کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 3 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
قانونی به اسم حجاب
۱:۱۸, ۸/شهریور/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/شهریور/۹۰ ۱:۲۲ توسط zaeim.)
شماره ارسال: #1
آواتار
قانون شدن حجاب در کشور به روایت تقویم

اگر فکر می‎کنید از فردای روز 22 بهمن 57 که انقلاب پیروز شد، همه چادر به سر کردند و حجاب گرفتند، سخت در اشتباهید. بعد از پیروزی انقلاب کلی ماجرا بر سر این حجاب درست شد که احتمالا آن‎هایی که کمی پا به سن گذاشته‎‎اند، این ماجرا‎ها را در خاطرات انقلابی‎شان ثبت کرده‎اند. حالا که این روز‎ها سر حجاب دعواست و هر کسی درباره اجرای قانون طرح حجاب و عفاف اظهارنظر می‎کند، می‎توان سراغ خیلی حرف‎‎های دیگر هم در این رابطه رفت، ابتدا می‎توان نگاهی گذرا هم به چگونگی قانونی شدن حجاب در کشور انداخت. شاید این نگاه بتواند در عوض کردن شرایط موجود راه‎گشا باشد.

15 اسفند 57
هنوز یک ماه هم از پیروزی انقلاب نگذشته است. زنان بی‎حجاب در اداره‎‎ها و سازمان‎‎های مختلف فعالیت می‎کنند و این موضوع باعث ناراحتی بسیاری از انقلابی‎‎ها شده است. امروز امام (رحمت‎الله‎علیه) اولین نطق تاریخی‎شان را درباره مسأله حجاب انجام می‎دهند و می‎فرمایند: «وزارتخانه اسلامی نباید در آن معصیت بشود. در وزارتخانه‎‎های اسلامی نباید زن‎ها لخت بیایند. زن‎ها بروند؛ اما با حجاب باشند. مانعی ندارد بروند کار بکنند، لکن با حجاب شرعی باشند.»

16 اسفند 57
با سخنرانی رهبر انقلاب، موجی از اعتراض توسط زنان بی‎حجاب در جامعه به راه می‎افتد. عده‎ای رسما با برپایی همایش‎‎ها و گردهمایی‎‎هایی، مقابل این فرمان امام (رحمت‎الله‎علیه) می‎ایستند که از جمله این اعتراض‎ها می‎توان به گردهمایی چند هزار نفری در دانشکده فنی دانشگاه تهران، اعتراض کارکنان زن قسمت فروش هواپیمایی ایران، اعتراض دانش‎آموزان مدارس دخترانه‎‎ای همانند مرجان، هشترودی، خوارزمی و آذر، اعتراض کارمندان زن بیمارستان‎‎هایی مثل به‎آور و هزار تختخوابی، اعتراض زنان شاغل در مخابرات (بخش 118 و 124) و اعتراض کارکنان وزارت خارجه اشاره کرد.

17 اسفند 57
به‎دنبال گسترش تشنج میان زنان باحجاب و بی‎حجاب و همچنین با زیاد شدن دامنه تعرض بعضی افراد غیرمسئول، به انگیزه‎‎های گوناگون، به زنان بی‎حجاب در روز 17 اسفند، دفتر امام خمینی (رحمت‎الله‎علیه) اعلامیه‎ای صادر می‎کند که در آن آمده است: «هرگونه تعرض به زنان بی‎حجاب ممنوع است و ارگان مسئول موظف به برخورد با افراد خاطی هستند.»

20 اسفند 57
دو مصاحبه رسانه‎ای مهم در این روز درباره حجاب انجام می‎شود؛ یکی از سوی عباس امیر انتظام، معاون نخست‎وزیر و سخنگوی دولت وقت و دیگری توسط آیت‎الله طالقانی. امیر انتظام در مصاحبه‎اش نظر دولت و نخست‎وزیر - بازرگان - را درخصوص حجاب این‎طور اعلام می‎کند: «بدیهی است که نخست‎وزیر و خانواده ایشان، از قدیم طرفدار، مشوق و مقید به حجاب در حد معقول، عملی و صحیح اسلامی آن بوده‎اند، ولی ایشان و همه آقایان وزرا، معتقد و عامل به آیه کریمه «لا اکراه فی‎الدین» هستند و دستور اجبار برای خانم‎ها صادر نمی‎کنند...»آیت‎الله طالقانی هم می‎گوید: «حجاب ساخته من و فقیه و دیگران نیست؛ این نص صریح قرآن است... هو و جنجال راه نیندازید و همان‎طور که بار‎ها گفتم، همه حقوق حقه زنان در اسلام و محیط جمهوری اسلامی محفوظ خواهد ماند و از آن‎ها خواهش می‎کنیم که با لباس ساده، با وقار، روسری هم روی سرشان بیندازند؛ به‎جایی برنمی‎خورد... حضرت امام خمینی نصیحتی کردند مانند پدری که به فرزندش نصیحت می‎کند، راهنماییش می‎کند که شما این‎جور باشید به این سبک باشید...»

لطفا موها را بپوشانید

12 فرودین 58
مردم به‎طور قاطع به جمهوری اسلامی رأی می‎دهند و مسلما با برپایی این نوع حکومت، حضور زنان بی‎حجاب در جامعه به هیچ‎وجه قابل‎پذیرش نیست. از نیمه دوم فروردین همان سال، طرح‎‎هایی همچون پاکسازی در مطبوعات، طرح جدید گزینش دانشجو، زنانه و مردانه کردن پلاژ‎های دریا و ممنوعیت برگزاری تظاهرات و اجتماعات در دانشگاه تهران مطرح شد و به اجرا درآمد. از این تاریخ به بعد یک حرکت خودجوش میان مردم به‎وجود آمد تا با بی‎حجابی مقابله کنند. بسیاری از مغازه‎دار‎‎ها تابلویی مقابل فروشگاه‎شان قرار دادند که روی آن نوشته شده بود: «از پاسخ‎گویی به خانم‎‎های بی‎حجاب معذوریم.» این روند تا تابستان سال بعد ادامه دارد و حرکت خودجوش مردم، بسیاری از بی‎حجاب‎ها را مجبور به رعایت پوشش شرعی می‎کند.

13 تیر 1359
مقابله خودجوش مردم با بی‎حجابی، بسیاری از بی‎حجابان را مجبور به عقب‎نشینی کرده است، ولی هنوز هم حضور بی‎حجابان با پوششی نامناسب در جامعه احساس می‎شود. امام (رحمت‎الله‎علیه) در این روز طی یک سخنرانی در حسینیه جماران، شدیدا از دولت انتقاد می‎کند که چرا هنوز نشانه‎‎های شاهنشاهی را در ادارات دولتی از بین نبرده ‎است. ایشان به دولت بنی‎صدر، ۱۰ روز فرصت داد تا اداره‎ها را اسلامی کند. بعد از این سخنرانی، تعرض به زنان بی‎حجاب دوباره شدت گرفت، به همین دلیل بلافاصله امام (رحمت‎الله‎علیه) پیامی خطاب به ملت ایران صادر می‎کند: «ممکن است تعرض به زن‎‎ها در خیابان، کوچه و بازار، از ناحیه منحرفان و مخالفان انقلاب باشد. از این جهت، کسی حق تعرض ندارد و این‎گونه دخالت‎‎ها برای مسلمان‎‎ها حرام است و باید پلیس و کمیته‎‎ها از این‎گونه جریانات جلوگیری کنند.»

14 تیر 1359
بعد از سخنرانی امام (رحمت‎الله‎علیه) و اطلاع‎رسانی سریع آن در جامعه، از صبح ۱۴ تیر ۱۳۵۹ ورود زنان بی‎حجاب به اداره‎ها و سازمان‎‎های دولتی ممنوع می‎شود. البته هنوز لباس فرم یا آن‎چه که بعد‎ها به نام مانتو مشهور شد، رسمیت ندارد، بلکه زنان موظف هستند لباس آستین‎ بلند و پوشیده بپوشند و روسری نیز سر کنند. این روند تا ماه رمضان سال 1360 ادامه می‎یابد و در این تاریخ، قوانین جدید برای حجاب مشخص می‎شود.

10 تیر 1360
نماینده دادستان انقلاب در دادگاه مبارزه با منکرات، مقررات مربوط به ماه رمضان را اعلام می‎کند که بر اساس این مقررات جدید، اماکن عمومی موظف می‎شوند، تابلویی در معرض دید مشتریان‎شان قرار دهند که روی آن این جمله نوشته شده باشد: «به دستور دادگاه مبارزه با منکرات، از پذیرفتن میهمانان و مشتریانی که رعایت ظواهر اسلامی را نمی‎کنند معذوریم».

8 خرداد 1361
نماز جمعه آیت‎الله هاشمی رفسنجانی در هشتم خرداد سال 61، انتقاداتی را میان قشر حزب‎اللهی آن زمان به‎وجود می‎آورد. او در خلال خطبه‎‎های خود از مردم‎ می‎خواهد‎ که‎ «مرگ‎ بر بنی‎صدر»، «مرگ بر بازرگان»‎ و «مرگ بر بی‎حجاب»‎ را از شعار‎ها حذف‎ کنند.

4 مرداد 1363
تا سال 1362 حادثه خاصی درخصوص حجاب در کشور اتفاق نمی‎افتد و حتی گروه‎‎های معارض، همانند مجاهدین خلق نیز حجاب را رعایت می‎کنند. اما از سال 1362 کشور با پدیده جدیدی به نام بدحجابی مواجه می‎شود. کسانی که خودشان حجاب را انتخاب نکرده، بلکه تحت اجبار شرایط موجود از آن استفاده می‎کردند، به‎سمت گرایش‎‎های قبلی خود تمایل می‌شوند و روسری‎ها را عقب‎تر می‎کشند. این پدیده که به‎دنبال تحرکات جنبش‎‎های فمینیستی در خارج کشور شروع شده است، موجی از تحریک افکار عمومی را به‎دنبال دارد، به‎گونه‎ای که برخورد‎هایی بین مردم و افراد بدحجاب صورت می‎گیرد. دامنه این برخورد‎ها تا سال بعد ادامه می‎یابد و بالأخره دادستان عمومی تهران را مجبور به صدور اطلاعیه‎ای می‎کند. در بخشی از این اطلاعیه آمده است: «به تمام مسئولان در ادارات و سازمان‎‎های دولتی و شرکت‎ها و سایر واحد‎های دولتی و خصوصی، اماکن عمومی از قبیل هتل‎ها، مسافرخانه‎ها، تالار‎ها و باشگاه‎‎های برگزار‎کننده مجالس جشن عروسی، غذاخوری‎ها و سایر اماکن عمومی اعلام و ابلاغ می‎دارد، از تاریخ انتشار این اطلاعیه موظفند از ورود بانوانی که رعایت حجاب و پوشش صحیح اسلامی را نمی‎کنند، جلوگیری به عمل آورند.»

11 آبان 1363
مجلس شورای اسلامی ایران در سال ۱۳۶۳ قانون مجازات اسلامی را به تصویب می‎رساند. به موجب ماده 102 این قانون، هرکس در معابر عمومی حجاب را رعایت نکند، به ۷۲ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

منبع
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: أین المنتظر ، فاطمه خانم ، Mohammad Trust ، SARV ، حسن عزتي ، saloomeh ، N.Mahdavian ، only_y2d ، یاســین ، pop110 ، sogiii

آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۵:۴۴, ۲۶/دی/۹۰
شماره ارسال: #21

(۲۶/دی/۹۰ ۱۳:۴۲)fereydun نوشته است:  
(۲۶/دی/۹۰ ۱۳:۱۷)katayun نوشته است:  [quote در مورد قوانین راهنمایی و رانندگی هم بله حرف شما درسته اگر کسی صاحب ماشین هم نباشد به هر حال درگیر این موضوع میشود ولی به هیچ وجه گستردگی پوشش را ندارد و این دو اصلا قابل مقایسه نیستن! پس فکر نمی کنم قوانین راهنمایی و رانندگی بتواند معیار و مبنای درستی برای سنجش قانون حجاب باشد!

با شما موافقم.
پستی هم که زدم (جاده های بدون علامت) برای کسایی بود که هی میگن "همونطور که قوانین راهنمایی و رانندگی لازمه قانون حجاب هم لازمه".
ولی انگار فقط شما خوندیش و بقیه دیدن طولانیه نخوندنش.Dodgy

بله پستتون رو خوندم دوست گرام و بسیار خوب بود. واقعا درسته قوانین راهنمایی و رانندگی ممکنه هر زمان تغییر کنه! و قانونی برای تکمیل جایگزین اون بشه! و خیلی نواقص هم داره! ولی حجاب بحث متفاوتی داره! وقتی به حجاب جنبه قانون میدیم! عملا داریم جنبه آرامشگری و آزادی بخشی اونو زیر سوال میبریم! اگر هم بگوییم قرآن به آن دستور داده که قرآن به تعدیل نگاه هم دستور داده ولی آیا میشود قانونی برقرار شود که بگردند و هر وقت تشخیص دادن کسی بیش از حد به جنس مخالف نامحرم نگاه میکند دستگیر کنند!!! و مجازات شود!!!!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: fereydun ، chista3
۱۶:۰۸, ۲۶/دی/۹۰
شماره ارسال: #22
آواتار
(۲۶/دی/۹۰ ۱۵:۴۴)katayun نوشته است:  بله پستتون رو خوندم دوست گرام و بسیار خوب بود. واقعا درسته قوانین راهنمایی و رانندگی ممکنه هر زمان تغییر کنه! و قانونی برای تکمیل جایگزین اون بشه! و خیلی نواقص هم داره! ولی حجاب بحث متفاوتی داره! وقتی به حجاب جنبه قانون میدیم! عملا داریم جنبه آرامشگری و آزادی بخشی اونو زیر سوال میبریم! اگر هم بگوییم قرآن به آن دستور داده که قرآن به تعدیل نگاه هم دستور داده ولی آیا میشود قانونی برقرار شود که بگردند و هر وقت تشخیص دادن کسی بیش از حد به جنس مخالف نامحرم نگاه میکند دستگیر کنند!!! و مجازات شود!!!!

کاربر گرامی
قوانین راهنمایی رانندگی یک مثال بود!
فکر نمی کردم این همه برای دوستان مشکل ایجاد کند و جوانب موضوع را چنین با هم مقایسه بفرمایند .
یک مثال کلی بود گرامی!
حجاب باشد ولی قانون نباشد! چرا بر روی این مسئله اینقدر پافشاری می کنید!!!!
اگر خوب است حجاب به نظر شما ، اجرا کنید .دیگر احتیاج به تنبیه هم ایجاد نمی شود !!!

امضای فاطمه خانم
[تصویر: 793255_714.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: katayun ، N.Mahdavian
۱۶:۰۸, ۲۶/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/دی/۹۰ ۱۶:۲۴ توسط katayun.)
شماره ارسال: #23

(۲۶/دی/۹۰ ۱۵:۴۱)فاطمه خانم نوشته است:  قانون های ما از دینمان نشات می گیرد کابر گرامی!
تا جایی که بنده درک کردم کلیت حرف شما این هست که حجاب خوب هست!ولی نباید قانون باشد!
خوب برطبق دین ما ( آیات حجاب را مطالعه بفرمایید ) حجاب واجب هست . و این به نفع خود ما هست . نمی دونم این را قبول دارید یا نه! در قرآن هم هر مسئله که یک بار بهش امر شده واجب هست . غیبت هم همینطور فرقی ندارد . فقط غیبت رو یک جمع چند نفری می شنوند ولی بی حجابی رو عده بسیار زیادی می بینند وگرنه هر دو گناه است .
پس حجاب قانون باید باشد .
و اگر قانون هم باشد لازم به ضمانت اجرایی دارد!

قانون های ما از دینمان نشات میگیرد!!!! آیا در زمان پیامبر وسایل نقلیه موتوری وجود داشت که قوانین راهنمایی و رانندگی وضع کرده باشد!!! نتیجه اینکه خیلی از قوانین ما بر اساس دین نبوده و برگرفته از قوانین دیگر کشورهاس!
یعنی چون بی حجابی رو عده زیادی میبینند پس حجاب باید قانون شود!؟ و غیبت چون به تدریج و در بین چند نفر به تمام کشور و مردم سرایت میکند باید فقط موعظه شود آری؟ به نظرتان این بی حجابی را آن عده زیاد فقط در کوچه و خیابان می بینند؟!!

(۲۶/دی/۹۰ ۱۵:۴۱)فاطمه خانم نوشته است:  چه کودک با فهم و شعوری Smile
منظور بنده از کودک یک بی خبر از درک موضوع بوده نه یک کودک با فهم و شعور و فهمیده که ضرورت مسئله را درک کرده باشد!!!

خوب خیلی جالب شد پس شما فکر میکنید همه افرادی که در جامعه پوششان حجاب اسلامی نیست کاملا بی درک و شعورن و باید با زور به آنها فهماند که حجاب چیز خوبی است!!!!! ولی کودکی که شما از آن حرف میزنید قدرت اختیاری ندارد که بخواهد مقابله کند!!!! ولی مردم ما قدرت انتخاب دارند! من هم نگفتم آن کودکی فهمیده س ولی اگر قدرت انتخاب داشته باشد چون به کسی که آن دارو را به او میدهد باور دارد دارو را خواه بدمزه خواهد خورد! چون برایش قابل پذیرش است!
(۲۶/دی/۹۰ ۱۶:۰۸)فاطمه خانم نوشته است:  
(۲۶/دی/۹۰ ۱۵:۴۴)katayun نوشته است:  بله پستتون رو خوندم دوست گرام و بسیار خوب بود. واقعا درسته قوانین راهنمایی و رانندگی ممکنه هر زمان تغییر کنه! و قانونی برای تکمیل جایگزین اون بشه! و خیلی نواقص هم داره! ولی حجاب بحث متفاوتی داره! وقتی به حجاب جنبه قانون میدیم! عملا داریم جنبه آرامشگری و آزادی بخشی اونو زیر سوال میبریم! اگر هم بگوییم قرآن به آن دستور داده که قرآن به تعدیل نگاه هم دستور داده ولی آیا میشود قانونی برقرار شود که بگردند و هر وقت تشخیص دادن کسی بیش از حد به جنس مخالف نامحرم نگاه میکند دستگیر کنند!!! و مجازات شود!!!!

کاربر گرامی
قوانین راهنمایی رانندگی یک مثال بود!
فکر نمی کردم این همه برای دوستان مشکل ایجاد کند و جوانب موضوع را چنین با هم مقایسه بفرمایند .
یک مثال کلی بود گرامی!
حجاب باشد ولی قانون نباشد! چرا بر روی این مسئله اینقدر پافشاری می کنید!!!!
اگر خوب است حجاب به نظر شما ، اجرا کنید .دیگر احتیاج به تنبیه هم ایجاد نمی شود !!!
نمیدانم چرا کسی متوجه منظور من نمیشود...من نگفتم حجاب خوب است! ولی نگفتم هم بد است! حجاب یک نوع پوشش اسلامی است...من هم برای خودم عقایدی دارم و میدانم پوشش مناسب خوب است ولی هیچوقت نگفتم حجاب آن پوشش مورد نظر است! من گفتم اگر حتی فرض بگیریم حجاب پوشش کاملا ایده آل است باز هم قانون راه درستی نیست!
بنده نگفتم حجاب باید باشد یا نباشد! ولی لزوم و اجباری کردن آن برای من قابل پذیرش نیست! و متاسفانه هنوز کسی دلیل قانع کننده ای نیاورده که به من ثابت شود قانون حجاب درست است! من اصلا برای پوشش حد خاصی قائل نمیشم....ولی میدانم که باید جنبه سادگی و بی آلایشی آن رعایت شود...ولی اینکه بگوییم حجاب کن وگرنه تنبیه می شوی!!!!!!! کاملا بی مفهوم و بی معناس!
خیلی متاسفم من فقط دنبال یه دلیل مناسب میگشتم و بخاطر همین به این فروم اومدم...نمیدونستم بیان این حرفها برایتان ناراحت کننده است. خودتون میگین مسئله حجاب خیلی مهمه با اینهمه میخواین خیلی زود ازش بگذرین! به هر حال این تاپیک هم مخصوص همین موضوع زده شده! با اینهمه من از همه کاربران عزیز عذر خواهی میکنم که وقتتون گرفته شد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: fereydun
۲۱:۲۷, ۲۶/دی/۹۰
شماره ارسال: #24
آواتار
(۲۶/دی/۹۰ ۱۶:۰۸)katayun نوشته است:  قانون های ما از دینمان نشات میگیرد!!!! آیا در زمان پیامبر وسایل نقلیه موتوری وجود داشت که قوانین راهنمایی و رانندگی وضع کرده باشد!!! نتیجه اینکه خیلی از قوانین ما بر اساس دین نبوده و برگرفته از قوانین دیگر کشورهاس!

Huhخانم عزیز! شما چرا متوجه موضوع نمی شوید! تعجب می کنم . من یک مثال زدم در مورد قوانین . به همین سادگی
وسایل نقلیه موتوری !!!!
(۲۶/دی/۹۰ ۱۶:۰۸)katayun نوشته است:  یعنی چون بی حجابی رو عده زیادی میبینند پس حجاب باید قانون شود!؟ و غیبت چون به تدریج و در بین چند نفر به تمام کشور و مردم سرایت میکند باید فقط موعظه شود آری؟ به نظرتان این بی حجابی را آن عده زیاد فقط در کوچه و خیابان می بینند؟!!

خوب خیلی جالب شد پس شما فکر میکنید همه افرادی که در جامعه پوششان حجاب اسلامی نیست کاملا بی درک و شعورن و باید با زور به آنها فهماند که حجاب چیز خوبی است!!!!! ولی کودکی که شما از آن حرف میزنید قدرت اختیاری ندارد که بخواهد مقابله کند!!!! ولی مردم ما قدرت انتخاب دارند! من هم نگفتم آن کودکی فهمیده س ولی اگر قدرت انتخاب داشته باشد چون به کسی که آن دارو را به او میدهد باور دارد دارو را خواه بدمزه خواهد خورد! چون برایش قابل پذیرش است!

بد ترین نتیجه های ممکن همین ها هستند که شما فرمودید!
من کجا کفتم کسی بی عقل و شعور هست Huh چرا نوشته ها رو درست نمی خونید!!!
کودک هم یک مثال ساده بود که باز هم متاسفانه...

(۲۶/دی/۹۰ ۱۶:۰۸)katayun نوشته است:  نمیدانم چرا کسی متوجه منظور من نمیشود...من نگفتم حجاب خوب است! ولی نگفتم هم بد است! حجاب یک نوع پوشش اسلامی است...من هم برای خودم عقایدی دارم و میدانم پوشش مناسب خوب است ولی هیچوقت نگفتم حجاب آن پوشش مورد نظر است!

چرا شلوغش می کنید! من اولش عرض کردم خدمت شما ، سوال بپرسید بنده جواب قانع کننده خدمت شما عرض کنم .

بالاخره حجاب خوب است یا بد Huhاز نظر شما!؟؟ شما شفاف صحبت نمی فرمایید بعد می گویید کسی متوجه منظور من نمی شود!!!!!!!!!!!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: N.Mahdavian ، katayun
۲۱:۵۰, ۲۶/دی/۹۰
شماره ارسال: #25
آواتار
بنده فکر می کنم شما به مطالب حجاب در اسلام احاطه کامل ندارید

نقل قول:گفته شده دقیقا آیه ای دال بر اینکه گفته باشد باید جامعه اسلامی قانونی وضع کند و مردم را به پیروی از حجاب اجبار کند وجود ندارد. درست است؟ در ضمن آیا قرآن صراحتا گفته است که باید گردی صورت و دستها تا مچ مشخص شود یا اینکه تفسیر مراجع تقلید بوده است؟...و در ضمن برای نگاه زن و مرد به همدیگر هم توصیه شده است ولی اینکه نمی شود کسی را بخاطر نگاه مجازات کرد می شود؟؟؟؟

به نظر شما اگر قرار بود قرآن همه مسائل را ذکر کند , چند صفحه میشد ؟اصلا ممکن بود خداوند تمامی مسائل را در قرآن ذکر کند ؟ اینجاست که قوه تعقل به کار می اید .

نقل قول: باز هم سوءتفاهم باز هم دقت نکردین دوست عزیز...بنده نگفتم وجود حجاب!!!! من تمام بحثم بر سر قانون حجاب است دوست محترم...خواهش میکنم متوجه منظور من باشید...بنده گفتم پوشش مناسب...هیچ وقت نگفتم صرفا حجاب!

بیایید مصداق سازی کنیم . فرضا پوشش مناسب برای یک زن عبارتست از یک شلواری که تنگ نباشد (جلب توجه نکند ) + مانتو نه خیلی بلند فرضا به اندازه کت حالا یک مقدار بلند تر هم مشکل ندارد(آستین کوتاه هم مشکل ندارد) . روسری هم که هیچی !!! پوشش خوبی است ؟ ظاهرا مناسب است . ظاهری که فرضا شما به جای رسمی هم بروید .
خوب به نظر شما در زمان صدر اسلام مردم چگونه لباس می پوشیدند

در شأن نزول آيه 30 سوره نور « قل للمؤمنين يغضوا من أبصارهم ويحفظوا فروجهم...» جناب كلينى به سند خويش از سعد اسكاف نقل مى كند كه امام باقر(عليه السلام)فرمود:

جوانى از جماعت انصار در شهر مدينه با زنى روبه رو شد. در آن زمان زنان پوشش سر خود را پشت گوش هاى خود مى انداختند [در نتيجه، بنا گوش و گردن ايشان هويدا بود. ]وقتى زن از كنار وى گذشت جوان سر را به عقب برگرداند و هم چنان كه راه مى رفت وى را نظاره مى كرد و وارد كوچه اى شد و در حالى كه به پشت سر خود نگاه مى كرد به راه خود ادامه داد كه صورتش به استخوان يا تكه شيشه اى كه از ديوار بيرون زده بود برخورد كرد و شكست. وقتى آن زن از نظرش محو شد نگاه كرد و ديد كه بدن و لباسش خونين شد. [به خود آمد] و گفت: به خدا سوگند خدمت رسول خدا مى رسم و او را از اين مسئله خبر دار مى كنم. پس خدمت رسول خدا شرفياب شد. پيامبر از حال وى جويا شد و او جريان را به اطلاع آن جناب رساند. پس جبرئيل نازل شد و اين آيه را آورد: قل للمؤمنين يغضّوا من أبصارهم ويحفظوا فروجهم ذلك أزكى لهم إنّ الله خبيرٌ بما يصنعون.21

مسلما در صدر اسلام پوشش به صورتی نبوده که حتی قسمتی از بدن انسان لخت باشد حتی دستان زنان .
و در شان نزول آیه حجاب متوجه می شویم که به قول امروز روسری این خانم به عقب رفته مو ها و گوش و گردن این خانم پیدا بوده .

حال به مقایسه همان لباس مناسبی که در چند خط قبل به آن پرداختیم با این لباسی که این خانم در صدر اسلام داشته می پردازیم .
به نظر شما لباس این خانم دچار مشکل بوده یا فقط روسری آن؟
همان لباس مناسب را هم خدا برای زنان در جامعه اسلامی منع کرده و پیامبر دستور می دهند که وضعیت را درست کنند .

نقل قول: پس نتیجه میگیریم چون اکثریت مسلمان هستن باید این قانون درست باشد! ولی یک سوال پیش میاد! بحث ما بر سر این است که اکثریت جوانان ما بینش متفاوتی دارند..و باید قبول کنیم اکثریت ما بدون اینکه واقعا بدانیم اسلام چیست شناسنامه هایمان مهر مسلمان بودن خورده است! پس باید این انتظار را داشته باشیم که همه باورهای آنرا کاملا درک نکنند! ولی آیا برای درک این باورها توسط مردم باید به زور متوسل شویم؟ فقط به این بهانه که حکومتمان جمهوری اسلامی است؟؟ و باید قوانین طبق آیین اسلام برقرار باشد! مگر می شود به زور تعلیمات دینی را به مردم خوراند؟؟؟ و انتظار داشت هضم شود!!!!

شما فقط حرف خودتان را می زنید !!!! و نتیجه گیری خودتان را از صحبت های من .

نقل قول: حجاب=قانون!!! ولی ببخشید هنوز این تساوی مورد قبول من نیس!!!

نظر شما محترم است . اما حکومت داری با من و تو شما گفتن اداره نمی شود !

نقل قول:بنده مطمئنم خداوند در قرآن نگفته که باید مردم را بخاطر نوع پوششان تنبیه کنید! یا مجازات کنید! یا مثلا ضربه شلاق تعیین کرده باشد...قانون حجاب باید قابل پذیرش باشد فقط بر این اساس که بگویند معیار الله است که نمی شود قانون اجتماعی شود! باید قابل پذیرش توسط مردم باشد! دین خدا با زور حکمرانی نمی کند بلکه در قلبها نفوذ میکند و آنها را تسخیر میکند! حقوق بشر در اصل چیز بدی نگفته! حقوق بشر اولین بار توسط کوروش کبیر بیان شد و خواهان آزادی انتخاب و بیان برای همه انسانها بود..درست است اسلام چیز شخصی نیست و اختراع پیامبر هم نبوده ولی زور منش هم نبوده! به قول خودتان برای هدایت بشر آمده پس راه را نشانمان میدهد! و پناهگاه هر انسان رنجیده از بی عدالتی و نا آگاهی است! در مورد غرب هم که بله ادعای حقوق بشر میکند ولی به وضوح آنرا نادیده میگیرد!! ما همه شاهد هستیم که حقیقت از ادعا چقدر فاصله دارد!!

بنده هم مطمئنم شما به مسائل اسلامی کاملا ناآگاه هستید که اینگونه صحبت می کنید . چگونه پزشکی حاذق را که بیشتر از 10 سال برای تخصص وقت گذاشته با اطمینان خاطر به حرف او گوش می دهیم و برای نجات از بیماری به نزد طبیب می رویم اما فقهایی که عمرشان (بیش از 50 سال ) را برای این علوم وقت می گذارند و علوم قرآنی را استخراج می کنند را قبول نداریم ؟
بله تفسیر مراجع بوده و ما اعتقاد داریم که در زمان غیبت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف باید به مراجع رجوع کنیم.
حال شاید شما قبول نداشته باشید و بنده برایتان دعا می کنم که به زودی حقیقت را دریابید .
انشاالله و به امید امام مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فاطمه خانم ، N.Mahdavian ، katayun
۱:۱۰, ۲۷/دی/۹۰
شماره ارسال: #26

دوست عزیز.
اولا این آیه ی مبارکی که نقل کردید برای مردانه.آیه ی بعدیه که مربوط به زنان میشه.
ثانیا,ترجمشو اگه بخونین هیچ چیزی نگفته که دال بر این باشه که در جامعه ای که همه جور آدمی هست(مومنو غیر مومن)
باید قانون حجاب برای همه اجباری باشه.
"و به زنان با ایمان بگو که...."
همه که مومن نیستن.اصلا همه که مسلمون نیستن.اصلا همه که متدین(هر دینی) نیستن.
"و به زنان با ایمان بگو که چشم از نگاه به مردان اجنبی فرو بندند و فرجهای خویش را حفظ کنند و زینت خویش را جز آنچه آشکار است آشکار نسازند و باید که روپوشهایشان را به گریبانها کنند و زینت خویش را نمایان نکنند,مگر برای شوهرانشان یا پدران ویا پدر شوهران یا پسران و یا پسر شوهران و یا برادران ویا خواهرزادگان و یا برادرزادگان و یا زنان و یا آنچه مالک آن شده اند یا افراد سفیه که تمایلی به زن ندارند و یا کودکانی که از اسرار زنان خبر ندارند,و مبادا پای خویش را به زمین بکوبند تا آنچه از زینتشان پنهان است ظاهر شود ای گروه مومنان همگی به سوی خدا توبه برید شاید رستگار شوید"
من نمی فهمم شما چطوری از این آیه برداشت کرده اید که باید قانونی باشد اجباری برای همه به نام حجاب!!Dodgy
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: katayun
۱:۴۵, ۲۷/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/دی/۹۰ ۲:۱۰ توسط یا ثارالله.)
شماره ارسال: #27
آواتار
سلام علیکم
بنده به دلیل امتحانات فرصت نکردم همه تاپیک را مطالعه کنم و پست های تاپیک هم همگی طولانی است ونمی دانم به چه سوالاتی درباره حجاب پاسخ داده شده و کدام سوالات بی پاسخ مانده اند...
خواهشم اینه که دوستانی که واقعا دنبال پاسخند همه سوالهایشان را در یک پست گردآوری کنند .تشکر.

(۲۷/دی/۹۰ ۱:۱۰)fereydun نوشته است:  دوست عزیز.
اولا این آیه ی مبارکی که نقل کردید برای مردانه.آیه ی بعدیه که مربوط به زنان میشه.
ثانیا,ترجمشو اگه بخونین هیچ چیزی نگفته که دال بر این باشه که در جامعه ای که همه جور آدمی هست(مومنو غیر مومن)
باید قانون حجاب برای همه اجباری باشه.
"و به زنان با ایمان بگو که...."
همه که مومن نیستن.اصلا همه که مسلمون نیستن.اصلا همه که متدین(هر دینی) نیستن.
"و به زنان با ایمان بگو که چشم از نگاه به مردان اجنبی فرو بندند و فرجهای خویش را حفظ کنند و زینت خویش را جز آنچه آشکار است آشکار نسازند و باید که روپوشهایشان را به گریبانها کنند و زینت خویش را نمایان نکنند,مگر برای شوهرانشان یا پدران ویا پدر شوهران یا پسران و یا پسر شوهران و یا برادران ویا خواهرزادگان و یا برادرزادگان و یا زنان و یا آنچه مالک آن شده اند یا افراد سفیه که تمایلی به زن ندارند و یا کودکانی که از اسرار زنان خبر ندارند,و مبادا پای خویش را به زمین بکوبند تا آنچه از زینتشان پنهان است ظاهر شود ای گروه مومنان همگی به سوی خدا توبه برید شاید رستگار شوید"
من نمی فهمم شما چطوری از این آیه برداشت کرده اید که باید قانونی باشد اجباری برای همه به نام حجاب!!Dodgy
برادر من مگر قرآن کریم درباره کدام احکام دین به طور کامل صحبت کرده ؟
میدانید که نماز مهم ترین عبادت مسلمین است .ولی در قرآن تنها ذکر شده که نماز بخوانیم. نگفته چطور بخوانیم...
همانطور که طبق آیه سوره نور فقط دستور کلی داشتن حجاب صادر شده و در مورد چگونگی اچرای آن سخنی گفته نشده

حال که قرآن وارد جزئیات اجرای احکام نشده است چه باید بکنیم؟
باید به معصومین و امامان زمان خود مراجعه نماییم تا طریقه اجرای احکام را به ما آموزش دهند.
وقتی امام ما غایب است باید چه کنیم؟ باید سراغ علما و بزرگان دین برویم. یعنی مراجع تقلید

اما همه مراجع تقلید تقریبا در کیفیت رعایت حجاب برای بانوان و آقایان اتفاق نظر دارند . همانطور که همگی آنها در کیفیت اصول نماز خواندن اتفاق نظر دارند .

از موارد فوق به چه نتیجه ای می رسیم؟ این که حجاب یکی از احکام دین ما است. یعنی هنگامی که میگوییم مسلمان هستیم یعنی همانطور که باید نماز بخوانیم باید حجاب را نیز رعایت کنیم...تا اینجای بحث را داشته باشید...

حال بر میگردیم به سوال اصلی شما...اینکه چرا باید در کشور همه حجاب را رعایت کنند. پاسخ روشن است.

ببینید احکام دین ما به دو دسته تقسیم میشوند:
1- احکامی که رعایت کردن و نکردنشون به خودمون ارتباط داره و روی جامعه تاثیری نداره یا حداقل به طور مستقیم تاثیر نداره.مثل نماز. مثل روزه و ...
2- احکامی که رعایتشون تاثیر مستقیم بر روی جامعه میذاره (همون چیزی که بهش می گن حق الناس. ) مثل دزدی و...

ما در کشوری اسلامی زندگی می کنیم. حداقل اسمش که این را می گوید: جمهوری اسلامی ایران
پس باید احکام اسلام در این کشور اجرا شود. اما احکامی به صورت قانون عمومی در میاید که جزو دسته دوم احکام باشد (رعایت کردن و نکردن آن تاثبر مستقیم بر روی جامعه می ذاره.) مثل حجاب. مثل ممنوع بودن معادلات ربوی و ...
که دیگرانی که مسلمان نبوده هم ناچارند تابع قوانین کشور باشند...
نمی گم دیگرانی که مسلمانند و این حکم را قبول ندارند. زیرا کسی که اسلام آورده نمی تواند بگوید من این بخش اسلام را می پذیرم و قلان بخش را قبول ندارم.طبق این آیه قرآن و بسیاری از آیات مشابه :

و در میان آنها [= اهل کتاب‌]، طبق آنچه خداوند نازل کرده، داوری کن! و از هوسهای آنان پیروی مکن! و از آنها برحذر باش، مبادا تو را از بعض احکامی که خدا بر تو نازل کرده، منحرف سازند! و اگر آنها (از حکم و داوری تو)، روی گردانند، بدان که خداوند می‌خواهد آنان را بخاطر پاره‌ای از گناهانشان مجازات کند؛ و بسیاری از مردم فاسقند.

سوره مائده آیه 49
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فاطمه خانم ، N.Mahdavian ، انصارالمهدی ، یاســین
۱۱:۳۴, ۲۷/دی/۹۰
شماره ارسال: #28
آواتار
ما بايد از اين همه افراد تحصيل كرده و بزرگ بهره بگيريم !!
ما تو ايران كلي روانشناسان با تجربه و ماهر داريم ، بيان باهاشون مشورت كنن ، ببينن بايد چيكار كرد .
خودمون ميدونيم كه با زور هيچ كس رو نميشه به راه راست آورد ، بايد كار فرهنگي بشه و وقتي اكثريت و ذهن ها مثبت شدن ، بيايم براي حد اقل ها قانون رو اجرا كنيم .
وضعيت خيلي خطرناكه و بيشتر دختراي جوون رو به سمت فرهنگ برهنگي ميرن تا از اكثريت جامعه عقب نمونن و بهشون نگن « امبل » .
خودمون هم اگه فكر ميكنيم كه يك مسلمون هستيم و مخصوصا شيعه و پيرو حضرت زهرا هستيم ، بايد خودمون دست به كار بشيم و تا جايي كه ميتونيم انرژي مثبت به بقيه بديم .
[تصویر: gun1.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: انصارالمهدی ، katayun ، fereydun
۱۴:۰۵, ۲۷/دی/۹۰
شماره ارسال: #29

(۲۶/دی/۹۰ ۲۱:۲۷)فاطمه خانم نوشته است:  من کجا کفتم کسی بی عقل و شعور هست Huh چرا نوشته ها رو درست نمی خونید!!!

بالاخره حجاب خوب است یا بد Huhاز نظر شما!؟؟ شما شفاف صحبت نمی فرمایید بعد می گویید کسی متوجه منظور من نمی شود!!!!!!!!!!!

ببینید عزیز شما میگویید فقط یه مثال ساده! در حالی که نمیدونید این مسئله باید از نظر عقلی مورد پذیرش باشه و مثال های شما هم همه اشتباهند و نمیتوانند قانون حجاب را توجیه کنند و اونوقت خیلی راحت میگویید فقط یه مثال ساده!!!!!
تنها دلیل شما این است که مگر می شود حجاب باشد ولی قانون نباشد!!!! خوب این حرف خیلی بی معناس حجاب اصلا چه ربطی به قانون دارد...حجاب یه جور فرهنگ اسلامی است نه یه جور باید اسلامی!! اگر زمانی این فرهنگ پوشش تغییر کند که نمی شود به زور قانون آنرا به حالت ایده آل برگرداند می شود! دوست خوبم اصلا خوب بودن و بد بودن حجاب مطرح نیست! بلکه مسئله بر قانونی است که طبق آن مردم موظفند پوشش مورد تایید فقهای اسلامی را رعایت کنند وگرنه مجازات می شوند! و اصلا نباید به درک و شعور خود رجوع کنند و فقط باید بگویند چون فقها قبول دارند پس من هم باید قبول داشته باشم! به نظرتون باز هم شفاف نیست!!!!!!!!!! و در ضمن اگر دقتی به حرفهای که میزنید داشته باشید میفهمید بله خودتان شعور مردم رو زیر سوال بردین با همین مثال های ساده!!! کودکی که قدرت درک و فهم ندارد و باید به زور به او دارو خوراند ارجاع دارد به مردم! چرا به حرفهایی که میزنید توجه ندارید!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: fereydun
۱۴:۳۵, ۲۷/دی/۹۰
شماره ارسال: #30
آواتار
(۲۷/دی/۹۰ ۱۴:۰۵)katayun نوشته است:  
(۲۶/دی/۹۰ ۲۱:۲۷)فاطمه خانم نوشته است:  من کجا کفتم کسی بی عقل و شعور هست Huh چرا نوشته ها رو درست نمی خونید!!!

ببینید عزیز شما میگویید فقط یه مثال ساده! در حالی که نمیدونید این مسئله باید از نظر عقلی مورد پذیرش باشه و مثال های شما هم همه اشتباهند و نمیتوانند قانون حجاب را توجیه کنند و اونوقت خیلی راحت میگویید فقط یه مثال ساده!!!!!
تنها دلیل شما این است که مگر می شود حجاب باشد ولی قانون نباشد!!!! خوب این حرف خیلی بی معناس حجاب اصلا چه ربطی به قانون دارد...حجاب یه جور فرهنگ اسلامی است نه یه جور باید اسلامی!! اگر زمانی این فرهنگ پوشش تغییر کند که نمی شود به زور قانون آنرا به حالت ایده آل برگرداند می شود! دوست خوبم اصلا خوب بودن و بد بودن حجاب مطرح نیست! بلکه مسئله بر قانونی است که طبق آن مردم موظفند پوشش مورد تایید فقهای اسلامی را رعایت کنند وگرنه مجازات می شوند! و اصلا نباید به درک و شعور خود رجوع کنند و فقط باید بگویند چون فقها قبول دارند پس من هم باید قبول داشته باشم! به نظرتون باز هم شفاف نیست!!!!!!!!!! و در ضمن اگر دقتی به حرفهای که میزنید داشته باشید میفهمید بله خودتان شعور مردم رو زیر سوال بردین با همین مثال های ساده!!! کودکی که قدرت درک و فهم ندارد و باید به زور به او دارو خوراند ارجاع دارد به مردم! چرا به حرفهایی که میزنید توجه ندارید!

پاسخ این پرسش که چرا باید در کشور ما حجاب به صورت قانون عمومی درآید در پست زیر (بدون به کار بردن مثال) توضیح داده شده است:
http://forum.bidari-andishe.ir/thread-69...l#pid84918

اگر با این گفته مشکل دارید دو حالت دارد:

1) شما با اسلامی بودن کشورمان مشکل دارید و نه با قانون حجاب(زیرا کشوری که نام اسلامی را یدک می کشد باید احکام (نوع دوم) اسلامی را به صورت قانون در آورد.) و باید تاپیک جدیدی بوجود آورده به این مضمون که "چرا باید ایران کشوری اسلامی باشد".

2) با حکم حجاب که توسط همه مراجع تقلید تایید شده و در اصول آن اتفاق نظر وجود دارد مشکل دارید .و این بدین معناست که با مراجع تقلید و در کل با "تقلید کردن از علمای دینی" در اسلام مشکل دارید و باز باید تاپیکی به این عنوان باز نمایید که "چرا باید از علمای دینی در مسائل دینی تقلید کرد"

سوال شما در کدام یک از موارد بالاست؟یکی به نعل و یکی به میخ زدن روش بحث منطقی نیست واینگونه صحبت کردن به هیچ نتیجه ای نمیرسد.... همانگونه که زیر سوال بردن شخصیت مخاطبان بحث ، استهزا ، توهین ، سفسطه و... هم نباید در یک گفتگوی منطقی وجود داشته باشد (البته منظور بنده این نیست که شما این کارها رو انجام میدید . به طور کلی گفتم که هم به خودم یادآوری کرده باشم و هم به همه کاربران شرکت کننده در تاپیک.)

یا علی.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: N.Mahdavian ، katayun ، یاســین
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]