کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
دنبال نخود سیاه فرستادن در بحث
۱۹:۵۸, ۹/بهمن/۹۶ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/بهمن/۹۶ ۲۰:۱۰ توسط سعدی.)
شماره ارسال: #1

سلام دوستان
یکی از تکنیکهایی که گاهی در بحثها مورد استفاده قرار میگیره، اینه که مخاطب رو دنبال نخود سیاه می فرستند! یعنی کاری می کنند که وقت مخاطب گرفته شه.

یکی از شیوه های رایجش، اینه که مخاطب رو به یک کتاب یا فیلم طولانی ارجاع دهند یا یک متن به زبانی دیگر یا هر چیزی که خوندن و شنیدنش سخت باشه. بعد هم ادعا می کنند که جواب در اون مرجع هست. اگر مخاطب بره دنبال خوندن اون منبع وقتش گرفته میشه. اگر هم دنبالش نره، فرد مغلطه گر ادعا می کنه که جواب در همون منبع بوده و نخوندن متن رو ناشی از کم کاری مخاطبش عنوان می کنه.

اما چطور میشه با این مغلطه مقابله کرد؟ کافیه مخاطب از فردی که اون منبع رو معرفی کرده، بخواد که در یک پاراگراف یه خلاصه مرتبط با بحث از اون مرجع ارائه بده. یعنی بگه که اون مرجع چی می خواد بگه که به این بحث مربوطه و چطور ازش نتیجه گیری کرده.

اما آیا همیشه این خلاصه سازی ممکنه؟ بله. اگر نگیم همیشه، حداقل در اکثر موارد این کار امکان پذیره. شما همیشه توی مقدمه و چکیده مقالات می تونید نمونه های این خلاصه نویسی رو ببینید. پس اگر کسی از ارائه یه خلاصه مختصر و مفید خودداری کرد، صرفا اون مطلبی که معرفی کرده رو نادیده بگیرید و براش این موضوع رو توضیح دهید. ارائه یک خلاصه نشون دهنده احترام به وقت مخاطبه.

ویرایش: این یک متن کاملا پخته و دقیق نیست. در پستهای بعدی دوستان با نظراتشون به تکمیل این مطلب کمک کرده اند. همچنین راههای بهتری برای رفتار در این شرایط پیشنهاد فرموده اند.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mdroudgar ، MohammadSadra ، AMINI

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۳:۲۹, ۱۰/بهمن/۹۶ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/بهمن/۹۶ ۱۳:۳۱ توسط عمار94.)
شماره ارسال: #11
آواتار
اولا من طرز حرف زدن رو از آقا مرتضی یاد گرفتم که خیلی بهش ارادت دارم که بماند .

من کلا 3 تا سوال پرسیدم ؛ اونها رو دوباره با احترام Heart میپرسم شما هم خونسرد جواب بدید تا کدورت ها پاک بشه Smile

تو یه سایت علمی که عموما دانش آموزان ازش سوال میپرسن (وضع گرامر دانش اموزای خودشون فاجعه است!) یه سوال پرسیدم با این مضمون .
نقل قول:پرسیدم اگه یه پیرمرد گوشه ی خیابابون بیفته ما باید ولش کنیم بمیره چون دیگه توانایی تولید مثل نداره و خدمت به اون ضربه به ادامه ی حیات بشریت هست . این حس که دوست داریم به سالمندان و درماندگان کمک کنیم اگه حاصل فرگشت نیست حاصل چی هست ؟

اونها به جای جواب گفتن برو ویکی بخون , بعد یه مدت هم کلا سوال رو در یک اقدام خودجوش از دیتا بیس پاک کردند !

1. اگه کار این سایت دنبال نخود سیاه فرستادن نبود پس چی بود
2.اگه کسی کار این سایت رو ماست مالی کرد بهش چی بگیم خوبه (پیشنهاد میکنم مستند اخراج شدگاه رو از همین تالار دانلود کرده و ببینید !)
3.اگه کسی کار کسی که کار اون سایت رو توجیه کرد، روتوجیه کرد ! ما با چه استدلالی توجیهش کنیم .

کاملا هم مودب گفتم بفرمایید جواب بدید . به هر حال جدل که نیست گفتگو هست
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
۱۳:۳۷, ۱۰/بهمن/۹۶
شماره ارسال: #12
آواتار
(۱۰/بهمن/۹۶ ۱۳:۲۹)عمار94 نوشته است:  اولا من طرز حرف زدن رو از آقا مرتضی یاد گرفتم که خیلی بهش ارادت دارم که بماند .

من کلا 3 تا سوال پرسیدم ؛ اونها رو دوباره با احترام Heart میپرسم شما هم خونسرد جواب بدید تا کدورت ها پاک بشه Smile

تو یه سایت علمی که عموما دانش آموزان ازش سوال میپرسن (وضع گرامر دانش اموزای خودشون فاجعه است!) یه سوال پرسیدم با این مضمون .

اونها به جای جواب گفتن برو ویکی بخون , بعد یه مدت هم کلا سوال رو در یک اقدام خودجوش از دیتا بیس پاک کردند !

1. اگه کار این سایت دنبال نخود سیاه فرستادن نبود پس چی بود
2.اگه کسی کار این سایت رو ماست مالی کرد بهش چی بگیم خوبه (پیشنهاد میکنم مستند اخراج شدگاه رو از همین تالار دانلود کرده و ببینید !)
3.اگه کسی کار کسی که کار اون سایت رو توجیه کرد، روتوجیه کرد ! ما با چه استدلالی توجیهش کنیم .

کاملا هم مودب گفتم بفرمایید جواب بدید . به هر حال جدل که نیست گفتگو هست

تا جایی که ما شهید آوینی رحمت الله علیه (و نه آقا مرتضی، چون با ایشان ارتباط صمیمانه ای نداشتم) را می شناسیم، اهل انگ زدن به طرف مقابل بحث نبودند. و حتی اگر هم بودند، باز ملاک و مبنای صد درصد قابل قبولی برای انجام این رفتار نیست.

امضای سید ابراهیم
[تصویر: 70398176744835468767.png]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mdroudgar
۱۳:۵۴, ۱۰/بهمن/۹۶ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/بهمن/۹۶ ۱۴:۰۳ توسط سعدی.)
شماره ارسال: #13

(۱۰/بهمن/۹۶ ۱۳:۲۹)عمار94 نوشته است:  1. اگه کار این سایت دنبال نخود سیاه فرستادن نبود پس چی بود
سلام
نه نبود. ایشون به شما گفتند که در مورد "هم فرگشتی با بازماندگان" (یک چنین چیزی) تحقیق کنید. یعنی کلیتی رو به شما گفتند که این موضوع در مورد چه چیزی است و در چه مورد باید تحقیق کنید. یعنی به نوعی یه خلاصه به شما گفته اند که موضوع در چه مورده.

بحث فرگشت و ... هم باید توی تاپیک خودش پیگیری بشه.

اما بین این بحثهای جنبی، آقا عمار به نکته خوبی اشاره فرمودند.

یه سوال اینجا هست که می خوام با همفکری دوستان جواب بدیم:
اگر فردی از ما خواست که در مورد یک موضوعی مطالعه کنیم، از کجا بدونیم که هدفش دنبال نخود سیاه فرستادن ماست یا شاید ما موظفیم که به احترام وقت طرف مقابلمون تحقیق کنیم؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mdroudgar ، Hadith
۱۴:۱۳, ۱۰/بهمن/۹۶
شماره ارسال: #14

(۱۰/بهمن/۹۶ ۱۳:۵۴)سعدی نوشته است:  سلام
اما بین این بحثهای جنبی، آقا عمار به نکته خوبی اشاره فرمودند.
یه سوال اینجا هست که می خوام با همفکری دوستان جواب بدیم:
اگر فردی از ما خواست که در مورد یک موضوعی مطالعه کنیم، از کجا بدونیم که هدفش دنبال نخود سیاه فرستادن ماست یا شاید ما موظفیم که به احترام وقت طرف مقابلمون تحقیق کنیم؟
درود برشما
بنظر بنده هرگز فرض بد نکنیم اگر بفرض کسی هم قصد اتلاف وقت مارا دارد چوبش را خدا میزند میتوانیم برویم تحقیق کنیم ویا نرویم تصمیم با ماست اگر اهل تحقیق هستیم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سعدی
۱۴:۳۶, ۱۰/بهمن/۹۶ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/بهمن/۹۶ ۱۵:۱۳ توسط Hadith.)
شماره ارسال: #15
آواتار
(۱۰/بهمن/۹۶ ۱۳:۵۴)سعدی نوشته است:  یه سوال اینجا هست که می خوام با همفکری دوستان جواب بدیم:

پیشنهاد اکید می کنم کتاب تفکر نقادانه ترجمه کوروش کامیاب رو بخونید. دید خوبی بهتون میده.

[تصویر: tafakornaghadane.jpg]

که بدونید هرکسی وقتی باهاتون حرف می زنه، چه هدفی پشت حرفش داره. راهنمایی یا از سر باز کردن.

نظر شخصی من این‌ه که سوال خوب، پاسخ خوب داره. اگر سوال رو خوب پرسیدیم و ارجاعمون دادند به یک مطلب، با یک ربع وقت گذاشتن روی موضوعی که بهمون گفته اند درموردش سرچ کنید، میتونیم بفهمیم که چقدر راهنمایی داده شده به خواسته و صورت مساله شما نزدیک‌ه و بعد از یک ربع، درمورد ادامه مطالعه یا راهنمایی گرفتن از یک فرد دیگر، تصمیم بگیریم.

امضای Hadith
بیایید ارتباطمان را هر روز با حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) حفظ کنیم.
حتی به اندازه ی خواندن یک دعای فرج و
یـا ذکر صلواتی با تقدیم ثواب آن به امام زمانمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)..
و یار امام زمانمان باشیم،حداقل به اندازه ی ترک یک گــــــناه..

[تصویر: Marg.jpg]

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mdroudgar ، سید ابراهیم ، سعدی
۱۵:۲۰, ۱۰/بهمن/۹۶
شماره ارسال: #16
آواتار
من از خواندن این تاپیک نتیجه گرفتم که اگر کسی مطلبی نوشت و ما در قسمت هایی از آن نوشته به تناقضاتی پی بردیم باید به جای سوال دوباره آن نوشته ها را دوباره بخوانیم تا بفهمیم و اصلا مجبوریم که بفهمیم و بهتر است خودمان سوال خودمان را پاک کنیم تا مبادا این پرسش برای دیگری هم پیش بیاد و مجبور شود دوباره بخواند و مجبور شود بفهمد Smile فوقش کسی مجبور نمیشه با زبان خوش بفهمه و اون رو هم یه جوری میفهمونیم دیگه
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
۲۳:۱۵, ۱۰/بهمن/۹۶
شماره ارسال: #17

(۱۰/بهمن/۹۶ ۱۴:۳۶)Hadith نوشته است:  پیشنهاد اکید می کنم کتاب تفکر نقادانه ترجمه کوروش کامیاب رو بخونید. دید خوبی بهتون میده.

[تصویر: tafakornaghadane.jpg]

که بدونید هرکسی وقتی باهاتون حرف می زنه، چه هدفی پشت حرفش داره. راهنمایی یا از سر باز کردن.

نظر شخصی من این‌ه که سوال خوب، پاسخ خوب داره. اگر سوال رو خوب پرسیدیم و ارجاعمون دادند به یک مطلب، با یک ربع وقت گذاشتن روی موضوعی که بهمون گفته اند درموردش سرچ کنید، میتونیم بفهمیم که چقدر راهنمایی داده شده به خواسته و صورت مساله شما نزدیک‌ه و بعد از یک ربع، درمورد ادامه مطالعه یا راهنمایی گرفتن از یک فرد دیگر، تصمیم بگیریم.
ممنونم از راهنمایی شما
به نظرم بهترین راه رو معرفی فرمودید.

پست اول رو ویرایش کردم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Hadith
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا