کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
قدم بعدی (دوم) اثبات وحدانیت خدا
۱۷:۳۶, ۲۳/خرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/خرداد/۹۱ ۱۷:۴۲ توسط دیدگاه نوین.)
شماره ارسال: #21
آواتار
(۲۳/خرداد/۹۱ ۱۶:۱۸)میلاد (miley) نوشته است:  
(۲۳/خرداد/۹۱ ۱۴:۴۵)دیدگاه نوین نوشته است:  سلام
یک سوال داشتم که البته ممکنه در تاپیک قبلی بهش جواب داده باشید ولی خب حالا من میپرسم ... [تصویر: smile.gif]

راستش من خودم هر وقت برای اثبات خدا و وحدانیت خدا فکر میکنم یا با بقیه بحث میکنم ، روی این نکته تاکید دارم که این خالق باید دارای صفات مطلق باشه ، باید بی نیاز مطلق باشه و برای همینه که سیستم چند خالقی باطل است چون بی نیازی مطلق رو نقض میکنه .
اما گاهی از خودم میپرسم ، دقیقا چه نیاز عقلی وجود داره که این خالق در صفات مطلق باشه ؟؟؟
اگر فرضا این خالق و در مرحله بعد پروردگار ، بی نیاز مطلق نباشه چه اصل عقلانی نقض میشه ؟؟؟!!!!!

بسم الله
.
.
خوب از مفهوم واجب الوجود اینجا باید استفاده کرد......
در جایش اثبات شده خدا واجب الوجود است......
حالا اگر خدا در صفتی مطلق نباشد ، یعنی اینکه یک مقداری از آن صفت را دارد و یک مقداری را ندارد.....
یعنی به اون مقداری از صفت که ندارد نیازمند است....
یعنی در اون قسمتی از صفت (مثلا قدرت) که ندارد ممکن الوجود است.....
کلا تناقض میشه......
.
.
اما مطلق بودن هم داستانی داره که سید اشاره خواهد کرد......
در مورد قدرت خدا ......

ممنون از جوابتون ولی برای من درست جا نیوفتاد ...
شما فرمودید : یعنی در اون قسمتی از صفت (مثلا قدرت) که ندارد ممکن الوجود است.....
کلا تناقض میشه......

خب این یعنی واجب والوجوب مطلق نیست ، در بعضی صفات مطلق هست و در بعضی نیست ... ولی اینکه شد همون صورت سوال . من این تناقضی که گفتید رو درک نکردم ...
سوال من این بود که اگر بپذیریم خدایانی وجود دارند و هیچکدوم در صفات مطلق نیستند ، و به هم دیگر نیازمند هستند ... در این صورت چه مشکلی پیش میاد ، چه اصل عقلانی نقض میشه ؟؟؟
یعنی چه برهان خلف ، یا هر برهان دیگری برای رد سیستم خدایان نیازمند به هم وجود داره ؟؟؟؟

یه بار سر همین قضیه یه نفر بهم گفت اگه خدایان دیگری هم وجود دارند پس چرا اونها مانند الله ، پیامبرانشون رو نفرستادند تا مارو هدایت کنند ؟
البته این حرفش با اینکه سیستم چند خدایی رو به چالش میکشه ولی دلیل سستی است و صد البته از دید فلسفه به قضیه نگاه نکرده .

یه بار هم دبیر دینیمون اومد گفت برای من وحدانیت خداتون رو اثبات کنید ، من گفتم اگه چند خدایی رو بپذیریم باید بپذیریم که خدایان ممکن الوجود هم خالقی دارند
که کار به دور و تسلسل میکشه ...که جفتشون باطل است
بعد بهم گفت : نه تو داری اینو میگی که خودتو راحت کنی ...
بعد هم بهم محل نذاشت رفت سراغ یکی دیگه
Big Grin
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پیام در این موضوع
RE: قدم بعدی (دوم) اثبات وحدانیت خدا - دیدگاه نوین - ۲۳/خرداد/۹۱ ۱۷:۳۶

[-]