کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 3.67 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
من میگویم که این امتحان خدا نیست بی کفایتی مسولین است!
۱۳:۴۵, ۱۷/آبان/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/آبان/۹۱ ۱۴:۲۴ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #20
آواتار
سلام دوستان
به لطف خدا بحث بسیار بحث ارزشمندی است و حقیر به لطف خدا إن شاء الله به پاسخ دقیق تمام موارد اشاره شده خواهم پرداخت
اما برای اینکه کار منسجم باشد
اجازه دهید حقیر در اولین فرصت پاسخ مباحث مطرح شده را کامل تقدیم کنم و پس از آن مجدد پست باز میشود تا باز نظرات و سوالات سایر دوستان را داشته باشیم
و تا تکمیل بحث ان شاء الله همین روند ادامه خواهد داشت

(۱۷/آبان/۹۱ ۱۱:۳۱)blue.blood نوشته است:  شرمنده آقا علی ، ولی شما از یه تفسیر استفاده کردی ، من از یه تفسیر ِ دیگه استفاده میکنم ...

فقط یک نکته برادر
در جایی که معصوم به طور صریح منظور آیه را مشخص کرده دیگر تفسیر دیگران خیلی محلی از اعراب نداره
در این خصوص خداوند می فرماید از اهل ذکر بپرسید
یا در جای دیگر دارد که از راسخون در علم بپرسید
و در روایات تصریح شده که تبیین آیات قرآن تنها از طریق کسانی به درستی انجام میگیرد که علمشان متصل به علم خداست
یعنی رسول الله و معصومین
علاوه بر این که تفسیر باید همراه با قرائن متقن منظور نظر آیه باشد و قواعد کلی باشد
مثل قائده ی کلی که [b]سلب نعمت بی دلیل امکان ندارد چون خدا کریم است

یا دادن نعمت بی استحقاق و عملکرد خاص کاملاً امکان پذیر است و به هیچ وجه قائده ی کلی نیست که تا شما کاری نکنید خدا به شما فیض و نعمت نمی دهد که این یک دیدگاه انفعالی به خداوند است در حالی که خدا خود را فعال معرفی مکند در آیات قرآن چرا که مطابق صفت صاحب فضل بودن خداست و فضل یعنی بی استحقاق بخشیدن یعنی شما مستحق تغییر حال از حال بد به حال خوب نبودید به واسطه ی اعمالتان اما خداوند از سر فضل و کرم و لطفش این تحول حال را انجام میدهد
و....
موارد متعدد دیگر را به توفیق الهی به همین شکل تقدیم خواهم کرد و تاپیک پس از ارائه ی تمام مطالب برای انسجام موضوع مجدد باز میشود تا دوستان نظرات را ارائه دهند
و گرنه دوست من به تعداد افراد میتونه تفسیر داشته باشه هر آیه

نقل قول:ببینید اولاً کسی که میگوید اول من باید تکونی بخورم تا خدا در عوض کاری کند
هنوز نفهمیده که حتی همان تکان هم به توفیق الهی خورده و اگر توفیق خدا شامل حالش نبود توانی و عزمی برای گام برداشتن به سمت خیر نداشته

آقا علی ، نمیخوام بحث رو چند شاخه کنم ، ولی این که میشه جبر ... مگه اینکه تو کلمه ی توفیق یه چیزی باشه که من درک نکرده باشم ...

اما در این مورد
دوست من شما آیا از ذات خود دارایی داری؟
یعنی ذاتاً نیرو داری یا به لطف خدا نیرو داری

آیا ذاتاً میتوانی به خیر بروی یا تا توفیق الهی شامل حالت نشود نمیتوانی
یادت هست در مسئله ی هدایت الهی چه بحثی داشتیم
خدا در قرآن میفرماید
خدا هر که را بخواهد هدایت میکند
در نگاه اول شاید این بوی جبر بدهد!
اما در آیات دیگر این مسئله تبیین می شود و خداوند می فرماید هدایت من به ظالم نمیرسد!!!!!!
این یعنی چی؟
یعنی خدا همه را هدایت میکند اما کسی که ظالم است (در حق خودش یا دیگران یا احکام خدا) در حقیقت با ظلمش مانع دریافت هدایت میشود
دقیقاً مانند این مسئله که خورشید نور میدهد
حالا اگر شما پرده ای ضخیم روی پنجره بیافکنید و اتاق تاریک شود آیا یعنی خورشید نورافشانی نمیکند و نمیتوان با نور خورشید اتاق را روشن کرد یا شما خود باعث نرسیدن نور خورشید شدید
ظلم همان پرده است که مانع رسیدن نور هدایت میشود
و این جبر نیست!
تازه بر اساس صریح آیات قرآن این خداوند است که اول میل توبه را از فضلش به بنده میدهد و بعد بنده توبه میکند و از ظلم رها میشود و بعد خداوند توبه اش را میپذیرد

نه عزیز ، من آدم شناخته شده ای مثل رائفی پور رو نمیگم ... اون حاج آقایی رو میگم که واسه ی اقامه ی فقط نماز ِ ظهر و عصر ماشین ِ اداره ی دولتی میره دنبالش ، میارتش ، نماز میخونه و میبرتش ... ماهی هم حدود 1تومن میگیره ... من این چیزا رو میگم ... خیلی هم زیادن ...

ببین برادر
ایشون ادعا کرده که همه مسئولین و روحانیان این گونه اند و اگر شما معتقد به تعالیم اسلام باشید و بدون سند هم بخواهید این مدعی را داشته باشید این خلاف تقوا و اخلاق اسلامی است و از مصادیق تهمتی است که بدتر از غیبت است و غیبتی که بدتر از زنا است
برادرانه میگویم به شما
برای اظهار نظرات این چنینی بسیار باید مراقب بود ، خدا در این موارد که مربوط به آبروی بندگانش است بسیار سخت گیر است

وَ لَا تَقْفُ مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ إِنَّ السَّمَْعَ وَالْبَصَرَ وَالْفُؤَادَ كُلُّ أُولَـٰئكَ كَانَ عَنْهُ مَسْئُولاً.[36 اسرا]

و چيزى را كه بدان علم ندارى دنبال مكن زيرا گوش و چشم و قلب همه مورد پرسش واقع خواهند شد (۳۶)

خلاصه اگر شما هم معتقدی که همه ی مسولین و روحانیون اینگونه اند و بدون سند هم ادعا میکنی این بسیار بسیار...

فقط یک نکته
دوستان
مسئله ی اصلی مناظره تاپیک را فراموش نکنند
اینکه آیا فقر و غنا دست خدا هست یا خدا فقط ناظر است!
و دیگر این که آیا این از مصادیق آزمایش الهی هست یا نه؟
اصل بحث مناظره این ست
اگر بحث حاشیه ای دارید تقاضای حقیر این است که در تاپیک دیگر باشد

پ.ن: کسی منکر این نیست که بی کفایتی مسولین و یا احیاناً خیانت و سو استفاده در به وجود آمدن این وضعیت نقش ندارد
بحث این است که اینجا آیا خدا فقط ناظر است در مسئله ی روزی؟
و اینکه آیا این از مظاهر امتحان خدا نیست؟

امضای علی 110
پرستش به عبادت نیست، به اطاعت است!!!!
از که اطاعت می کنیم؟!
همو معبود ماست!!

امام زمان علیه السلام:
ظهور ما به تأخیر نیفتاده مگر به سبب اعمال ناپسندی که از ایشان (شیعیان) سر می‌زند و خبر آنها به ما می‌رسد.

ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجید املشی ، fatemeh ، وحید110 ، fazel ، ELENOR ، دیدگاه نوین ، یوسف خان ، Havbb 110 ، Ramin_Ghn ، MAHDI59 ، blue.blood ، saloomeh ، Reza71 ، Nii Sama
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پیام در این موضوع
RE: بــــحــــث - freewish - ۱۷/آبان/۹۱, ۱۱:۰۱
RE: بــــحــــث - blue.blood - ۱۷/آبان/۹۱, ۱۲:۵۰
RE: بــــحــــث - مجید املشی - ۱۷/آبان/۹۱, ۱۳:۱۳
RE: بــــحــــث - زینب خانوم - ۱۷/آبان/۹۱, ۱۳:۱۱
RE: بــــحــــث - blue.blood - ۱۷/آبان/۹۱, ۱۳:۱۷
RE: من میگویم که این امتحان خدا نیست بی کفایتی مسولین است! - علی 110 - ۱۷/آبان/۹۱ ۱۳:۴۵
RE: بــــحــــث - درست پسند - ۱۷/آبان/۹۱, ۱۷:۱۸

[-]