کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

موضوع بسته شده  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آشـکـار شـدن عـلائـم قـیـامـت قـرآن
۱۹:۳۹, ۳۱/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #1

سوره التکویر:
وَ إِذَا النُّجُومُ انْكَدَرَتْ (2)
و آن هنگام كه ستارگان تـیـره و تـار(کم نور) می شوند (2)

[تصویر: ?di=1113166967924]

سوره انبیاء:
وَ جَعَلْنَا السَّمَاءَ سَقْفًا محَّْفُوظًا(32)
و آسمان را سقفى محافظ قرار داديم‏ (32)

سوره المرسلات:
وَ إِذَا السَّماءُ فُرِجَتْ (9)
و هنگامی كه آسـمـان بشكافد(سوراخ شود) (9)

[تصویر: ?di=913166971221]

سوره الانفطار:
وَ إِذَا الْكَواكِبُ انْتَثَرَتْ (2)
و آن هنگام كه ستارگان فـرو ريـزنـد(همچون فرو ریختن مروارید های گردنبند) (2)

***در زبان عربی واژه ی "الـنـجـم" به ستارگان آشنا(مثل ستاره ی قطبی و ستارگان دب اکبر) گفته می شود و به بقیه ی ستارگان "کـوکـب" گفته می شود.
این آیه ستاره ها را به مــرواریــدهایی تشبیه کرده که دور یک مــحــور می چرخند و در آخرزمان این گردنبند مروارید پاره می شود و این ستارگان از از مدارشان خارج شده و به زمین سقوط می کنند....!

[تصویر: ?di=10131669872216]

سوره النمل:
وَ يَوْمَ يُنفَخُ فىِ الصُّورِ فَفَزِعَ مَن فىِ السَّمَاوَاتِ وَ مَن فىِ الْأَرْض‏(87)
و [ياد كن‏] روزى را كه در صور مى‏ دمند، پس هر كس(هر انـسـان) در آسـمـان‏ـهـا و هر كه در زمين است دچار هراس شود (87)

[تصویر: ?di=113166994589]

سوره معارج:
وَ تَكُونُ الجِْبَالُ كاَلْعِهْنِ(9)
و كوه‏ها مانند پـشـم رنگينِ حلاجى شده شود (9)

http://fars.tv/videos/6176/انـفـجـار-اتـ...ـرزمـیـنـی
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: shafagh_mah ، Agha sayyed ، علیرضا110

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱:۱۵, ۱/مهر/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱/مهر/۹۰ ۱:۲۰ توسط مسافر.)
شماره ارسال: #11
آواتار
چون می دانم فضای بحث نهایتا به کجا کشیده می شود، ادامه نخواهم داد و از آنجایی که نمی پسندم، برای نقد خوانش شخصی شما از متن صریح قرآن خود به خوانشی دیگر بپردازم و به بیانی ساده تر برای رد کردن نظر شخصی شما، نظر شخصی خودم را بگویم، تنها به تکرار و ارائه چند سوال می پردازم. بیش از آنکه شوق جواب دادن به من را داشته باشید، شوق اندیشیدن با خود را داشته باشید. که اگر ماحصل همصحبتی ما منجربه همفکری ما شود خیر است و برکت و در غیر اینصورت دامی خواهد بود برای دل های ما...

- چه دلیلی وجود دارد برای اینکه "تنها" لایه اوزون آن سقف محفوظ آسمان است و لاغیر. آیا با یک دید از بالا به پائین کل هستی و هفت آسمان را نگاه کرده و بعد این حکم را داده اید و یا چون سقف محفوظ دیگری پیدا نکردید لاجرم آن را تنها یکه تاز این عرصه دانسته اید؟

- کلمه سماء در عربی به چه معناست و در آیات مختلف ناظر به کدامیک از پدیده های عالم بوده است؟

- "آسمان" چیست؟ آیا می توان آسمان را با دست نشان داد؟

- به این آیه کمی فکر کنید: الَّذِي خَلَقَ سَبْعَ سَمَاوَاتٍ طِبَاقًا مَّا تَرَى فِي خَلْقِ الرَّحْمَنِ مِن تَفَاوُتٍ فَارْجِعِ الْبَصَرَ هَلْ تَرَى مِن فُطُورٍ... آیا می توان گفت پیدا شدن فطور در آسمان طبق این تحدی قرآن برابر با برچیده شدن و نابودی آن است؟ آیا می شود آسمان دارای فرج باشد و با این حال به "بودن" خویش ادامه دهد؟ در اینصورت آیا تحدی قرآن با شکست مواجه نخواهد شد؟ ثُمَّ ارْجِعِ الْبَصَرَ كَرَّتَيْنِ يَنقَلِبْ إِلَيْكَ الْبَصَرُ خَاسِأً وَهُوَ حَسِيرٌ-باز دوباره بنگر تا نگاهت زبون و درمانده به سويت بازگردد!!!
در پناه حق شاد و پیروز باشید Heart
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: محمود ، SideofGames
۱:۴۳, ۱/مهر/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱/مهر/۹۰ ۲:۵۸ توسط MahyarTpour.)
شماره ارسال: #12

(۱/مهر/۹۰ ۱:۱۵)مسافر نوشته است:  چون می دانم فضای بحث نهایتا به کجا کشیده می شود، ادامه نخواهم داد و از آنجایی که نمی پسندم، برای نقد خوانش شخصی شما از متن صریح قرآن خود به خوانشی دیگر بپردازم و به بیانی ساده تر برای رد کردن نظر شخصی شما، نظر شخصی خودم را بگویم، تنها به تکرار و ارائه چند سوال می پردازم. بیش از آنکه شوق جواب دادن به من را داشته باشید، شوق اندیشیدن با خود را داشته باشید. که اگر ماحصل همصحبتی ما منجربه همفکری ما شود خیر است و برکت و در غیر اینصورت دامی خواهد بود برای دل های ما...

- چه دلیلی وجود دارد برای اینکه "تنها" لایه اوزون آن سقف محفوظ آسمان است و لاغیر. آیا با یک دید از بالا به پائین کل هستی و هفت آسمان را نگاه کرده و بعد این حکم را داده اید و یا چون سقف محفوظ دیگری پیدا نکردید لاجرم آن را تنها یکه تاز این عرصه دانسته اید؟

- کلمه سماء در عربی به چه معناست و در آیات مختلف ناظر به کدامیک از پدیده های عالم بوده است؟

- "آسمان" چیست؟ آیا می توان آسمان را با دست نشان داد؟

- به این آیه کمی فکر کنید: الَّذِي خَلَقَ سَبْعَ سَمَاوَاتٍ طِبَاقًا مَّا تَرَى فِي خَلْقِ الرَّحْمَنِ مِن تَفَاوُتٍ فَارْجِعِ الْبَصَرَ هَلْ تَرَى مِن فُطُورٍ... آیا می توان گفت پیدا شدن فطور در آسمان طبق این تحدی قرآن برابر با برچیده شدن و نابودی آن است؟ آیا می شود آسمان دارای فرج باشد و با این حال به "بودن" خویش ادامه دهد؟ در اینصورت آیا تحدی قرآن با شکست مواجه نخواهد شد؟ ثُمَّ ارْجِعِ الْبَصَرَ كَرَّتَيْنِ يَنقَلِبْ إِلَيْكَ الْبَصَرُ خَاسِأً وَهُوَ حَسِيرٌ-باز دوباره بنگر تا نگاهت زبون و درمانده به سويت بازگردد!!!
در پناه حق شاد و پیروز باشید Heart

عزیزم لایه ی اوزون مانع رسیدن اشعه های مضر و خطرناک به زمین میشه.چرا دکترها توصیه میکنن کرم ضدّ آفتاب استفاده کنیم؟ چون اشعه های خطرناک به سمت زمین میان و باعث سرطان میشن.
بنابراین ســقــف محفوظ همین لایه ی اوزونه.

کلمه ی "سـمـاء" در عربی به معنی "بـالا" ست.

آسمان همان چیزیه که بالای سر ماست و صبح ها به رنگ آبیه و شب ها تاریک.

بعدش هم هیچ آیه ای در قرآن نیست که گفته باشه هــفــت آســمــان شامل سیارات دیگه هم میشه!
۱۳:۰۲, ۱/مهر/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱/مهر/۹۰ ۱۴:۱۳ توسط Mehrdad.IV.)
شماره ارسال: #13

mall">منظور از هفت آسمان(سبع سماوات/السماوات السبع ) ، هفت لایه جوی بر فراز زمین است:mall">

mall">پیرامون کره زمین را اقیانوسی از هوا به نام جو زمین احاطه کرده است. موجودات زمین در ته این اقیانوس به سر می برند. هوا مخلوطی از چند گاز است و هر چه از سطح زمین بالا رویم، هوا رقیق تر می شود. دقیقا نمی توان گفت که تا چه ارتفاعی هوا موجود است؟
آیا سبع سماوات در آیات زیر حکایت از هفت لایه جوی پیرامون کره زمین را دارد؟
درابتدا به آیاتی که چنین ذهنیتی را متبادر می سازد می پردازیم:
هو الذی خلق لکم ما فی الارض جمیعا ثم استوی الی السماء فسواهن سبع سماوات و هو بکل شیئ علیم (البقره/29):
او است که همه آنچه را که در زمین موجود است برای شما آفرید ، سپس به آسمان پرداخت و آنها را بصورت هفت آسمان مرتب نمود....
الذی خلق سبع سماوات طباقا....(الملک/3) :همان کسی که هفت آسمان را بر فراز یکدیگر آفرید...
فقضاهن سبع سماوات فی یومین و اوحی فی کل سماء امرها و زینا السماء الدنیا بمصابیح و حفظا ذلک تقدیر العزیز العلیم ( فصلت/12):
در این هنگام آنها را بصورت هفت آسمان در دو روز آفرید، و در هر آسمانی کار آن را وحی فرمود....
و بنینا فوقکم سبعا شدادا(نباء/12).
و لقد خلقنا فوقکم سبع طرائق و ما کنا عن الخلق غافلین(مومنون/17).
الم تروا کیف خلق الله سبع سماوات طباقا(نوح/15).
الله الذی خلق سبع السموات و من الارض مثلهن یتنزل الامر بینهن لتعلموا ان الله علی کل شیئ قدیر...(طلاق/12):
خداوند کسی است که هفت آسمان را آفرید و از زمین مثل آنها....

همانطور که ذکر شد فرضیه اول می تواند، منظور از هفت آسمان را هفت لایه جوی بر فراز زمین قلمداد نماید. آیا تحقیقات جو شناسی بشر به تقسیمات هفت لایه ای از جو نائل گشته است؟
mall">
mall">
لایه بندی های موجود جهانی در ارتباط با سپهر/جو/اتمسفر پیرامونی زمین:
لایه بندی سپهر/جو بر اساس اختلاط گازی
mall"> :
mall">
الف- هوموسفر :شامل نیتروژن، اکسیژن، آرگون و ... که با ضخامتی بین 80-100 کیلومتر گسترده شده است.
ب- هتروسفر : ازارتفاع 100 کیلومتر به بعد بر اساس جرم اتمی گازها شامل چهار لایه زیر می باشد:
90-200 کیلومتری - نیتروژن مولکولی
200-1000 کیلومتری - اکسیژن اتمی
1000-2400 کیلومتری - هلیوم اتمی
2400-10000 کیلومتری - هیدروژن اتمی
در روش فوق در حالت خوشبینانه ما دارای پنج لایه ، جو یا سماء خواهیم بود که مطلوب نظر سبع سماوات/السماوات السبع نیست!
mall">
mall">
- لایه بندی سپهر/جو بر اساس تغییرات دمائی
اما لایه بندی دیگری نیز در تحقیقات بشری بر اساس تغییرات دمائی به ثبت رسیده است، که شاید ما را به فهم هفت آسمان نزدیک کند!
- گشتکره ( گشت اسپهر: ( TROPOSPHER ضخامتی 12 کیلومتری داشته و کلیه ابرها و هوای مطلوب حیات را در خود جای داده است. این لایه به وسیله گشتمرز از لایه بالائی جدا می شود.

-پوشکره (پوش اسپهر : (STRATOSPHERE این لایه از 12 تا 52 کیلومتری گسترش داشته و به پوشمرز محدود می گردد.

[تصویر: 7rmm6m14adrsmsrbfw5.gif]

دمای پوشکره در قشری موسوم به اوزونوسفر که حاوی اوزون است به علت جذب تابشهای ماورا بنفش با افزایش ارتفاع ، افزایش می یابد .لایه اوزون نقش سپر محافظ زمین را در مقابل تشعشعات کیهانی موج کوتاه که از خورشید ساطع می شود بر عهده دارد. پوشکره حدود یک پنجم جرم کل جو را شامل می شود.
mall">

mall"> -میانکره(میان اسپهر : (MESOSPHERE این لایه از 52 تا 80 کیلومتری امتداد یافته و چون فاقد فرایند حرارت زائی ست ، لذا با افزایش ارتفاع، شاهد کاهش دما خواهیم بود. و در قسمت انتهائی این لایه یعنی سطح مزوپوز، دما به حدود 100 - درجه سانتیگراد می رسد . mall">
mall">
- یونکره (یون اسپهر: ( IONOSPHERE ضخامت این لایه از 80 تا 320 کیلومتری قرار دارد. از ویژگیهای این لایه قابلیت انعکاس امواج رادیوئی برد زیاد و ارتباطات رادیوئی می باشد.

- دما کره (دما اسپهر THERMOSPHERE: در بخشی از لایه بالائی تقسیم بندی شده ، این لایه بعلت جذب اشعه ماورا بنفش با طول موج کوتاه )کمتر از 1000 انگستروم) ، در قشر فوقانی خود دارای دمای 1000 درجه سانتیگرادی است.

-برونکره (برون اسپهر : (EXOSPHERآخرین لایه با رقت بسیار زیاد بوده که دارای مرز معینی نیست. در این ناحیه که فرار مولکولی و اتمی از جو زمین قابل ملاحظه است، میدان مغناطیسی زمین مانع فرار ذرات یونیده می شود.

در لایه بندی اخیر بر اساس حرارت، شش لایه گشتکره، پوشکره، میانکره، یونکره، دماکره و برونکره قابل تفکیک است که با کمی اغماض ، چنانچه لایه محافظ اوزونکره ) اوزونوسفر) را نیز به آن بیفزائیم، انطباق هفت لایه ، هفت سماء و یا سبع سماوات حاصل گشته است !

ادامه :

[تصویر: tabakateljav-farsi.JPG]
mall">دلایل زیر می تواند انطباق ذهنی سبع سماوات با شش یا هفت لایه حرارتی فوق را تکمیل نماید؟

- تفکیک هفت لایه حرارتی با فسواهن در آیه ثم استوی الی السماء فسواهن سبع سماوات همخوانی دارد!
- هر کدام از لایه ها شکل و کاری دارد که با اوحی فی کل سماء امرها (در هر کدام امری جاریست)انطباق دارد!
- طبقه طبقه روی هم قرار گرفته اند ( الم تروا کیف خلق الله سبع السموات طباقا)!
- دارای لایه محافظ اوزون هست (فقضاهن سبع سماوات فی یومین و اوحی فی کل سماء امرها و زینا السماء الدنیا بمصابیح و حفظا)!

mall">- لایه های جوی پیرامون زمین به گونه ای خلقت یافته است که امکان عبور نور زینتها (کواکب ، بروج و مصابیح ) را نیز می دهند(زینا السماء الدنیا...)!
- و این لایه ها بر بالای سرمان قرار دارند(و بنینا فوقکم سبعا شدادا)!
- در حال وسعت یافتن نیز هست ! بطوریکه از برونکره ، مولکولها و اتمها فرار می کنند و سماء را وسعت می بخشند)وسع کرسیه السماوات ...) !
هفت دلیل برای هفت آسمان در هفت لایه جوی!
آیا با دلایل فوق معما حل شده است و یا سوالات منطقی زیر، انطباق فوق را به چالش خواهد گرفت؟

دلایلی از قرآن بر رد فرضیه انطباق هفت آسمان بر هفت لایه جوی!
در آیات زیر خواهیم دید که کلمات سبع سماوات/السماوات السبع با لایه های جوی انطباق قطعی ندارد:

- و ان یروا کسفا من السماء ساقطا یقولوا سحاب مرکوم(الطور/ ۴۴):
اگر آنها ببینند قطعه سنگی از آسمان سقوط می کند می گویند: این ابر متراکمی است.

- فاسقط علینا کسفا من السماء ان کنت من الصادقین (شعراء/۱۸ (:
اگر راست می گوئی ، سنگهائی از آسمان بر سر ما بباران!

mall">او تسقط السماء کما زعمت علینا کسفا او تاتی بالله والملائکه قبیلا (الاسراء /۹۲):
یا قطعات آسمان را آنچنان که می پنداری بر سر ما فرود آر، یا الله و ملائکه را در برابر ما بیاور!
و اما آیه مورد نظر:ر
- افلم یروا الی ما بین ایدیهم و ما خلفهم من السماء و الارض ان نشاء نخسف بهم الارض او نسقط علیهم کسفا من السماء ان فی ذلک لایه لکل عبد منیب (سباء /9(:
آیا به پیش رو و پشت سر خویش از زمین و آسمان(چرا آسمان و نه آسمانها!) نمی نگرند، اگر ما بخواهیم آنها را در زمین فرو می بریم یا قطعاتی از آسمان بر آنها فرو می ریزیم، در این نشانه هائی ست برای هر بنده توبه کار.

چنانچه شیئ مثل سنگ آسمانی ، شهاب ، ستاره دنباله دار و یا قطعه ای از آسمان ( کسفا من السماء) به سمت زمین سقوط کند، و بپذیریم که کسفا از السماء (سما خارج از جوهای هفت گانه)سقوط کرده، به ناچار شیئ مذکور باید از خارجی ترین لایه جوی (برونکره (وارد شده و پس از طی چند لایه به گشتکره رسیده و از آن عبور کرده و با زمین برخورد نماید.بدین معنی که انذار دهنده می بایست توجه ناظر زمینی را به عبور کسفا ئی که از السماء وارد جوهای هفت گانه زمین شده است، با گفتن من السماوات جلب کند و نه من السماء!
لکن آیه مورد اشاره ، ناظر زمینی را به السماء بجای السماوات (افلم یروا الی ما بین ایدیهم و ما خلفهم من السماء) توجه داده است!

اگر هدف از سماوات بمعنای لایه های جوی است، چرا در آیه مذکور( افلم یروا الی ما بین ایدیهم و ما خلفهم من السماء و الارض) از سماوات و الارض بجای السماء و الارض جهت رویت عبور( کسفا من السماء) استفاده نشده است؟
چنانچه هدف آیات وحی از سبع سماوات/السماوات السبع ، لایه های جوی فوق الذکر بود، در آیه مورد اشاره برای رویت سقوط یا عبور شیئ، می بایستی از کلمه سموات بجای السماء استفاده می شد! در حالی که بطور واضح و روشن از کلمه السماء جهت یروا شیئ (کسفا من السماء) استفاده شده است !!!
- می دانیم که تشکیل ابر، حضور ابر و ریزش آن در دو لایه گشتکره و قسمتی از پوشکره صورت می پذیرد. آیه زیر با بکار بردن کلمه ینزل من السماء، انطباق لایه های جوی با سبع سماوات را در هاله ای از ابهام فرو برده است!
- الم تر ان الله یزجی سحابا ثم یولف بینه ثم یجعله رکاما فتری الوق یخرج من خلاله وینزل من السماء من جبال فیها من برد فیصیب به من یشاء...(النور/۴۳ (

(مقاله ای در سایت قرآن شناسی به این موضوع پرداخته است و هفت لایه جوی را به عنوان سبع سماوات پذیرفته و معرفی کرده است. جهت مطالعه متن کامل به آدرس: http://www.quranology.com/farsi/jav.htm رجوع فرمائید).
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: alireza.back
۱۴:۱۱, ۱/مهر/۹۰
شماره ارسال: #14
آواتار
قابل قبول نیست.
با روایات نیز تناسب ندارد.
برای خدا همه چیز ممکن است. چه ستارگان و چه کواکب.
۱۷:۰۹, ۱/مهر/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱/مهر/۹۰ ۱۷:۴۵ توسط abbas313.)
شماره ارسال: #15
آواتار
با سلام خدمت دوستان
در رابطه با این موضوع توجه به چند نکته راهگشا می باشد.

نخست توجه به آیاتی با مضمون زینت بودن ستارگان برای آسمان اول ( پایین ) و حفظ آن با شهاب ها می باشد . به عنوان مثال:
فَقَضاهُنَّ سَبْعَ سَماواتٍ في‏ يَوْمَيْنِ وَ أَوْحى‏ في‏ كُلِّ سَماءٍ أَمْرَها وَ زَيَّنَّا السَّماءَ الدُّنْيا بِمَصابيحَ وَ حِفْظاً ذلِكَ تَقْديرُ الْعَزيزِ الْعَليمِ (12 فصلت)
در اين هنگام آنها را بصورت هفت آسمان در دو روز آفريد، و در هر آسمانى كار آن (آسمان) را وحى (و مقرّر) فرمود، و آسمان پايين را با چراغهايى [ستارگان‏] زينت بخشيديم، و (با شهابها از رخنه شياطين) حفظ كرديم، اين است تقدير خداوند توانا و دانا! (12 فصلت)
و یا آیات 6 الی 10 سوره الصافات
إِنَّا زَيَّنَّا السَّمَاءَ الدُّنْيَا بِزِينَةٍ الْكَوَاكِبِ(6) وَ حِفْظًا مِّن كلُ‏ِّ شَيْطَانٍ مَّارِدٍ(7) لَّا يَسَّمَّعُونَ إِلىَ الْمَلَا الْأَعْلىَ‏ وَ يُقْذَفُونَ مِن كلُ‏ِّ جَانِبٍ(8) دُحُورًا

وَ لهَُمْ عَذَابٌ وَاصِبٌ(9)
إِلَّا مَنْ خَطِفَ الخَْطْفَةَ فَأَتْبَعَهُ شهَِابٌ ثَاقِبٌ(10
ما آسمان نزديك [پايين‏] را با ستارگان آراستيم، (6) تا آن را از هر شيطان خبيثى حفظ كنيم! (7) آنها نمى‏توانند به (سخنان) فرشتگان عالم بالا گوش فرادهند، (و هر گاه چنين كنند) از هر سو هدف قرار مى‏گيرند! (8) آنها به شدّت به عقب رانده مى‏شوند و براى آنان مجازاتى دائم است! (9) مگر آنها كه در لحظه‏اى كوتاه براى استراق سمع به آسمان نزديك شوند، كه «شهاب ثاقب» آنها را تعقيب مى‏كند! (10)

حال این دسته آیات چگونه با این موضوع جمع می شود؟

نقل قول:
لایه بندی سپهر/جو بر اساس تغییرات دمائی اما لایه بندی دیگری نیز در تحقیقات بشری بر اساس تغییرات دمائی به ثبت رسیده است، که شاید ما را به فهم هفت آسمان نزدیک کندگشتکره ( گشت اسپهر: ( TROPOSPHER ضخامتی 12 کیلومتری داشته و کلیه ابرها و هوای مطلوب حیات را در خود جای داده است. این لایه به وسیله گشتمرز از لایه بالائی جدا می شود.
اگر ما از این لایه رد شویم دیگر زینت ستارگان و شهاب ها را نداریم؟
بهتر است به عکس های تلسکوپ فضایی هابل نگاه کنیدکه بسیار بالاتر از هفت لایه جو ! قرار دارد

[تصویر: hs-2007-04-a-xlarge_web.jpg]

[تصویر: hs-2004-31-b-large_web.jpg]

[تصویر: hs-2009-05-a-xlarge_web.jpg]

مسئله بعدی احادیثی است که در رابطه با معراج پیغمبر اسلام ذکر شده است. احادیثی که حکایت از اتفاقات مختلف در آسمان های مختلف دارد.
به عنوان مثال
ابن بابويه از محمد بن احمد سنانى از محمد بن ابو عبد اللَّه اسدى كوفى از موسى بن عمران نخعى از عمويش حسين بن يزيد از على بن سالم از پدرش از سعد بن طريف از سعيد بن جبير از ابن عباس از حضرت رسول صلى اللَّه عليه و آله نقل كرده كه حضرت به على عليه السلام فرمود: اى على، وقتى كه من شب معراج به آسمان هفتم رسيدم و از آن جا هم به سدر المنتهى رفتم و از آنجا هم داخل حجابهاى نور شدم، خداوند مرا با سخن خويش گرامى داشت و....
الجواهر السنية- كليات حديث قدسى‏ - ص 449
در این حدیث از باز ماندن تمامی فرشتگان مقرب از جمله جبرئیل امین بعد از رسیدن به آسمان هفتم سخن می گوید:
و در كتاب «كشف اليقين» در ضمن حديث معراج از رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله روايت شده فرمود: چون به آسمان هفتم رسيدم تمام فرشتگان آسمانها كه بهمراه من بودند و جبرئيل و ملائكه مقرب- همه و همه- از تبعيت من باز ماندند و رسيدم به حجاب پروردگارم و در ميان هفتاد حجاب داخل شدم كه بين حجابى با حجاب ديگر حائلهائى از عزت، و قدرت، و كبريا، و نور و ظلمت و- غير آن- قرار داشت تا آنكه به حجاب جلال رسيده و با پروردگار خود مناجات كرده و در حضور وى ايستادم ...
سنن النبى صلى الله عليه و آله با ترجمه‏ - ص 410 - علامه طباطبائى / محمد هادى فقهى

در آخر نیز توجه شما را به خواندن قسمت هایی از تفسیر نمونه در این رابطه جلب میکنم:
تفسير نمونه، ج‏1، ص: 165
هُوَ الَّذي خَلَقَ لَكُمْ ما فِي الْأَرْضِ جَميعاً ثُمَّ اسْتَوى‏ إِلَى السَّماءِ فَسَوَّاهُنَّ سَبْعَ سَماواتٍ وَ هُوَ بِكُلِّ شَيْ‏ءٍ عَليمٌ ( 29 البقره)
او خدايى است كه همه آنچه را (از نعمتها) در زمين وجود دارد، براى شما آفريد سپس به آسمان پرداخت و آنها را به صورت هفت آسمان مرتب نمود و او به هر چيز آگاه است.

2- آسمانهاى هفتگانه
كلمه" سماء" در لغت به معنى طرف بالا است، و اين مفهوم جامعى است كه مصداقهاى مختلفى دارد، لذا مى‏بينيم در قرآن در موارد گوناگونى به كار رفته است:
1- گاهى به" جهت بالا" در قسمت مجاور زمين اطلاق شده، چنان كه مى‏فرمايد:
أَ لَمْ تَرَ كَيْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا كَلِمَةً طَيِّبَةً كَشَجَرَةٍ طَيِّبَةٍ أَصْلُها ثابِتٌ وَ فَرْعُها فِي السَّماءِ" آيا نديدى خداوند چگونه مثل زده است گفتار پاك را به درخت پاكيزه‏اى كه ريشه‏اش ثابت و شاخه‏اش در آسمان است" (ابراهيم- 24).
2- گاه به منطقه‏اى دورتر از سطح زمين (محل ابرها) اطلاق شده، چنان كه مى‏خوانيم: وَ نَزَّلْنا مِنَ السَّماءِ ماءً مُبارَكاً:" ما از آسمان آب پر بركتى نازل كرديم" (سوره ق آيه 9).
3- گاه به" قشر متراكم هواى اطراف زمين" گفته شده: وَ جَعَلْنَا السَّماءَ سَقْفاً مَحْفُوظاً:" ما آسمان را سقف محكم و محفوظى قرار داديم" (انبياء- 32)
زيرا مى‏دانيم جو زمين كه همچون سقفى بر بالاى سر ما قرار دارد، داراى آن چنان استحكامى است كه كره زمين را در برابر سقوط سنگهاى آسمانى حفظ مى‏كند، اين سنگها كه شبانه روز، مرتبا در حوزه جاذبه زمين قرار گرفته و به سوى آن جذب مى‏شوند، اگر اين قشر هواى متراكم نبود ما مرتبا در معرض سقوط اين سنگهاى خطرناك بوديم، اما وجود اين قشر، سبب مى‏شود كه سنگها پس از برخورد با جو زمين مشتعل و سپس خاكستر شود.
4- و گاهى به معنى" كرات بالا" آمده است ثُمَّ اسْتَوى‏ إِلَى السَّماءِ وَ هِيَ دُخانٌ:" به آسمانها پرداخت در حالى كه دود و بخار بودند" (و از گاز نخستين، كرات را آفريد) (فصلت- 11).
اكنون به اصل سخن باز گرديم، در اينكه مقصود از آسمانهاى هفتگانه چيست؟ مفسران و دانشمندان اسلامى بيانات گوناگونى دارند و تفسيرهاى مختلفى كرده‏اند:
1- بعضى آسمانهاى هفتگانه را، همان" سيارات سبع" مى‏دانند (عطارد زهره، مريخ، مشترى، زحل، و ماه و خورشيد) كه به عقيده دانشمندان فلكى قديم جزء سيارات بودند «1».
2- بعضى ديگر معتقدند كه منظور طبقات متراكم هواى اطراف زمين است و قشرهاى مختلفى كه روى هم قرار گرفته است.
3- بعضى ديگر مى‏گويند: عدد هفت در اينجا به معنى عدد تعدادى (عدد
(1) بعضى نيز، كرات منظومه شمسى را كه ده كره است (9 سياره معروف به اضافه سياره‏اى كه در ميان مريخ و مشترى بوده و سپس متلاشى شده و بقاياى آن هم چنان در همان مدار در گردش است) به دو گروه تقسيم كرده‏اند، گروهى كه در زير مدار زمين قرار دارند (عطارد و زهره) و گروهى كه در بيرون مدار زمين و فوق آن هستند كه هفت سياره ديگر مى‏باشد و به اين ترتيب شايد مى‏خواهند آسمانهاى هفتگانه را به كرات هفتگانه بيرونى تفسير كنند (دقت كنيد).
تفسير نمونه، ج‏1، ص: 167
مخصوص) نيست، بلكه عدد تكثيرى است كه به معنى تعداد زياد و فراوان مى‏باشد، و اين در كلام عرب و حتى قرآن نظائر قابل ملاحظه‏اى دارد مثلا در آيه 27 سوره لقمان مى‏خوانيم: وَ لَوْ أَنَّ ما فِي الْأَرْضِ مِنْ شَجَرَةٍ أَقْلامٌ وَ الْبَحْرُ يَمُدُّهُ مِنْ بَعْدِهِ سَبْعَةُ أَبْحُرٍ ما نَفِدَتْ كَلِماتُ اللَّهِ:" اگر درختان زمين قلم گردند، و دريا مركب، و هفت دريا بر آن افزوده شود، كلمات خدا را نمى‏توان با آن نوشت".
به خوبى روشن است كه منظور از لفظ" سبعه" در اين آيه عدد مخصوص هفت نيست بلكه اگر هزاران هزار دريا نيز مركب گردد، نمى‏توان علم بى‏پايان خداوند را با آن نگاشت.
بنا بر اين سماوات سبع اشاره به آسمانهاى متعدد و كرات فراوان عالم بالا است بى آنكه عدد خاصى از آن منظور باشد.
4- آنچه صحيحتر به نظر مى‏رسد، اين است كه مقصود از" سماوات سبع" همان معنى واقعى آسمانهاى هفتگانه است، تكرار اين عبارت در آيات مختلف قرآن، نشان مى‏دهد كه عدد" سبع" در اينجا به معنى تكثير نيست، بلكه اشاره به همان عدد مخصوص است.
منتها از آيات قرآن چنين استفاده مى‏شود كه تمام كرات و ثوابت و سياراتى را كه ما مى‏بينيم همه جزء آسمان اول است، و شش عالم ديگر وجود دارد كه از دسترس ديد ما و ابزارهاى علمى امروز ما بيرون است و مجموعا هفت عالم را به عنوان هفت آسمان تشكيل مى‏دهند.
شاهد اين سخن اينكه: قرآن مى‏گويد: وَ زَيَّنَّا السَّماءَ الدُّنْيا بِمَصابِيحَ:
" ما آسمان پائين را با چراغهاى ستارگان زينت داديم" (فصلت- 12).
در جاى ديگر مى‏خوانيم: إِنَّا زَيَّنَّا السَّماءَ الدُّنْيا بِزِينَةٍ الْكَواكِبِ:" ما آسمان پائين را با كواكب و ستارگان زينت بخشيديم" (صافات- 6).
از اين آيات بخوبى استفاده مى‏شود كه همه آنچه را ما مى‏بينيم و جهان ستارگان را تشكيل مى‏دهد همه جزء آسمان اول است، و در ما وراى آن شش آسمان ديگر وجود دارد كه ما در حال حاضر اطلاع دقيقى از جزئيات آن نداريم.
و اما اينكه گفتيم شش آسمان ديگر براى ما مجهول است و ممكن است علوم از روى آن در آينده پرده بردارد، به اين دليل است كه علوم ناقص بشر بهر نسبت كه پيش مى‏رود از عجائب آفرينش تازه‏هايى را بدست مى‏آورد.
تفسير نمونه، ج‏1، ص: 168
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مسافر ، SideofGames
۱۸:۰۳, ۱/مهر/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱/مهر/۹۰ ۱۸:۲۴ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #16
آواتار
اینجا محل ارائه برداشت ها و تأویلات شخصی از آیات قرآن نیست!
سوره التکویر:
وَ إِذَا النُّجُومُ انْكَدَرَتْ (2)
و آن هنگام كه ستارگان تـیـره می شوند (2)
کی گفته کَدَرَت یعنی کم نور شد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
تفسیر روایی البرهان: منظور از وَ إِذَا النُّجُومُ انْكَدَرَتْ (2) نور آن است که از بین می رود
نه این که کم نور می شوند
قیامت یکباره است بنابر صریح آیات قرآن و علایم آن پس از ظهور است و نه قبل از آن
یک قیامت صغرا داریم که تحولات آخرالزمان را شامل میشود و یک قیامت کبرا که تحولاتی عظیم و ناگهانی هست که به دنبال آن نفخ صور خواهد بود
لابد این آیه که می فرماید یوم تبدل الارض غیر الارض رو هم میخواید از یه عکس نشون بدید که زمین رو به دریاچه تبدیل کردن و از این جور چیزا

آیات کتاب خدا تأویل شخصی نمیشه بشه
این تاپیک بسته میشه اگه کسی خواست باز گشایی بشه در پیام خصوصی دلایلش رو بیان کنه
به زودی هم حذف خواهد شد!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

سوره النمل:
وَ يَوْمَ يُنفَخُ فىِ الصُّورِ فَفَزِعَ مَن فىِ السَّمَاوَاتِ وَ مَن فىِ الْأَرْض‏(87)
و [ياد كن‏] روزى را كه در صور مى‏ دمند، پس هر كس(هر انـسـان) در آسـمـان‏ـهـا و هر كه در زمين است دچار هراس شود (87)

[تصویر: ?di=113166994589]

آخه این چه طرز برخورد با آیات قرآن هست
خونده بودم که از نشانه های آخرالزمان این هست که مردم بنابه میل خود آیات قرآن را تأویل و تفسیر میکنند
اینجوریش رو دیگه ندیده بودیم

صور در دستان اسرافیل ، ملک مقرب خداست و هر گاه به اذن الله در آن دمیده شود تمام موجودات عالم را موت عارض میشود بنا بر روایات بعد از آن خداوند خود اسرافیل هم خواهد کشت
تفسیر روایی البرهان جلد 7 ص 818 در ذیل آیه 68 سوره زمر "وَ نُفِخَ فی الصّور..." به اندازه ی کافی در این مورد توضیحات دادند

لابد صور رو هم قرار شرکت ایرباس یا بوئینگ به زودی درست کنند به سفارش اسرافیل؟

امضای علی 110
پرستش به عبادت نیست، به اطاعت است!!!!
از که اطاعت می کنیم؟!
همو معبود ماست!!

امام زمان علیه السلام:
ظهور ما به تأخیر نیفتاده مگر به سبب اعمال ناپسندی که از ایشان (شیعیان) سر می‌زند و خبر آنها به ما می‌رسد.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: محمود ، مسافر ، montazer
۱:۰۳, ۲/مهر/۹۰
شماره ارسال: #17
آواتار
(۱/مهر/۹۰ ۱۳:۰۲)Mehrdad.IV نوشته است:  منظور از هفت آسمان(سبع سماوات/السماوات السبع ) ، هفت لایه جوی بر فراز زمین است

این آسمانی که الان کفار و ملحدان سفینه های فضایی به آن می فرستند، آسمانی نیست که قرآن به آن اشاره دارد. چون در قرآن کریم فرمود:
لاَ تُفَتَّحُ لَهُمْ أَبْوَابُ السَّمَاء - درهای آسمان به روی کفار باز نیست. 40 اعراف
اگر منظور این آسمان ظاهری باشد که صحیح نیست. زیرا این آسمان مرتب محل تردد سفینه های فضایی کافران است. پس معلوم می شود منظور از آسمان، آسمان معنوی است. (آیت الله جوادی آملی - پرسش و پاسخ دانشجویی)

می توان تا ابد تفسیر شخصی و به دلخواه خویش از قرآن ارائه داد و یک نفر هم باید کارش تا ابد این باشد که باطل بودن ذهنیات ما را به اثبات کند. اگر قرآن را قبول داریم مگر خود قرآن عمل کسانی را که بر مبنای ظن و گمان خویش رای صادر می کنند را به زیر سوال نمی برد؟ وَمَا يَتَّبِعُ أَكْثَرُهُمْ إِلاَّ ظَنًّا إَنَّ الظَّنَّ لاَ يُغْنِي مِنَ الْحَقِّ شَيْئًا 36 یونس

مسلمان شیعه باید اهل خردورزی و تفکر باشد! یک کلید اساسی در ارتباط با قرآن به دست ما داده اند: قرآن را مطابق میل خود تفسیر به رای نکنید! دیگر چانه زدن برای چیست؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علی 110
موضوع بسته شده  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا