کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 4 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
دام های شیطان ( لطفا توجه کنید!)
۲۰:۳۱, ۲۸/مرداد/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/مرداد/۹۳ ۲۰:۳۷ توسط fateme-m.)
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام....
چندروز پیش مطلبی خوندم که خیلی ذهنمو درگیره خودش کرد و سوالاتی برام پیش اومد که ممنون میشم کمکم کنید.

البته لازم به ذکره که مطمئن نیستم همه ی بخش های این متن صحیح و دارای سند باشه.

خواهش میکنم اگه قصد دارین اظهارنظری کنید و یا درپایان به سوالاتم جواب بدید متن پایینو کامل و بادقت بخونید و قسمتایی که بارنگ قرمز نوشتم توجه بیشتری کنید.

بخش اول...

(( دام های شیطان))
[/b]

شیطان از جنس جن است و از آتش خلق شده است. قبل از این که از بهشت رانده شود خدا رابسیار عبادت می کرد و به همین دلیل عزازیل نام گرفت. حضرت علی (علیه السلام) فرمودند: شیطان 70هزارسال خدارا عبادت کرد و فقط یک نماز دو رکعتی او چهارهزارسال طول کشیده است و وقتی انسان خدارا از خاک آفرید و در آن روح دمید به ملائکه دستور داد که بر آدم سجده کنند و همه سجده کردند به غیر از ابلیس.
شیطان به خدا گفت: من 70هزارسال تورا عبادت کرده ام و خودت فرموده ای که هرکسی مرا عبادت کند عبادتش را بی نتیجه نمیگذارم و عوضش را به او میدهم.[/b]
خداوند فرمودند: هرچه می خواهی در دنیا به تو عطا میکنم.
شیطان گفت:

اول این که اجازه دهی تا قیامت زنده بمانم. ( خداوند قبول کرد)
دوم این که در مقابل هریک از فرزندان آدم دوفرزند به من عطا کنی که برای هریک از اولاد آدم دوفرزند را مسلط کنم تا آنهارا به گمراهی بکشاند. (خداوند باز هم قبول کرد.)

سوم این که از تو می خواهم مرا در بدن اولاد آدم همچون خون جریان دهی که ازهرجای بدن بتوانم اورا به معصیت بکشانم.
چهارم این که می خواهم اولاد آدم مارا نبیند ولی ما آنهارا ببینیم.

پنجم این که می خواهم به من قدرتی دهی که به هرشکل که می خواهم درآیم و هرکجا که می خواهم بروم.
ششم این که می خواهم تا دم مرگ پیش اولاد آدم باشم.

یعنی حتی وقتی که حضرت ملک الموت برای قبض روح به سراغ انسان می آید شیطان هم حاضر می شود و انسان را وسوسه می کند.

امام باقر فرمودند: هنگامی که انسان درحال جان کندن است خیلی تشنه می شود و در آن هنگام شیطان با یک لیوان آب می آید و می گوید اگر برمن سجده کنی و کافر شوی این آب را به تو می دهم. وقتی ناامید می شود شیطان آب را می ریزد و میگوید ازتو بیزارم و می رود.
هفتم این که از تو می خواهم که مرا بر سینه ی اولاد آدم مسلط گردانی تا اورا وسوسه کنم. خداوند در پایان می فرماید تمام خواهسته هایت را برآورده می کنم. هرکس پیرو تو باشد اورا باتو به جهنم می فرستم.

بعد شیطان می گوید: ای خدا به عزت و جلالت قسم که همه ی انسان هارا گمراه می کنم مگر عده ای محدود که بنده خاص تو هستند. سپس گفت حالا که مرا بیرون می کنی جایی برای زندگی کردنم معین کن. خداوند فرمود: تورا در حمام و بازار و هرکجا که محل رفت و آمد مردم است قرار دادم.
شیطان گفت غذای من چ باشد؟ خداوند فرمود: سر هر سفره ای که بسم الله الرحمن الرحیم برده نشود بنشین با آنها که همچون حیوان گرسنه هستند غذا بخور.

امام باقر(علیه السلام) در این باره می فرماید: اگر اول غذا یادتان رفت بسم الله بگویید آخره غذا بگویید تا شیطان هرچه خورده برگرداند.
بعد شیطان گفت که من احتیاج به آب دارم. خداوند فرمورد: آب تو شراب و هرچیزه مست کننده باشد.

بعد شیطان گفت برای من کتابی قرار بده. خداوند پاسخ داد: کتاب تو سحر و جادوست.( اولین کسی که سحر و جادو را به انسان آموخت شیطان است.)
بعد شیطان گفت برای من حدیثی قرار بده. خداوند فرمود حدیث تو دروغ است.

بعد گفت برای من دام و وسیله ی شکار قرار بده. خداوند فرمود زنان را وسیله صید و به دام انداختن مردم قرار دادم.

بخش دوم....

روزی حضرت محمد(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) شیطان را حاضر در مسجدالحرام دید. پیش او رفت و به او گفت ای ملعون چرا ناراحتی؟ شیطان گفت: از دست تو و امت تو ناراحتم. حضرت فرمودند: چرا از من ناراحتی؟
شیطان گفت: چون این همه تلاش مس کنم انسان را گمراه کنم ولی تو در قیامت از آن ها شفاعت می کنی و تمام زحمات مرا به هدر می دهی به همین خاطر با تو دشمنم.

حضرت فرمودند از امتم چرا ناراحتی؟
شیطان گفت امت تو خصوصیاتی دارند که دیگر امت ها ندارند.

اول این که وقتی به هم می رسند سلام می کنند که سلام اسم خداست و من از این اسم می ترسم.
دوم این که وقتی همدیگر را می بینند به یکدیگر دست می دهند و تا دستهایشان از هم درنیامده گناهانشان بخشیده شود.

سوم این که وقتی می خواهند غذا بخورند بسم الله می گویند و من دیگر نمی توانم غذا بخورم و گرسنه می مانم.
چهارم این که بعد از غذا خوردن الحمدالله می گویند.

پنجم این که وقتی اسم تو می آید بلند صلوات می فرستند و آنقدر ثواب آن زیاد است که من فرار می کنم.
ششم این که وقتی می خواهند کاری انجام دهند انشاء الله می گویند و من دیگر نمی توانم در آن کار دخالت کنم و آن را برهم زنم.

هفتم این که صدقه می دهند و وقتی که صدقه می دهند هم گناهانشان آمرزیده می شود و هم هفتاد نوع بلا را از خود دور می کنند. به همین دلیل حضرت نبی اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند: وقتی انسان دستش را در جیبش می کند تا صدقه بدهد هفتاد شیطان دست اورا می گیرند تا اورا منصرف نمایند.
هشتم این که قرآن می خوانند و در خانه ای که قرآن خوانده شود دیگر جایی برای من نمی ماند چون در ان خانه ملائکه رفت و آمد می کنند.

نهم این که مرا زیاد لعنت می کنند و با هر لعنت یک زخم بر بدنم می افتد و تا زمانی که آن شخص را به گمراهی نکشانم آن زخم ها خوب نمی شوند.
دهم این که زمانی که گناه می کنند سریع توبه می کنند و زحمات مرا به هدر می دهند.

یازدهم این که زمانیکه عطسه می کنند الحمدالله می گویند.
حضرت فرمودند: عطسه از طرف خداوند و خمیازه از طرف شیطان است. و وقتی عطسه می کنید باید الحمدالله بگویید.

وقتی انسان نماز می خواند شیطان از او دور می شود. به خصوص اگر سجده نماز طولانی باشد شیطان از روی ناراحتی فریاد می کشد.

حضرت امام صادق (علیه السلام) فرمودند: هرکس نماز نخواند از شیطان پست تر است. زیرا شیطان یک خطا کرد و آن هم این که بر انسان سجده نکرد ولی انسان اگر نماز نخواند برای خدا سجده نمی کند.
حضرت محمد فرمودند: مجوز عبور از پل صراط نماز است. و فرمودند اگر نماز مومن قبول شود بقیه اعمال او نیز قبول درگاه الهی می باشد.

در نمازها به نماز صبح خیلی سفارش شده است و دلیل آن این است که هنگام شب فرشتگان پیش انسان هستند و اعمال شب را می نویسند و هنگامی که اذان صبح را می دهند فرشتگان شب می روند و جای خود را به فرشتگان روز می دهند. پس اگر نماز صبح را بخوانیم در دو پرونده ثبت می شود و همچنین از امام صادق منقول است: از صفات مومن این است که بسم الله الرحمن الرحیم را در نماز بلند بگوید و هرکس بعد از تکبیر نماز قیب از شروع حمد اعوذبالله من الشیطان رجیم را بگوید به اندازه هرمویی که در بدن اوست هزار حسنه برای او می نویسند.
و حضرت پیامبر فرمودند: هرکس بعد از نماز تسبیحات حضرت زهرا را بگوید به خصوص اگر با انگشتان بشمارد همان دست هایش اورا در روز قیامت شفاعت کنند.

سوالات....

1- چرا خداوند باید به شیطان در دنیا هرچیزی که نیاز داره عطا کنه؟ خصوصن که شیطان چیزایی رو درخواست میکنه که بدترین ابزار هستند.
درسته که راه های زیادی برای کاره خیر و جمع آوری ثواب وجود داره ولی چرا خدا با همچین چیزهایی انسانو امتحان می کنه؟ اصلا این موارد قصد خدا برای امتحان انسانه؟ در حالی که خدا خودش باتوجه به میزان ایمان هر مومن امتحانش میکنه.

2- منظور از دوفرزند شیطان چ افرادی هستند؟؟؟ انسان ها و یا جن ها؟؟؟؟ یعنی خدا برای شیطان فرزند انسان قرار داد؟

3- شیطان چطور میتونه بر انسان مسلط بشه وقتی انسان قدرت اختیار داره؟

4-منظور خداوند از این که زنان را وسیله دام قرار دادم چیه؟ یعنی زنان آفریده شدند که مردمو فریب بدهند؟! به زنان صالحه کاری ندارم منظورم زنان بده. یعنی زنان بد به همین منظور تو جامعه هستند؟! پس تکلیف مردان بد چی میشه؟!!!

5- پیامبر چ کسانی رو مورد شفاعت قرار میده؟

6- همه ی ما تو خونمون قرآن میخونیم. ولی بازم شیطان تو خونه رفت و آمد میکنه! اگه رفت و آمد نمیکرد خبری از دروغ و غیبت و دیگر چیزها نبود. به هرحال ما معصوم نیستیم. پس این مورد شامل چ افرادی میشه؟ معصومین؟

7- مگه نمیگیم خدا عدالت داره؟ اگه نمازمون مورد قبول واقع نشه یعنی بقیه کارهای خیری هم که انجام میدیم مورد قبول واقع نمیشه؟ خدا میگه تک تک کارایی که انجام میدیم محاسبه میشه. پس این موضوع تکلیفش چی میشه؟
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59 ، aaaaa ، حسن عزتي ، 135
۶:۴۴, ۲۹/مرداد/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/مرداد/۹۳ ۷:۲۷ توسط aaaaa.)
شماره ارسال: #2
آواتار
(۲۸/مرداد/۹۳ ۲۰:۳۱)fateme-m نوشته است:  سلام....

سلام
(۲۸/مرداد/۹۳ ۲۰:۳۱)fateme-m نوشته است:  خداوند فرمودند: هرچه می خواهی در دنیا به تو عطا میکنم.

بله.
خداوند هرچه شیطان برای دنیا خواست به او داد تا بندگان از همه جهت مورد آزمایش قرار گیرند.(به جز یکی که جواب سوال بعده)
(۲۸/مرداد/۹۳ ۲۰:۳۱)fateme-m نوشته است:  اول این که اجازه دهی تا قیامت زنده بمانم. ( خداوند قبول کرد)

یک نکته :شیاطین جنی تا قیامت فرصت ندارند بلکه به آن ها تا "وقت معلوم" یعنی تا زمان ظهور حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) فرصت داده شده هست.در هیچ آیه ای نداریم "الی یوم القیامه".
(۲۸/مرداد/۹۳ ۲۰:۳۱)fateme-m نوشته است:  2- منظور از دوفرزند شیطان چ افرادی هستند؟؟؟ انسان ها و یا جن ها؟؟؟؟ یعنی خدا برای شیطان فرزند انسان قرار داد؟

راستش را بخواهید عبارت دو فرزند رو تا حالا نشنیده بودم.
عبارت "نه" فرزند داریم زیرا هر کدام از فرزندان ابلیس یک وظیفه خاص دارند
مثلا یکی ایجاد نا امیدی میکنه یکی به آرزو های سراب گونه دعوت میکنه یکی وسوسه میکنه و...
(۲۸/مرداد/۹۳ ۲۰:۳۱)fateme-m نوشته است:  هفتم این که از تو می خواهم که مرا بر سینه ی اولاد آدم مسلط گردانی تا اورا وسوسه کنم
3- شیطان چطور میتونه بر انسان مسلط بشه وقتی انسان قدرت اختیار داره؟

دقت کنید مسلط شدن برای وسوسه کردن نه تصمیم گیری و عمل کردن .هر چند بر اساس قرآن بر بندگان مخلص هیچ تسلطی ندارد.
البته برای افراد خاص امکان داره قدرت ارادشونو بگیره مانند یزید بعد از واقعه عاشورا.
پیشنهاد میکنم سخنرانی های آقای رایفی پور در 6 شب ماه رمضان 93 را گوش کنید در یکی از جلسات انواع مختلف تسلط شیطان رو توضیح داد.
(۲۸/مرداد/۹۳ ۲۰:۳۱)fateme-m نوشته است:  بعد گفت برای من دام و وسیله ی شکار قرار بده. خداوند فرمود زنان را وسیله صید و به دام انداختن مردم قرار دادم.
4-منظور خداوند از این که زنان را وسیله دام قرار دادم چیه؟ یعنی زنان آفریده شدند که مردمو فریب بدهند؟! به زنان صالحه کاری ندارم منظورم زنان بده. یعنی زنان بد به همین منظور تو جامعه هستند؟! پس تکلیف مردان بد چی میشه؟!!!

جواب این یکی رو نمیدونمHuh
(۲۸/مرداد/۹۳ ۲۰:۳۱)fateme-m نوشته است:  شیطان گفت: چون این همه تلاش مس کنم انسان را گمراه کنم ولی تو در قیامت از آن ها شفاعت می کنی و تمام زحمات مرا به هدر می دهی به همین خاطر با تو دشمنم.
5- پیامبر چ کسانی رو مورد شفاعت قرار میده؟

بخشش انسان چند حالت داره:
1- در دنیا (که خودش چند بخشه)
2- عذاب برزخی که قسمتی کوچکی از عذاب اخروی که باعث میشه بعضی ها بعد از عذاب برزخ گناهانشون بخشیده شه.
3- هنگام قیامت که بعضی ها چنان عذاب میشن که دیگه به جهنم اخروی نمیرسم و پاک میشن.
4- شفاعت
5- ورود موقت به جهنم
حال شفاعت شرایطی داره مثلا فرد نباید حق الناس داشته باشه یا بی نماز باشه.(که البته در روایات جزییات دیگه ای هم بیان شده مثلا احترام به والدین و پیروی از امام عصر هر زمان که چون من علم حدیثی ندارم نمیتونم وارد نمیشم)
(۲۸/مرداد/۹۳ ۲۰:۳۱)fateme-m نوشته است:  6- همه ی ما تو خونمون قرآن میخونیم. ولی بازم شیطان تو خونه رفت و آمد میکنه! اگه رفت و آمد نمیکرد خبری از دروغ و غیبت و دیگر چیزها نبود. به هرحال ما معصوم نیستیم. پس این مورد شامل چ افرادی میشه؟ معصومین؟

جواب این سوال هم نمیدونم
(۲۸/مرداد/۹۳ ۲۰:۳۱)fateme-m نوشته است:  7- مگه نمیگیم خدا عدالت داره؟ اگه نمازمون مورد قبول واقع نشه یعنی بقیه کارهای خیری هم که انجام میدیم مورد قبول واقع نمیشه؟ خدا میگه تک تک کارایی که انجام میدیم محاسبه میشه. پس این موضوع تکلیفش چی میشه؟

روایات زیادی داریم که بی نمازی باعث میشه شفاعت امام به شخص نرسد.(نه اینکه امام شفاعت نکنه بلکه شفاعت نمیرسه)
در ضمن عدالت خدا زیر سوال نمیره چون ممکنه خداوند در همین دنیا پاداش اعمالشون رو بده.
خوب منطقی هم هست وقتی کسی بر خدا سجده نمیکنه بعد نباید توقع داشته باشه بقیه اعمالش هم مورد قبول واقع شه
ابلیس بعد از اون همه عبادت چون بر خدا نه،بلکه بر انسان سجده نکرد از درگاه الهی خارج شد.
ما در قرآن آیاتی هم داریم در مورد کسانی که اعمالشان تباه میشه.
.
ببخشید بعضی از سوال ها رو جواب ندادم ،سوادم تموم شد.
در ضمن من سوادم کمه شاید جواب ها اشتباه باشه.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Kol ، fateme-m ، 135 ، قلب
۱۱:۴۶, ۲۹/مرداد/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/مرداد/۹۳ ۱۱:۵۷ توسط fateme-m.)
شماره ارسال: #3
آواتار
ممنون از توجه و جوابتون...

با توجه به پاسخ شما که گفتین شیاطین جنی تا زمان ظهور حضرت مهدی زندست.

یعنی با اومدن حضرت مهدی شیطان نابود میشه.
پس وقتی شیطان نابود بشه باید بسیاری گناهان هم ازبین بره چون شیطان تاثیر زیادی تو وسوسه کردن انسان داره.

درسته؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59 ، قلب
۱۳:۰۴, ۲۹/مرداد/۹۳
شماره ارسال: #4
آواتار
(۲۹/مرداد/۹۳ ۱۱:۴۶)fateme-m نوشته است:  ممنون از توجه و جوابتون...

با توجه به پاسخ شما که گفتین شیاطین جنی تا زمان ظهور حضرت مهدی زندست.

یعنی با اومدن حضرت مهدی شیطان نابود میشه.
پس وقتی شیطان نابود بشه باید بسیاری گناهان هم ازبین بره چون شیطان تاثیر زیادی تو وسوسه کردن انسان داره.

درسته؟

تاثیر نفس اماره شاید از شیطان هم بیشتر باشه، پس نمیشه گفت بسیاری از گناهان از بین میره!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59 ، 135
۱۳:۵۳, ۲۹/مرداد/۹۳
شماره ارسال: #5
آواتار
منم برای همین گفتم بسیاری...

قبول دارم که بزرگترین دشمن هرانسان نفس اماره خودشه ولی با این متنی که نوشتم انگار شیطان خیلی بیشتر تاثیر داره. چون همه جوره انسانو محاصره کرده.

نفس اماره خیلی وقتا ساکت نشسته سرجاش! و مثلا وقتی یه تصویری میبینیم نفسمون بیدار میشه و مارو تشویق به کارای ناپسند میکنه .. مطمئنن این وسط شیطان هم کلی تو وسوسه کردن ما نقش داشته
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: 135
۱۷:۰۷, ۲۹/مرداد/۹۳
شماره ارسال: #6
آواتار
(۲۹/مرداد/۹۳ ۱۳:۵۳)fateme-m نوشته است:  منم برای همین گفتم بسیاری...

قبول دارم که بزرگترین دشمن هرانسان نفس اماره خودشه ولی با این متنی که نوشتم انگار شیطان خیلی بیشتر تاثیر داره. چون همه جوره انسانو محاصره کرده.

نفس اماره خیلی وقتا ساکت نشسته سرجاش! و مثلا وقتی یه تصویری میبینیم نفسمون بیدار میشه و مارو تشویق به کارای ناپسند میکنه .. مطمئنن این وسط شیطان هم کلی تو وسوسه کردن ما نقش داشته

عقیده من اینه :

بدی تو وجود همه هست! ( همون نفس اماره ) حالا اگه ما بهش اجازه بدیم که رشد کنه، زمینه گناه تو ما بیشتر میشه، هیچ ربطی هم به شیطان نداره. نفس اماره هیچ وقت ساکت نیست، به نظر من وقتی تو قیامت همه میگن شیطان مارو گول زد این فقط یه بهانه است، چون اونا به حرف نفس اماره گوش دادن و نفس اماره جزئی از خودشونه، شیطان فقط یه بهانست! آدم اگه بتونه نفس اماره خودشو کنترل کنه، شیطان هیچ وقت نمیتونه به طرف نزدیک بشه، چه برسه وسوسه کنه!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: 135
۲۱:۰۶, ۲۹/مرداد/۹۳
شماره ارسال: #7
آواتار
سلام مجدد
تناسب شیطان با نفس اماره اینگونه است که هر اندازه انسان از شیطان اطاعت کند نفس اماره اش هم بزرگ تر میشود.
یعنی ممکنه به جایی برسه که نفس آدم دستوری بده که فرا تر از وسوسه های شیطانی باشه.
مثلا روایت داریم:
در ماجرای عاشورا ابلیس از اول تا آخر ایستاده بود و میخندید، چراکه ماجرایی ترتیب داده بود تا دو گروه مسلمان که هر دو نماز خوان و حافظ قرآن هستند با هم می جنگند و تشخیص حق از باطل دیگه ممکن نیست تا اینکه حرمله قصد کشتن علی اصغر را کرد.
ابلیس خیلی تلاش کرد تا مانع این کار بشه ولی نفس حرمله آنقدر به خونریزی علاقه داشت که حتی به وسوسه ابلیس هم گوش نکرد و تیر را رها کرد و علی اصغر به شهادت رسید.
ابلیس فریادی کشید و گفت ای کاش این جنگ را ترتیب نمیدادم چون کشته شدن یک نوزاد باعث میشه تا ابد همه بفهمند کی حق بوذ و کی باطل.
و همین طور ما روایت داریم در ماه رمضان شیاطین جنی دست بسته هستند و همیشه آمار جرم و جنایت در ماه رمضان به مقدار زیادی کم میشه ولی به صفر نمیرسه چون نفس خیلی ها بزرگ شده.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: fateme-m ، mohammadhadi ، 135
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]