کپی پیست کردن خیلی آسان است در عمل کار سخت می شود بعد اینجاست که سنگینی جمله "ما رایت الا جمیلا" مشخص می شود. |
|||
|
|
۹:۱۶, ۲۸/مهر/۹۲
شماره ارسال: #98
|
|||
|
|||
|
به نام الله
|
|||
|
|
۱:۴۷, ۲۹/مهر/۹۲
شماره ارسال: #99
|
|||
|
|||
(۲۸/مهر/۹۲ ۴:۰۶)تلمیخا نوشته است: و قال على بن الحسين (علیه السلام) الزهد عشرة اجزاء اعلى درجة الزخد ادنى درجة الورع و اعلى درجة الورع ادنى درجة اليقين و اعلى درجة اليقين ادنى درجة الرضا به قول دوستان تالاري مچكرم. ![]() درسته منظورتون به خودتون بود ولي ي كم به تاپيك منو حرف من هم ممكنه ارتباط داشته باشه ![]() موقع عمل معلوم ميشه اين حرف كاملا درسته.منم چون تجربه كردم بهتون دارم ميگم.پيش خودم ميگفتم اگه فلان دعا مستجاب نشه ديگه هيچي آسمون به زمين مياد!!در صورتي كه دعام مستجاب نشد و من هم تونستم كنار بيام. و آسمون و زمين هم جاي خودشه![]() البته ناگفته نماند كه صبر خييييييييييييييييييييييييييلي سخته.ولي بستگي به خودمون داره. حضرت زينب با اون همه مشكلي كه براش پيش اومد از خدا شكايت نكردو صبر كرد،ولي ما ادمها واسه چيزاي كوچيك صبرمون لبريز ميشه.(درسته ماها مثل حضرت زينب نميشيم ولي ميتونيم ايشون رو الگو بگيريم.) ![]() التماس دعا
|
|||
|
|
۱۷:۲۴, ۵/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #100
|
|||
|
|||
|
غم عشقت بیابان پرورم کرد هوای وصل، بی بال و پرم کرد به مو گفتی صبوری کن صبوری صبوری، طرفه خاکی بر سرم کرد |
|||
|
|
|
|
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| چگونه باشیم تا موثر باشیم؟ | راوی110 | 1 | 1,306 |
۱۹/فروردین/۹۳ ۱۲:۵۴ آخرین ارسال: راوی110 |
|