|
شما چقدر عمق دارید؟
|
|
۱۹:۲۳, ۲۷/آذر/۹۴
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
نمی دونم تا حالا به این دو کلمه چقدر توجه کردید : "چرا؟"..."چگونه؟" سوال هایی که در زندگی باهاش مواجه هستیم بیشتر از جنس کدوم یکی از اینهاست؟ بشر امروز خیلی سوال از چگونگی داره و دنبال جوابش هم میره مثلا میگه : چگونه باید سلاح کشتار جمعی درست کنم؟ چگونه باید سریعتر به مقصدم برسم؟ چگونه باید پرواز کنم؟ چگونه باید به فضا برم؟ و... نتیجه این سوالها میشه فن آوری های مختلف یا اگه مذهبی هست میگه: چگونه باید نماز بخونم ؟ احکام روزه چگونه هست؟ چگونه باید ازدواج کنم؟ و خیلی سوالات دیگه. چگونه در دل دیگران نفوذ کنم؟ چگونه زیبا بشم؟ چگونه وزن کم یا زیاد کنم؟ و هزاران سوال از این قبیل... اینها سوالاتین که بشر از خودش میپرسه و دنبالش میره حال چگونه رو از سوال بردارید و به جاش چرا بذارید. لطف کنید یه بار دیگه با کلمه ی "چرا" به جای "چگونه" سوالات بالا رو بخونید. چقدر ماهیت سوالات عوض شد؟ میبینید امروز با چه سرعتی فن آوری های مختلف در حال پیشرفته؟ اگه بشر به همون اندازه که سوال از چگونگی امور می کرد، سوال از چرایی امور می کرد بیش از اون سرعت به سمت ماوراء طبیعت و الهی شدن پیش میرفت اگه کسی می خواد ببینه یک انسان چقدر عمق داره یا می خواد ببینه خودش چقدر قابلیت عمیق شدن داره، ببینید چقدر سوال از چرایی امور داره. ببینیم چقدر در عقایدمون اهل چرا گفتن هستیم "چرا" به معنی زیر سوال بردن عقاید نیست بلکه به معنی تلاش در عمیق تر کردن عقاید هست سوال از چرایی امور اصله و سوال از چگونگی فرع مثلا میبینیم در علوم دینی علم فقه فقط حرف از چگونگیه احکام داره و علم فقه هم به فروع دین میپردازه اما فلسفه و عرفان (اصیل و عقلانی) همش حرف از چرایی داره و به اصول دین میپردازه و به فرمایش مقام معظم رهبری فلسفه اسلامی فقه اکبر هستش خدا وقتی حضرت آدم رو آفرید ملائکه از خدا سوال از چگونگی خلقت آدم نکردن بلکه سوال از چرایی خلقت انسان کردن (آیا کسی رو خلق می کنی که در زمین فساد و خونریزی می کند؟ "یعنی چرا خلقش میکنی؟") که این یک کده تو قرآن در اصطلاح قرآن به فرشته ها میگن ملائکه یا مَلَک، اما در فلسفه و عرفان به فرشته ها میگن عقول یا عقل خدا با این داستان تو قرآن این کد رو داره القا میکنه که انسانهای اهل ملکوت یا به تعبیر فلسفی انسانهای اهل عقل دائم سوال از چرایی امور دارن ( این به این معنی نیست که سوال از چگونگی ندارن بلکه داره اهمیت سوال از چرایی رو مطرح میکنه) اصلا ذات عقل اینه که میخواد از اسرار سر در بیاره و این منافاتی با تعبد داشتن انسان نداره اتفاقا تنها عقله که میتونه تعبد داشته باشه شما به همون داستان خلقت آدم در سوره بقره دقت کنید : وقتی فرشته ها از خدا میپرسن که چرا چنین موجودی رو خلق میکنی حق متعال در جواب می فرمایند : من چیزی می دانم که شما نمی دانید. یعنی حتی براشون باز نکرد که چرا می خواد انسان خلق کنه. و در نهایت دیدیم که همین فرشته ها به آدم سجده کردن. یکی از پیامهای این آیات اینه:
خلاصه اینکه اگه عقل انسان در همه امور زندگی دنبال چرایی بود و برای فهمش تلاش کرد و اخلاص داشت یقین بدانیم در صراط مستقیم گام بر خواهد داشت به سمت اسرار نظام هستی پیش خواهد رفت اما اگه این بخش عقل رو ساکت گذاشتیم و فقط به دنبال چگونگی بودیم یقین بدونیم داریم خلاف طبع و حیات انسانی پیش میریم. مذهبی و غیر مذهبی هم نداریه تنها فرقشون اینه که غیر مذهبی میگه چطور در این دنیا لذائذ و آسایش رو برای خودم فراهم کنم مذهبی میگه چطور در آخرت اینها رو برای خودم فراهم کنم... وجه اشتراکشون هم اینه که هیچکدوم دنبال خدا نیستن |
|||
|
|
۱۵:۳۹, ۲۸/آذر/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/آذر/۹۴ ۱۵:۳۹ توسط emadraha.)
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
من هم می گویم ((چرا)) .
مثلا چرا کتاب های علمی دانشمندانی مثل ابوعلی سینا , ابوریحان بیرونی , زکریا رازی در تمام جهان شناخته شده است اما از علم ائمه اطهار بی اطلاع هستند ؟ یکی از دوستان گفت چون ائمه اطهار معلم اخلاق بودن اما چرا واقعا چرا ائمه که می دانند فضایل و علم اخلاق با تالیفات کتاب به یادگار می ماند هیچ کدام به فکر تالیف کتاب نیوفتاده اند . آیا ائمه به اهمیت تالیف کتاب آگاه نبودن ؟ |
|||
|
۱۷:۰۷, ۲۸/آذر/۹۴
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
(۲۸/آذر/۹۴ ۱۵:۳۹)emadraha نوشته است: من هم می گویم ((چرا)) .سلام این دانشمندانی که نام بردید همه از متفکران اسلامی هستند علوم پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و خاندان پاک ایشان از قران است که بیان کننده هر چیزی است قران بطن های بسیاری دارد که ظَاهر ان معانی است که از ان روش های تفکر و فلسفه نشآت می گیرد و بطن های باطنی ان از علم حروف و اعداد است و برای رسیدن به ان نیاز به طهارت است این همه کتب حدیثی که در کتابخانه های قم است صحبت های امامان شیعه است که امثال ابو علی سینا و بقیه از ان شروع کردند تا بتوانند تولید علم کنند |
|||
|
۱۷:۴۹, ۲۸/آذر/۹۴
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
(۲۸/آذر/۹۴ ۱۷:۰۷)قلب نوشته است: سلامسلام یعنی ابوعلی سینا با مطالعه کتب احادیث امامان شیعه دانشمند شد ؟ ![]() یا با خواندن کتب دانشمندان یونانی شروع کرد؟ آیا این کتب احادیث شیعه را خود امامان شیعه تالیف کردن ؟ اگر جواب منفی است چرا خود امامان تالیف نکرده اند ؟ مگر علم ایشان گواهی نمیداده که با تالیف کتب می توانند به نشر علم خود بپردازند . این دانشمندان که شما آنها را منتسب به اسلام میکنید بسیاری از اعتقاداتی که امامان شیعه و پیروان ایشان در آن زمان و در زمان حال دارند را نداشته اند و گاه در کتب فلسفی و عرفانی خود به نقد آن پرداخته اند . چرا ما عادت داریم تاریخ را براحتی تحریف کنیم ؟ |
|||
|
|
۱۷:۵۴, ۲۸/آذر/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/آذر/۹۴ ۱۷:۵۵ توسط زنگ حساب.)
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
(۲۸/آذر/۹۴ ۱۷:۴۹)emadraha نوشته است: سلاماگر بوعلی با خوندن کتب یونانی به اینجا رسید چرا کتب بوعلی به جای کتب یونانی در دانشگاههای اروپا تدریس میشد؟ چرا فردی غیر مسلمان از کتاب یونانی ها استفاده نکرده و دانشمند نشد؟ |
|||
|
|
۱۷:۵۷, ۲۸/آذر/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/آذر/۹۴ ۱۸:۰۹ توسط قلب.)
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
(۲۸/آذر/۹۴ ۱۷:۴۹)emadraha نوشته است: سلامسلام این مطالب شما نشون میده کلا بی خبرید 2 حالت بیشتر نداره یا ادم مریضی هستید که اومدید وقت مارو بگیرید یا واقعا خبر ندارید! در هر صورت شما نیاز به تحقیق دارید اما بد نیست در مورد عمر کاغذ یه تحقیق بفرمایید یا پوست در دوران قدیم یا صنعت نشر در گذشته هر وقت شما یه کتاب از یونان گفتی که خودشون نوشتن و تا حالا هم دست نخورده و سالم مونده اونوقت بیا از امامان شیعه ایراد بگیر! معلومه که علومی که از گذشته به ما میرسه نیاز به تصحیح دارد به زبان همون زمان و بعد از تصحیح دیگه کسی دنبال نسخه قدیمی نیست . بعضیها چقدر خنکن یعنی به همین راحتی فکر کردین همه چی زیر سوال رفت! خداشفا بده |
|||
|
۱۸:۱۲, ۲۸/آذر/۹۴
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
(۲۸/آذر/۹۴ ۱۷:۵۴)زنگ حساب نوشته است: اگر بوعلی با خوندن کتب یونانی به اینجا رسید چرا کتب بوعلی به جای کتب یونانی در دانشگاههای اروپا تدریس میشد؟تصرفات اسلام باعث شد که تا حدود قرن پنجم علوم کشورهای همسایه به ایران سرازیر بشه. ایرانی ها هم مسلمان بودن و هم به عنوان نیروی جامعه ای جوان نظریات پیشینیان رو ترکیب کردن. ما همزمانی داشتیم بین اسلام و توسعه علمی، نه علیت |
|||
|
۱۸:۱۳, ۲۸/آذر/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/آذر/۹۴ ۲۰:۴۲ توسط زنگ حساب.)
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
درست نیست به کسی که چیزی رو نمیدونه بگیم خن...
اینکه از ائمه کتاببی نیست و منظور شما کتب اخلاقیه، کتابهای ادئیه ی امامان ما هنوز هم هست و فکر نمیکنم کسی کتاب اخلاقی ای تالیف کرده باشه که از اونها بهتر باشه. من الاتن باید برم میام توضیح میدم |
|||
|
۱۸:۲۲, ۲۸/آذر/۹۴
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
(۲۸/آذر/۹۴ ۱۷:۵۴)زنگ حساب نوشته است: اگر بوعلی با خوندن کتب یونانی به اینجا رسید چرا کتب بوعلی به جای کتب یونانی در دانشگاههای اروپا تدریس میشد؟خب اینا همه بخاطر ناآگاهی هست و هیچ اشکالی هم نداره . شکوفایی علم مثل شکوفایی امپراتوری هاست . گاهی در شرق گاهی در غرب . خود دانشمندان منتسب به اسلامی خود اقرار به این داشته اند که پایه ی شروع حرکت آنها کتب یونانی بوده البته نه اینکه تماما . منظورم این نیست که زیربنای دانشمندان ایرانی و اسلامی علم یونانی بوده اما آنچه در تاریخ آمده این است که دانشمندان ایرانی و اسلامی از آن کتب استفاده کرده اند و زمانی که به دانش جدیدی می رسیدند آن را تالیف می کردن و در دانشگاه های سراسر دنیای شناخته شده آن روزگار استفاده می شده همانطور که امروز در دانشگاه های ایران و جهان اسلام از علم غرب استفاده می شود . |
|||
|
|
۲۰:۳۲, ۲۸/آذر/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/آذر/۹۴ ۲۰:۳۴ توسط قلب.)
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
(۲۸/آذر/۹۴ ۱۸:۱۲)namekarbary نوشته است: تصرفات اسلام باعث شد که تا حدود قرن پنجم علوم کشورهای همسایه به ایران سرازیر بشه. ایرانی ها هم مسلمان بودن و هم به عنوان نیروی جامعه ای جوان نظریات پیشینیان رو ترکیب کردن. ما همزمانی داشتیم بین اسلام و توسعه علمی، نه علیتبسیار خب حالا چیکار کنیم!! اسلام هیچ چيزه خوبی نداره اینجوری چطوره خوبه! يه میلیارد آدم احمق و نفهم مسلمان هستند خوبه!! بیشتر از يه میلیارد هم مسیحی هستند اونا هم احمق هستن خوبه! بیشتر از 90 درصد انسان های کره زمین نه مریخ موحد هستن و به وجود خدا اعتقاد دارن احتمالا اونا هم احمق هستن همه خوبی ها و تحقیقات علمی هم ماله اون چند درصد باقی موندس خوبه! راضی شدی! من هنوز نگرفتم شما برای چی میای این سایت!!!!!!!!!!!!!! (۲۸/آذر/۹۴ ۱۸:۲۲)emadraha نوشته است: خب اینا همه بخاطر ناآگاهی هست و هیچ اشکالی هم نداره . شکوفایی علم مثل شکوفایی امپراتوری هاست . گاهی در شرق گاهی در غرب . خود دانشمندان منتسب به اسلامی خود اقرار به این داشته اند که پایه ی شروع حرکت آنها کتب یونانی بوده البته نه اینکه تماما . منظورم این نیست که زیربنای دانشمندان ایرانی و اسلامی علم یونانی بوده اما آنچه در تاریخ آمده این است که دانشمندان ایرانی و اسلامی از آن کتب استفاده کرده اند و زمانی که به دانش جدیدی می رسیدند آن را تالیف می کردن و در دانشگاه های سراسر دنیای شناخته شده آن روزگار استفاده می شده همانطور که امروز در دانشگاه های ایران و جهان اسلام از علم غرب استفاده می شود . بله رو هوا حرف زدن خرجی نداره ما کلا نااگاهیم شما میفهمی |
|||
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| چقدر به علم اعتماد دارید ؟!!! | فاطمه خانم | 17 | 6,671 |
۳/مهر/۹۳ ۱۵:۴۲ آخرین ارسال: قلب |