|
چگونه می توان اثبات کرد که انسان روح دارد؟
|
|
۱۳:۱۱, ۲۲/شهریور/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/شهریور/۹۲ ۱۳:۱۳ توسط غربت تشیع.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
البته بدون ارجاع به منابع دینی.
یعنی اثبات به کسی که به خدا و دین معتقد نیست. از روش علمی یا عقلی معتبر. البته منظور از علم در این موضوع علوم تجربی (empirical science) می باشد و نه علوم وحیانی. در صورت ارجاع به منابع علمی دقت فرمائید که یک مطلب وقتی علمی و معتبر است که اولا در یک مجله معتبر علمی به چاپ رسیده باشد و تاریخ آن هم قدیمی نباشد. البته اثبات هایی ارائه شده است ولی صرف ارائه اثبات به معنای درست بودن آن نیست و ردیه هایی بر آنها وارد شده است. البته هر ردیه ای هم درست نیست. مثلا یک اثبات این است که انسان شخصیت دارد و سلولهای مغز هر چند سال کلا عوض می شوند ولی شخصیت انسان ثابت است پس انسان یک چیزی دارد که جدای از ماده و مغز است و آن همان روح است. یک ردیه که بر این استدلال وارد شده است این است که شخصیت از جنس اطلاعات است و قابل انتقال به سلولهای جدید است مانند انتقال اطلاعات از یک سی دی به یک سی دی دیگر. یا استدلال دیگر خواب دیدن انسان است. و ردیه وارد شده این است که خواب تصاویر تولید شده توسط مغز است و ارتباطی با روح ندارد. یا دیدن آینده در خواب که چون ماده نمی تواند به آینده برود پس این روح است که به آینده می رود. که این هم قابل اثبات نیست. یعنی معلوم نیست که ادعای دیدن آینده در خواب توسط یک شخص راست باشد و دروغ نباشد. تله پاتی هم ممکن است توسط ارسال امواجی باشد که هنوز برای ما ناشناخته است. |
|||
|
| آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۲۱:۰۰, ۲۴/دی/۹۳
شماره ارسال: #31
|
|||
|
|||
(۲۲/شهریور/۹۲ ۲۳:۴۱)namekarbary نوشته است: معلوم نیست رسلام اگر منظورت پیشگویی منطقی باشه که بنده در خواب منطقی نمیبینم در ضمن باید گفت آیا ما همه چیز را میدانیم اگر پاسخ منفی است که پاسخ درست همین است اساسا انسان بسیار کمتر از آنچه تصور می کند می داند میداند برای کسانی که وجود روح را باور ندارند ثابت کردن وجود روح درست نیست زیرا روح انگاره ای مذهبی است لذا اول ثابت کردن وجود خداوند متعال مطرح است نه روح پس ثابت کردن وجود روح برای کسی که خداوند را قبول ندارد اساسا کار بیهوده ای است مثلا کسی که کامپیوتر بلد نیست درباره فتوشاپ یا میکس سوال می کند پیش نیاز آگاهی از فتوشاپ آگاهی از کامپیوتر است |
|||
|
|
۱۵:۱۸, ۲۵/دی/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/دی/۹۳ ۱۵:۲۰ توسط Ali#59.)
شماره ارسال: #32
|
|||
|
|||
|
البته میشه رد پایی از وجود روح رو هم برای ماتریالیست ها آشکار کرد...
برای مثال تجربه نزدیک به مرگ،یا پیشگو های بزرگی که مسائلی رو از طریق خواب پیشگویی میکردند. خب این چطور ممکنه؟؟! اگر ما فقط جسمیم و جسم هم محدود به زمان و مکان است،این مسئله قاعدتا ممکن نیست! از طرفی نمیشه گفت که این مسائل مطلقا وجود ندارند،ممکنه گاها آمیخته با خرافاتی باشند اما انکارشون عقلانی نیست. چون این پیشگویی ها ثبت شدند و ... . یک دکتر آتئیستی هم از طریق همین تجربه نزدیک به مرگ مسیحی شده بود چند وقت پیش. |
|||
|
۱۷:۳۶, ۲۵/دی/۹۳
شماره ارسال: #33
|
|||
|
|||
(۲۵/دی/۹۳ ۱۵:۱۸)Ali#59 نوشته است: البته میشه رد پایی از وجود روح رو هم برای ماتریالیست ها آشکار کرد...سلام حرفهای شما منو یاده بحث مهدویت انداخت انگار فقط بحث مهدویت هست که اینقدر شما بهش حساسی گرفتی |
|||
|
|
۱۸:۰۶, ۲۵/دی/۹۳
شماره ارسال: #34
|
|||
|
|||
(۲۵/دی/۹۳ ۱۷:۳۶)masoudmoosavy نوشته است: سلامنه راستش نگرفتم ![]() ولی فک کنم شما منظورم رو بد گرفتید؟ منظورم به صورت خلاصه این بود که اگه فردی به وجود خدا و حتی ماورا هم اعتقاد نداشته باشه،نمیتونه انکار کنه که تجربیات نزدیک به مرگ و پیشگویی های خوابی وجود ندارند. چون همینطوری هم قابل اثباتند
|
|||
|
|
۱۸:۵۷, ۲۵/دی/۹۳
شماره ارسال: #35
|
|||
|
|||
(۲۵/دی/۹۳ ۱۵:۱۸)Ali#59 نوشته است: البته میشه رد پایی از وجود روح رو هم برای ماتریالیست ها آشکار کرد... من که هیچ وقت چنین چیزی رو ندیده ام کسی که تو خواب پیش گویی کنه و یا تجربه قبل از مرگ . هیچ توجیه علمی نداره |
|||
|
۱۹:۴۸, ۲۵/دی/۹۳
شماره ارسال: #36
|
|||
|
|||
(۲۵/دی/۹۳ ۱۸:۵۷)ریچارد داوکینز نوشته است: من که هیچ وقت چنین چیزی رو ندیده اماین رو تو یه تایپیک دیگه هم گذاشته بودم : http://fa.wikipedia.org/wiki/ادگار_کیسی مربوط به هزار سال پیش نیست که بگید با خرافات و شایعات در هم آمیخته،مال زمانیه که دوربین هم اختراع شده بود! ![]() درباره تجربه نزدیک به مرگ هم توی اینترنت مطلب زیاد هست...من خودم یکی از افرادی رو که تجربه نزدیک به مرگ داشته رو از نزدیک دیدم...میگفت توی بیمارستان صحرایی که ایشون کاملا بیهوش بوده ، در حالی که دکترها داشتن روش عمل جراحی انجام میدادن این بالای سرشون وایساده بوده و بعد از عمل تمام مشخصات دکتر و این که وسط عمل چیکار کرده رو هم بهش گفته... . این تایپیک هم در همین مورده. |
|||
|
|
۲۰:۲۰, ۲۵/دی/۹۳
شماره ارسال: #37
|
|||
|
|||
(۲۵/دی/۹۳ ۱۹:۴۸)Ali#59 نوشته است: این رو تو یه تایپیک دیگه هم گذاشته بودم : در باره کیسی من کمی مطالب رو مرور کردم . اول باید دید ارطبات هیبنوتیزم و روح در چی هست و آیا این ارتباط وجود داره؟ بعد یکسری از مطالبی که گفته ظاهرا رفرنس مشخصی نداره . مثلا مدئی شده زمین لرزه ها ناشی از وجود یک کیریستال خورشیدی هست که زیر اقیانوس ها افتاده و از این حرف ها باید کمی هم مطالعه کنم . بعد من که در باره شخصی که شما دیدیدش که نظری ندارم . منم یکی رو دیدم رفته بود تو کما و میگفت اونجا هیچ خبری نبود و آخرت وجود نداشت در باره اون تاپیک دوم هم باید مطالعه کنم
|
|||
|
۲۰:۲۹, ۲۵/دی/۹۳
شماره ارسال: #38
|
|||
|
|||
(۲۵/دی/۹۳ ۲۰:۲۰)ریچارد داوکینز نوشته است: در باره کیسی من کمی مطالب رو مرور کردم . اول باید دید ارطبات هیبنوتیزم و روح در چی هست و آیا این ارتباط وجود داره؟بله،مطالعه کنید اما خودتون رو گول نزنید ![]() در ضمن هیچ کس مدعی نشده که هر کسی که به کما رفته حتما تجربه نزدیک به مرگ خواهد داشت. برای بعضی افراد به وجود میاد... . انصافا شما فکر میکنی هیچ چیزی جز جسم و مادّه نیست؟! من یه سوال دارم! آیا انسان مادی میتواند مرگ و نوع مرگ خود را پیش بینی کند؟
|
|||
|
|
۲۰:۵۳, ۲۵/دی/۹۳
شماره ارسال: #39
|
|||
|
|||
(۲۵/دی/۹۳ ۲۰:۲۹)Ali#59 نوشته است: انصافا شما فکر میکنی هیچ چیزی جز جسم و مادّه نیست؟!اگر هم چیزی غیر از ماده وجود داشته باشه، دلیلی نداره که اون چیزی که مسلمانان ادعا می کنن باشه. بگذریم، من دیروز از مدیر انجمن علم و عقل پرسیدم ماده چیه و مجرد چیه، دمش رو گذاشت رو کولش رو فرار کرد. (هوهوهوم) |
|||
|
|
۲۰:۵۷, ۲۵/دی/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/دی/۹۳ ۲۱:۰۲ توسط Ali#59.)
شماره ارسال: #40
|
|||
|
|||
(۲۵/دی/۹۳ ۲۰:۵۳)namekarbary نوشته است: اگر هم چیزی غیر از ماده وجود داشته باشه، دلیلی نداره که اون چیزی که مسلمانان ادعا می کنن باشه.قرار هم نیست با این چیزا اسلام ثابت بشه ![]() همین که یه تلنگری بهمون بخوره که نه!مث اینکه یه چیزی هم اون ور تر از ماده هست کافیه. بعدش خودمون میریم دنبال این که ببینیم این ماورا چیه... . (۲۵/دی/۹۳ ۲۰:۵۳)namekarbary نوشته است: بگذریم، من دیروز از مدیر انجمن علم و عقل پرسیدم ماده چیه و مجرد چیه، دمش رو گذاشت رو کولش رو فرار کرد. (هوهوهوم)هار هار هار ![]()
|
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |