|
چه جوری نماز صبحمون رو اول وقت بخونیم؟!!!؟
|
|
۸:۳۸, ۵/آبان/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۵/آبان/۹۴ ۸:۳۹ توسط مهدی2012.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
هممون خوب میدونیم که نماز اول وقت بسیار زیاد اهمیت داره پس به کمک شما عزیزان تو این تاپییک راه کارهایی رو ارائه میدیم که انشالله واسه همه ی ما مفید باشه و بتونیم نماز صبح رو اول وقت بخونیم... از اهمیت نماز اول وقت شاید این جمله اشتباه نباشه اگه کسی بگه که بهترین نماز ها اول وقت ترین نمازهاست چرا که وقتی ندای الله اکبر گفته بشه یعنی خدا تو رو برای ملاقات با خودش صدا زده.. چقدر زیبا... آیا رواست خدای جهانیان تو رو برای ملاقات خودش صدا بزنه و تو اصلا خیالت نباشه؟ خدا ما رو ببخشه... بهترین نمازها از لحاظ اول وقت بودن نمازیست که از قبل شرایط مادی(جای نماز خوندن، آب برای وضو، پاکی و طهارت و...) و معنویش(یاد نماز، استغفار، خوش اخلاقی و ...) برای اول وقت خوندن نماز آماده کرده باشیم و وقتی اذان گفتن دیگه هیچ بهانه ای نداشته باشیم... اگه از روی غفلت این شرایط رو آماده نکردیم و صدای الله در الله اکبر اذان رو شنیدیم: رواست که ما اینجا اشک بریزیم که خدایا منو ببخش که از یادت غافل بودم... اگه آب دستمونه بذاریم زمین و در هر جا و شرایطی هستیم بریم به سوی نماز، مگر اینکه نماز خوندن تو اون لحظه ضرر زیادی داشته باشه مثلا سر جلسه کنکور نشستیم اون موقع باید تا وقت نماز خوندن همش به یاد خدا باشیم و از شر شیطان به خدا پناه ببریم چرا که دور شدن از نماز یعنی نزدیک شدن شیطان و سریعتر آماده بشیم واسه نماز... چه جوری نماز صبحمون رو اول وقت بخونیم؟!!!؟ متاسفانه این از مشکلات من هم هست که محتاج دعا و راهکارهای شما دوستان هستم... ![]() یک راه کار خیلی مهمی که به ذهن من میرسه اینه که نماز های دیگه رو همونطور که در بالا گفتم بهش اهمیت بدیم و اول وقت بخونیم. خوندن نماز صبح اول وقت مخصوصا واسه امروزی ها که شب ها دیر میخوابن خیلی سخته ولی باید تمرین کنیم در نمازهای ظهر و شب سختی رو تحمل کنیم تا بتونیم سختی نماز صبح رو هم تحمل کنیم: اما چه جوری؟ یعنی وقتی صدای الله در الله اکبر اذان رو شنیدیم پس همون لحظه اگه نصفه زیاد لیوان آب رو نوشیدیم و یکم تهش مونده بذاریم زمین، اگه پای بهترین فیلم سینمایی دنیا نشستیم و جای جذابش رسیدیم، اگه داریم تو مجلس امام حسین اشک میریزیم، اگه داریم تو جاده رانندگی میکنیم پس همون لحظه بگیم اول نماز... اگه خیلی خسته ایم، اگه میخوایم بریم سینما و از دوستامون جا بمونیم، اگه تا نماز بخونیم همه چیپس و پفک ها رو میخورن(یکمش رو قایم کنیم) و خیلی از چیزهای دیگه که یقینا خیلی باهاش برخورد کردین...اگه کم کم واسه خوندن نماز اول وقت به این سختی ها عادت کنیم دیگه سختی از خواب زدن واسه نماز صبح دیگه واسمون سختی نیست بلکه لذته.... خوشحال میشم با راهکارهاتون منو یاری کنید... ![]() اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم کار در خانه(این قسمت در امتحان نمی آید) : اینو شاید تجربه کرده باشید هر جا که واسه نماز اول وقت از یک کاری میزنیم، اون کارمون خیلی بهتر انجام میشه(خدا خودش درستش میکنه)!!! یه زمانی یک کلاسمون چند دقیقه بعد از اذان ظهر شروع میشد باور کنید چندین بار من نمازم رو خوندم و بعدش کلاس میرفتم همه چیز دست به دست هم میدادن تا من زود به کلاس برسم (یعنی پامو میذاشتم بیرون واحد هم دم در ) ولی یکبار یادم میاد دیر رفتم سر کلاس وقتی رسیدم استاد هم اون روز دیر اومد! یکبار هم دیر رسیدم استاد اومده بود استاد یه لبخند زد و بهم گفت خوش تیپ (البته اون یک موقع دیگه بود به هر حال...).... به خدا اعتماد کردن خیلی لذت داره حیف که ما...
|
|||
|
|
۱۹:۳۸, ۵/آبان/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۵/آبان/۹۴ ۲۲:۰۴ توسط میم.حسین.الف.)
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
یکی از شاگردان آیت الله بهجت تقریبا سوالی با همین مضومن البته به علاوه چند مورد دیگر پرسیده بود
ایشون در جواب گفته بودند ریشه همه اینها بر می گرده به خدا شناسی واقعا درسته این حرف . تا خداوند عزوجل رو خوب نشناسم چطور می خوام خوب نماز بخونم ؟ خوب عبادتش کنم ؟ خوب بندگی کنم ؟ وقتی خود خدارو نشاسم چطور می خوام منتظر حجت خدا باشم ؟ خیلی مسئله کلیدی هست این خداشناسی . واقعا فکر می کنم سر منشا همه مشکلات همین عدم شناخت مناسب و درست باشه و بعد از این مورد حالا برای اینکه مقید باشیم به نماز اول وقت خوندن به نظر من این مفیده که همونطوری که شما گفتید اهمیت بدیم به نمازهامون به نمازهایی که در طول روز می خونیم . هر چی بیشتر اهمیت بدیم حساسیت این موضوع در ناخودآگاهمون بیشتر اثر می کنه . حتما کسانی که این کارو می کنن همشون یه تجربه ثابت دارن اونم اینه که برای نمازشون استرس و اضطراب می گرن . مثلا برای نماز صحبش حتی قبل از اینکه ساعتش زنگ بزنه از شدت اضطراب خودش از خواب بیدار میشه برای من جالب بود وقتی می پرسیدم همه این آدما این تجربه مشترک رو دارن و یه نکته دیگه اینکه من با اینکه بعضی معتقد نرم نرم نماز رو قوت داد مخالفم مثلا می گن اگه یک ساعت تاخیر داشتی اشکال نداره سخت نگیر فردا بکنش 50دقیقه پس فردا بکنش 40 دقیقه خب آخه مشکل اینجاست اگه سخت نگیرم زمانشم کوتاه نمی کنم دیگه . کلا این روش برای هیچی جواب نمی ده فکر می کنم مسامحه کردن تو این زمینه اشتباه باشه . باید اتفاقا سخت بگیریم . حالا شاید بازم تاخیر داشته باشیم ولی اون تاخیر کوفته آدم میشه . دلش آشوب میشه حالشو بد می کنه . یعنی اگه صبح سختش باشه به موقع بیدار بشه و بخواد چند دقیقه بیشتر بخوابه اون خواب براش عذاب میشه دیگه لذت بخش نمیشه همین حال بدشدنه باعث میشه که دفعه بد زودتر بیدار بشه . حداقل برای من که جواب داده این روش . همیشه به خودم سخت می گیریم . شاید خیلی جاها اشتباهم بکنم ولی اون سرزنش و حس بدی که بعد از حالا اون کوتاهی یا اشتباهم بهم دست میده باعث میشه دیگه به سختی اون کارو یا اون رویه رو تکرار کنم التماس دعا یه مورد دیگه که یادم رفت و اگه قرار باشه به ترتیب بگیم فکر کنم بعد از شناخت خدا باید به این مسئله توجه کنیم اونم توسل کردن آقا متوسل بشو . دست به دامن معصومین(علیه السلام) بشو . خجالت نکش انقدر بخواه تا برای نماز اول وقت خوندن کمکت کنن . با جون و دل بخواه . این نمازت تموم شد بخواه که نماز بعدی رو به وقتش بخونی . توسل کردن هم جواب میده . مخصوصا برای نماز صبح که حالا آدم بیشتر سستی می کنه و بهونه داره براش |
|||
|
|
۰:۱۳, ۶/آبان/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۶/آبان/۹۴ ۰:۱۴ توسط غریب.)
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
سلام.
حتما هرکسی در طول روز برای یکی از نمازها زمان مناسب و آمادگی روحی بالاتر و شور و حال بیشتری داره. فرضا همیشه نماز ظهر و عصر شما این فاکتورها رو داره: - حس و حال و شور و اشتیاق بیشتری دارین - اول وقت بجا می آورید. توصیه بنده این هست که موقتا فکرتان را درگیر سایر نماز ها و چگونگی کیفیت آنها نکنین و تنها روی همین وعده تمرکز کنین. به طوری که رابطه خودتون و خدا رو به طور جدی از همین نمازهای ظهر و عصر برای خودتون متصور بشین و نماز ظهر و عصر براتون بشه الگو رابطه روحی شما با خدا. به مرور زمان و خیلی آهسته (اصلا عجله به خرج ندین) سعی کنین فاکتورهای نماز ظهر و عصرتون رو سرایت بدین به سایر وعده ها. مثلا گاهی نماز صبح تون رو اول وقت بخونین هرچند که کیفیتش پایین باشه. و یا گاهی کیفیتش بالا باشه اما نتونسته باشین اول وقت بجا بیارین. درنهایت این سرایت دادن ها باعث می شه مرحله به مرحله پیشرفت کنین. |
|||
|
|
۱۰:۰۷, ۶/آبان/۹۴
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
من برای اینکه نماز صبحم رو اول وقت بخونم یک ساعت زنگ دار تهیه کردم و حدود 10 دقیقه قبل از اذان صبح تنظیمش کردم تا زنگ بزند و بیدارم کند . توصیه میکنم شما هم ساعت زنگدار تهیه کنید تا بتونید نماز صبحتون رو اول وقت بخونید .
|
|||
|
|
۱۹:۲۰, ۶/آبان/۹۴
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
من اینقد گوشیو گذاشتم رو زنگ اصلا بعضی موقع ها نمیفهمم کی بلند شدم خاموشش کردم! و یا خاموش میکنم میگم دو دقیقه دیگه بلند میشم بعد 2 ثانیه خوابم میبره....
روش عصاب خورد کنی :این روش تضمینیه و واسه همه جواب میده! آقا گوشی رو میذاری موقع اذان زنگ بخوره و یک صدای بلندی هم واسش انتخاب میکنی. بعد گوشی رو میذاری یه جایی که دسترسی بهش سخت باشه مثلا زیر کمد وقت صبح زنگ میزنه هر کار میکنی نمیتونی درش بیاری، صداش هم رو اعصابه تا موفق بشی دیگه کلا خوابت پریده یا گوشی رو بالای یه چیزی بذاری که دستت نرسه تا بری صندلی بیاری و خاموشش کنی خوابت پریده و یا داخل یک کیف رمز دار و رمزش رو هم عوض کنی!![]() ولی کاش میشد یه دستگاه اختراع کرد تا شیر آب رو باز نکردیم صدای گوشی قطع نشه!
|
|||
|
|
۶:۴۸, ۷/آبان/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۷/آبان/۹۴ ۶:۵۰ توسط مجنون العباس.)
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
باسلام دوست گرامی نماز صبحتون رو هدیه کنید به امام حسین ازخوده آقاموقع خوابیدن بخواین که بهتون کمک کنن امتحانش کنید 2آیه آخر ازسوره کهف هم هست موقع خوابیدن هرشب بخونید حتما صبح برای نمازصبح بیدارخواهید شد نماز صبح واقعا لذت بخشه یاعلی مدداست |
|||
|
|
۸:۰۹, ۷/آبان/۹۴
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
سلام
نقل قول:خیلی مسئله کلیدی هست این خداشناسی . میشه خداشناسی رو بیشتر باز کنین ؟ یعنی چیا رو بدونیم ؟ چطوری و از چ منبعی بخونیم ؟ (منابع خیلی سنگین ارائه ندین ها لطفا )خیلی دفعه ها شده ک راه حل ِ یک مسئله ای رو پرس و جو کردم، گفتن خداشناسی ت رو قوی تر کن اما نمیدونم چطوری
|
|||
|
|
۱۰:۰۰, ۷/آبان/۹۴
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
بزرگان گفتن برای خداشناسی به درختان نگاه کنید به گل ها . به چهارپایان . حتی خود خداوند در قرآن گفته به چهارپایان بنگرید چطور مسخر انسان شدن . برو به چهارپایان نگاه کن تا خداشناسیتان بیشتر و قوی تر شود
|
|||
|
۱۰:۱۸, ۷/آبان/۹۴
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
(۶/آبان/۹۴ ۱۹:۲۰)مهدی2012 نوشته است: این روش تضمینیه و واسه همه جواب میده! آقا گوشی رو میذاری موقع اذان زنگ بخوره و یک صدای بلندی هم واسش انتخاب میکنی. بعد گوشی رو میذاری یه جایی که دسترسی بهش سخت باشه مثلا زیر کمد وقت صبح زنگ میزنه هر کار میکنی نمیتونی درش بیاری، صداش هم رو اعصابه تا موفق بشی دیگه کلا خوابت پریده زجر کش میکنید خودتونو ؟؟؟؟؟
|
|||
|
|
۱۰:۴۶, ۷/آبان/۹۴
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |

و خیلی از چیزهای دیگه که یقینا خیلی باهاش برخورد کردین...
(البته اون یک موقع دیگه بود به هر حال...).... به خدا اعتماد کردن خیلی لذت داره حیف که ما...