کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 1.67 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نجس بودن کفار
۰:۱۴, ۲۵/آبان/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/آبان/۹۲ ۰:۱۷ توسط anti.)
شماره ارسال: #1
آواتار

نجاست اهل کتاب
(همانند یهودیان و مسیحیان) همواره مورد اختلاف فقهای شیعه و روایات بوده‌است

برخی فقها معتقدند، اهل کتاب، که مسیحیان و یهودیان از این دسته‌اند، کافر و نجس هستند، در حالیکه فقهای دیگری، اهل کتاب را از این موارد استثنا دانسته‌اند.

نجس بودن مجوسان
برخی نیز مجوسان (در عربی مجوس غالباً به معنی زرتشتی است) را از این دسته، و نجس می‌دانند. بطور نمونه، سید محمدکاظم طباطبایی یزدی، «مرتد و یهود و نصاری و مجوس» را نجس دانست‌اند. و
روح‌الله خمینی
نیز «غیر مسلمان از هر دین و مذهبی که باشد» را «محکوم به نجاست» دانسته‌است.
برخی فقهای دیگر، من جمله صافی گلپایگانی، سید علی سیستانی، و محسن کوچه‌باغی تبریزی نیز اهل کتاب (بمعنای
یهود و نصاری و مجوس) را بنابر قول مشهور نجس دانسته‌اند. در این میان سید موسی شبیری زنجانی و ناصر مکارم شیرازی نجاست یهودیان و مسیحیان و زرتشتیان را بنابر احتیاط اعلام نموده‌اند.

نجس بودن یهودیان و مسیحیان
محمدتقی بهجت فومنی اهل نصار و یهود را نجس می‌دانستند

سید علی خامنه‌ای نجاست اهل کتاب را «نامعلوم» دانسته، و آنان را دارای «طهارت ذاتی» و «نجاست ظاهری» دانسته‌اند. اما اکثر علمای شیعه در زمان حاضر اهل کتاب را پاک می دانند.اهل کتاب شامل یهودیان و مسیحیان و زرتشتیان و صابئین است.البته این مراجع گوش زد کرده اند که اگر مسیحیان به تثلیث قائل باشند،آن هم نه به زبان فقط بلکه واقعا معنای درست آن را دانسته و به آن معتقد باشند،نجس اند و جزو اهل کتاب به حساب نمی آیند.و نیز گفته اند که لازم به تحقیق در مورد قائل بودن به تثلیث افراد نیست.

نظر مخالفین
در این باب، برخی از مفسرین و فقها اهل کتاب را پاک و طاهر اعلام نموده‌اند. ازین جمله می‌توان به فاضل لنکرانی و وحید خراسانی
اشاره نمود. یوسف صانعی اهل کتابی که «غیر از معاندین» باشد را پاک دانسته، و معاشرت و هم‌سفرگی با آنان را جایز می‌داند.

پ.ن:الان میخوام ببینم دلیل اینکه من نجسم چیه؟دلیل اینکه من با و امثال من با بقیه مردم فرق دارن چیه؟دلیل اینکه نگاه اسلام به من که یه انسانم در حد سگ و خوک و نجاست هست چیه؟و آخرین نکته اینکه تعریف نژاد پرستی چیه؟
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: #1Zero ، آیلار ، aboutorab ، A L I
۱:۰۲, ۲۵/آبان/۹۲
شماره ارسال: #2
آواتار
با یاد حق

من نمیدونم شما چه دینی دارید
و همچنین نمیدونم این حرف ها از کجا اومده ؟یا اطلاعات من درباره ی این موضوع دقیق نیست یا همچین چیزی نیست در اسلام ....
کاش با ذکر منابع نظر علما رو مطرح میکردید..
به هر حال تا اون جایی که من میدونم تنها کسانی که ملحد هستند و اصلا وجود خالقی همچون خدا رو قبول ندارند و گروه دیگر افرادی که مرتد شده اند شامل این حکم میشوند ...
اگر نه که مشتاقم پاسخ در جریان پاسخ افراد مطلع قرار بگیرم ..

یاالله
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: anti ، mahramaneh ، یاســین ، آیات
۱:۱۸, ۲۵/آبان/۹۲
شماره ارسال: #3
آواتار
(۲۵/آبان/۹۲ ۱:۰۲)Aryha نوشته است:  با یاد حق

من نمیدونم شما چه دینی دارید
و همچنین نمیدونم این حرف ها از کجا اومده ؟یا اطلاعات من درباره ی این موضوع دقیق نیست یا همچین چیزی نیست در اسلام ....
کاش با ذکر منابع نظر علما رو مطرح میکردید..
به هر حال تا اون جایی که من میدونم تنها کسانی که ملحد هستند و اصلا وجود خالقی همچون خدا رو قبول ندارند و گروه دیگر افرادی که مرتد شده اند شامل این حکم میشوند ...
اگر نه که مشتاقم پاسخ در جریان پاسخ افراد مطلع قرار بگیرم ..

یاالله

سلام بر شما

اسما مسیحی هستم عزیز،البته زیاد آدم مذهبی نیستم،اما خب به هر حال شناسنامه ای مسیحی هستم

همون اطلاعات شما دقیق نیست زیاد،در مورد منبع و اینجور چیزا که به طور خلاصه مطالبش در مطلب بالا اومده و فکرم نکنم اشتباه باشه،الان وقت ندارم تا 2 3 ساعت آینده میگردم منابعش رو هم گیر میارم میزارم براتون

اما در کل اینجوری براتون بگم بیشتر مراجع و علما دینتون مثل اینکه کافر رو عین نجاست دونستن و فرقی بین کافر اهل کتاب و یا مرتد نذاشتن،هستن تعداد محدودی که بنا بر احتیاط واجب اهل کتاب رو دارای نجاست ظاهری دونستن و طهارت ذاتی،که البته زیاد فرقی با حالت قبل نداره
۱:۳۰, ۲۵/آبان/۹۲
شماره ارسال: #4
آواتار
خوب برادر شما وقتی اسلام رو قبول نداری . دیگه احکامش هم قبول نداری . حالا میخواد این باشه یا هر چیز دیگری

رهبر هم فتوا دادن اهل کتاب نس نیست . و خودشونم خونه اونها که میرن غذا هم میل میکنند .

بحث یک مسلمان و یک مسیحی که مشترکاتی در احکام برای بحث ندارند منطقی به نظر نمیرسه و

یا حق
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: درست پسند ، سید ابراهیم ، ELENOR ، mahramaneh ، mahdy30na ، Patriot ، یاســین ، مجتبی110 ، منادی حق ، مرغ باغ ملکوت ، SAViOR ، آیات ، خیبر110 ، حیرون ، ســــــاقی ، حسن.س. ، m.hossein
۲:۰۴, ۲۵/آبان/۹۲
شماره ارسال: #5
آواتار
آنتی جان یکبار خودت به من گفتی چرا سوالی میپرسی که میدونی چه جوابی بهت میدن!

ما هم یه آشنایی داشتیم همسایشون زرتشتی (همین مجوس) بود. بعد هربار بازدید هرچی که با اون بنده خداها در تماس بوده رو آب میکشیدن. البته برای خیلی وقت پیش بود این، ولی صورت خوشی نداشت اصلا.
من هم مکتوب سندی از این فتواها ندیدم هرچی بوده شنیده هست اگه منبعی داری بدی ممنون میشم.

حالا جدای اینا نمیدونم امسال چه حکمتی بود عزاداری محرم با بزرگترین توفان جهان (Haiyan) مصادف شد. از اونجایی که هلال احمر برای امداد رسانی اعلام آمادگی کرده بود برام عجیب بود چرا کوچکترین تبلیغی برای کمک های مردمی نمیشه! اصلا کسی به روی خودش هم نیوورد، در صورتی که اگه یکی از این کشورهای آفریقایی که مثلا مسلمون هستن به مشکل بر بخوره تبلیغات کمک های مردمی از در و دیوار میریزه! احتمالا دلیلش اینه که فلیپین و تایوان مسلمون نبودن.
الان هم که محرم بود بهترین فرصت که کمک ها زیر پرچم امام حسین بشه. والا اون امام حسینی که ما شنیدیم ازش فکر نکنم راضی بوده باشه که این خرجای گزاف ( تو تهران خیلی دیدم من، نیتشون هم امام حسن نیست جدا) برای این مراسم ها بشه در صورتی که یه جا دیگه مردم نیاز به کمک دارن. حداقل قسمتی ازش میشد کمک بشه نه همش.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: anti
۲:۳۳, ۲۵/آبان/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/آبان/۹۲ ۱۱:۳۴ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #6
آواتار
(۲۵/آبان/۹۲ ۱:۳۰)وحید110 نوشته است:  خوب برادر شما وقتی اسلام رو قبول نداری . دیگه احکامش هم قبول نداری . حالا میخواد این باشه یا هر چیز دیگری

رهبر هم فتوا دادن اهل کتاب نس نیست . و خودشونم خونه اونها که میرن غذا هم میل میکنند .

بحث یک مسلمان و یک مسیحی که مشترکاتی در احکام برای بحث ندارند منطقی به نظر نمیرسه و

یا حق

اصلا بحث سر نجسی نیست،بحث سر اینه که چرا قرآن و دین شما اومده بین انسان هایی با عقاید مختلف فرق گذاشته و یکی رو بر دیگری برتری داده،تو دنیای امروز این یه نمونه بارز از نژاد پرستی هست،در واقع نژادپرستی از این تابلوتر دیگه نمیشه!

نقل قول:آنتی جان یکبار خودت به من گفتی چرا سوالی میپرسی که میدونی چه جوابی بهت میدن!

درود بر تو عزیز،اینطور نیست که این مسئله فقط به خودشون مربوط باشه،به ما هم مربوط میشه و رو زندگی ما هم تاثیر داره!
۱۲:۱۰, ۲۵/آبان/۹۲
شماره ارسال: #7
آواتار
(۲۵/آبان/۹۲ ۲:۳۳)anti نوشته است:  اصلا بحث سر نجسی نیست،بحث سر اینه که چرا قرآن و دین شما اومده بین انسان هایی با عقاید مختلف فرق گذاشته و یکی رو بر دیگری برتری داده،تو دنیای امروز این یه نمونه بارز از نژاد پرستی هست،در واقع نژادپرستی از این تابلوتر دیگه نمیشه!
اهل کتاب که نجس نیستند دوست عزیز!کافران و مشرکان نجسند.البته حتما علما سر این هم اختلاف دارند!اما نظر من اینه و فکر میکنم منظور قرآن و اسلام و در آخر خود خدا هم همین بوده.
توی قرآن نجس بودن مشرکان خیلی بیشتر بولد شده.
مثلا توی توبه / 28. اومده که «اي كساني كه ايمان آورده‌ايد! مشركان ناپاك و نجس هستند.»
یعنی خیلی واضح و روشنSmileدلیلش رو هم الان دوستانی که مستند هایی مثل ظهور رو دیدن و به ماهیت واقعی مشرکان پی بردند بهتر می فهمند.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فاطمه خانم ، Aryha ، آیات ، خیبر110 ، حیرون ، m.hossein
۱۲:۵۱, ۲۵/آبان/۹۲
شماره ارسال: #8
آواتار
(۲۵/آبان/۹۲ ۱۲:۱۰)Tishtar نوشته است:  اهل کتاب که نجس نیستند دوست عزیز!کافران و مشرکان نجسند.البته حتما علما سر این هم اختلاف دارند!اما نظر من اینه و فکر میکنم منظور قرآن و اسلام و در آخر خود خدا هم همین بوده.
توی قرآن نجس بودن مشرکان خیلی بیشتر بولد شده.
مثلا توی توبه / 28. اومده که «اي كساني كه ايمان آورده‌ايد! مشركان ناپاك و نجس هستند.»
یعنی خیلی واضح و روشنSmileدلیلش رو هم الان دوستانی که مستند هایی مثل ظهور رو دیدن و به ماهیت واقعی مشرکان پی بردند بهتر می فهمند.

خیلی از مراجع فرقی بین مرتد و کافر اهل کتاب نذاشتن،و صد البته اینو قبول دارین که نظر شما اصلا مهم نیست!!باید به فتوای مرجع خودتون مراجعه کنید

تو همون آیه ای هم که نام بردین اگه اشتباه نکنم از کلمه "کفار" استفاده شده
۱۳:۰۸, ۲۵/آبان/۹۲
شماره ارسال: #9
آواتار
برای دوستان من در خوابگاه این مشکل بوجود اومده بود در مورد هم اتاقی شون که به هیچی اعتقاد نداشت
زنگ زدن پرسیدن و جواب اومد که
اگه طرف مشرک باشه یعنی با اسلام عناد داشته باشه،در واقع کسی همینطوری اعتقاد نداشته باشه و با کسی هم کاری نداشته باشه مشکلی نیست اما اگه بر علیه اسلام تبلیغ کنه و همه مواردی که میدونید اوون مشکل داره
اهل کتاب که دیگه جایگاهشون معلومه
به قول اقا وحید رهبر خونه اونا میره و غذا هم میخوره
بیخودی جو ندین
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: محمد حسین ، پرنیان ، منادی حق ، فاطمه خانم ، مرغ باغ ملکوت ، Aryha ، خیبر110 ، حیرون ، bagheri4
۱۴:۰۳, ۲۵/آبان/۹۲
شماره ارسال: #10
آواتار
(۲۵/آبان/۹۲ ۲:۳۳)anti نوشته است:  اصلا بحث سر نجسی نیست،بحث سر اینه که چرا قرآن و دین شما اومده بین انسان هایی با عقاید مختلف فرق گذاشته و یکی رو بر دیگری برتری داده،تو دنیای امروز این یه نمونه بارز از نژاد پرستی هست،در واقع نژادپرستی از این تابلوتر دیگه نمیشه!

نژاد پرستی؟! نژاد پرستی یه مسئله قومی و نسبیه نه دینی و اعتقادی . اگر بین ادیان فرق گذاشته دلیلش برتری فکر و روشه ادیانه . همه این ادیان در طول تاریخ از سوی خدا برای هدایت انسانها نازل شده تا با بوجود آمدن شرایط جدید و بالا رفتن میزان تکامل عقل بشر راه بهتری برای طی مسیر تکاملی و رسیدن به هدف نهایی از خلقتش رو پیدا کنه . نکته جالب اینجاست که قرآن اصلا از لفظ ادیان استفاده نمی کنه بلکه حتی در روایات هم فقط از لفظ دین استفاده شده نه ادیان . یعنی دین یه اصل واحده و روش زندگی صحیحی هست که خدا از انسانها خواسته و با پیشرفت عقل بشر دین هم پیشرفت کرده .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: منادی حق ، مرغ باغ ملکوت ، Aryha ، آیات ، حیرون ، ســــــاقی
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا