کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چرامن هرچی خداروصدا میکنم دعا میکنم و...جواب نمیگیرم؟؟؟
۱:۳۱, ۷/خرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۷/شهریور/۹۱ ۱۶:۵۸ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #1
آواتار
(۷/خرداد/۹۱ ۰:۱۲)یکی از کاربران تالار نوشته است:  چرامن هرچی خداروصدا میکنم دعا میکنم و...جواب نمیگیرم؟؟؟بعضی وقتا فکر میکنم خدا به حرفهام گوش نمیده شاید هم انقد رصداش کردم براش تکراری شدهSad
...
کاش وقتایی که واقعا نیاز داشتم صدامو بشنوه و یه کاری کنه میکرد هی صبر رو بهونه نمیکرد.اگه نا امیدی گناهه چرا خداخودش آدمو نا امید میکنه!
بعضی وقتا بهش میگم اونجایی که گفتی بخوانید مرا تا اجابت کنم نگفتی اگه گناه کار بودین صدام نکنید پس چرا ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

بسم الله الرحمن الرحیم
نکته ی اول
یا خدایی که شما میپرستید عادل است و رحیم و حکیم و قادر
یا خدایی که شما میپرستید ظالم است و ناتوان و عاجز و دریغ ورز و بخیل
در صورتیکه خدای شما این چنین است:" ظالم است و ناتوان و عاجز و دریغ ورز و بخیل"
پیشنهاد اکید بنده این است که این خدای خود را به سطل زباله بیاندازید
اما اگر خدایی که میپرستید این خداست: عادل است و رحیم و حکیم و قادر
پیشنهاد میکنم مطالبی را که تقدیم میکنم به دقت مطالعه بفرماید
1- اولاً خیلی مواقع ما با حسن ظن دعا نمیکنیم
خدا میفرماید: به من گمان خیر داشته باشید که من نزد گمان های شما هستم!!!!!!!
یک کسی زندانی بود
گفتند دعا کن آزاد بشی
گفت وقتی میدونم آزاد نمیشوم چرا دعا کنم
خیلی وقتا ما باور نداریم که قرار هست خدا حاجتمان را بدهد!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
موقع دعا به خدا حسن ظن واقعی از ته دل نداریم
و باور نداریم که دعامون میخواد مستجاب بشه

بعلاوه:
با نهایت دقت خود این آیات را مطالعه بفرماید:
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
بسم الله الرحمن الرحیم

وَمِنَ النَّاسِ مَن يَعْبُدُ اللَّهَ عَلَى حَرْفٍ

فَإِنْ أَصَابَهُ خَيْرٌ اطْمَأَنَّ بِهِ
وَإِنْ أَصَابَتْهُ فِتْنَةٌ انقَلَبَ عَلَى وَجْهِهِ
خَسِرَ الدُّنْيَا وَالْآخِرَةَ ذَلِكَ هُوَ الْخُسْرَانُ الْمُبِينُ ﴿۱۱- حج﴾

و از جمله مردم کسانی هستند که خدا را به بعضی از شرایط و در بعضی فرضها میپرستند
اگر خیری به او برسد آرامش می یابد و اگر مصیبت (و شر و فقری) به او برسد روی بگردانند

چنین کسانی در دنیا و آخرت زیان میکنند که زیان آشکار همین است(11)

پناه بر خدا
خداوکیلی چند نفر از ما مدل بندگیمون مدل ذکر شده در این آیه نیست؟؟؟؟؟

به قول استاد که میگن: ما فقط تا وقتی خدا رو بنده هستیم که یخچالمون پر از مرغ هست!

نتیجه ی این مدل بندگی چی میشه؟
"چنین کسانی در دنیا و آخرت زیان میکنند که زیان آشکار همین است"

بعلاوه:
أعوذ بالله من الشیطان الرجیم
بسم الله الرحمن الرحیم
يَا بَنِيَّ اذْهَبُوا فَتَحَسَّسُوا مِنْ يُوسُفَ وَأَخِيهِ وَلا تَيْأَسُوا مِنْ رَوْحِ اللَّهِ إِنَّهُ لا يَيْئَسُ مِنْ رَوْحِ اللَّهِ إِلا الْقَوْمُ الْكَافِرُونَ (یوسف 87)
فرزندان من! برويد و يوسف و برادرش را بجوئيد و از فرج خدا نوميد مشويد، كه جز گروه كافران از گشايش خدا نوميد نمى‏شوند، (87)
چه قدر زیبا و امید بخش

... لا تَيْأَسُوا مِنْ رَوْحِ اللَّهِ إِنَّهُ لا يَيْئَسُ مِنْ رَوْحِ اللَّهِ إِلا الْقَوْمُ الْكَافِرُونَ (یوسف 87)
...از فرج خدا نوميد مشويد، كه جز گروه كافران از گشايش خدا نوميد نمى‏شوند (87)
شاهکار است این آیه
از مهمترین مظاهر عبد خدا و وجوه تمایز عبد خدا و کافر در این است که یک موحد و عبد هرگز و تحت هیچ شرایطی از خدا نا امید نمیشود و هیچ گاه امیدش نا امید نمیشود تحت هیچ شرایطی

اگه در مشکلات زندگی از حل آنها و گشایش در مشکلات مأیوس میشویم با وجود اینکه معتقدیم ما خدا داریم، خدا میفرماید که این سوء الظن به رحمت من و نا امیدی از گشایش بخشی من در مشکلات مخصوص کافران است!!!!!!!!!!

بعلاوه:

فَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَيَجْعَلَ اللَّهُ فِيهِ خَيْرًا كَثِيرًا ( نساء 19 )
پس بدانيد كه ممكن است شما از چيزى بدتان بيايد كه خدا خير بسيار را در آن نهاده باشد (19)==

بعلاوه:

نکته یک: خدا به وسیله ی قرآن و 14 معصوم چگونه دعا کردن را به ما آموخته
به طور مثال در تعقیب نماز ظهر چه میخوانیم
و لا حاجة هی لک رضا ولی فیها صلاح الا قضیتها
یعنی چه؟
یعنی خدایا از حاجاتم آنها را برآورده کن که خشنودی تو و صلاح کار من در آن باشد
2 شرط رو اینجا گذاشته ، یکی خشنودی خدا (یعنی حاجتم در راستای بندگی تو باشد نه خواسته ای در راستای عصیانم) و بعد دیگر اینکه این حاجت به صلاح من باشد

نکته ی 2: هم در آیات قرآن داریم و هم در روایات که چه بسیار چیزهایی رو که ما فکر میکنیم خیر ما در آن است اما نفعی برای ما ندارد و چه بسا آنچه که ما فکر میکنیم خیر ما در آن است برای ما ضرر هم داشته باشد و بلعکس چه بسیار چیزهایی که فکر میکنیم در آن برای ماضرر هست اما خیر ما در آن هست
خوشبختانه هر کسی هم این مورد رو فراوان تجربه کرده

نکته 3: اصرار بر استجابت یک دعای خاص بدون در نظر گرفتن خیر یا شر بودن آن (ولو که ما بپنداریم خیر ما در برآورده شدن آن است) تلویحاً یعنی خدایا ما بیشتر از تو نعوذاً بالله میدانیم خیرمان در چیست پس همین را به من بده
محور در اصرار بر برآورده شدن دعا به این شکل منیّت است و با روح بندگی و اعتراف به عبد بودن و علیم بودن خدا نسبت به ما تناسبی ندارد

نکته ی 4: خدا کریم و جواد است و محال است کسی به درگاهش دعا کند و دست خالی برگردد
پس در هر دعا چه میشود برای دعا کننده؟
بر طبق روایات یکی از این 3 حالت برایش اتفاق می افتد
یا همان را خدا به او عنایت میکند و حاجتش روا میشود
یا خدا میداند که این به خیر او نیست پس بهترش را برایش رقم میزند و به او عنایت میکند
یا این دعا ذخیره میشود برای سختترین روزی که از هر زمان دیگری دست انسان از همه چیز کوتاه است و از هر زمان دیگری محتاجتر به رفع حاجاتش میباشد ، یعنی روز قیامت و در آن گرفتاری عظیم گرفتاریش را خدا بر طرف میکند و حاجاتش را به واسطه ی آن دعا برآورده میکند

نکته ی 5: بله بر طبق آیات قرآن و روایات امکان دارد در مواردی اگه خیلی شخص اصرار کند خداوند از باب ادعونی استجب لکم چیزی را که خیرش در آن نیست به او ببخشد اما در اینجا مثل این میشود که انسان وسایل ارتکاب به گناه را خودش از طرق مختلف جمع میکند و بعد اقدام به گناه میکند(تمام این وسایل به اذن خدا در اختیار او قرار گرفته اما خدا راضی به این نیست که بنده اش با دست خودش ، خودش را با گناه هلاک کند)
اما از آنجا که عالم ، عالم اختیار هست تا جایی که مشیت و حکمتش اقتضا میکند به بنده اش امکان انجام اعمال اختیاری را میدهد و در این حالتِ اصرار بر دعای بیش از اندازه، در حقیقت دعا مانند یک وسیله است که با اصرار بنده از خدا خواسته خدا در اختیارش گذارده هر چند میداند به خیر او نیست اما از باب تجلی عالم اختیار به او میدهد
چرا که همانطور که گفتم بر طبق آیات و روایات
اصرار بر برآورده شدن یک حاجت بدون قید و شرط (مثلا نگیم اگه خیر ما توش هست، فقط بگیم ما همین رو میخوایم به هر قیمتی) با روح بندگی و اعتراف به علیم بودن خدا سازگار نیست و نوعی منیّت در آن وجود دارد!!!!!
از مصادیق کسانی که معمولاً شدیداً اصرار بر رفع حاجات میکنند کسانی هستند که در این آیه معرفی شده اند
...فَمِنَ النَّاسِ مَنْ يَقُولُ رَبَّنا آتِنا فِي الدُّنْيا وَ ما لَهُ فِي الْآخِرَةِ مِنْ خَلاقٍ (200- بقرة)
بعضى از مردم مى‏گويند: «خداوندا! به ما در دنيا، (نيكى) عطا كن!» ولى در آخرت، بهره‏اى ندارند. (200)
و یکی از دلایل این بی بهره بودن در آخرت و ابدیت برای این هست که در در خواستشان فقط مطلوب خودشان در نظر بوده و نه رضایت خدا و به خیر و صلاح بودن خواسته یشان برای خودشان

اما کسان دیگری هستند که علاوه بر دنیا آخرت را هم میخواهند

وَ مِنْهُمْ مَنْ يَقُولُ رَبَّنا آتِنا فِي الدُّنْيا حَسَنَةً وَ فِي الْآخِرَةِ حَسَنَةً وَ قِنا عَذابَ النَّارِ (201)
أُولئِكَ لَهُمْ نَصيبٌ مِمَّا كَسَبُوا وَ اللَّهُ سَريعُ الْحِسابِ (202)
و بعضى مى‏گويند: «پروردگارا! به ما در دنيا (نيكى) عطا كن! و در آخرت نيز (نيكى) مرحمت فرما! و ما را از عذابِ آتش نگاه دار!» (201)
آنها از كار (و دعاى) خود، نصيب و بهره‏اى دارند و خداوند، سريع الحساب است. (202)

طلب خیرِ آخرت یعنی طلب کسب رضایت خدا چون خدا میخواهد ما به خیر و سعادت ابدی برسیم و این یعنی مقید کردن دعا و نه دعای بی قید شرط!!!!

در ضمن یاد آوری میکنیم که این تالار جای ایجاد شبه و تلاش برای پاسخ به آن نیست ، چون ما متخصص در این امور نیستیم و کاکرد تالار هم قرار نیست بر مبنای ایجاد شبه و بعد تلاش برای پاسخ گویی به آن باشد!!!!!!!

نکته ی آخر این که روایت داریم که حتی برای بستن بند کفش هم دعا کنید چرا که امور چه کوچک و چه بزرگ انجام شدنشان به اذن خداست!!!!!!!!!!!!!!!!!!
بسا که خم شدی و دیگه کمرت راست نشد!!!!!!!!!!!!
دعا ، مُهر بندگی هست
دعا از بهترین ابزار تقرب و انس و بندگی هست
و در روایات داریم که چه بسیار برکاتی که فقط به علت دعانکردن به بنده نمیرسند
پس همواره دعا کنید اما دعای بی قید و شرط هرگز انجام ندید و همواره همانطور که خدا توسط قرآن و اهل بیت به ما آموخته اند بگید اگه خشنودی خدا و خیر ما در آن است خدایا به ما بده
مقید اگر کردید دعای خود را اصرارش انشالله مشکلی ندارد

بعلاوه
نکته ی یک: ای بسا کودکی عسل خورده باشد و از پدرش خربزه طلب کند
پدر که میداند خربزه بعد از عسل چه خواهد کرد با کودکش به رغم اصرار شدید فرزندش او را خربزه نمیدهد اما چیزی میدهد که برایش بهتر از خربزه است و درخواست فرزندش را در چیزی که ضرر فرزندش در آن است را پاسخ میگوید با چیزی که حقیقتاً به سود فرزندش می باشد

نکته ی دو: به قول استاد: خدا کارگر افغانی نیست
و باز به قول استاد: ما معمولاً تا زمانی خدا را بندگی میکنیم که یخچالمان پر از مرغ است
ندادن های خدا از مراتب امتحان ما است که ببینیم آیا در ندادن حاجات هم خدا را بنده ایم یا نعوذاً بالله متوقعانه با خدا برخورد میکنیم، گویی کارگر افغانی است

نکات بسیار است و مجال اندک
التماس دعا

راستی:
خدا کریم است و از کریم کسی چیزی بخواد دستخالی نمیمونه
محاله
هر دعایی رو که انجام بدی از سه حال خارج نیست
1- یا اون دعا به خیر و صلاح شماست و خدا دریغ نداره و به شما میبخشه همون رو
2- یا اون دعا به خیر و صلاح شما نیست ، خدا بهتر از اون رو به شما میده
3- یا اون دعا رو برای شما ذخیره میکنه در روزی که بیش از هر زمانی نیاز مند هستی و دستت هم به هیچجا بند نیست بهت میده یعنی روز قیامت حوائجت رو برای ابدیتت براورده میکنه نه برای این دو روز دنیا

یه نکته ی دیگه هم هست
گاهی ما یه کارا (گناهانی) مرتکب میشیم که مثل قفسی میشه که پرنده ی دعای ما رو نمیذاره به مقصد برسه
به اصطلاح باعث زندانی شدن دعاهامون میشه
از بدترین نوع گناهان اون گناهانی هست که مطمئن هستیم که گناه هست و عمداً صرفاً از روی شهوات و نفسانیات تن به اونها میدیم
کلید گشایش کارها در امر دعا ، استغفار زیاد به درگاه خداست و اعترف به گناه فقط و فقط به پیشگاه خدا

نکته ی دیگه این که
بعضی وقتا خدا میخواد عیار ایمان خودمون رو به خودمون نشون بده
به قول استاد میگه خیلی از ماها فقط تا زمانی خدا رو بنده هستیم که یخچالمون پر از مرغ باشه
توی سختیای دنیای زودگذر چی؟
خدارو بنده هستیم؟

نکته ی دیگه
در دعا شدیداً باید به خدا خوشگمان بود و گمان خیر داشت
خدا میفرماید به من گمان خیر داشته باشید من نزد گمانهای شما هستم
ما موقع دعا بیشتر اطمینان داریم که خدا میخواد بهمون بده اون خواسته ای که داریم رو یا بیشتر شک داریم؟!

یکی رفته بود زندان میگفت فلانی برای خلاصی خودت دعا کن
زندانی بهش گفته بود وقتی میدونم خلاص نمیشم چرا دعا کنم
خیلی از ماها موقع دعا یه همچین نگاهی رو ته قلبمون داریم یعنی با نا امیدی دعا میکنیم
بیشتر احتمال مستجاب نشدن میدیم تا مستجاب شدن

نکته ی بعدی ما به غیر خدا خیلی دل میبندیم در کارهامون
به طور مثال یارو میخواد بره سر جلسه ی امتحان میگه خدایا توکل به تو
بعد میگرده ببینه پیش کی بشینه بهتر هست

تبصره:
ما کریم را چه ترجمه میکنیم؟ بخشنده
جواد را چه ترجمه میکنیم؟ بخشنده
وهاب را چه ترجمه میکنیم؟ بخشنده

که همه ی اینها کاملاً ناقص است و با معنای حقیقی آنها بسیار فاصله دارد

کریم به بخشنده ای گویند که وقتی از او درخواست میشود در خواست را رد نمیکند و در ازای بخشش خود چیزی طلب نمیکند و منتی نمیگذارد

جواد به بخشنده ای گویند که قبل از اینکه شما از او در خواست کنی به تو میبخشد و حتی اجازه ی ابراز درخواست را هم به تو نمیدهد

وهاب یعنی چی؟
وهاب از ریشه وَهَبَ میاد
هبه یعنی هدیه
هدیه اون چیزی هست که ما از کسی انتظار یا درخواست دریافتش رو نداریم اما از دریافتش بسیار خرسند میشیم و به اصطلاح خودمون سورپرایز میشیم
حالا وهاب یعنی کسی که بسیار هدیه میده
و در حدیث است کسی که در سجده 14 بار خدارو با این نام صدا بزنه خدا متناسب با همین نامش باهاش برخورد میکنه

(۷/شهریور/۹۱ ۱۶:۳۵)علی 110 نوشته است:  یک نکته ی مهم دیگر:
[quote='یکی از کاربران تالار' pid='120298' dateline='1338061342']
بعضی وقتا بهش میگم اونجایی که گفتی بخوانید مرا تا اجابت کنم نگفتی اگه گناه کار بودین صدام نکنید پس چرا ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

شما اگه دقت کنید همونجا جوابتون را داده
ادعونی استجب لکم رو همه خوب بلدیم
ادْعُوني‏ أَسْتَجِبْ لَكُمْ (60-غافر)
بخوانید مرا تا اجابت کنم شما را
اما این آیه را معمولاً فراموش میکنیم:
أَوْفُوا بِعَهْدي أُوفِ بِعَهْدِكُمْ ِ (40-بقره)
به پيمان من وفا كنيد تا من نيز به پيمان شما وفا كنم(40)

بعلاوه یک ملحد کافر در مناظره ای از امام صادق علیه السلام در این باره پرسیدند:
گفت مگر شما نمى‏گوئى كه خدا فرموده است ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ مرا بخوانيد تا دعاى شما را مستجاب كنم؟
ولی من مضطر و گرفتار را مى‏بينم دعا مى‏كند ولى مستجاب نمى‏شود و مظلوم و بيچاره او را به فريادرسى خود مى‏خواند به دادش نمى‏رسد!

امام صادق علیه السلام فرمود:
واى بر تو
احدى او را نخوانده كه دعايش مستجاب نشود
اما دعاى ظالم رد مى‏شود تا وقتى توبه كند
مظلوم و كسى كه حق با اوست وقتى دعا كند دعايش را مستجاب مى‏كند و بلا را بطورى از او بر مى‏گرداند كه متوجه نمى‏شود يا برايش ثواب زيادى ذخيره مى‏كند براى روزى كه احتياج دارد.
اگر چيزى كه تقاضا نموده به نفع او نيست در صورتى كه دعايش مستجاب شود در اين صورت از دادن به او خوددارى مى‏كند.
مؤمن عارف گاهى خوددارى از دعا مى‏كند چون نمى‏داند اين كار او درست يا اشتباه است.
گاهى بنده از خدا درخواست از بين بردن كسى را مى‏كند كه اجلش نرسيده يا تقاضاى باران مى‏كند در موقعى كه شايد باران در آن موقع صلاح نيست زيرا خداوند آگاه تر است به تدبير و نقشه خلقت
شبيه اين جريانها زياد است اين مطلب را دقت كن.
احتجاجات-ترجمه جلد چهارم بحار الانوار، ج‏2، ص: 171

بعلاوه:
علامه نوری در کتاب (دارالسلام) می نویسد: امام رضا علیه السلام از پدران بزرگوار خود نقل میکنند که امام حسین علیه السلام فرمودند: روزی نزد امیرالمؤمنین نشسته بودم که عربی وارد شد و عرض کرد یا امیرالمؤمنین! من مرد عیالمند و فقیر هستم و مالی که زندگی مرا کفایت کند ندارم.
.
حضرت فرمودند: ای برادر عرب! چرا استغفار نمیکنی تا حالت نیکو شود؟ عرض کرد: زیاد استغفار میکنم، اما تغییری در زندگی ام پیدا نشده است.
.
حضرت فرمودند: ای برادر عرب خدای متعال می فرماید: فَقُلْتُ اسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ إِنَّهُ كانَ غَفَّاراً (10- نوح) به آنها گفتم: «از پروردگار خويش آمرزش بطلبيد كه او بسيار آمرزنده است (10)
.
(بعد فرمودند) چون به گناه بودن بعضی از اعمالت آگاه نیستی استغفار تو ناقص است؛ زیرا از آنها استغفار نمیکنی و نتیجه نمیگیری. سپس فرمود: اینک به تو استغفاری می آموزم که اگر آن را هنگام خواب بخوانی خدا به تو وسعت رزق عطا فرماید.

.
دعا را نوشته، به اعرابی داده و فرمودند: شب، قبل از خوابیدن، این استغفار را بخوان وگریه کن و اگر اشکت جاری نشد تباکی کن.

.
امام حسین علیه السلام فرمود: سال بعد اعرابی به خدمت حضرت آمد و عرض کرد: یا امیرالمؤمنین! خداوند به من نعمت های زیادی عطا فرمود. شتران و گوسفندانم آن قدر زیاد شده اند که محلی برای نگه داری آن ها ندارم.
.

آن حضرت فرمودند: ای برادر عرب! قسم به آن خدایی که محمد صلوات الله علیه را به نبوت برگزید، بنده ای نیست که با این دعا به درگاه خدا استغفار کند، مگر اینکه خدای متعال به برکت آن، گناهانش را آمرزیده، حوائجش را برآورده و به مال و اولادش فراوانی و برکت عطا فرماید.
دار السلام نوری: 3/133

.
متن این استغار را در این تاپیک میتوانید بخوانید:

می خواهم برگردم خدایا! (دلو به دریا زدم هر هفتاد بند استغفار مولا علی)

یک نکته ی دیگر:
امام صادق علیه السلام:
هر گاهی یکی از شما خواهد هرچه از پروردگارش در خواست کند خدای به او عطا کند، باید از مردم مأیوس شود و امیدی جز به خدا نداشته باشد.
چون خدای عزّ و جلّ این را از دلش بداند هر چه از خدا بخواهد به او عطا کند
اصول کافی-ج3-کتاب ایمان و کفر باب بی نیاز از مردم ح 2

و در این تاپیک ها هم جوابهای تکمیلی را میتوانید بیابید:

مهره ی گم شده ی دعاهای ما #$&

اصرار بر دعا و علل تسریع و تأخیر در اجابت دعا p#

ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، Tolou ، یا ثارالله ، saloomeh ، تفکر ، saed-mir ، fazel ، Abasaleh ، جبریل ، محب الزهرا ، parisan ، meshkat ، در جستجوی سختی ، میثاق ، sarallah ، سید ابراهیم ، azade ، yamin ، Hadith ، ساقی ، بیداری اندیشه ، MohammadMeraj ، m.hossein ، مسافر ، امیرحسن ، ali.khm ، taleb ، rahi ، دل خسته ، heaven ، سدرة المنتهی ، Havbb 110 ، Farzaneh ، medad.sefid ، rastin ، أین المنتظر ، zahra.shakiba ، احیاء ، *مهاجر* ، only_y2d ، مجنون الحسین ، help me ، مجید املشی ، Night_World ، منادی حق ، ali-0110 ، pure ، صهبا ، مصباح ، عبدالرحمن ، سیمرغ ، میم.حسین.الف

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۶:۳۹, ۷/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #11
آواتار
(۷/شهریور/۹۱ ۱۶:۲۶)دل خسته نوشته است:  سلام
برای بنده یک اتفاق خاص افتاده ، جدیدا وقتی دعا می کنم خداوند عکسش رو جواب می ده ، چند بار پشت سر هم رخ داده.مثلا یک وسیله ای خراب هست ، دعا می کنم درست شه ، یک کم بعدش به کل منهدم می شه ، یا مثلا یکی مسیری داره کند پیش می ره ، دعا می کنم تسریع شه ، اما پس از اون اون کار به کل از دست می ره و صدمه بدی می خورم.
نمی دونم آیا خداوند هم لجبازی می کنه؟دلیلی داره؟چه مشکلی دارم که خداوند برعکس به من جواب می ده؟

خب شاید خدا میخاد شمارو متوجه چیزی کنه که ازش غافلید !!!!! گاهی برای خودم اتفاق می افته یعنی دعاهایی میکنم که به مرور متوجه میشم اساسا اشتباه بوده یا به صلاح من نبوده به ظاهر برکت داره اما نامبارکه و این تشخیصش از عهده ما خارج است .این خیلی مهمه که بدونیم و بلد باشیم چطور دعا کنیم . و اونقدر با این قسم مسائل مواجه میشدم که بالاخره میفهمیدم ای بابا من باید برای حل این مشکلم این طور دعا میکردم !!! در کل وقتی اعتقاد داشته باشیم به حکیم بودن خدا و اینکه هیچ کاری رو عبث و بیهوده انجام نمیدهد میفهمیم که ایراد از خود ماست و لاغیر!!
یک موقع غفلت ما با تذکر رفع میشود یک موقع با سیلی یک موقع با بلا ومصیبت !!!!!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دل خسته ، taleb ، medad.sefid ، احیاء ، *مهاجر* ، مجنون الحسین
۱۶:۴۱, ۷/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #12
آواتار
(۷/شهریور/۹۱ ۱۶:۳۵)علی 110 نوشته است:   و خداوند منزه است از این تعابیر عزیز برادر
سلام
می دونم این قضیه رو ، به قول معروف یقین دارم ، اما خوب برای من پیش اومده ، با خودم می گم شاید دلیلی داره ، مثلا یک نکته کوچک هست که باید درنظر داشته باشم.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجنون الحسین
۱۶:۵۱, ۷/شهریور/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۷/شهریور/۹۱ ۱۶:۵۶ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #13
آواتار
وَ ما أَصابَكُمْ مِنْ مُصيبَةٍ فَبِما كَسَبَتْ أَيْديكُمْ وَ يَعْفُوا عَنْ كَثيرٍ (30- شوری)
و آنچه مصيبت كه به شما مى‏رسد به خاطر اعمالى است كه به دست خود كرده‏ايد، و خدا از بسيارى از گناهان درمى‏گذرد (30)

یک نکته ی دیگر:
امام صادق علیه السلام:
هر گاهی یکی از شما خواهد هرچه از پروردگارش در خواست کند خدای به او عطا کند، باید از مردم مأیوس شود و امیدی جز به خدا نداشته باشد.
چون خدای عزّ و جلّ این را از دلش بداند هر چه از خدا بخواهد به او عطا کند
اصول کافی-ج3-کتاب ایمان و کفر باب بی نیاز از مردم ح 2

امضای علی 110
پرستش به عبادت نیست، به اطاعت است!!!!
از که اطاعت می کنیم؟!
همو معبود ماست!!

امام زمان علیه السلام:
ظهور ما به تأخیر نیفتاده مگر به سبب اعمال ناپسندی که از ایشان (شیعیان) سر می‌زند و خبر آنها به ما می‌رسد.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: saloomeh ، meshkat ، دل خسته ، fazel ، Farzaneh ، medad.sefid ، احیاء ، *مهاجر* ، مجنون الحسین ، سیمرغ
۲:۰۳, ۹/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #14
آواتار
سلام

استاد ما فرمودند:
افرادی که دعا نمی کنند 2 دلیل داره

1- میگه که خدا از پسش بر نمیاد، نمی تونه
این یعنی اینکه داری صفت قادر و قادریت خداوند رو رد می کنی و نقص به وجود اقدس اللهی ایجاد کردی، که در این صورت، رسما کافریم

2- میگه که خدا از پس این کار بر میاد، ولی واسه من نمی کنه
این هم یعنی اینکه، داری صفت بخل به خداوند نسبت میدی، و باز در این صورت رسما کافریم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یا صاحب الزمان ، خیبر110 ، medad.sefid ، احیاء ، مجنون الحسین ، سیمرغ
۳:۳۶, ۹/شهریور/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۹/شهریور/۹۱ ۳:۳۶ توسط خیبر110.)
شماره ارسال: #15
آواتار
(۹/شهریور/۹۱ ۲:۰۳)محب الزهرا نوشته است:  سلام

استاد ما فرمودند:
افرادی که دعا نمی کنند 2 دلیل داره

1- میگه که خدا از پسش بر نمیاد، نمی تونه
این یعنی اینکه داری صفت قادر و قادریت خداوند رو رد می کنی و نقص به وجود اقدس اللهی ایجاد کردی، که در این صورت، رسما کافریم

2- میگه که خدا از پس این کار بر میاد، ولی واسه من نمی کنه
این هم یعنی اینکه، داری صفت بخل به خداوند نسبت میدی، و باز در این صورت رسما کافریم

حکم کسی که برای خودش دعا نمیکنه ولی برای دیگران دعا میکنه چی هستش ؟ Big Grin
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mahdy_mir ، مجنون الحسین ، سیمرغ
۱۰:۲۳, ۹/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #16
آواتار
(۹/شهریور/۹۱ ۳:۳۶)ANTI MASON نوشته است:  حکم کسی که برای خودش دعا نمیکنه ولی برای دیگران دعا میکنه چی هستش ؟ Big Grin

در اینجا جواب داده شده: http://forum.bidari-andishe.ir/thread-16...#pid144771
چنین شخصی مخالف سیره انبیا و 14 معصوم داره عمل میکنه و باز هم مستکبر است!

" قُلْ ما يَعْبَؤُا بِكُمْ رَبِّي لَوْ لا دُعاؤُكُمْ (فرقان-77)"
بگو اگر دعاى شما نباشد پروردگار من به شما اعتنايى ندارد
وَ عَنِ النَّبِيِّ صلوات الله علیه أَنَّهُ قَالَ:
الدُّعَاءُ مُخُّ الْعِبَادَةِ
مغز عبادت دعا است!
عدة الداعي و نجاح الساعي، ص: 30
[u]
چرا دعا مغز عبادت است؟
درست است که خدا میداند حاجت بندگانش چیست
اما ما با دعا اظهار فقر و نیاز میکنیم و در عمل اقرار میکنیم که ما فقیریم و تو غنی
و هر کسی که دعا نمیکند مستکبر است!
[/b]
اگر عبد هستی دعا میکنی
چون دعا شکستگی عبد است در برابر معبود
و یکی از مهمترین راه های رشد و تقرب به درگاه خداست
به گواه همین آیه قرآن: "لعلَّهم یَرشُدون
دعا یعنی اقرار عملی که همه کاره تویی و من هیچ کاره!
دعای یعنی یگانه اثر بخش به همه ی فعالیت های من تویی و تا تو نخواهی هیچ یک از فعالیت های من اثری ندارد
دعا یعنی....
و اگر دعا کردن برای خود سر سوزنی اشکال داشت مهمترین و بارزترین وجه بندگی تمام انبیای الهی و 14 معصوم نبود

ما قرار نیست مدل بندگیمون من در آوردی باشه
درسته که دعا برای دیگران بسیار ممدوح است و در سیره ی اهل بیت هم وارد شده
اما از نشانه های عبد این است که برای خودش و حاجات خودش هم با دعا کردن اظهار فقر و عجز کنه به درگاه معبودش
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: محب الزهرا ، saloomeh ، احیاء ، *مهاجر* ، مجنون الحسین ، سیمرغ
۱۰:۳۳, ۹/شهریور/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۹/شهریور/۹۱ ۱۰:۴۲ توسط medad.sefid.)
شماره ارسال: #17
آواتار
گاهي حس ميكنم هرچي دعا و مناجات كردم با خودم حرف زدم يا به ديوار گفته ام چون اثرشو نميبينم.
شايد از بس گناه كرده ايم دعا ها مون بالا نميرن....
ولي خيلي وقت ها بعدا تو شرايط ديگه نشونه ها يي از توجه خاص خدا رو مي شه دسد. مثلا تو شرايط گناه و لغزش قرار ميگيريم اما تمايلي به ارتكاب نداريم
يا يه اتفاق نا گهاني صحنه رو عوض ميكنه يا
كاملا غافلگيرانه يه فرصت يا گشايش يا يه نعمت خوب از آسمون نازل ميشه و مطمئن ميشم صدامونو شنيده!Angel

پيشنهاد:
Heartدعاهامونو با صلوات و دعا براي سلامتي و فرج مولامون شروع كنيم
و اگرم جواب مورد نظرمونو نگرفتيم اول صبر كيم و مطمئن باشيم سرو سرمون با خدامون توحساب بانكش ذخيره است!
و هميشه به خاطر داشته باشيم تمام كائنات و موجودات جهان و امور دنيا بر پايه حكمت و براساس تقدير و قوانين مشخصه
و هيچ عمل خيري بي عكس العمل مطابقش نيست.
وما اطلاعاتمون بسيار محدوده و فقط بخش كوچكي از اطرافمونو ميبينيم
و برداشت هامون خيلي خيلي ناقصن.
و حقيقت پشت پرده در آينده برامون مشخص خواهد شد.
و نگران باشيم اون روز افسوس نخوريم!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علی 110 ، أین المنتظر ، محب الزهرا ، احیاء ، مجنون الحسین ، help me ، سیمرغ
۰:۴۶, ۱۲/آذر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/آذر/۹۲ ۰:۴۹ توسط مجنون الحسین.)
شماره ارسال: #18
آواتار
نقل قول:خدا کریم است و از کریم کسی چیزی بخواد دستخالی نمیمونه
محاله
هر دعایی رو که انجام بدی از سه حال خارج نیست
1- یا اون دعا به خیر و صلاح شماست و خدا دریغ نداره و به شما میبخشه همون رو
2- یا اون دعا به خیر و صلاح شما نیست ، خدا بهتر از اون رو به شما میده
3- یا اون دعا رو برای شما ذخیره میکنه در روزی که بیش از هر زمانی نیاز مند هستی و دستت هم به هیچجا بند نیست بهت میده یعنی روز قیامت حوائجت رو برای ابدیتت براورده میکنه نه برای این دو روز دنیا
نقل قول:چرا دعا مغز عبادت است؟
درست است که خدا میداند حاجت بندگانش چیست
اما ما با دعا اظهار فقر و نیاز میکنیم و در عمل اقرار میکنیم که ما فقیریم و تو غنی
و هر کسی که دعا نمیکند مستکبر است!
نقل قول:درسته که دعا برای دیگران بسیار ممدوح است و در سیره ی اهل بیت هم وارد شده
اما از نشانه های عبد این است که برای خودش و حاجات خودش هم با دعا کردن اظهار فقر و عجز کنه به درگاه معبودش
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجنون العباس ، help me ، سیمرغ
۲۰:۱۷, ۱۰/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #19
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم «
نکته ی 4:

خدا کریم و جواد است و
محال است کسی به درگاهش دعا کند و دست خالی برگردد
پس در هر دعا چه میشود برای دعا کننده؟

بر طبق روایات یکی از این 3 حالت برایش اتفاق می افتد

یا همان را خدا به او عنایت میکند
و حاجتش روا میشود

یا خدا میداند که این به خیر او نیست پس
بهترش را برایش رقم میزند
و به او عنایت میکند

یا
این دعا ذخیره میشود برای سختترین روزی که از هر زمان دیگری دست انسان از همه چیز کوتاه است و از هر زمان دیگری محتاجتر به رفع حاجاتش میباشد ، یعنی روز قیامت
و در آن گرفتاری عظیم گرفتاریش را خدا بر طرف میکند و حاجاتش را به واسطه ی آن دعا برآورده میکند

[/font]
»

ای جانم علی "

[font=Tahoma]
رحمت بر دوستان علی "
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سیمرغ
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان