کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

نظرسنجی: آیا شما آدم عصبانی هستی ؟
بله
تقریبا
گاهی
به ندرت
خیر

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 7 رای - 4 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
در برابر توهین، دشنام و ناسزا چه کنیم؟
۶:۱۴, ۲۱/شهریور/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/شهریور/۹۰ ۶:۲۴ توسط بیداری اندیشه.)
شماره ارسال: #5
آواتار
متاسفانه امیر جان اگر پست رو مطالعه کرده باشی می بینی که اخلاق بزرگان که اسوه اونها پیامبر و معصومین بودن این بوده که گذشت می کردن.
اشتباه ما اینجاست که نگران اعتبار خودمون پیش مردم هستیم اما خدا مد نظرمون نیست. نمی دونیم که تقرب پیدا کردن به خدا راهش اینه که نفست رو در دنیا خوار و ذلیل کنی.

یه بزرگ دیگه گفته:«اگر همه خلایق جمع آیند تا مرا خوار کنند، بدین گونه که من خویشتن خوار دارم، نتوانند.»

یا امام صادق علیه السلام فرمودن:
«حلم در 5 محل به کار می رود:
1- کسی که عزت و بزرگی داشته و هم اکنون خوار و کوچک شده است.
2- کسی که راست می گوید و متهم به دروغ شده است.
3- کسی که دعوت به حق کند و مردم او را اهانت کنند.
4- کسی که بی گناه آزارش کنند.
5- آنکه مطالبه حق کند و در آن مخالفت شود.»

می بینین که دستوراتی که معصومین دادن اینه که در چنین مواردی سکوت کرد و گذشت. پیامبر فرمودن من اومدم تا اخلاق رو به نهایت کمالش برسونم. خصوصا چنین اخلاق بزرگانه داشتن باعث میشه من مسلمون چهره اسلام رو خوب جلوه بدم وگرنه ممکنه اخلاق تند من به اسم اسلام تموم بشه کما اینکه متاسفانه بارها چنین مواردی اتفاق افتاده در حالیکه اخلاق تند هیچوقت در سیره معصومین و بزرگان دیده نشده.

از طرف دیگه اون بنده خدا به شما گفته حرفهای شما چرت و پرته. تا اینجا شما داشتی دعوت به حق می کردی اما مورد اهانت قرار گرفتی. اینجا اگر صبر می کردین اجر صابرین نصیب شما میشد چون شما حق می گفتین اما به شما ظلم شد. اما اینکه جواب دادین «به شما ربطی نداره» و باعث ناراحت شدن طرف شدین از کجا معلوم حرف شما اهانتش بیشتر نباشه؟ به قول شهید دستغیب از کجا معلوم شمایی که چند ثانیه قبلش مظلوم بودی الان ظالم نشده باشی؟ خصوصا اینکه طرف سنش بیشتر از شما باشه که همیشه به ما گفتن به بزرگتر از خودت احترام بگذار. اینها نکات ریز و دقیقی هست که خیلی باید مراقب بود. بسا می بینین رعایت همین نکات ریز باعث میشه خیر کثیری از خدا به آدم برسه و یا حتی برعکسش....

به هر حال این عفو و گذشت کردن لازمش تمرین کردنه و کار مشکلیه اما غیر ممکن نیست وگرنه از ما نمی خواستن. مثلا برای مثال آدم باید سعی کنه از اول عمرش تا حالا هر کسی که بهش ظلم کرده رو ببخشه. اگر ماها بتونیم توی دلمون واقعی کسانی که به ما ظلم کردن رو ببخشیم این کمک میکنه تا در مواردی که در آینده ممکنه پیش بیاد راحت تر طرف مقابل رو ببخشیم. دیگه اون موقع حلم و سکوت خیلی مشکل نیست. حتی اگر روند خوب ادامه پیدا کنه ممکنه مثل جناب سلمان برای فردی که به ما توهین کرده یا ظلم کرده طلب مغفرت هم بکنیم. خدا به همه ما توفیق چنین اخلاق نیکویی رو عطا کنه.

امضای بیداری اندیشه
[تصویر: signature.jpg]

والذین جاهدوا فینا، لنهدینهم سبلنا
به یقین کسانی که در راه ما تلاش کنند را به راه های خود هدایت خواهیم نمود.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: احیاء ، AmirBritney ، دل خسته ، paradise ، rastin ، سرباز سید علی ، لبخند خدا ، منادی حق ، علمدار133 ، صهبا ، soora
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پیام در این موضوع
RE: در برابر توهین، دشنام و ناسزا چه کنیم؟ - بیداری اندیشه - ۲۱/شهریور/۹۰ ۶:۱۴
افراد عصبانی! - Anti-satanism - ۱۰/آبان/۹۱, ۱۹:۰۵
RE: افراد عصبانی! - Reza71 - ۱۰/آبان/۹۱, ۱۹:۵۱
RE: افراد عصبانی! - rezaba - ۱۱/آبان/۹۱, ۱۱:۲۵

[-]