کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 3 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تحلیل سریال چگونه با مادرتون آشنا شدم (How I met Your Mother)
۲:۴۷, ۲۴/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #14

خیلی وقت بود به این سایت نیومده بودم، اما اومدم تاپیک رو دیدم... و خب، به عنوان طرفدار پروپاقرص سریال، خیلی ناراحت شدم از چیزایی که اینجا خوندم.

__ من نمیام سر بزنم چی جوابمو دادید، فقط میخوام به حرفام فکر کنید __
[/i]
1- میدونید، گاهی اوقات میان میگن اینترنت سایت های مستهجن داره... چیزای بد داره، محیطش کثیفه... آیا به این خاطر، ما باید تمام ویژگی های خوبی که اینترنت در اختیار ما میذاره رو نگاه نکنیم و بگیم اینترنت بده؟ کلا اینترنتو ببندیم؟ مثل یوتوب؟ سایتی که شاید یه عده فیلم های بعضا با ویژگی های غیر عرفی میذارن، اما در عوض ملیون ها ویدیوی آموزشی داره که هیچ جا گیر نمیاد، رو به خاطر اون یه ذره ویژگی بد فی*ل*تر کنیم؟

2- آشنایی با مادر، یه سریال کاملا آمریکایی و مخصوص اون کشور هستش، و برای مردم اون کشور پخش میشه، و حالا مثلا کانادا؛ و حالا که کشورهایی که فرهنگ اون کشور رو ندارن، میان به صورت غیرقانونی دانلود میکنن و می بینن، باید بگیم کارگردانا هدفشون این بوده که فرهنگ خودشون رو فرهنگ برتر نشون بدن و این حرفا؟؟؟ آیا این فرهنگ و رفتار بی قید و بندی که توی جوامع غربی رایج شده رو نمی بینید که سریال آشنایی با مادر میاد و میخواد باهمه اونا مبارزه کنه و فرهنگ خانواده رو رایج کنه؟ خانواده ای که تند تند پاشیده میشه؟ آیا نمی بینید که تد همواره به دنبال هدفیه که خانواده ای که میخواد رو تشکیل بده، هرچند مانند همه انسان های دیگه اشتباه میکنه و از هدفش فاصله میگیره، و بعد که میخواد برگرده با هزار دردسر مواجه میشه و تقلا میکنه بایسته؟ آیا بارنی رو نمی بینید که با انحرافات شخصیتی ای که داشت چطوری تغییر پیدا میکنه و به صورت مسیری میره که توی قسمت آخر سریال دخترهایی که میان بار تا با یه پسر برن خونه رو دعوا میکنه که خجالت نمیکشن از این رفتارشون؟ آیا این رفتار شگفت انگیز لیلی و مارشال نیست که بعد سالها از آشناییشون گذشته و همیشه همدیگه رو دوست دارن و زندگیشون خوشی و خوبی داره و امید به شدت زیادی به آدم میده که ازدواج محدودیتی نداره و این آدمان که محدودیت ایجاد میکنن؟

3- شخصیت های این داستان هرکدوم با هر سلایقی که دارن، به نوعی سعی می کنن نوعی از قشر جامعه رو نشون بدن که زندگی اونا چطوریه و چطوری بهبود پیدا میکنن... رابین، شخصیت خودخواهی که هیچ چیز غیر کارش براش مهم نیست و اصلا به هیچ چیز اهمیت نمیده، اما با روند زندگی در بین اون گروه به جایی میرسه که ترجیح میده با مردی که متعهد شده بمونه و زندگی مشترکی که به هر دلیل الکی این روزا از هم پاشیده میشه رو زنده نگه داره، این توجه شما رو جلب نمی کنه؟

4- این سریال از بی بند و باری جنسی زیاد حرف میزنه. به این خاطر که این چیزیه که وجود داره. و اگر بخواد نادیده گرفته بشه مسخره میشه. پس به جای نادیده گرفته شدن، درست اینه که کنترل بشه. توی صحبتی که تد میخواد در عروسی مارشال بکنه، به صورت نمادین تمام اتفاقات به ظاهر غیر اخلاقی رو با حالت اخلاقی تعویض میکنه برای اینکه مسخرگی اینو نشون بده و آدم میتونه اونو حس کنه. حالا کارگردانا باید بیان از ایرانیا یاد بگیرن با تقلید از ایرانیا حرفارو نگن و سعی کنن تاثیر بذارن؟

5- فکر میکنید سخت بود این فیلم رو +18 بسازن تا برای PG13 مناسب نباشه؟ تا اون وقت نوجوونایی که دارن بزرگ میشن و الگوهای غیر درست بی اندازه جلوشون ریخته شده کلا سراغ این نرن که بخوان زندگی بهتری داشته باشن؟ توی خود ایران بی اندازه آدم میبینه که نوجوونا 20 سالشون نشده اما تا تونستن خیانت کردن و احساسات رو زیرپا گذاشتن، اون وقت وضعیت اونجا فکر میکنید بهتره که به فکرش نباشن؟ دقت نکردید توی سریال چقدر سعی کرده کانون خانواده رو حفظ کنه که اگر یک بار خیانت می کردن غرق در عذاب وجدان میشدن؟

6- بیشتر از همه از بخش لیلی و مارشال بررسی شما ناراحت شدم. چون این قسمت نمونه کامل این بود که آدم ویژگی های خوب و عالی رو کنار بذاره و تمام تلاششو بکنه تا ویژگی هارو بد نشون بده. شما ندیدی وقتی بارنی لیستی از دخترایی که باشون رابطه داشته رو میاره وسط مارشال میگه منم دارم اسمش تعهد نامه ازدواجه و با لیلی میزنه قدش؟ میدونی توی فرهنگی که امکان نداره زن و شوهر قبل از ازدواجشون رابطه نداشته باشن، چه حرکت سنگین و عجیبیه؟ آیا به این دقت نمی کنید که مارشال اونقدر معصومیت توی علاقه ش داشت که حتی اگر میخواست در باره کس دیگه فکر بکنه (که این اتفاق برای همه میفته، و نمیشه تکذیب کرد) طوری تصورشو انجام میداد که حتی توی ذهنش خیانت نکنه؟
شما به این زوج میگی بی غیرت؟ اونم توی فرهنگی که کلمه غیرت توی فرهنگ لغاتشون نیست؟ ببخشید اینطور میگم، ولی شمایی که اینو نوشتی، بهتره بیای توی فرهنگ نه غرب، بلکه همین همین فرهنگی که داره تو ایران خودمون جا میفته (و ببخشید، اما بدون شک قابل پیشگیری نیست)، بین مردم معمولی هست ببینی که چطوریه که بخوای اینطوری بد نشونشون بدی. اگه عده ای با هم خیلی صمیمی باشن، خیلی مرزهاشون کمتر میشه، و این چیز کاملا طبیعیه. و اینکه لیلی و مارشال اون مرز هارو به صفر نرسوندن، که توی فرهنگ غرب بیشتر از حد رایج اتفاق می افته، نشونه ی بسیار خوبیه.

7- با توجه به روند وضعیت فساد و بی بندوباری جنسی، در سرتاسر جهان، میشه تصور کرد وضعیت در سال 2030 چطوری میشه. و اینکه یه پدر بخواد برای بچه هاش حرف بزنه تا بتونه به زبون خودشون، و بدون اینکه بخواد همه اتفاقات دنیارو انکار کنه، از زندگی که خوب میدیده حرف بزنه، از اهمیت خانواده، از کنترل بی بند و باری (اسپویلر: و در ادامه بعد از شش سال از فوت شدن مادر بخواد برای دونفر از اعضای خونواده توضیح بده چقدر رابین رو دوست داره، تا شاید اونجا اجازه بدن که تد بره و با رابین ازدواج، چقدر داره سعی میکنه اهمیت خانواده رو نشون بده، که چقدر مهمه) این بد بودن پدر رو نشون میده؟

8- خیلی حرف دارم. اما نمیخوام بیشتر از این بنویسم. ولی مشکل اصلی نقد شما، اینه که این سریال رو طوری میبینید که انگار کارگردانا برای جوامع ما ساختن، و باید با معیارهای اسلامی ارزشیابی بشه، و این مشکل اصلی کار شماست. کافیه برید و تحقیقات بیشتری روی جوامع غربی انجام بدید، تا معیار های سنجش متناسب با این سریال دستتون بیاد و نقد شما معقول و متناسب باشه.

9- توی این صحبتم، من کاملا با دید به اتفاقات خوب داستان حرف زدم. چون کلا دید من به هرچیز، موارد خوبشه و سعی میکنم اونارو بکشم بیرون. و اگر لازمه، بدونید که تمامی این عادت رو از شخصیت بارنی گرفتم. فوق العاده بودن شخصیت بارنی به خاطر بی بند و باری جنسیش نبود. به خاطر خوبی های بی نظیرش بود. اینکه با وجود اون همه تاریکی و دردناکی هایی که توی زندگیش میدید، اما همه اونارو کنار میذاشت و به زیبایی هاش دقت می کرد. فکر میکنید یک زنازاده بودن توی جوامع غربی خیلی خیلی معدوده؟ یا فکر میکنید زنازاده بودن یه افتخاره؟ با همه اینا، بارنی میخواست اثبات کنه، که زندگی آدم، با اتفاقات بدش معنی نمیگیره، با اتفاقای خوبش معنی میگیره. و تمام دیوانه بازیهاش... توی فصل 9 میگه که همه اونا وقتی فوق العاده که با دوستاتون باشید. دوستایی که برای هم خانواده هستن. یعنی فوق العاده بودن مخصوص زمانیه که آدم با خانواده ش باشه. و تمام دخترها... همشون از ذهن آدم میرن، وقتی بارنی تک تک اونارو از فکرش بیرون میکنه، و میگه من عاشق رابینم، و از همه چیز به خاطر اون میگذرم. این فوق العاده بودن بارنیه.

10- مجددا، من به این سایت برنمیگردم، پس وقتتون رو صرف جواب دادن به من نکنید. از توجهتون مچکرم. موفق و پیروز باشید.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Eve
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پیام در این موضوع
پاسخ به: تحلیل سریال چگونه با مادرتون آشنا شدم (How I met Your Mother) - mjphoenix - ۲۴/فروردین/۹۳ ۲:۴۷

[-]