کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

موضوع بسته شده  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 3.33 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آیا حجاب اجباری است؟
۷:۲۷, ۱/مهر/۹۴
شماره ارسال: #1
آواتار
آقای م.ک :درباره
ﺳﺎﺗﺮ ﮐﻪ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺑﻪ ﺣﺠﺎﺏ ﺷﺮﻋﯽ ﺗﻌﺒﯿﺮ
ﻣﯽ ﺷﻮﺩ، ﻭ ﻓﻌﻼ ﺩﺭ ﭘﻮﺷﺎﻧﺪﻥ ﻣﻮﯼ ﺳﺮ
ﺑﺎﻧﻮﺍﻥ ﻭ ﭘﻮﺷﯿﺪﻥ ﺭﻭﺳﺮﯼ ﻣﺘﻤﺮﮐﺰ ﺷﺪﻩ،
ﺩﺭ ﺩﻭ ﻣﻘﺎﻡ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻥ ﺑﺤﺚ ﮐﺮﺩ، ﯾﮑﯽ
ﺑﺤﺚ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﺍﺑﻌﺎﺩ ﺷﺮﻋﯽ ﺁﻥ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ
ﯾﮏ ﻓﻌﻞ ﺍﯾﻤﺎﻧﯽ ﻭ ﺗﮑﻠﯿﻒ ﺷﺮﻋﯽ،
ﺩﯾﮕﺮﯼ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﺟﻮﺍﺯ ﯾﺎ ﻋﺪﻡ ﺟﻮﺍﺯ
ﻣﺸﺮﻭﻋﯿﺖ ﺑﮑﺎﺭ ﺑﺮﺩﻥ ﺍﺟﺒﺎﺭ ﺑﺮﺍﯼ ﺭﻋﺎﯾﺖ
ﺣﺠﺎﺏ ﻭ ﺗﻌﯿﯿﻦ ﻣﺠﺎﺯﺍﺕ ﻗﺎﻧﻮﻧﯽ ﺑﺮﺍﯼ
ﺑﺎﻧﻮﺍﻧﯽ ﮐﻪ ﺁﻧﺮﺍ ﺑﻄﻮﺭ ﮐﺎﻣﻞ ﺭﻋﺎﯾﺖ ﻧﻤﯽ
ﮐﻨﻨﺪ . ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﻣﻘﺎﻡ ﺩﻭﻡ ﯾﻌﻨﯽ ﺣﺠﺎﺏ
ﺍﺟﺒﺎﺭﯼ، ﺗﻌﯿﯿﻦ ﻣﺠﺎﺯﺍﺕ ﺑﺮﺍﯼ ﻧﺎﻗﻀﯿﻦ
ﺣﺠﺎﺏ ﺗﻮﺳﻂ ﻣﺠﻠﺲ ﺷﻮﺭﺍﯼ ﺍﺳﻼﻣﯽ ﺩﺭ
ﺳﺎﻝ ۱۳۷۲ ﺻﻮﺭﺕ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺍﺳﺖ: ‏«ﺯﻧﺎﻧﯽ
ﮐﻪ ﺑﺪﻭﻥ ﺣﺠﺎﺏ ﺷﺮﻋﯽ ﺩﺭ ﻣﻌﺎﺑﺮ ﻭ ﺍﻧﻈﺎﺭ
ﻋﻤﻮﻣﯽ ﻇﺎﻫﺮ ﺷﻮﻧﺪ، ﺑﻪ ﺣﺒﺲ ﺍﺯ ﺩﻩ ﺭﻭﺯ
ﺗﺎ ﺩﻭ ﻣﺎﻩ ﻭ ﯾﺎ ﺍﺯ ﭘﻨﺠﺎﻩ ﻫﺰﺍﺭ ﺗﺎ ﭘﺎﻧﺼﺪ
ﻫﺰﺍﺭ ﺗﻮﻣﺎﻥ ﺟﺰﺍﯼ ﻧﻘﺪﯼ ﻣﺤﮑﻮﻡ ﺧﻮﺍﻫﻨﺪ
ﺷﺪ‏» ‏(ﻗﺎﻧﻮﻥ ﻣﺠﺎﺯﺍﺕ ﺍﺳﻼﻣﯽ، ﺗﺒﺼﺮﻩ
ﻣﺎﺩﻩ ۶۳۸‏) . ﺍﯾﻦ ﻣﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﻗﺎﻧﻮﻥ ﻣﺠﺎﺯﺍﺕ
ﺍﺳﻼﻣﯽ ﺑﺮﮔﺮﻓﺘﻪ ﺍﺯ ﻓﺘﻮﺍﯼ ﻣﺮﺣﻮﻡ ﺁﯾﺖ
ﺍﻟﻠﻪ ﺧﻤﯿﻨﯽ ﺍﺳﺖ: ﻫﺮ ﮐﺴﯽ ﮐﻪ ﻭﺍﺟﺒﯽ ﺭﺍ
ﺗﺮﮎ ﯾﺎ ﺣﺮﺍﻣﯽ ﺭﺍ ﻣﺮﺗﮑﺐ ﺷﻮﺩ ﺍﻣﺎﻡ ‏(ﻉ‏)
ﯾﺎ ﻧﺎﺋﺒﺶ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﺪ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺗﻌﺰﯾﺮ ﮐﻨﺪ ﺑﻪ
ﺷﺮﻁ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺁﻥ ﺍﻣﺮ ﺍﺯ ﮐﺒﺎﺋﺮ ﺑﺎﺷﺪ . ﺗﻌﺰﯾﺮ
ﮐﻤﺘﺮ ﺍﺯ ﺣﺪّ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﺁﻥ ﺑﻪ ﺩﺳﺖ
ﺣﺎﮐﻢ ﺷﺮﻉ ﺍﺳﺖ … ‏( ﺗﺤﺮﯾﺮﺍﻟﻮﺳﯿﻠﻪ، ﺝ ۲
ﺹ ۴۷۷، ﮐﺘﺎﺏ ﺍﻟﺤﺪﻭﺩ، ﻓﺮﻭﻉ ﺣﺪ
ﺍﻟﻘﺬﻑ، ﺍﻟﺨﺎﻣﺲ‏) ﺑﺮ ﺍﺳﺎﺱ ﻓﺘﻮﺍﯼ ﻓﻮﻕ
ﺑﯽ ﺣﺠﺎﺑﯽ ﯾﺎ ﺑﺪﺣﺠﺎﺑﯽ ﺍﮔﺮ ﺑﺨﻮﺍﻫﺪ ﺷﺮﻋﺎ
ﻣﺸﻤﻮﻝ ﺗﻌﺰﯾﺮ ﻭﺍﻗﻊ ﺷﻮﺩ، ﻋﺪﻡ ﺭﻋﺎﯾﺖ
ﺣﺠﺎﺏ ﺑﺎﯾﺪ ﺍﺯ ﮔﻨﺎﻫﺎﻥ ﮐﺒﯿﺮﻩ ﻣﺤﺴﻮﺏ
ﺷﻮﺩ . ﻣﺮﺣﻮﻡ ﺁﯾﺖ ﺍﻟﻠﻪ ﺧﻤﯿﻨﯽ ﮔﻨﺎﻫﺎﻥ
ﮐﺒﯿﺮﻩ ﺭﺍ ﺍﯾﻨﮕﻮﻧﻪ ﺗﻌﺮﯾﻒ ﮐﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ:
‏« ﻫﺮ ﻣﻌﺼﯿﺘﯽ ﮐﻪ ﻋﺬﺍﺏ ﺁﺗﺶ ﺟﻬﻨﻢ ﯾﺎ
ﻋﻘﺎﺏ ﺑﺮ ﺁﻥ ﺩﺍﺩﻩ ﻭﻋﺪﻩ ﺷﺪﻩ ﺑﺎﺷﺪ، ﯾﺎ ﺑﺎ
ﺁﻥ ﺑﻪ ﺷﺪﺕ ﺗﻤﺎﻡ ﺑﺮﺧﻮﺭﺩ ﺷﺪﻩ ﺑﺎﺷﺪ، ﯾﺎ
ﻫﻤﺎﻧﻨﺪ ﯾﺎ ﺑﺰﺭﮔﺘﺮ ﺍﺯ ﺑﺮﺧﯽ ﮔﻨﺎﻫﺎﻥ ﮐﺒﯿﺮﻩ
ﻣﻌﺮﻓﯽ ﺷﺪﻩ ﺑﺎﺷﺪ، ﯾﺎ ﻋﻘﻞ ﺑﺮ ﮐﺒﯿﺮﻩ
ﺑﻮﺩﻥ ﺁﻥ ﺣﮑﻢ ﮐﻨﺪ، ﯾﺎ ﺩﺭ ﺍﺭﺗﮑﺎﺯ ﻣﺘﺸﺮﻋﻪ
ﭼﻨﯿﻦ ﺑﺎﺷﺪ، ﯾﺎ ﻧﺼﯽ ﯾﺮ ﮐﺒﯿﺮﻩ ﺑﻮﺩﻥ ﺁﻥ
ﻭﺍﺭﺩ ﺷﺪﻩ ﺑﺎﺷﺪ.‏» ﺍﻧﮕﺎﻩ ﺍﯾﺸﺎﻥ ﭼﻬﻞ ﻭ
ﭘﻨﺞ ﮔﻨﺎﻩ ﮐﺒﯿﺮﻩ ﺭﺍ ﻣﺜﺎﻝ ﺯﺩﻩ ﺍﺳﺖ.
‏( ﺗﺤﺮﯾﺮﺍﻟﻮﺳﯿﻠﻪ، ﺍﻟﻘﻮﻝ ﻓﯽ ﺷﺮﺍﺋﻂ ﺇﻣﺎﻡ
ﺍﻟﺠﻤﺎﻋﻪ، ﺝ ۱، ﺹ ۲۷۵ - ۲۷۴‏) ﮐﻪ
ﺣﺠﺎﺏ ﺟﺰﺀ ﺍﻧﻬﺎ ﻧﯿﺴﺖ. ﺑﺎ ﻣﻼﮐﻬﺎﯼ
ﺑﺮﺷﻤﺮﺩﻩ ﺩﺭ ﻓﺘﻮﺍﯼ ﻓﻮﻕ ﻋﺪﻡ ﺭﻋﺎﯾﺖ
ﺣﺠﺎﺏ ﮔﻨﺎﻩ ﮐﺒﯿﺮﻩ ﻧﯿﺴﺖ، ﺯﯾﺮﺍ ﺩﺭ ﻫﯿﭻ
ﺁﯾﻪﯼ ﻗﺮﺁﻥ ﺑﺮ ﺗﺎﺭﮎ ﺁﻥ ﻭﻋﺪﻩ ﻋﺬﺍﺏ
ﺩﺍﺩﻩ ﻧﺸﺪﻩ ﺍﺳﺖ. ﺩﺭ ﺳﻨﺖ ﺭﺳﻮﻝ ﺍﻟﻠﻪ
‏(ﺹ‏) ﻭ ﺳﯿﺮﻩﯼ ﺍﺋﻤﻪ ‏(ﻉ‏) ﻫﯿﭻ ﻣﻮﺭﺩﯼ ﺍﺯ
ﺍﺟﺒﺎﺭ ﯾﺎ ﻣﺠﺎﺯﺍﺕ ﺩﺭ ﺍﻣﺮ ﺣﺠﺎﺏ ﮔﺰﺍﺭﺵ
ﻧﺸﺪﻩ ﺍﺳﺖ. ﺩﺭ ﻫﯿﭻ ‏« ﺭﻭﺍﯾﺖ ﻣﻌﺘﺒﺮﯼ‏»
ﺑﺮﺍﯼ ﺗﺎﺭﮎ ﺁﻥ ﻋﻘﺎﺏ ﻭﻋﺪﻩ ﺩﺍﺩﻩ ﻧﺸﺪﻩ
ﺍﺳﺖ. ﮐﺒﯿﺮﻩ ﺑﻮﺩﻥ ﺁﻥ ﺍﺟﻤﺎﻋﯽ ﻧﯿﺴﺖ.
ﺩﻟﯿﻞ ﻋﻘﻞ ﯾﺎ ﺳﯿﺮﻩ ﻋﻘﻼ ﺑﺮ ﺟﻮﺍﺯ ﻣﺠﺎﺯﺍﺕ
ﺁﻥ ﺩﻻﻟﺖ ﻧﻤﯽ ﮐﻨﺪ. ﺍﺭﺗﮑﺎﺯ ﻣﺘﺸﺮﻋﻪ ﺩﺭ
ﻃﻮﻝ ﺗﺎﺭﯾﺦ ﺑﻮﯾﮋﻩ ﺻﺪﺭ ﺍﺳﻼﻡ ﻧﯿﺰ ﺑﺮ
ﺟﻮﺍﺯ ﻣﺠﺎﺯﺍﺕ ﺁﻥ ﺩﻻﻟﺖ ﻧﺪﺍﺭﺩ. ﻧﺘﯿﺠﻪ
ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺑﻪ ﻓﺘﻮﺍﯼ ﺁﯾﺖ ﺍﻟﻠﻪ ﺧﻤﯿﻨﯽ ﮐﻪ ﮐﻠﯿﻪ
ﺍﺭﮐﺎﻥ ﻧﻈﺎﻡ ﺟﻤﻬﻮﺭﯼ ﺍﺳﻼﻣﯽ ﻣﻘﻠﺪ ﻭﯼ
ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻭ ﻗﻮﺍﻧﯿﻦ ﺍﻥ ﻧﯿﺰ ﺑﺮ ﺍﺳﺎﺱ ﻓﺘﻮﺍﯼ
ﻭﯼ ﻧﻮﺷﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ، ﭼﻮﻥ ﺗﺮﮎ ﺣﺠﺎﺏ
ﺷﺮﻋﯽ ﮔﻨﺎﻩ ﮐﺒﯿﺮﻩ ﻧﯿﺴﺖ، ﺣﺎﮐﻢ ﺷﺮﻉ
ﻣﺠﺎﺯ ﺑﻪ ﺗﻌﺰﯾﺮ ﺗﺎﺭﮎ ﺁﻥ ﻧﻤﯽ ﺑﺎﺷﺪ. ﻋﺪﻡ
ﺟﻮﺍﺯ ﺗﻌﺰﯾﺮ ﻣﻌﻨﺎﯾﯽ ﺟﺰ ﻣﺮﺩﻭﺩ ﺑﻮﺩﻥ
ﺍﺟﺒﺎﺭ ﻗﺎﻧﻮﻧﯽ ﻧﺪﺍﺭﺩ . ﯾﻌﻨﯽ ﺣﺠﺎﺏ ﺍﺟﺒﺎﺭﯼ
ﻣﻄﺎﺑﻖ ﻓﺘﻮﺍﯼ ﺑﻨﯿﺎﻧﮕﺬﺍﺭ ﺟﻤﻬﻮﺭﯼ ﺍﺳﻼﻣﯽ
ﻫﻢ ﻓﺎﻗﺪ ﺟﻮﺍﺯ ﺷﺮﻋﯽ ﺍﺳﺖ. ﺑﻄﻮﺭ ﮐﻠﯽ
ﺗﻌﺰﯾﺮ ﺑﺮ ﺗﺮﮎ ﻭﺍﺟﺐ ﯾﺎ ﻓﻌﻞ ﺣﺮﺍﻡ ﻧﯿﺎﺯ
ﺑﻪ ﻧﺺ ﻣﻌﺘﺒﺮ ﺷﺮﻋﯽ ﺩﺍﺭﺩ ﻭ ﻋﻤﻮﻣﺎﺕ ﻫﻢ
ﻧﺎﺗﻮﺍﻥ ﺍﺯ ﺍﺛﺒﺎﺕ ﺩﺭ ﻣﻮﺍﺭﺩ ﻏﯿﺮﻣﻨﺼﻮﺹ
ﺍﺳﺖ . ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﻣﻮﺍﺭﺩ ﻏﯿﺮﻣﻨﺼﻮﺹ ﺗﻌﺰﯾﺮ
ﺑﺮ ﺗﺮﮎ ﺣﺠﺎﺏ ﺍﺳﺖ . ﺍﺟﺒﺎﺭ ﺑﺮ ﺑﯽ
ﺣﺠﺎﺑﯽ ﺧﻼﻑ ﺷﺮﻉ ﺑﻮﺩ. ﺍﺟﺒﺎﺭ ﺑﺮ ﺭﻋﺎﯾﺖ
ﺣﺠﺎﺏ ﻧﯿﺰ ﻓﺎﻗﺪ ﻣﺴﺘﻨﺪ ﻣﻌﺘﺒﺮ ﺷﺮﻋﯽ ﻭ
ﺩﺭ ﻧﺘﯿﺠﻪ ﺧﻼﻑ ﺷﺮﻉ ﺍﺳﺖ . ﺣﺠﺎﺏ ﺑﺎ
ﺭﻋﺎﯾﺖ ﺣﺪﻭﺩ ﺷﺮﻋﯽ ﺁﻥ ﺍﺧﺘﯿﺎﺭ ﺯﻧﺎﻥ
ﻣﺆﻣﻨﻪ ﺍﺳﺖ.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: saman zaman ، A.E ، elmira2015

آغاز صفحه 9 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۱:۵۰, ۶/مهر/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/مهر/۹۴ ۲۱:۵۳ توسط saman zaman.)
شماره ارسال: #81

نقل قول:بله ما هم سوالی کردیم آقای خامنه ای گفته آن بدحجاب نقصی ندارد من هم نقصی دارم
(۶/مهر/۹۴ ۱۹:۴۵)میم.حسین.الف نوشته است:  مقام معظم رهبری با دقت کامل و فهم دقیق از معنای آنچه که هست این را گفتند لطفا تحریف نکنید
اشتباه تایپی بود برادر .

(۶/مهر/۹۴ ۱۹:۴۵)میم.حسین.الف نوشته است:  کسی که علما چیزی را که امر خداست نقض می کند از دین خارج است چون به دشمنی و مخالفت با خدا پرداخته
یعنی این همه بدحجاب نمیدونن دارن خلاف امر الهی عمل می کنند؟ پس آقای خامنه ای باید بگوید این بدحجاب هایی که جاهل هستند نقصی دارند اونهایی که آگاهن مرتد هستند . واضحا آقای خامنه ای هم می دانند اکثر این خانم ها آگاه هستن . دوباره باید تاکید کنم که بحث سر حکم شرعی اجبار به حجاب است نه مخالفت با حجاب که در تاریخ اسلام چنین چیزی نداریم . همان مقدار که به قرآن و سنت عمل کنند همه راضی خواهند بود . افراطی ها می خواهند در معنویت و روحانیت از پیامبر هم سبقت بگیرند
(۶/مهر/۹۴ ۱۹:۴۵)میم.حسین.الف نوشته است:  عملا ارسال بنده و جوابشو پیچوندید . خب سوال کردم چرا طفره میرید . اگر قرار باشد نظر شما لازم الاجرا باشد و امر (اینهمه گفته آخرم گفتید اجبار) خدا اختیاری ؟! چرا باید پذیرفت که شما حکم کنید نه خدا ؟ چیزی که شما می خواهید اجبار نظرخودتونه که در این حالت جسارتا باید بگم نظرتونو بزارید در کوزه آبشو بخورید . سوال و ارسال منو نپیچونید
شما دارید میگید خدا بیکار بوده نشسته عذاب و عقاب اخروی تعیین کرده پس اصلا ما روی زمین چیکار میکنیم ؟!
از اخر باید احکام الهی اجرا بشه یا نشه ؟ وقتی مثال نقض میاری که این فلان احکام الهی رو اجرا نمی کنند و تعطیل کردن بهانه میارن که حاکم شرع میتونه تشخیص بده فلان حکم الهی تعطیل بشه وقتی میگیم چرا این حکم الهی (برخلاف دیگر احکام) اجباری شده میگن حکم الهی باید اجرا بشه . اینجوری که سنگ روی سنگ بند نمیشه هر کی هر کیه . اسلامی نمی مونه . پس اگر میشه احکام الهی رو تعطیل کرد بعید نیست برای نشان دادن تصویری رحمانی از نظام اسلامی و مقبولیت بین المللی و مردمی تا چند سال یا دهه دیگه احکامی مثل اعدام نیز تعطیل بشه .
نقل قول:آیت الله خمینی : تکلیف(انتخابات) مال یک نفر دو نفر نیست، آحاد مردم یکی یکیشان تکلیف دارند برای حفظ جمهوری اسلامی، یک واجب عینی، اهم مسائل واجبات دنیا، اهم است، از نماز اهمیتش بیشتر است؛ برای اینکه این حفظ اسلام است، نماز فرع اسلام است. این تکلیف برای همۀ ماست."
می بینید که احکام الهی چقدر اهمیت دارد . وقتی بحث حفظ نظام باشه آن وقت دیگه حجاب اهمیتی نخواهد داشت همچنان که نماز در مقابل حفظ نظام اهمیت نداره . حالا بعدها میشه انتظار داشت اینها رو دید و شنید و خوند . نماز(روزه , زکات , حجاب , قصاص ,سنگسار , ربا و...) فرع اسلام است . جالبه که حفظ حکومت مساوی حفظ اسلام قلمداد شده . انگار در این 1400 سال حکومت ها اسلام را زنده نگه داشته اند .
ربا که بطور غیر رسمی آزاده , قطع دست دزدان که یکی درمیان که هیچ یکی در صدهزار هم اجرا نمی شود حکم سنگسار هم که صادر نمیشود. مثل اینکه اینها حکم الهی نیست . در قرآن نیامده در سنت پیامبر و ائمه هم نیست .چند سال دیگه که فشار اجتماعی بیشتر میشه حکم الهی حجاب نیز تعطیل میشه و چند سال بعدش حکم الهی اعدام نیز به دیگر احکام تعطیل شده می پیونده . وقتی یک حکم الهی قابل تعطیل شدن باشه پس بقیه آن احکام نیز قابل تعطیل شدنه .

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دوست حقیقت
۲۳:۱۶, ۶/مهر/۹۴
شماره ارسال: #82
آواتار
سلام.

(۶/مهر/۹۴ ۱۴:۵۵)saman zaman نوشته است:  بحث سر اجباری کردن یک مورد شرعی از دها یا صدها احکام شرعی است . اینکه حجاب خوب است یا دروغ بد است بحثی نیست کسی نمی گوید دروغ گفتن کار پسندیده ای است و قرآن و پیامبر و ائمه اشتباه گفته اند که دروغ بد است اما می شود برای دروغ نگفتن اجبار کرد؟ هر روز افراد مختلف دروغ های کوچک بزرگ می گویند یکی ماشین خریده 20 میلیون به دروغ می گوید 21 میلیون دیگری مانتو خریده 100 تومن به دروغ میگوید 200 تومن و امثال دیگر .می شود برای این دروغ گویی ها کسی را تعزیر کرد شلاق زد حبس کرد جریمه کرد؟ . برای ناپسند بودن دروغ می شود صدها روایت آورد و آنچه که در قرآن درباره دروغ آمده شدت ناپسندی آن آشکارا از بی حجابی بالاتر است بدون نیاز به تفسیر.
ولی بحث من سر این بود که :

شما گفتین:

(۵/مهر/۹۴ ۱۸:۲۹)saman zaman نوشته است:  زنانی که خود را برای دیگران آرایش می کنند و بدن خود را نمایان می کنند چه ارتباطی به مسئله حجاب داشت؟ این خانم ها با داشتن حجاب و حتی حجاب چادر وقتی به فردنامحرم یا مکان مورد نظر می رسند می شوند مصداق روایات شما . چادر برمی دارند و خود را می آرایند و جلوه گری می کنند و بدن خود را برای زینت به آن اشخاص غیر نشان می دهند . مگر کسی که روسری ندارد بدنش را عریان می کند؟ این روایات برای آن دسته از زنان مفسدیست که هر روز با کسی هستند .
منم برا این که بهتون بگم حجاب هم مال پوشش بدن هم پوشش مو! اینو نوشتم.
چرا الکی خودتونو خسته کردین و جواب بی ربط دادین؟؟؟

(۶/مهر/۹۴ ۷:۱۷)دوست حقیقت نوشته است:  خانم ثاقب

آموزه حجاب را بعنوان یک آموزه دینی پذیرفته بودیم با توجه به اختلافات در حد پوشش

اما مهم در اجبار کردن یا نکردن آن است
آیا حجاب را باید بر یک زن مسلمان اجبار کنیم؟
بر زنان مسیحی نیز باید اجرا کنیم؟

فعلا بحثم درباره کامل نبودن مقاله ای که گذاشتین!

(۶/مهر/۹۴ ۷:۱۷)دوست حقیقت نوشته است:  در ذکر گناهان کبیره ای که موجب تعزیز میشوند آقای خمینی 45 گناه کبیره ذکر کرده اند ، که اصرار بر گناهان صغیره جزء آن نیست
اما در یک جای دیگر گفته است که اصرار بر گناهان صغیره جزء گناهان کبیره است
اما از لحاظ فقهی اصرار بر گناهان صغیره جزء تعزیز نمیشوند

پس آقای کدیور چیزی را فاکتور نگرفته
بلهههههههه!Smile فاکتور نگرفتن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!​!!!!!!!!!
دوستان خودتون میتونید برید و کتاب تحریرالوسیله رو بخونید! و مطمئن بشین که فاکتور گرفتن یا نه!

(۱/مهر/۹۴ ۷:۲۷)دوست حقیقت نوشته است:  ﻣﺮﺣﻮﻡ ﺁﯾﺖ ﺍﻟﻠﻪ ﺧﻤﯿﻨﯽ ﮔﻨﺎﻫﺎﻥ
ﮐﺒﯿﺮﻩ ﺭﺍ ﺍﯾﻨﮕﻮﻧﻪ ﺗﻌﺮﯾﻒ ﮐﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ:
‏« ﻫﺮ ﻣﻌﺼﯿﺘﯽ ﮐﻪ ﻋﺬﺍﺏ ﺁﺗﺶ ﺟﻬﻨﻢ ﯾﺎ
ﻋﻘﺎﺏ ﺑﺮ ﺁﻥ ﺩﺍﺩﻩ ﻭﻋﺪﻩ ﺷﺪﻩ ﺑﺎﺷﺪ، ﯾﺎ ﺑﺎ
ﺁﻥ ﺑﻪ ﺷﺪﺕ ﺗﻤﺎﻡ ﺑﺮﺧﻮﺭﺩ ﺷﺪﻩ ﺑﺎﺷﺪ، ﯾﺎ
ﻫﻤﺎﻧﻨﺪ ﯾﺎ ﺑﺰﺭﮔﺘﺮ ﺍﺯ ﺑﺮﺧﯽ ﮔﻨﺎﻫﺎﻥ ﮐﺒﯿﺮﻩ
ﻣﻌﺮﻓﯽ ﺷﺪﻩ ﺑﺎﺷﺪ، ﯾﺎ ﻋﻘﻞ ﺑﺮ ﮐﺒﯿﺮﻩ
ﺑﻮﺩﻥ ﺁﻥ ﺣﮑﻢ ﮐﻨﺪ، ﯾﺎ ﺩﺭ ﺍﺭﺗﮑﺎﺯ ﻣﺘﺸﺮﻋﻪ
ﭼﻨﯿﻦ ﺑﺎﺷﺪ، ﯾﺎ ﻧﺼﯽ ﯾﺮ ﮐﺒﯿﺮﻩ ﺑﻮﺩﻥ ﺁﻥ
ﻭﺍﺭﺩ ﺷﺪﻩ ﺑﺎﺷﺪ.‏» ﺍﻧﮕﺎﻩ ﺍﯾﺸﺎﻥ ﭼﻬﻞ ﻭ
ﭘﻨﺞ ﮔﻨﺎﻩ ﮐﺒﯿﺮﻩ ﺭﺍ ﻣﺜﺎﻝ ﺯﺩﻩ ﺍﺳﺖ.
( ﺗﺤﺮﯾﺮﺍﻟﻮﺳﯿﻠﻪ، ﺍﻟﻘﻮﻝ ﻓﯽ ﺷﺮﺍﺋﻂ ﺇﻣﺎﻡ
ﺍﻟﺠﻤﺎﻋﻪ، ﺝ ۱، ﺹ ۲۷۵ - ۲۷۴‏)
خود آقای کدیور منبع رو گفته ، منم که کتابشو دارم(البته ترجمشو دارم) خودم دارم میبینم که امام خمینی اصرار بر گناهان صغیره رو جزء گناهان کبیره میدونن! چرا شما ...؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دوست حقیقت ، رکن الهدی ، ماحی
۸:۲۸, ۷/مهر/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۷/مهر/۹۴ ۹:۴۰ توسط دوست حقیقت.)
شماره ارسال: #83
آواتار
سلام دوستان

آقای عمار

من از شیوه ی بحث کردن شما خوشم میاد دقیقا چارچوب و محور مسئله را مشخص میکنید

در بین فقیهان در واجب بودن حجاب و حد پوشش ححاب و اجبار کردن به آن اختلاف است که میتونیم تحقیق کنیم

ضرر اجتماعی ادعای اجباری بودن ححاب مطرح شده است
بر این اسای هر چیزی که ضرر اجتماعی دارد باید منع شود مانند دروغ گویی در اجتماع

پس چرا دروغ گویی در اجتماع بصورت قانون و اجبار در نیامده؟

ضرر اجتماعی را میشه نقد کرد:
اولا ضرر چیه؟اگر دیدن موی بانوان ضرر است پس دیدن موی مادر هم ضرر است؟با اینکه در سه حوزه در حجاب اختلاف است پس چرا اجباری شده است؟لا اکره فی الدین؟ اجبار شدن حجاب زنان غیر مسلمان؟ نقض حقوق اجتماعی زنان؟و...

کسی نگفته به احکام اسلام عمل نکنیم ما میگیم "در محیط آزاد به احکام اسلام عمل کنیم"تازه اگه اجبار به چادر را حکم اسلامی بدانیم

آمارها نشان داده که آزادی و اجبار ححاب تاثیری در اخلاق و خانواده ندارد
مثلا کشور خودمان با اجبار حجاب مقام چهارم طلاق در دنیا را دارد

آزادی پوشش از نظر کرامت انسانی و نشاط اجتماعی و هویت فردی بهتر است و موجب جامعه ای آرام و خودباور میشود

آقای حسین

در ابتدای متن شما جهت دهی سیاسی شده است
ما در مورد خوبی و بدی آقای خامنه ای صحبت نمیکنیم

عقاید خودتان را معیار حقیقت قرار ندید مثلا در اواسط متن شما از کلمات باید و حتما استفاده شده است

ما حکم جدیدی ندادیم ما هم یر اساس دین و عقل ثابت میکنیم که حجاب اجباری نیست

توصیه میکنم به جای خدا تصمیم گیری نکنید خدا خودش گفته که در دین اجباری وجود ندارد

در ادامه متنتون بازم داخل ذهنتون را حق مطلق در نظر گرفتید

سوره نور آیه 1

اولا حجاب جزء حکم اسلامی میشود؟
خود خدا اجبار را ممنوع کرده

دین ما برای خودمان و دین شما برای خودتان عصر 6
تو فقط یک تذکر دهنده هستی غاشیه 88

شما اثری از اجبار دیدید؟

اگر حجاب یک حکم اسلامی است و باید اجبار شود چرا بقیه احکام اجبار نشدند؟
اگر فرض کنیم که حجاب حکم اسلامی است آیا امکان تغییر آن وجود ندارد؟ مثل حکم برده داری؟

در مورد آیه 31 نور

بحث این آیه گسترده است فقط میگم در کلمه خمار و ماظهر منها اختلاف شدید وجود دارد و نمیتوان حجاب کامل را اثبات کرد

بحث پراکنده شده است
فرض میکنیم که حجاب واجب اسلامی است و حد پوشش آن هم چادر ساتر است

شما قدم به قدم ثابت کنید که اجبار به ححاب در سطح عمومی وجود دارد

آقای زمان

از توضیحات شما متشکرم

خانم ثاقب

انسان در این دنیا مسافری بیش نیست و روزه بر مسافر واجب نیست
شما از این مغاطله استفاده کردید

گناهان کبیره هم درجات متفاوتی داره

اصرار بر گناهان صغیره جزء گناهان کبیره است اما موجب حد و تعزیز نمیشود

آقای خمینی 45 گناه کبیره را شمرده است که موجب تعزیز میشوند اما به بی حجابی اشاره نکرده است

خودم هم در اینترنت تحقیق کردم

از همگی دوستان متشکرم

نظر آیت الله سید محمد جواد غروی درباره حجاب اجباری
در خصوص اجباری بودن «حجاب»، به عرض می‌رسانم نه تنها «حجاب» که هیچیک از احکام دین اسلام اجباری نیست. وقتی کسی رکن رکین اسلام که عمود الدین است، یعنی نماز را تارک است، و علیرغم بر سر انداختن پارچه‌یی به نام سرانداز یا روسری یا مقنعه، حجابی منافقانه و از روی اکراه و اجبار برمی‌گیرد، اما هیچ اعتقادی به اسلام و مبانی آن ندارد، چه ضرورتی ایجاب می‌کند او را وادار به انجام چنین عملی نمایند. ما می‌بینیم آنچه به نام «حجاب» در میان پاره‌‌‌یی از بانوان رایج شده در حقیقت، حجاب مورد نظر خدای تعالی در قرآن نیست. بلکه خود تبدیل به یک زینت شده است. همانطور که ما نمی‌توانیم و نتوانسته‌ایم و نباید کسی را مجبور به نماز خواندن و روزه داشتن و انفاق کردن و سایر احکام نماییم، همچنین است در خصوص حجاب
۱۰:۱۴, ۷/مهر/۹۴
شماره ارسال: #84
آواتار
(۷/مهر/۹۴ ۸:۲۸)دوست حقیقت نوشته است:  پس چرا دروغ گویی در اجتماع بصورت قانون و اجبار در نیامده؟

اتفاقا به صورت قانون هست ولي دامنه دروغ بسيار وسيع تر از مساله ي حجاب است و يك اتفاق قابل وقوع در بين مسائل ديگر است مثلا اگر كسي شايعه پراكني كند حكومت ميتواند مجازاتش كند ، مثلا اگر كسي در مورد قيمت ارز دروغگويي كند قابل پيگيريست ،مثلا اگر در رسانه اي دروغي نسبت به كسي گفته شود قابل پيگيريست ، مثلا اگر كسي به دروغ يك كار غير اخلاقي نسبت دهد قابل پيگيريست ، مثلا اگر در معامله دروغ مصداق يكي از خيارات فسخ باشد ميتوان يكطرفه معامله را فسخ كرد .......

طبيعي است كه هر دروغي قابل پيگري نيست و دروغ هم براي خودش مرز مشخص دارد .

(۷/مهر/۹۴ ۸:۲۸)دوست حقیقت نوشته است:  اگر دیدن موی بانوان ضرر است پس دیدن موی مادر هم ضرر است؟
اين هم يك سوال فقهي است و بهتر است علت چرايي وجود محرم و نامحرم از كارشناسان ديني پرسيده شود .

(۷/مهر/۹۴ ۸:۲۸)دوست حقیقت نوشته است:  آمارها نشان داده که آزادی و اجبار ححاب تاثیری در اخلاق و خانواده ندارد
ببينيد امار و تفسير امار خيلي مهم است ، مثلا طلاق به تنهايي بيانگر نابودي نهاد خانواده و اخلاق نيست(البته در امار ي غير رسمي مانند ويكي هم در هيچ كجا رتبه ي ايران جزو رتبه هاي بالا نيست و در ميانه جدول است)

مثلا اگر در كشور الف 50 درصد جمعيت ازدواج كند و 30 كل جمعيت بي اخلاق باشد اگر 10 درصد ازدواج ها به طلاق ختم شود ،امارش ميشود : نرخ ازدواج به طلاق20 ، وجود خانواده 40 درصد ، بي اخلاقي 30 درصد

و اگر در كشور ب 80 درصد ازدواج كنند و 10 در صد كل جمعيت هم بي اخلاق باشد و 20 درصد ازدواج ها هم به طلاق منجر شود امارش ميشود:نرخ ازدواج به طلاق25 درصد ، وجود خانواده 60 درصد ، بي اخلاقي10 درصد

واضح است وضع كشور ب مناسب تر از كشور الف هست با اينكه نرخ طلاق بالاتر است (به نظر بررسي امار وجود خانواده نسبت به كل براي بحث خانواده مناسبتر باشد)
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دوست حقیقت ، شیدا ، رکن الهدی
۱۶:۳۴, ۷/مهر/۹۴
شماره ارسال: #85
آواتار
سلام.

(۷/مهر/۹۴ ۸:۲۸)دوست حقیقت نوشته است:  خانم ثاقب

انسان در این دنیا مسافری بیش نیست و روزه بر مسافر واجب نیست
شما از این مغاطله استفاده کردید
دقیقا کدوم حرفم شامل میشه؟

(۷/مهر/۹۴ ۸:۲۸)دوست حقیقت نوشته است:  گناهان کبیره هم درجات متفاوتی داره

اصرار بر گناهان صغیره جزء گناهان کبیره است اما موجب حد و تعزیز نمیشود

آقای خمینی 45 گناه کبیره را شمرده است که موجب تعزیز میشوند اما به بی حجابی اشاره نکرده است

خودم هم در اینترنت تحقیق کردم

هر کس یکی از محرّمات را- غیر از آنهایی که شارع در آن حدّ معین کرده- با علم به حرام بودنش انجام دهد، تعزیر می‏شود؛ خواه آن محرمات از گناهان کبیره باشد یا صغیره.
تحریر الوسیله ، جلد : 2 ، صفحه : 481
۹:۳۱, ۸/مهر/۹۴
شماره ارسال: #86
آواتار
سلام دوستان

آقای عمار

اگر هدف از اجبار حجاب دفع ضرر اجتماعی است خب این پر واضح است که ما نمیتوانیم ضرر اجتماعی را به طور کامل کنترل کنیم
چون اولا در مصداق ضرر اجتماعی اختلاف است و دوما سطح اجتماع گسترده است و قادر به کنترل کامل آن نیستیم
مثلا نمیشود خیلی از ضررهای اجتماعی مانند نفاق و تکبر اجتماعی و حتی دروغ را کنترل کرد
آسمان قرمز است...من در این تالار که مصداق اجتماع است دروغ گفتم و باعث ضرر اجتماعی شدم و مورد پیگرد قرار نگرفتم

در مورد طلاق وضع خرابتر از ایناست اما طبق گفته های خودتان ایران از نظر استحکام خانواده در رتبه های میانی دنیاست
پس نتیجه میگیریم اجبار به حجاب تاثیر خاصی در استحکام خانواده ندارد

خانم ثاقب

من از بحث های فقهی چیزی نمیدونم اما به علم و عدالت آقای کدیور ایمان دارم

اما به یقین میدانم جمله مندرج شده از آقای خمینی امکان پذیر نیست چون طبق این گفته گناهان صغیره هم مشمول تعزیز میشوند

مثلا اگه من در خانه گناه صغیره انجام دادم باید مورد تعزیز حکومت قرار بگیرم که امکان پذیر نیست

اگر میخواهید تا کمی در مورد ارتباط تعزیز و گناهان صغیره و کبیره تحقیق کنم و سپس در مورد ادعای این مقاله در تاپیکی جدا و بصورت فقهی گفتگو کنیم

موفق باشید
۹:۵۹, ۸/مهر/۹۴
شماره ارسال: #87
آواتار
جناب دوست حقيقت آيا به نظر شما اگر نتوان همه ي دزد ها را گرفت پس دزدي را يكسره ازاد كنيم ! ضمنا اگر شما(يا هر كسي) در اين سايت (يا سايتي ديگر)(فرضا) دروغي بگوييد و شاكي خصوصي يا عمومي پيدا كنيد ، دستگاهي به نام (فتا) براي پيگيري ان ايجاد شده است .

در مساله طلاق هم توضيح دادم كه بررسي نرخ طلاق به تنهايي معيار صحيحي براي بررسي بنيان خانواده نيست ! چون مثلا اگر در كشور جيم هيچ كسي ازدواج نكند نرخ طلاقش هم صفر است و نميتوان گفت چون نرخ طلاق صفر است پس در بحث وضعيت خانواده بهتراند .
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دوست حقیقت ، شیدا
۱۰:۵۲, ۸/مهر/۹۴
شماره ارسال: #88
آواتار
حق با شماست
منظورم این بود که در هر صورت با پدیده ای بنام ضرر اجتماعی مواجه هستیم
چه با اجبار چه بی اجبار

اما با اجبار حجاب در بخشی از اجتماع شاهد کاهش ضرر اجتماعی هستیم
اما این دلیل نمیشود چون برای بررسی حجاب باید همه ی مسائل را بررسی کنیم و نقطه ای نگاه نکنیم بلکه مانند نمودار مثبت و منفی به آن نگاه کنیم
۱۱:۲۵, ۸/مهر/۹۴
شماره ارسال: #89

(۶/مهر/۹۴ ۲۳:۱۶)sagheb نوشته است:  
چرا الکی خودتونو خسته کردین و جواب بی ربط دادین؟؟؟
شما روایت بی ربط آوردید . کسی که خود را می آراید و بدن خود را نمایش می دهد مسلما حجاب متعارف غیر اسلامی هم ندارد . این همه زنان در کشورهای اسلامی و غیر اسلامی که با بلوز و شلوار یا دامن و لباس های متعارف دیگر رفت و آمد می کنند نه خود را می آرایند و نه بدن خود را نمایش می دهند . بنده هم یک دروغ بگویم امروز صبح خورشید از سمت مغرب طلوع کرد . حال برای دروغی که گفتم باید تعریز شوم .
۱۱:۴۲, ۸/مهر/۹۴
شماره ارسال: #90
آواتار
کی خانم ثاقب این حرف زد؟

در متن ها من این جمله " چرا خودتونو خسته کردین و..." رو نمیبینم ؟
موضوع بسته شده  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]