کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

موضوع بسته شده  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 4 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
انتقاد از تقلید کورکورانه
۲۰:۴۸, ۲۰/دی/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/دی/۹۴ ۲۰:۵۸ توسط السا.)
شماره ارسال: #17
آواتار
نقل قول:در ابتدا عرض شود اینطور فکر نمی کنم که مغرضانه باشددر شرایط عادی و پایه که اساس بحث هست طرح سوال و قانع نشدن حق طرف های بحث کننده است مگر در شرایطی خاص و استثنایی که از آشنایی قبلی و توجه به گرایشات فرد متوجه غرض ورزی می شویم اینحا هم دیگر اخلاق بحث است که چطور رعایت شود اما در حالت عادی و رایج هیچ کس چنین فکری نمی کند و سوال پرسیدن بسیار خوب است

خداروشکر، خیلی ممنون

دقیقا مشکل من با همین جمله و همین مفهومه
نقل قول:مسولیت صحت را به گردن کسی (فقیه) انداختن

درباره شکیات نماز ک گفتید، بله من هم قبول دارم،همونطور ک توی پست قبلیم هم گفتم
کما اینکه شک کردن توی نماز و نحوه جبرانش فرق میکنه با حکم حلال یا حرام بودن ِ شراب

بخاطر همین، ما مسئولیت ِ اینکه اگه شک کردیم توی نماز باید چیکار کنیم رو میذاریم ب گردن ِ فقیه (عبادت عمل فردیه و نتیجه ش بین من و خداست)،
اما توی چیزهایی ک اثر اون روی جامعه تاثیر میذاره (مثل همون شرب خمر، مثل همون مثال خوبی ک زدین درباره "ربا") "باید" علاوه بر حکم فقیه، از "عقل" هم استفاده کنیم.

اینکه 100% بخوایم تقلید کنیم و خیالمون راحت باشه، حالت ایده آلیه ...
مثالی ک همه قبول دارن،"حلال بودن گلدکوئیست"
فتوایی بود ک داده شد و خدارو شکر اصلاح شد
اما هست هنوز هم فتواهایی ک رسما "کلاه شرعیه" مثل ربایی ک الان توی جامعه جاریه
حالا ی سری ها قبول ندارن، ی سری ها هم قبول دارن
برای من ِ نوعی ک کاملا اثبات شده بانک هامون ربوی هستن اما مرجع م میگه میتونی بری پولت رو بذاری بانک و ... کار درست چیه ؟
اینکه صحت ِ اون رو بندازن گردن فقیه و مال ِ ربوی رو وارد زندگیم کنم؟!
مسائلی مثل ربا، مسائلی هستن ک تمام جامعه رو درگیر خودش میکنه، چ فقیه بتونه اون رو استباط کنه چ نتونه ...

همینطور ی سری از فتواها نشون میده ک فتوا دهنده(مرجع تقلید) برداشت درستی از موضوع نداره و درباره ش حکم میده
مثل همین استفاده از فضای مجازی (حکمش رو دقیق پیدا میکنم میذارم) یا مخاطب قرار دادن ِ نامحرم در فروم های عمومی توی پستی ک حتی همه میخونن اشکال داره (این هم فتواش رو ک پیدا کردم میذارم)

همه و همه باعث میشه تقلید ِ 100%، رو درست ندونم

علاوه بر اینها
این رو هم در نظر بگیرید :

الان خیلی از وهابی ها مراجع تقلیدشون حرف هایی میزنن ک آدم شاخ در میاره ... اما چون مرجع گفته و وهابی ها مسئولیت ِ صحت موضوع رو ب گردن مرجع گذاشتن، بی چون و چرا قبول میکنن
ب نظرتون اونها کار خوبی میکنن ؟؟
کارشون عقلی و منطقی و شرعیه ؟

مقایسه کردن مراجع شیعه با اونها قیاس ِ مع الفارقه و من توی حق بودن اسلام و شیعه شک ندارم
میخوام مضرات تقلید ِ 100% رو بگم

اینکه "نشستن یک خانم جلوی کولر حرام است" مسئله سیاسی نیست؛ مسئله متن زندگی مردمه

نقل قول:توی دانشگاه و تحصیل ما داریم از یه استاد درس یاد میگیریم و آموزش میبینیم که تو مواقع مختلف مطالب یاد گرفته مون به چه دردی میخورن . این خودش نوعی تقلیده
توی اجتماع و خانواده و معاشرات اجتماعی بیشتر از همه به والدینمون متکی هستیم و از رفتار اونها توی دوران های مختلف رشد تبعیت کرده و یاد میگیریم که اینم یه نوع تقلیده
توی مسافرت یا کوهنوردی یه رهبر یا لیدری هست که راه بلده و جلوتر از همه داره حرکت میکنه و بقیه پشت سر ایشون . اینم یه نوع تقلیده

بنده حقیر سعی میکنم رفتارها و اعمال و گفتار اطرافیان رو ببینم و درک کنم،
خوب و بدش رو از هم تشخیص بدم
ب خوب هاش عمل کنم، بد هاش رو سعی کنم ک نداشته باشم
. فکر میکنم درستش هم همین باشه
نه اینکه 100% هر کاری اونها کردن رو تکرار کنم

این ب معنی "تقلید"ی هست ک بزرگان بهمون گفتن ؟

نقل قول:صد البته که انسان عقل داره و فاعل نهایی به امورات با عقل خود فرد میباشد و این خود شخص هست که مالک اعمال و رفتار خویش میباشد یا به عبارتی کلمه تقلید تنها به معنی تبعیت کورکورانه نبوده و به نوعی کمک گرفتن برای تعقل و تامل و نهایتا انجام امورات دینی میباشد و این اشتباه است که تقلید را با عنوان تبعیت بدون تعقل در نظر بگیریم .

احسنت
منم همین رو میگم دیگه
ما فرض رو میذاریم ب اینکه مرجع داره درست میگه
اما این دلیل نمیشه بر اینکه بدون فکر و تامل فتواها رو انجام بدیم

نقل قول: اینکه توی تمامی ادیان و مذاهب افرادی به عنوان عالم بر امور دینی تحت عناوین مختلف وجود داره که واقف بر امور دینی خویش بوده و در باب راهنمایی افراد ایفای نقش میکنند . اما توی دین ما این تبعیت به صراحت و قابل فهم برای همه بیان شده تا تشخیص راه از چاه برای هر سطح تفکری سهل بوده باشه .

مشکل همینه دیگه
اگه مردم ب دستورات ِ دینی ای ک بهشون گفته میشه انجام بدین، فکر کنن، اون وقت دین ِ واحد در دنیا میشد "اسلام"
مشکل دقیقا از جایی شروع میشه ک میگن : 100% تقلید کن

پ.ن : درسته، اسلام نگفته توی اصول دینت تقلید کن
اما نگفته بعد از پذیرفتن دین اسلام، دیگه مغزمون رو بذاریم روی حالت استندبایSmile
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mahdy30na ، میم.حسین.الف ، دوست حقیقت ، Bamdaad
موضوع بسته شده  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پیام در این موضوع
پاسخ به: انتقاد - mahdy30na - ۱۶/دی/۹۴, ۱۴:۵۲
پاسخ به: انتقاد - دوست حقیقت - ۱۶/دی/۹۴, ۱۴:۵۴
پاسخ به: انتقاد - mahdy30na - ۱۶/دی/۹۴, ۱۴:۵۷
پاسخ به: انتقاد - دوست حقیقت - ۱۶/دی/۹۴, ۱۵:۱۴
پاسخ به: انتقاد از تقلید کورکورانه - السا - ۲۰/دی/۹۴ ۲۰:۴۸