کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام



ارسال پاسخ  به روز آوری
 
رتبه به موضوع
  • 48 رای - 4.27 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
دانلود سخنرانی های دکتر حسن عباسی
۶:۱۱, ۳/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #416
آواتار
گزارشی از دوره‌ی تربیت مدرس «استراتژی برای کودکان»:

انديشکده يقين؛ موقعیتی برای تربیت کودکان استراتژيست + تصاویر


انديشکده يقين (مرکز بررسي‌هاي دکترينال) اخیرا در اقدامی نو و بسیار ارزشمند دوره تربیت مدرس دکترین و استراتژي براي کودکان را راه اندازی نموده است.

بر اساس این گزارش شرکت کنندگان در این دوره که با هدف ارتقاء توان «تصمیم‌سازی» و «تصمیم‌گیری»، «چاره‌سازی» و «سیاست‌گذاری» در کودکان آموزش هایی را فرا می گیرند به طور هم‌زمان با آموختن دروس مربوطه، با تدریس آن به کودکان، توان تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری آنان را ارتقاء می‌دهند.

دوره‌ی تربیت مدرس «استراتژی برای کودکان» مبتنی بر روی‌کردهای اساسی طرح‌ریزی استراتژیک برنامه-ریزی شده است و روی‌کردهای طرح‌ریزی استراتژیک، روی‌کردهایی هستند که مبتنی بر آن‌ها جامعه‌سازی صورت می‌گیرد.

[تصویر: 36895_325.jpg]

در معرفی نامه این دوره که توسط اندیشکده یقین تدوین گردیده به نکات بسیاری در خصوص چیستی و چرایی این دوره اشاره شده است که این معرفی نامه در ادامه می آید:

"در عصر کنونی، ضریب نفوذ رسانه‌ها بسیار عمیق و گسترده است. این توانایی رسانه‌ها صرفاً در اطلاع‌رسانی عمومی محدود نمی‌شود، بلکه حوزه‌ی علم را نیز دربرمی‌گیرد.

در روزگار پیشین، تعلیم علوم گوناگون صرفاً محدود به جلسات درس می‌شد. دانشمندان، در حلقه‌های درس و مباحثه، شاگردان خود را تعلیم می‌دادند.

اما یکی از کارکردهای رسانه‌های نوین، این است که علم را از حلقه‌های محدود درس خارج کرده و به سطح جامعه آورده‌اند. اکنون دسترسی عموم مردم به علوم مختلف از راه رسانه‌ها بسیار آسان شده است.

[تصویر: 36896_867.jpg]

جدای از عامل نخست در عمومی شدن علم، که ورود علم از حوزه‌ی رسمی به حوزه‌ی عمومی است، عامل مهم دیگری نیز موثر بوده است: عامل کاهش سن افراد در تعلیم علوم پیچیده.

آموختن برخی از علوم و نظریه‌های آن‌ها، به دلیل پیچیدگی، نیازمند پختگی سنی دانشجو است. اما پدیده‌ی جدید «ذهن‌های پروار» در نسل جدید که پدیده‌ای بی‌سابقه در تاریخ بشر است، این امکان را به نسل نو داده است تا قابلیت یادگیری گسترده‌ای نسبت به سن خود داشته باشد. نسل جدید می‌تواند علوم و مباحث پیچیده‌ی آن‌ها را در سنین پایین بیاموزد و رسانه‌ها عامل انتقال و تسهیل یادگیری آن‌ها هستند.

این قابلیت عمومی در نسل نو، تا آن‌جا پیش رفته است که حتی مباحث استدلالی عمیقی هم‌چون مباحث فلسفی را به سادگی درمی‌یابند. از این رو در حوزه‌های عمومی، اکنون «فلسفه برای کودکان» پدیده‌ی شناخته شده‌ای است.

[تصویر: 36897_563.jpg]

فراتر از فلسفه برای کودکان، موضوع مهم «دکترین و استراتژی برای کودکان» مطرح است، زیرا جوهر هر مکتب فلسفی و جزء اساسی هر علم را می‌توان در «دکترین»‌های آن فلسفه و علم جست‌وجو کرد.

استراتژی برای کودکان نیز از این حیث اهمیت دارد که مسأله‌ی «تصمیم‌سازی» و «تصمیم‌گیری» فردی و اجتماعی، در جوامع پیچیده‌ی امروزی، جایگاه مهمی دارد. تربیت تصمیم‌سازان و «دکترینرین»های آینده از یک‌سو، و تأدیب تصمیم‌گیران و «استراتژیست»‌های آینده از سوی دیگر، بر خلاف گذشته، در سطح تکمیلی در مقاطع فوق‌لیسانس و دکتری صورت نمی‌گیرد، بلکه در سطح مهدهای کودک و دبستان‌ها صورت می‌گیرد. دکترین و استراتژی برای کودکان، برای نخستین بار در ایران، ابتدا از طریق برگزاری دوره‌ی تربیت مدرس استراتژی برای کودکان، با انتخاب 32 تن از دانشجویان دکترینولوژی در مهر ماه 1390 آغاز گردید. این دانشجویان، هم‌زمان تدریس آزمایشی خود را در مقطع ابتدایی مدارس پسرانه آغاز کردند. سپس در سال 1391 تدریس آزمایشی در مقطع ابتدایی مدارس دخترانه نیز آغاز گردید.

دوره‌ی تربیت مدرس «استراتژی برای کودکان» مبتنی بر روی‌کردهای اساسی طرح‌ریزی استراتژیک برنامه-ریزی شده است. روی‌کردهای طرح‌ریزی استراتژیک، روی‌کردهایی هستند که مبتنی بر آن‌ها جامعه‌سازی صورت می‌گیرد.

این دوره، با هدف ارتقاء توان «تصمیم‌سازی» و «تصمیم‌گیری»، «چاره‌سازی» و «سیاست‌گذاری» در کودکان طراحی شده است. دانشجویان مزبور، هم‌زمان با آموختن دروس مربوطه، با تدریس آن به کودکان، توان تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری آنان را ارتقاء می‌دهند.

[تصویر: 36899_803.jpg]

پایه‌های علمی این دانشجویان، محدود به دروس استراتژی برای کودکان نمی‌شود و آن‌ها دروس تخصصی دکترینولوژی و علوم استراتژیک را نیز مستقلاً می‌گذرانند.

روش‌ها و ابزار کمک آموزشی دامنه‌ی گسترده‌ای را دربرمی‌گیرد که از اسباب‌بازی‌ها، انیمیشن‌ها، بازی‌های کامپیوتری، و داستان‌های کودکان، تا محیط‌های عملی را شامل می‌شود."

لازم به ذکر است که پايگاه اطلاع رسانی کودکان استراتژيست که به منظور انعکاس فعاليت‌ها و مطالب دکترين و استراتژي براي کودکان راه اندازی گردیده است جهت استفاده‌ي استادان، دانشجويان، متخصصان علوم استراتژيک، و به طور خاص، دست‌اندرکاران آموزش و پرورش اعم از مديران، معلمان، مربيان، و هم‌چنين خانواده‌هاي دانش‌آموزان بر روی آدرس http://www.strategistkids.ir در دسترس علاقه مندان می باشد.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Havbb 110 ، soshiant ، Reza2035 ، mohammad1369 ، soheyl68 ، REZA4292 ، faateme-313 ، maha ، s-r ، fiftynine ، یاســین
ارسال پاسخ  به روز آوری


[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پیام در این موضوع
RE: دانلود سخنرانی های دکتر حسن عباسی - SAViOR - ۳/مرداد/۹۲ ۶:۱۱
دو کلیپ زیبا از حسن عباسی - Amirsaeed - ۲۶/فروردین/۹۱, ۲۳:۰۲
RE: دو کلیپ زیبا از حسن عباسی - Havbb 110 - ۲۶/فروردین/۹۱, ۲۳:۱۸
RE: دو کلیپ زیبا از حسن عباسی - Amirsaeed - ۲۷/فروردین/۹۱, ۱۸:۰۸

[-]
موضوعات مشابه ...
موضوع: نویسنده پاسخ: مشاهده: آخرین ارسال
  اطلاع رسانی و دانلود سخنرانی های دکتر سعید جلیلی soheyl68 47 19,706 ۲۰/آبان/۹۵ ۰:۴۱
آخرین ارسال: soheyl68
  بحث پیرامون سخنرانی های دکتر حسن عباسی sinasafaee 67 37,300 ۲/آذر/۹۴ ۱۸:۳۲
آخرین ارسال: amrtat71
  جنگ نرم در فضای رسانه ای-سخنرانی دکتر وحید یامین پور مجید املشی 0 2,238 ۸/اسفند/۹۱ ۷:۱۱
آخرین ارسال: مجید املشی
  دکتر عباسی :کارتون یوگی، توهین به مقام انبیاست شاهین نقوی 26 21,176 ۱۶/آبان/۹۱ ۲۳:۲۰
آخرین ارسال: minoo

پرش در بین بخشها:


بالا